IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво Ви е мнението за Банка ДСК?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Докато имат клиенти с по-малко от 100 лв. по сметките си ще си останат спестовна каса. Какво обслужване искате за такива дребни суми: "Обслужване на килограм живо тегло"!
    IT "Dimension"нът им е живо чудо, незнам дали IT специалистите които са им останали, все още имат нерви да го доработват.

Коментар

• Току що бях на интервю в банка ДСК за длъжност Специалист"Банкови операции" .
      Изискванията са :
      Образование – висше или средно специално икономическо;
      Теоретически и практически познания в областта на банковото дело;
      Много добра компютърна грамотност;
      Комуникативност, новаторско мислене и предприемчивост, умения за
      работа в екип;
      Основни задължения:
      Консултира, продава и обслужва клиентите на Банката по предлаганите продукти и услуги в лева и валута;
      Регистрира и осчетоводява операции в лева и валута, като ги завежда в счетоводната система;
      Извършва кръстосани продажби на банкови и небанкови продукти и услуги;
      Извършва справки по искане на клиенти, открива/закрива клиентски сметки;
      Извършва сделки, свързани с покупко-продажбата на валута;
      Обработва, контролира и администрира валутни преводи и съобщения;
      Работи с касова наличност в лева и валута. Следи за разпознаване и недопускане на фалшиви банкноти.

И така основна заплата 350 лв бруто!!!
      От началото на 2007г са въвели следното - минаваш тридневно обучение ,преди което подписваш договор,че вслучай на напускане до 2 г. им дължиш обезщетение за обучението в размер на 900 лв!!!
      Тия са луди.Аз ще им работя за 280 лв и то само кредити дето няма да давам, всичко друго е включено в задълженията ми.И освен това ,обедната почивка е 30 мин.Имаш право на още 2 почивки по 15 мин сутрин и следобед.Работно време от 8 до 17ч.,но аз разпитах работещи тази длъжност в ДСК - редовно остават до 18 ч.
      Бясна съм защото си мислят,че с някакво договорче могат да ме накарат да работя за тях поне за 2г.Направи ми впечатление,че дори на интервюиращата,която между впрочем беше регионален мениджър по финансите за Варна,т.е.най-вероятно сблъскала се с какво ли не в кариерата си,й беше неудобно да ми каже за тази клауза в договора.

Е това е от мен.
      Хора вярвайте във възможностите си и не си мислете,че можете да ги покажете в ДСК.Просто не си заслужава!!!

Коментар

• Нямат никаква кадрова политика, служителите им са претоварени с работа, за мизерно заплащане. Банката създава много добри специалисти но неможе да ги задържи /ако някой си направи труда да проучи ще види че поне 50% от служителие във всички други банки са бивши кадри на ДСК/ Защо ли е така, нека всеки си намери сам отговора, въпросът ми е риторичен Поради огромното текучество на кадри естествено е и да куца обслужването, но неса виновни служителите, просто ако искате да сте обективни погледнете и с очи от другата страна на барикадата. Твърдя го без капка съмнение защото съм бивш служител на ДСК и познавам отвътре организацията и хората които работят там. Сега работя в конкурентна банка но въпреки всичко я уважавам защото там станах специалист което пък ми отвори път да мога да се преместя в банка която ми предлага по добри условия за развитие. /естествено сега си крада от ДСК старите си клиенти, но това е естествено, конкуренцията е безжалостна /
        Една малка молба към изказващите се по тази тема, преди да критикувате и оплювате остро някого замислете се за миг дали той е наистина виновен за вашия дискомфорт, дали някакви правилници или недалновидни разпореждания на някой вишестоящи началници неса причина за уморения вид на служителите на ДСК, ако се бавят дали е защото са мудни или защото комуникациите които предлага БТК са с такова лошо качетво че понякога се чака по няколко минути докато терминала се свърже със сървъра в централата, и това е за всяко обновяване на екран. Да има банки в които на ден влизат 5..6 човека и там и кафе ще ви предложат, но защо ли е така, дали при този клиентопоток и ограничена бройка служители това е възможно в по оборотните банки. Всеки иска да бъде обслужен перфектно но нали отсреща стои също жив човек и ако клиентът преди вас е бил по сприхав, дали е възможно служителят да си върне за една секунда прекрасното усмихнато настроение за вас, колкото и да се старае.

