Информация за Iuvo, която мисля, че ще е интересна и полезна за сегашните и бъдещи инвеститори в P2P платформата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
IUVO group - мнение
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Ако оргинатора има повече от повече от 70% несъбираеми кредити от общия си кредитен портфейл, как ще гарантира?www.wavetrader.eu
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
Да кажем, че е донякъде гаранция. Не е без хич, но не е и абсолютна. Имам вече няколко кредита, които са завършили с buyback. За съжаление се гори с лихвата, за разлика от Twino.www.wavetrader.eu
Коментар
-
Много ясно, ама тия неща не ги споменава, че гаранцията не е никаква гаранция
По мое мнение, Mintos e най-добрата платформа за инвестиране в P2P кредити в Европа. Предлага пълна прозрачност, 12% доходност и 1% бонус.www.wavetrader.eu
Коментар
-
Много ясно, ама тия неща не ги споменава, че гаранцията не е никаква гаранция
- 1 like
Коментар
-
Няма как и затова инвестицията не е безрискова.
Коментар
-
Ако оргинатора има повече от повече от 70% несъбираеми кредити от общия си кредитен портфейл, как ще гарантира?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от snedev Разгледай мнение
Всички кредити с гаранция за обратно изкупуване. Ако не се плаща 60 дни по тях, оригинатора (кредитната институция, която си е отпуснала) ги купаво обратно от инвеститорите. Оригинаторите са калкулирали определен процент лоши кредити в лихвените проценци за различните категории кредитополучатели. В случая с ипотечните кредити е дори по-сигурно, тъй като длъжника губи обезпечението. Това е важно за оргинатора, защото той го продава и покрива загубата по кредита, обикновено дори е на печалба.
Коментар
-
Ами не, не знаем. Би ли ни споделил информацията, с която разполагаш?
А е напълно нормално парите да се "взимат и раздават" за кредити, защото ние ги даваме там именно с тази цел, за което получаваме и малка част от лихвата. Не виждам проблем да се финансират по този начин. И други платформи получават кинти по този начин. Twino, Klear, Bondora и т.н. А като гледам не е да им нямат вяра. Хубавите кредити изчезват достатъчно бързо. Не е като в twino, дето инвеститорите се ръфаме като псета за кокал, но пак не им е зле.
Има дори платформи, които продават само кредитите, които отпускат самите те - т.е. те са и единствените оригинатори. У нас такава платформа е Klear, а най-успешната такава в Европа е Bondora. Последната е една от най-добрите и от няколко месеца предглага уникален продукт, който е почти като безсрочен депозит с 6.75% лихва. Без гаранцията, разбира се. За него може да прочетете подробно на vivainvest.eu. И за да няма спекулации, нама нищо общо с VivaCredit или Vivacom, за съжаление
Алтернатива на депозит с лихва от 6,75%, внасяне и теглене без ограничения. Подходящ за инвеститори без опит. Няма необходимост от управление на парите.www.wavetrader.eu
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеКакво ще стане ако има лоши кредити и не може да си събере вземанията.www.wavetrader.eu
Коментар
-
Първоначално изпратено от viking_17 Разгледай мнение
Моля пак заповядай, радвам се, че съм бил полезен. Аз си изтеглих в началото на тази година почти цялата инвестиция за да проверя, какво ще се случи. Парите ми бяха изплатени по сметка в българска банка и в paysera (защото имам и евро). Отне им малко по малко от 2 дни. Останах много доволен от бързата им реакция. След това отново ги върнах в платформата и продължавам да си печеля. ... ако мога да помогна с нещо може на лично ...www.wavetrader.eu
Коментар
-
Кредити в лева нещо последно време не се намират, но в евро си има доволно. От днес има и нов оригатор. Да видим той какво ще предложи.
Има и някои деуги интересни прдложения за п2п инвестиране, като Mintos и Bondora, които съм описал в блога си за p2p инвестиции vivainvest.eu.
www.wavetrader.eu
Коментар
-
Първоначално изпратено от Irina Yanakieva Разгледай мнение
Разбира се, че съществува риск. В момента според мен се намираме в пика все още...показателно е как напоследък от iuvo почти не се листват кредити с висок рисков профил / висока доходност от 8% нагоре. Това ме кара да правя заключение, че и там вече повечето са prime клиенти, както през "далечната" 2007г.-2008г. Да видим.
Коментар
Коментар