Първоначално изпратено от безимeн
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За безчинствата извършвани от частните съдебни изпълнители ЧСИ
Collapse
X
-
-
Аз да се оплача от СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА.
Преди 7-8 години ме спряха уж да превишена скорост в 17:57 на ботевградско шосе, беше точно след димитровден
Работя в бизнес парка и взех записи от камерите на подземния паркинг и от там излизам с колата в 18:06.
Естествено обжалвам и чакам призовка - получих май месец някъде че жалбата ми е отхвърлена.
Пратих адвокат да провери какво е станало по делото - 2-ма полицаи, аз и един свидетел. Полицаите потвърждават каквото са писали, свидетеля се отказал от показания не си спомнял точно колко часа било, не съм предоставил записа от камерите в СЪДА. Дадох им ги още в КАТ все пак си имах и 2 резерни копия - едно в къщи и едно в офиса.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Еврика! Най-после конструктивно мнение, което заслужава отговор по съществото на темата.
Доколкото помня, АКО длъжникът не бъде намерен на посоченият /актуален/ адрес - то той САМ би трябвало да се интересува - най-малко, защото дължи някому. Да де, но в тая страна мисленето е различно: когато самият длъжник "се скрие" - той е вече "недосегаем" за правосъдието /не коментирам правосъдието/...
И сега, когато нормално мислещ и изпълняващ законите - каже, че длъжникът трябва САМ да търси връзка със своя кредитодател - веднага изскача един "император" и му казва, че е Гьобелс... )) Българското мислене!!! Кога ще се научим да мислим по новому??? Колко още императорски поколения ще трябва да се сменят?
Та, на конкретният казус: длъжникът е дал фалшив адрес или не е актуализирал новият си адрес.
Законодателят е решил, че ЧСИ /ДСИ/ - трябва да "уведомяват" тия нередовни длъжници - мисля, че това се правеше в Районния съд по местоживеене /или май беше по адресна регистрация?/! Поставят си там известието /в изпълнение на закона/ - а ако длъжникът е коректен - БИ ГО ПРОЧЕЛ и изпълнил, което в България се съмнявам да стане, защото ако има такъв - той веднага попада под действието на "българските" определения - за БАЛЪК!
Българинът предпочита да бъде "ожулен" с няколко десетки К лв., но ДА НЕ попадне в графата на БАЛЪЦИТЕ...
Докога с това /императорско/ словоблудство? Кога ШЪ СЪ оправи тая България?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
Законодателят в общия случай (в частния почти всички са симпатяги, интелигенти, хуманисти, патриоти) е или малоумен кретен, или крадлив съучастник, или продажен лобист. В лъжедемократичната система е достатъчно да контролираш партийната инфраструктура, за да контрлираш цялата държава. КаДеСериатът това и прави. Нахлузва наочници, юзди и юлари на народеца.
подкрепям!
все пак, ние СМЕ, които ги поставяме там, но - не, за да гласуват за партийниТЕ поръчения под строй, а това да става според собствената им съвест... , пардон - според съвестта на тия, които я притежават, но... - рано или късно ги отлюспват, защото пък несъгласните с партийната линия - щом не са съгласни - не напускат парламента, а остават с довода, че служели на обществото... , а всъщност служат на собствения си ламтеж за голяма заплата... Толкова е прозаично, но с подобна на досегашната система, очевидно няма шанс за нещо различно..., почти 30 години, т.е. - най-активната част от възрастта ни се изнизВа..., необратимо.
Симпатягите и интелигентните, хуманисти и така нататък - никога не свършват, но и те са наясно, че важна за днешния ден е мръвката...и стискат кокъла! Трагичното е в това, че НЯМА друга система. Всичко тръгва от първите няколко годинки, когато се поставят основите на мисленето..., в едно ОБЩЕСТВО..., ако изобщо го има... За това ще се двоумим много повече от следващите 30... За съжаление /не и на депутатите!/!
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнениеМного добре зная за какво се говори /към императора/
Интересно е КОИ "СПОРЯТ" в тая тема. Това са две страни: едната е кредитодателят, независимо, дали това е банка, или пък физическо лице, а другата - кредитополучателят.
Двата субекта /кредитодатели/ са предложили свои условия на някой, попаднал в нужда. Последният се е съгласил на условията.
/САМО за императора - пиша бавно, защото ти не само, че четеш бързо, но и почти не знаеш да четеш!/ ))
Такааа, разбра ли ме сега? ВСЕКИ от кредитодателите СЕ Е БОРИЛ ЗА ПАРИТЕ СИ, ПРЕДИ да ги има.