Коментар

• Няма такава БАНКА - това не е банка!
          Те хубаво си търсят служители - но заплата нето 280 лв. ??? Къде в Каспичан, ..... Кумунаре? Някоя лелка касиер със 2 отределие или мах. основно образование пред пенсия ли став въпрос?
          Всеки труд си заслужава заплащането!!! Това са 12.73 надник на ден. Може и да са почнали да печелят от служителите си вече .,... защо не,....примерно всеки, който идва на работа да си носи по 10 лв., за това че седи на топло....- вместо да седи в къщи и да плаща за парно!
          Какви курсове какви пет лева в тази спестовна каса!

Коментар

• И колко са заплатите последно в банка ДСК, така и не разбрах.Струва ли си човек да се захваща с тях?

Коментар

• Ех че хубаво ги омаскарихме.

Коментар

• Гледам нареждате здраво ДСК, ма те хората си знаят погледнете останалите банките кой какво прави ДСК си е пак на върха активи печалби и т.н., а за това че
                Започнах работа в ДСК уж на 6 месечен изпитателен срок!! На заплата 350 преди данъци! На втората седмица ми показаха трудов договор в който пише че ако напусна в срок от 2 години им дължа 900 български лева( повтарям 900) Това е в случай че напусна по свое желание или ме уволнят дисциплинарно! А Банка ДСК ако има лоши финансови условия МОЖЕ да ми намали едностранно заплатата!!!
                Ами помисли малко може би целят да инвестират в теб да те пратят на курсови и така натак и аз да бях и аз щях да искам такава нейстойка. Много ми е интересно доста хора са почнали именно от тази банка. Мога да допълня и следното имат доста стари кадри и то къдърни но има и една подробност с компютърните системи и с английския вярвяй хич не са в час , което от твоя страна може да ти позволи бързо да се издигнеш което надали в др банка можеш да го постигнеш толкова бързо и още хиляди примери мога да ти дам.
                Не работя в ДСК.

А относно услугите и особенно интернет банкирането им е върха по удобно и полезно не съм виждал....

Коментар

• Банка ДСК Я!

Коментар

• Не е оправдание за българските банки, но в клоновете на ABN Amro в Холандия, чакането и нецененето на времето обикновено е по-голямо от посочените тук ...30мин.))))
                    Но пък имат изключително удобно електронно банкиране))

Коментар

• Нямам добро впечатление за ДСК, ОББ, Булбанк - там наистина не ценят времето на обикновения човек.
                      И лично и служебно съм клиент на Прокредит банк. Всичко е доста по-приемливо.

Лично мнение.

Коментар

• Тея в ДСК имат ли интернет на работните си места, щото съм чувал оплаквания че още нямат, или само на определени места в корпоративните отдели имало.
                        Какви са тия смешки ??? Аз на село имам, на вилата в Троянския балкан като отида подкачвам лаптопа.
                        А тия глупости със заплатите на човека 350 лв (280 лв нетно) му дават а ще му искат 900 ???!!!! Наистина се опитват да наебът хората.

Коментар

• Аз работя с три банки - с две по работа и с една в личен план и като се замисля различията м/у тях не са много големи. Едно трябва обаче да си призная, никъде не съм чакала толква много както в ДСК... Второто място по този критерии според мен заслужено заема ОББ...
                          За мен банките в България са "царете" от всички банки в Еропа, трябва да им го признаем... няма други с такава печалба... но това си е само мое лично си мнение

Коментар

• Държа да уточня, че за това бавене изобщо не обвинявам служителките на гишетата, въпреки че клиентите си го изкарват на тях. Може и такива моменти да съм улучил просто.

Коментар

• ...

Коментар

• И като клиент не съм оставал доволен, затова вече и не стъпвам.
                                И познати имам, които са работили там, и те не се изказват "ласкаво".

Коментар

Working...
                                X