IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лизинг на автомобил - месечна вноска

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• През 2010-та си купих една Корсичка 1.0 за 3 К лева.
    Направих едно екселче и всичко си записвам в него - застраховки,
    данъци, винетки, масла, филтри, ремонти, бензин и т.н.
    Резултат:
    За изминати 53 840 км съм платил общо 14 865 лв. или 27.61 ст./км.,
    от които 35% са за разходи, 45% за бензин и 20% за колата.
    Общо разходите са 5 248 лв., бензин за 6 593 лв. и 3 000 лв. за покупката.

Средномесечния разход е 218.61 лв. - честито на пИчелившите!!
    "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Хахаха, явно направих грешка, че не говорех директно с числа.

Човекът взема заплата 1200 лева чисто и иска да купува някакъв кош с около 500 лева месечна вноска - лизинг+застраховка+преглед (без сервизно!). Идеята ми е, че това е безумно много и не е разумно да даваш едни 42% от прихода ти, без значение дали си на заплата или имаш собствен бизнес.

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
        А ако притежаващ 50-60 милки къде ще търсиш кола за 10%?
        самальот

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
          Стойността на колата не бива да е повече от 10% от стойността на имуществото.
          Другото е "изхвъряне"
          Нека висока да е стойността на имуществото ти!
          А ако притежаващ 50-60 милки къде ще търсиш кола за 10%?
          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

Другото е "изхвъряне"
            Хубаво написано ама това в България не е така.Как ти звучи?Абе да ми дадеш 3-4000 марки да си купя нова кола,че тая не ми отива на положението
            Last edited by emos; 08.12.2015, 16:45.
            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

Другото е "изхвъряне"
              Цената на имуществото се узнава когато се изкара на пазаря.Имуществото иска поддръжка щото иначе си заминава.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                Здравейте,

Спорим с един приятел до какъв % от месечния доход/печалба е разумно да се набива като лизингова вноска за личен автомобил.
                Моето мнение е, че разумното е месечната вноска по лизинга + застраховката (каско+ГО делено на 12) + преглед (делено на 12) + сервизно (делено на 12) не трябва да надвишава 20% от месечния ти доход.
                Не съм чел разни сайтове "финансови съветници", които предлагат доста спорен прочит на въпроса, в зависимост от това за кой отбор играят...
                Другото е "изхвъряне"

Коментар

• Колата, дори и да не е на лизинг, си е сериозен "ортак" на портмонето...
                  Според мен процентите, които сте написали са ОК.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    Здравейте,

Спорим с един приятел до какъв % от месечния доход/печалба е разумно да се набива като лизингова вноска за личен автомобил.
                    Моето мнение е, че разумното е месечната вноска по лизинга + застраховката (каско+ГО делено на 12) + преглед (делено на 12) + сервизно (делено на 12) не трябва да надвишава 20% от месечния ти доход.
                    Не съм чел разни сайтове "финансови съветници", които предлагат доста спорен прочит на въпроса, в зависимост от това за кой отбор играят...
                    0%

Коментар

• Лизинг на автомобил - месечна вноска

Здравейте,

Working...
                    X