/схвана ли, императора? оффф, добре е, че вече няма такива титли - тоя ми промени представите за всички досега съществували ... императорЧЕТА/... ))
Ясно ли е, защо Законодателят е фиксирал нормиТЕ, чрез които тия КРЕДИТОДАТЕЛИ ще бъдат защитени? /май даваш вид, че разбираш, а ъераторе?/
Правя пауза, защото до тук някак не съм съвсем сигурен, че ме разбра императора...
Законодателят /Той/ е фиксирал нормите! В тия норми Той е обосновал необходимостта за РЕПРЕСИВЕН апарат, който ЩЕ се грижи за трудно спечелените пари от кредитодателите, преди те ДА СЕ ИЗЛЪЖАТ и да ги харижат на УЖ КОРЕКТНИТЕ кредитополучатели, които звездите от небето свалят, преди да получат кредита... Аз съм редовен платец, имам такива и такива доходи и давам мило и драго за ТОЯ ВАШ КРЕДИТ!!!
Та, ЧСИ /ДСИ/ - ИЗПЪЛНЯВАЙКИ СЪЩИТЕ ТИЯ НОРМИ /на които им казваме Закони/ - трябва да направят необходимото, предвидено в Законите, защото, АКО НЕ ГО ПРАВЯТ, то идват други техни колеги, които изпълняват закона...
Бързо ли почнах да пиша, императора? Оффф - трудно е да ти се обяснява АБ-то на съвременното общество и взаимоотношения...
Пауза, вдишай дълбоко, защото има още много /но не ти го обещавам, защото накрая, ако все така се правиш на неразбиращ - ОТНОВО ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИШ!, но само и ако продължаваш с необоснованите си и неадекватни писания и най-важното - ако отново прескочиш в коментарите си ГОРНИТЕ РЕАЛНОСТИ... Мисли какво пишеш! Лошо те чака /май беше някакъв измислен "инвеститор"/...
Какво стана до тук?
1. Избрахме си /някога и сега/ Законодателен орган - НС.
2. НС създаде Нормативната база на новото общество, която очевидно търпи сериозна критика, защото ощетява много хора.
3. омбудсмаЯ се е заела да разчисти мизериите, но дали ще постигне очакваното - зависи от лобистите /за които писах, че вече прехвърлят едни пачки /може и да съм в грешка, но ако на някого му хрумне това, защо пък и на други вече да не им е хрумнало?/.
Сега изниква въпросът, дали все пак "Гьобелс" - както бях наречен от поплювкото - е и човек, освен някакъв тълкувател на неща, които САМ е преживял? Наскоро дадох едни парички... Да не съм ги давал, нали? Какво прави човек, когато ПРИЯТЕЛ му проплаче? Дава парите - и в същият момент вече ЗНАЕ, че "приятелството" е ДО ТУК! Ако намекне пред човека, комуто е дал пари - че има нещо, което се дължи - става най-омразният на света, СЛЕД КАТО е дал пари "в заем"...
Ясно ли е до тук - императоре? или сега се подсмихваш Итро - ми да не си давал..., нали?..., или пък - повече е трябвало да дадеш, Гьобелс!
Продължавам: законите СА НЕСЪВЪРШЕНИ и М.М. смята да оправи тоя. Дано! Но...
....но за сега - докато са несъвършени - народът е казал: "покрай сухото гори и мокрото". ЗНАЯ за много случаи на ужилени жестоко! Не мога да приема такива ПОДСЪДНИ ДЕЙСТВИЯ, произтичащи от служебните задължения на ЧСИ. Все пак - убеден съм, че има много ЧСИ и ДСИ, които се вършат работата, спазвайки закона. За такива случаи НЕ СЕ ГОВОРИ. Защо да се говори за нещо, когато то върви по правилата? ДОБРЕ Е, че има такива правила! Ама не са съвършени! Ето - М.М. се е заела.... /чете се отначало - да не се повтарям - само от императора.../
Има много други подробности, които са в този стил. Важно е, че опитах в ТРИ точки да представя проблема и се надявам поне ТОЗИ проблем да стане разбираем за императора.
към самият император: внимавай какво казваш след този пост, защото те чака нещо по-различно, свързано със самият теб...
Много внимателно!
Извън горното: честит празник на именяците! Здраве и успехи!
Коментар
-
Уф, или говорим за различни неща, или ти просто по принцип си дуднеш, както обикновено.
