IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя банка ни обслужва най-добре

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Krasimira
    Охххх, Асене. Явно само аз ти се връзвам Те всички банки са тъпи парчета и затова дават по-високи лихви за депозити в лева, щото си нямат друга работа
    -------------------------------------------------------------------------
    дарлинг,не са тъпи,а са хитри....
    попаднах на статистика за всичките депозити и кредити и отношението им в левове и евро
    и останах като гръмнат-българина вкарва депозити в евро(на ниска лихва) и тегли кредити в лева(на висока лихва)
    и в медиите постоянно излизат статии за падането на борда.да се поддържа страха,за да е на "далавера" ако падне борда.....не че ако падне няма да им завихрите кредитите в левове на безбожна лихва,за да избиете девалвацията.......
    и да-имал съм депозит в левове за повече от 2 години в бг и съм на далавера,спрямо това ако ги държах в евро.ама явно не всички българи мисят като мен.
    али ако изведнъж всички почнат да теглят кредит в евро и си държат депозитите в лева,няма да се сетите да изравните курса????????
    ще се сетите и то бързо,бързо.....

Коментар

• Охххх, Асене. Явно само аз ти се връзвам Те всички банки са тъпи парчета и затова дават по-високи лихви за депозити в лева, щото си нямат друга работа

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi
        Ако трябва да се придържаме към заглавието на темата, би трябвало: "Кой офис/банков/ ви обслужва най-добре?" Щото между банкова институция и конкретен офис разликата е от земята до небето!!
        И да, и не. Много зависи от хората, които те обслужват, но зависи и от банката като цяло. Напр. условията по кредит/депозит и начина, по който са написани. Априори се отнасят с теб като с некоректен. По всякакъв начин те отблъскват. Е, като не искат с кеф да им дам парите си, (като сервитьорките), няма да го правя. Ограничавам банковите услуги, които ползам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Krasimira
          Първоначално изпратено от acen1975
          от половин година говоря по форумите на имоти.нет за безмислието то различния марж в лихвите при борд.до сега никъде не се говореше за тва,но попаднах на статия,в която журналиста задава въпроса на банкера.разбира се отговора е безмислен също,защото смислено обяснение няма
          абе Асенчо, ти за оскъдност чувал ли си някога? а за ликвидност? Вземи почети малко и си представи как работи една банка (ако можеш) и след това ела пак. И като толкова те дрънка тоя марж, взимай кредити в евро и спестявай в лева, ще си на далавера по твоята логика...
          ------------------------------------------------------------------------------
          аха,Краси-засекохме се с теб накрая...ликвидност кво е?ами побългарили сте я от английската думичка liquidity.....само че ,дали знаеш от къде идва тази думичка в английския,както и връзката й с корена на думата?защото има и там смисъл и за да го разбереш най добре,трябва да го откриеш,вместо да наизустиш понятието.

и не виждам каква връзка има ликвидността тук.тва не е отворена монетарна система,която да определя лихвите и цената на левчето спрямо потока влизащи/излизащи пари в бг.
          ако банката ти се кредитира предимно от чужди средства-и имаш предимно евро-веднага ги обменяш по курса на БНБ(който е еднакъв от 10 години) и ето ти ликвидността........
          искате да ми кажете,че не можете да си обменяте еврата за левчета и за тва давате по големи лихви в левове??????имате оскъдност за левчета?бнб не ще да ви купува еврата???

Коментар

• Раифаизен ,в обратната страна бих сложил Пощенска 1 месец чаках дебитна карта ебати и накрая се оказа че не ми я били и активирали.....

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
              от половин година говоря по форумите на имоти.нет за безмислието то различния марж в лихвите при борд.до сега никъде не се говореше за тва,но попаднах на статия,в която журналиста задава въпроса на банкера.разбира се отговора е безмислен също,защото смислено обяснение няма
              абе Асенчо, ти за оскъдност чувал ли си някога? а за ликвидност? Вземи почети малко и си представи как работи една банка (ако можеш) и след това ела пак. И като толкова те дрънка тоя марж, взимай кредити в евро и спестявай в лева, ще си на далавера по твоята логика...

