IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

В какво да инвестирам малко пари за да се увеличат?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами можеш да инвестираш в акции които плащат дивиденти. В САЩ има такива които повишават дивидента всяка година от десетилетия насам.

http://www.dividendgrowthinvestor.co...-dividend.html

Иначе инвестирай в индекси - S&P 500 например или международен фонд. Те също плащат дивиденти, които се вдигат с времето, а ако ги реинвестираш твоите пасивни доходи се повишават също.

http://www.dividendgrowthinvestor.co...idends-in.html

Ето интересна графика на ЕТФ върхъ С&П:

http://schrts.co/Alul09
    Investing in dividend growth stocks has been a winning investment over the past 8 – 10 years. I myself have invested in dividend growth stoc...
    http://www.dividendgrowthinvestor.com/

Коментар

• Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнение

смятам, че в подобен фонд парите не бива да се пипат до пенсия

дори ще отида още по-нататък ....................... смятам, че най-добрата идея е всеки месец да се внася 10% от заплатата в ЕТФ върху Софикс и така до пенсия

след 40 години ще е много доволен, ако е послушал моя съвет...

спор няма .............. по-добре да иде да ги заложи на някой мач...
      Купи елхички за Коледа от горското за 6 лв и ги продай в Софето за 16 .Ще има за ядене, пиене,либов и кекс.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
        Момче - ако ти се играе с акции ама нищо не разбираш - сложи паричките във фонда на Софикс и забрави за тях за година-две. Демек не ги пипай, само наблюдавай. Фонда инвестира в акции от индекса Софикс, които са едни от най-големите и ликвидни акции на борсата. Бъди готов обаче и да загубиш 50% от парите ако пазара тръгне на зле. Иначе ако си едни 10-15% нагоре на година си добре.
        смятам, че в подобен фонд парите не бива да се пипат до пенсия

дори ще отида още по-нататък ....................... смятам, че най-добрата идея е всеки месец да се внася 10% от заплатата в ЕТФ върху Софикс и така до пенсия

след 40 години ще е много доволен, ако е послушал моя съвет...

Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
        И НЕДЕЙ да играеш на форекс или на инструменти с ливъридж. Така точно за седмица ще изгубиш всичките си пари. Гаранция.
        спор няма .............. по-добре да иде да ги заложи на някой мач...
        НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Брейй, мамите съветвали И за борсата.....
          Не знам защо бях останал в заблуждение, че въпросът който ги интересува е дали след орална любов може да се забременее....
          чиче, това са мами...сигурно знаят това-онова за забременяването...
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от stanis Разгледай мнение
            копи - пейст. Същият автор същият текст.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=956628

И доколкото ти четох профила - продължавай с парфюми, явно имаш знания там
            Благодаря , ти ми даде най добрата идея.
            Где нет вопросов - всегда есть ответ.

Коментар

копи - пейст. Същият автор същият текст.

Брейй, мамите съветвали И за борсата.....
              Не знам защо бях останал в заблуждение, че въпросът който ги интересува е дали след орална любов може да се забременее....

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Взе ми думите от устата. Стига сте се гаврили с момчето бе .

Момче - ако ти се играе с акции ама нищо не разбираш - сложи паричките във фонда на Софикс и забрави за тях за година-две. Демек не ги пипай, само наблюдавай. Фонда инвестира в акции от индекса Софикс, които са едни от най-големите и ликвидни акции на борсата. Бъди готов обаче и да загубиш 50% от парите ако пазара тръгне на зле. Иначе ако си едни 10-15% нагоре на година си добре.

И НЕДЕЙ да играеш на форекс или на инструменти с ливъридж. Така точно за седмица ще изгубиш всичките си пари. Гаранция.
                И аз бих го посъветвал същото. Също бих заложил на някои ETF, които следи индекс. Но по-скоро нещо международно. VOO и SPY ми се струват добри идеи, добра диверсификация и ниски такси за обслужване. И не съм съгласен, че 5К са малко, той да си започне, да си докарва по 10-20 % възвращаемост на година, после ще инвестира още 50к ( ако има де )

Коментар

• копи - пейст. Същият автор същият текст.

И доколкото ти четох профила - продължавай с парфюми, явно имаш знания там
                  Last edited by stanis; 14.12.2016, 15:03.

Коментар

• Като става въпрос за инвестиране повечето хора се сещат за покупката на акции на фондовите борси. Това е обаче далеч не единствената и не най-добрата възможност за инвестиция.

Много от възможностите за инвестиции нямат етикет "инвестиция". Така е и с много от важните неща в живота - те не идват с етикетите си, сам трябва да им слагаш етикети.

Можеш да инвестираш в самоусъвършенстване - вземи си неплатена отпуска за да научиш нови неща и ползвай тези пари за да си покриваш разходите през това време.
                    Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

За да печелиш ти трябват три основни неща -Време, Знания и средства /начален капитал/. В различните бизнеси съотношението е различно, но като цяло се допуска някое от изброените да бъде компенсирано с повече от другите. Разбери къде имаш знания/опит и там инвестирай, иначе тези средства единствено ще стигнат да си обогатиш опита след неправилна инвестиция. Но като цяло идеята за леките жени е най-добра, ако не екскурзия, купон - СПОМЕНИ.
                      На старите кучета им се иска, ама не им стиска...

През живота си съм дал много пари за пиене и ку*ви, ама и много пари пропилях... (Вини Джоунс).
                      Last edited by Amsterdamm; 14.12.2016, 13:41.
                      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

не забравяй късмет и наследство
                        Не съм съгласен за наследството. Много наследници разпиляват парите и причината е отново липсата на това, за което писах.Бил Гейтс е заявил, че ще остави на децата си само по 10 млн. Останалото - от тях.
                        А за късмета - да, понякога идва, но е важно да да уловиш момента, да видиш възможността, която ти дава и да действаш решително и бързо. Но всъщност това означава отново ум и знания! Две думи - прости и ясни!
                        Last edited by diletant; 14.12.2016, 13:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Който е спечелел пари от наследство или от някоя търканица, 90% сигурно ще ги изгуби - ако няма финансова грамотност.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• За да печелиш ти трябват три основни неща -Време, Знания и средства /начален капитал/. В различните бизнеси съотношението е различно, но като цяло се допуска някое от изброените да бъде компенсирано с повече от другите. Разбери къде имаш знания/опит и там инвестирай, иначе тези средства единствено ще стигнат да си обогатиш опита след неправилна инвестиция. Но като цяло идеята за леките жени е най-добра, ако не екскурзия, купон - СПОМЕНИ.

Коментар

• о, това е обрат в моята парадигма за успеха.
                              винаги съм си мислил, че точно с ум се правят пари а то сега ще се окаже друго
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                                Всички богати хора са направили парите си с ум и знания. Прецени дали имаш първото и заложи на второто! Успех!
                                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Working...
                                X