Явно не проумяваш (не те обвинявам, за нещастие над 90% от хората не го проумяват), че правните текстове си имат своя йерархия. "Законодателят" (сбирщина идиоти и лобисти в сградата срещу конникът) може да си измисля всякакви "закони", но ако те противоречат очевидно на правните текстове на по-високо йерархическо ниво, това ги прави противоправни, или ако искаш - неправомерни. За нещастие изобилства от подобни закони, наредбички и т.н. - и затова сме на тоя хал. Хайде да не цитирам например разни общински наредби, които очевадно противоречат и на Конституцията, и на наднационални основополагащи правни текстове, които България е ратифицирала, че темата ного ще се разводни... достатъчно съм анализирал правно в тоя форум напримерно казусът Баталова воденица или разни свързани с образованието на проблемни индивиди инициативи. Или според теб всяка общинска наредбичка и всяко лобистко законченце, имат по-голяма тежест от Всеобщата декларация за правата на човекът на ООН, ли?
Не си прави трудът да ми отговаряш, няма да си губя повече времето дори да отварям тая тема, защото обосновах достатъчно изчерпателно положението от правна гледна точка. На ОмбудсМая пожелавам успех и повече решителност.
Присъединявам се към поздравите към именяците.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Много добре зная за какво се говори /към императора/
Интересно е КОИ "СПОРЯТ" в тая тема. Това са две страни: едната е кредитодателят, независимо, дали това е банка, или пък физическо лице, а другата - кредитополучателят.
Двата субекта /кредитодатели/ са предложили свои условия на някой, попаднал в нужда. Последният се е съгласил на условията.
/САМО за императора - пиша бавно, защото ти не само, че четеш бързо, но и почти не знаеш да четеш!/ ))
Такааа, разбра ли ме сега? ВСЕКИ от кредитодателите СЕ Е БОРИЛ ЗА ПАРИТЕ СИ, ПРЕДИ да ги има.
/схвана ли, императора? оффф, добре е, че вече няма такива титли - тоя ми промени представите за всички досега съществували ... императорЧЕТА/... ))
Ясно ли е, защо Законодателят е фиксирал нормиТЕ, чрез които тия КРЕДИТОДАТЕЛИ ще бъдат защитени? /май даваш вид, че разбираш, а ъераторе?/
Правя пауза, защото до тук някак не съм съвсем сигурен, че ме разбра императора...
Законодателят /Той/ е фиксирал нормите! В тия норми Той е обосновал необходимостта за РЕПРЕСИВЕН апарат, който ЩЕ се грижи за трудно спечелените пари от кредитодателите, преди те ДА СЕ ИЗЛЪЖАТ и да ги харижат на УЖ КОРЕКТНИТЕ кредитополучатели, които звездите от небето свалят, преди да получат кредита... Аз съм редовен платец, имам такива и такива доходи и давам мило и драго за ТОЯ ВАШ КРЕДИТ!!!
Та, ЧСИ /ДСИ/ - ИЗПЪЛНЯВАЙКИ СЪЩИТЕ ТИЯ НОРМИ /на които им казваме Закони/ - трябва да направят необходимото, предвидено в Законите, защото, АКО НЕ ГО ПРАВЯТ, то идват други техни колеги, които изпълняват закона...
Бързо ли почнах да пиша, императора? Оффф - трудно е да ти се обяснява АБ-то на съвременното общество и взаимоотношения...
Пауза, вдишай дълбоко, защото има още много /но не ти го обещавам, защото накрая, ако все така се правиш на неразбиращ - ОТНОВО ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИШ!, но само и ако продължаваш с необоснованите си и неадекватни писания и най-важното - ако отново прескочиш в коментарите си ГОРНИТЕ РЕАЛНОСТИ... Мисли какво пишеш! Лошо те чака /май беше някакъв измислен "инвеститор"/...
Какво стана до тук?
1. Избрахме си /някога и сега/ Законодателен орган - НС.
2. НС създаде Нормативната база на новото общество, която очевидно търпи сериозна критика, защото ощетява много хора.
3. омбудсмаЯ се е заела да разчисти мизериите, но дали ще постигне очакваното - зависи от лобистите /за които писах, че вече прехвърлят едни пачки /може и да съм в грешка, но ако на някого му хрумне това, защо пък и на други вече да не им е хрумнало?/.