Коментар

• Ако трябва да се придържаме към заглавието на темата, би трябвало: "Кой офис/банков/ ви обслужва най-добре?" Щото между банкова институция и конкретен офис разликата е от земята до небето!!
                http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първо благодаря на acen1975 за перфектния анализ на Макро - икономическите данни публикувани на сайта на БНБ - в темата - "Добро утро България"
                  Второ - от няколко дни и Райфайзен банк направи мн. сериозна заявка в надпреварата за скромните български спестявания ........ :
                  http://rbb.bg/transform/?user_id=&se...its_rastiasht/

Много ми е интересно дали с темпа който са посочили за нарастване на лихвите по депозитите ще нарастват и лихвите по кредитите?
                  remember remember the fifth of november

Коментар

• от половин година говоря по форумите на имоти.нет за безмислието то различния марж в лихвите при борд.до сега никъде не се говореше за тва,но попаднах на статия,в която журналиста задава въпроса на банкера.разбира се отговора е безмислен също,защото смислено обяснение няма:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                    Пощенска банка залага ръст съобразно дългосрочната си стратегия
                    От: Мариян Йорданов
                    mpy@start.bg
                    25.03.2008 14:52

Петя Димитрова. Снимка: Личен архив

По повод започналата 2008 г. и сътресенията на ипотечния пазар в САЩ и пазара на имоти в Западна Европа, потърсихме Петя Димитрова, изпълнителен директор на Юробанк И Еф Джи България, за да коментираме последните тенденции. Юробанк И Еф Джи България бе образувана след сливането на Пощенска банка и ДЗИ Банк и работи под търговското наименование „Пощенска банка“.

- Работите ли при хипотеза за промяна на съотношението евро/лев?

Вие знаете, че сме във валутен борд. Курсът е фиксиран чрез закон.

- А защо кредитите в лева са по-скъпи от кредитите в евро?

Лихвата се определя от различни критерии. Един от тях е цената на ресурса, като левовият ресурс е по-скъп. Тук се включват и минималните задължителни резерви, и други разходи. Един друг прост отговор е каква е разликата между SOFIBOR и EURIBOR.
                    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

жената(банкера) казва-защото левовия ресурс е по- скъп?????????????
                    как така г-жо Димитрова левовия ресурс е по скъп?чувате ли се какво говорите????или не се чувате??????
                    ами нали цената на евро/лев е фиксирана?
                    как така при една цена,едното е по скъпо от другото?така ли действате в пощенска?
                    ами ако вземете евтино външно кредитиране(вече няма такова),и то е в евро-ми нали може да си обмените валутата в БНБ за същия курс......
                    тва ,че може да има разлика в цената на заеманите пари,не значи,че че едните са по скъпи от другите,защото ако не се лъжа сме в борд.а борда обесмисля тези норми,защото винаги можете да смените и колкото си искате-левове за евро и евро за левове,НА АБСОЛЮТНО ЕДНА И СЪЩА ЦЕНА.......
                    плаша се какви хора управляват финансовите пазари и структури в БГ......

после казвате-втората причина била разликата софибор и юрибор......
                    ами да -тази разлика е притеснителна(за мен),но няма нищо общо с маржа в лихвите между евро и лев.
                    тази разлика,г-жо Димитрова означава,че започва да има липса на капитал(външен) и такова евтино кредитиране и за тва софибор скача-давате все по големи лихви по депозити,с надеждата да събетете локален(бгетовски) капитал.....
                    ако случайно не знаете,г-жа Димитрова-стандартен анализ при бордова политика за състоянието на дадена банка е разликата между индекса за междубанковата депозитна търговия(софибор в случая),и индекса за същата търговия на страната,към която е вързана дадената валута.
                    колкото е по голяма разликата-тва значи-затегнато и оскъпено външно кредитиране.прав ли съм,или не?????????
                    вместо да се правите на палячовци по медиите и да бълвате безмислици,защо не си оправите дисбаланса в монетарната ви политика?
                    вече 10 години ви чакам.имаше смисъл от началото.за да се преборите с психологическата нагласа на българина,но до полови година след въвеждането на борда,тва трябваше да се премахне!!!!!!!!!!!
                    и защо отговаряте със извъртания и прибежки на въпроса на журналиста за намалените реклами за ипотеки и увеличените за депозити??????
                    не може ли най накрая да излезете открито в медиите и да говорите реално и честно?
                    вашия колега от пощенска -един от шефовете в края на януари каза,че външното кредитиране се е оскъпило ,защото юрибор се е качил???????ами тогава юрибор не само не се беше покачил,ами и беше паднал.
                    защо лъжете и сами си се правите за смях?
                    дали оскъпеното кредитиране(външно) има връзка с падането на рейтинга ви във фич на първи февруари?????????защото някои от нас знаят къде да търсят истината:

http://www.fitchratings.com/corporat...ch/results.cfm

не всички бгетовци сме балъци......

евалата на Мариян Йорданов за интервюто.Марияне-задал си точните въпроси към точния човек.за първи път чета професионално интервю с притеснителни въпроси,които поставят интервюирания в шах-или да каже истината,или да заприлича на олигуфрен.
                    ако има повече такива професионални журналисти в бг,много институции и управляващи щяха да бъдат поставени на мястото им.
                    а ако не им държите сметка,почват да хитреят,да краднат и да се правят на приятно разсеяни...