Сега изниква въпросът, дали все пак "Гьобелс" - както бях наречен от поплювкото - е и човек, освен някакъв тълкувател на неща, които САМ е преживял? Наскоро дадох едни парички... Да не съм ги давал, нали? Какво прави човек, когато ПРИЯТЕЛ му проплаче? Дава парите - и в същият момент вече ЗНАЕ, че "приятелството" е ДО ТУК! Ако намекне пред човека, комуто е дал пари - че има нещо, което се дължи - става най-омразният на света, СЛЕД КАТО е дал пари "в заем"...
Ясно ли е до тук - императоре? или сега се подсмихваш Итро - ми да не си давал..., нали?..., или пък - повече е трябвало да дадеш, Гьобелс!
Продължавам: законите СА НЕСЪВЪРШЕНИ и М.М. смята да оправи тоя. Дано! Но...
....но за сега - докато са несъвършени - народът е казал: "покрай сухото гори и мокрото". ЗНАЯ за много случаи на ужилени жестоко! Не мога да приема такива ПОДСЪДНИ ДЕЙСТВИЯ, произтичащи от служебните задължения на ЧСИ. Все пак - убеден съм, че има много ЧСИ и ДСИ, които се вършат работата, спазвайки закона. За такива случаи НЕ СЕ ГОВОРИ. Защо да се говори за нещо, когато то върви по правилата? ДОБРЕ Е, че има такива правила! Ама не са съвършени! Ето - М.М. се е заела.... /чете се отначало - да не се повтарям - само от императора.../
Има много други подробности, които са в този стил. Важно е, че опитах в ТРИ точки да представя проблема и се надявам поне ТОЗИ проблем да стане разбираем за императора.
към самият император: внимавай какво казваш след този пост, защото те чака нещо по-различно, свързано със самият теб...
Много внимателно!
Извън горното: честит празник на именяците! Здраве и успехи!Last edited by безимeн; 06.05.2017, 12:37.
Коментар
-
Prectical ти си прав, то се знае - ама нали и ЧСИ-тата са много ербап, когато трябва да очешат някой български човечец !!! Jazabel - те тия кокълът не пускат - ти видял ли си бандит да дели заграбеното с акционери?
Безимен - вече си ми ясен, така че моля - млъкни. Няма такъв дърдорещ глупости палячо като тебе. Ти въобще наясно ли си със случаите, които обсъждаме? Какъв кредитор да търси "длъжник", който никога от никого не е вземал пари назаем, бе? Известно ли ти е, че в първият нашумял скандален случай - "длъжницата" е жена от Враца, работила в чужбина и понатрупала с тежък труд някакви спестявания, а "кредиторът" е някакъв хъхряк от София - маала Христо Ботев, който при това сам отрича да е давал някому пари на заем и въобще да е виждал тая жена в животът си? А известно ли ти е, че "уведомлението" е УЖ предадено на имот на "длъжницата", където обаче тя не живее, на някаква си "Мария", която уж е наемателка в тоя имот, но нито "длъжницата" нито комшиите я познават?
Как точно "уведомяват" някой "длъжник" по подобен начин, очевидно умишлено избран така, че той да не получи уведомлението? Не трябва ли да се уведомява ЛИЧНО? КАК може да бъде осъден той без да присъства в съда, а в същото време - както написах и по-долу - крадци, бандити, убийци да разиграват съда с месеци и години, защото не благоволяват да се явят в залата на дело?
Тоест де факто осъждат те без ти да знаеш, че си осъден, както и че въобще те обвиняват в нещо, въобще не ти дават възможност да се защитиш... защото имаш една седмица за обжалване - дори да са ти турили уведомлението на настоящият адрес - ами ако си в чужбина или в провинцията за десетина дни ???? Самото това индиректно "уведомление" е НЕПРАВОМЕРНО !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеКакво говориш български лев? - та някои хора дори не знаят че имат заведено дело, изгубено и т.н. Не знаят че са им взели фирмата къщата или там каквото имат. За една година мародерите са сабралЕ над милиард лева по бързата процедура, без да се разбере. На някои дори да им предложиш солункста митница, ще я откажат доброволно.
Цирк, но ненормален при положение че за нормално се приема чалгаря да измества наболелите въпроси касаещи милиарди завлечени от народа чрез общ. поръчки, санирания, мародерства на чси и др.Вместо това - да ходят на парламента да вият там на воля за мажоритарен вот (например) чрез който мажоритарен вот награбените милиарди ще се узаконят, ще влязат във властта и дори закони ще правят....а както е казал поета - народа яли го вълци и псета
И не защото не са били на адреса си - постоянен!, а просто поради липса на уведомление, призовка ...нищо... Някой от отбора си пише, че било някъде пуснато нещо си...но никой от живеещите там не го е виждал...
А играта е отборна - банка, телефонни компании.....колекторски фирми (събирачески или мутренски им беше името някога)... ЧСИ
Жертвата - често човечец, който първо е подложен на ЧСИ-сарското изпълнение, пък нека после води дело да доказва дали е било правилно и истинно, извършеното от ЧСИ...
Може, но ще води делото с години, а не по супер бързия срок на горния отбор.
По другия почервенен въпрос )) пийни едно голямо кафе и после още едно ) и после едно питие )
Протестиращ човек не отвлича вниманието от злободневните въпроси ...Той го провокира!
Циркаджиите са други и маймунджулъците им се маскират успешно от политкоректната, вече направо нагло и слугински офермена информационна среда.
България изпадна до 113то място по свобода на словото! Що ли?
Коментар
-
Императора има някакво чувство за справедливост, ама въпросите му не са насочени към правилните хора. Ок има разни мангасари дължащи много пари, но за това не са виновни те а държавата,че позволява двойният стандарт. Ако имаше държава на място и в гетата се влизаше и се правеха редовно акции надали тия хъхреци щяха да си правят квото искат. Императоре кво се оказва,че българите просто са балъци и си заслужават съдбата. Ти ако беше ЧСИ щеше ли да ходиш в гетото в това безаконие да събираш и да си ербап? Или ще ти дам пример с някоя бразилска фавела. Смееш ли да отидеш там без тежко въоражената полиция? Държавата ни е ку*венска.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениедоколкото разбирам някой бил осъден с фалшив документ. ама ЧСИ кво е виновно то изпълнява решение на съда.освен това длъжника не е намерен на постоянния адрес. ами да земат хората да си оправят адресите
Еврика! Най-после конструктивно мнение, което заслужава отговор по съществото на темата.
Доколкото помня, АКО длъжникът не бъде намерен на посоченият /актуален/ адрес - то той САМ би трябвало да се интересува - най-малко, защото дължи някому. Да де, но в тая страна мисленето е различно: когато самият длъжник "се скрие" - той е вече "недосегаем" за правосъдието /не коментирам правосъдието/...
И сега, когато нормално мислещ и изпълняващ законите - каже, че длъжникът трябва САМ да търси връзка със своя кредитодател - веднага изскача един "император" и му казва, че е Гьобелс... )) Българското мислене!!! Кога ще се научим да мислим по новому??? Колко още императорски поколения ще трябва да се сменят?
Та, на конкретният казус: длъжникът е дал фалшив адрес или не е актуализирал новият си адрес.
Законодателят е решил, че ЧСИ /ДСИ/ - трябва да "уведомяват" тия нередовни длъжници - мисля, че това се правеше в Районния съд по местоживеене /или май беше по адресна регистрация?/! Поставят си там известието /в изпълнение на закона/ - а ако длъжникът е коректен - БИ ГО ПРОЧЕЛ и изпълнил, което в България се съмнявам да стане, защото ако има такъв - той веднага попада под действието на "българските" определения - за БАЛЪК!
Българинът предпочита да бъде "ожулен" с няколко десетки К лв., но ДА НЕ попадне в графата на БАЛЪЦИТЕ...
Докога с това /императорско/ словоблудство? Кога ШЪ СЪ оправи тая България?Last edited by безимeн; 06.05.2017, 02:25.
Коментар
-
Не разбрах, защо ходиш след мен в темите и се опитваш да ме "изобличаваш", НО С ОБЩИ ЛАФОВЕ И ЛОКУМИ?
Колко конкретни неща повтори, които вече са писани? Всичко, което се казва в твоите постове е преписано от досегашната дискусия.
Какъв е приносът ти към конкретността на темата? Оплю всички ЧСИ.
Имал ли си изобщо работа с ЧСИ?
Бих препоръчал на хората /Чичо/ да проверят условията И при ДСИ /Държавните съдебни изпълнители/!!! С такива СЪМ РАБОТИЛ!
императора: /препоръка е!/: ако няма какво КОНКРЕТНО ДА КАЖЕШ - изчезвай от форума! /включително и твоите НЕАДЕКВАТНИ преценки, че не съм помагал на хората/. помагам, разбира се, но ако ти - императора - разчиташ на това, че ще те хвана за ръчицата като малко дете - тая НЯМА ДА Я БЪДЕ! /а ти май на това се надяваш.../ )))
Коментар
Коментар