Коментар

• Първоначално изпратено от IVO_
                      Недоволен съм от всички банки ! За мен те са едно общо цяло !
                      Работя в Кремиковци и докато ни плащаха редовно банките ни заливаха с промоции за заеми и кредитни карти ! Сега като се получиха затруднения и изведнъж станахме черни овце ! Дори не правят проверка за платежоспособност !

Щом чуят Кремиковци - казват , че сме в черния списък и край !

Приятел в нужда се познава !
                      Ооо приятел в нужда и банка Банките са си изтънчени професионални мошенически организации. Даже бг-банките не са и изтънчени

Коментар

• Недоволен съм от всички банки ! За мен те са едно общо цяло !
                        Работя в Кремиковци и докато ни плащаха редовно банките ни заливаха с промоции за заеми и кредитни карти ! Сега като се получиха затруднения и изведнъж станахме черни овце ! Дори не правят проверка за платежоспособност !

Щом чуят Кремиковци - казват , че сме в черния списък и край !

Приятел в нужда се познава !

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
                          Моля давайте примери. Иначе са празни приказки

Първоначално изпратено от pirat
                          Първоначално изпратено от slavikd
                          Moga da pohvalq SiBank i FIB.... a Raifaizen i DSK sa UGASSSS!!!
                          дай ни пример за некачествено обслужване.........иначе само хвърляш прах в очите
                          Примери има във всяка банка която съм влизал, защото знаете че въпросите и действията който изискваме не се вместват в най-често правените неща. Наистина може да попаднеш на и некомпетентен служител в банка от която си доволен от 1-2 години. Винаги ти вкарват разни такси и комисионни и това все на края става ясно, но пък винаги има едни папки близо до служителите и там пише всичко. Върхът при мен беше в Uni Credit Bulbank (ако бъркам в правописа ще прощавате,ама ме разбрахте) кадето не искаха да ми дадат да изтегля пари от обикновенна разплащателна сметка в $, понеже договора ми за откриването на сметката не бил в мен. Трябваше да чакам около час за някакво потвърждение и по една случаиност договора се намери. Тогава обаче се оказа че подписа не личната ми карта не отговаря на този на договора на сметка и не става! Пък аз не исках да им изпразвам трезора (не че мога, ако не си сменя професията де) ами да изтегля около 4000$. Стана накрая,ама що нерви, що чудо - мали мали и това всичкото стана само заради една недо....а служителка,която уж е там да ни помага и съдейства.Ама нама избор - само тя работи с валутни преводи от чужденеция! Та всеки води бой с вятърни мелници и в този процес прябва да изгради мнението си. Това е моята препоръка. Хубава вечер на всички

Коментар

• Няма по неприятна банка за физически лица от ОББ-клонове-Централен и Лозенец

Коментар

• ЦКБ-клон Пирогов и Алфа-клон Пирогов много бързи

Коментар

• Първоначално изпратено от Само чета
                                Първоначално изпратено от skip
                                ПИБ е №1 от банките с които имам отношения в обслужването и като физическо и като юридическо лице!!!
                                Е, тук не се въздържам, простете (нали уж само чета)...
                                Разгониха ми фамилията от бюрокрация за еди ипотечен кредит миналата година.
                                В началото - усмивки: при нас така, при нас това...
                                Само като си сложих подписа и дадох първите пари, започна измъчването. Спестявам дребните камъчета. Въпреки настояването ми и техните обещания, текстът на договора за ипотека видях едва при нотариуса. 10 минути преди часа за подписване. Започвам да чета, защото искам да знам какво подписвам, но ме притискат - имали час. Седмица след това излиза някаква куха класация - ПИБ = Банка на годината на клиента! Е това ме накара да опиша с най-големи подробности своята одисея в жалба до изпълнителните директори. Едва ли са прочели жалбата. Получих толкова формален отговор от някакъв експерт от вътрешния контрол, че махнах с ръка. Оставам техен клиент по принуда в следващите 10 години...
                                Та по въпроса за № 1. Няма у нас № 1. Трябва класацията да започне от № 11.
                                Предсрочно погасяване се нарича, ако не искаш по принуда да си техен клиент Дори и частично, не може да не можеш. Освен ако не си се набутал с НАКАЗАТЕЛНИ лихви (така ги пишат) за това. Аз вече го направих с едни други, макар да се озорих малко. Като не искат да печелят от мен, не им давам парите си!

Коментар

Working...
                                X