IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лизинг на автомобил - месечна вноска

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
    Така може и до пенсия да живее с родителите си, ако не спестява!
    Наистина е скъпо на лизинг, както и горивото и поддръжката.

Но има хора с 3К доход, мъж ръководител например, какво са за него 800 лв.

Аз например съм с малка практика като шофьор, защото се оправям и без кола за сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      ако е сам човек и живее у родителите си, да взима лизингова с вноска 800лв! да не се замисля. 100 кинта да си остави за парцалики, 50 за вноската по айфоня 6, и му остаат и за бенЗин и за кафе. нема да го мислиш
      Така може и до пенсия да живее с родителите си, ако не спестява!

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
        218.61 лв./мес. Х 0.80 = 175 лв./мес. без цената на колата.

Значи добавяш към 175 лв. лизинговата вноска и 1/12 от каското и сметката е готова!
        Не разбирам сметката ти.

Ако една нова опел Корса е 40 000 лева и за 5 години загубиш 50% от цената, това е загуба от 333 лева на месец. При 7% годишна лихва на лизинга, добави още 2800 лева годишно или 233 лева месечно.

Като добавиш към сметката и 218 лева месечно за гориво, застраховки, сервиз и т.н., се получава, че една нова Опел Корса на лизинг ти струва около 800 лева на месец.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
          Хахаха, явно направих грешка, че не говорех директно с числа.

Човекът взема заплата 1200 лева чисто и иска да купува някакъв кош с около 500 лева месечна вноска - лизинг+застраховка+преглед (без сервизно!). Идеята ми е, че това е безумно много и не е разумно да даваш едни 42% от прихода ти, без значение дали си на заплата или имаш собствен бизнес.
          ако е сам човек и живее у родителите си, да взима лизингова с вноска 800лв! да не се замисля. 100 кинта да си остави за парцалики, 50 за вноската по айфоня 6, и му остаат и за бенЗин и за кафе. нема да го мислиш

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
            Според мен, при двама работещи възрастни със заплата 1200-1500 лв чисто на всеки от тях, 300 лв за кола не са много и 500 лв за ипотека на месец.

Ако си контролират разходите и си правят сметката,
            И ако единият си загуби работата положението става ...
            Затова не повече от 20%, поне според мен, т.е. при 2500 лева, не повече от 500 лева за глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
              Според мен, при двама работещи възрастни със заплата 1200-1500 лв чисто на всеки от тях, 300 лв за кола не са много и 500 лв за ипотека на месец.

Абе,то бива луди ама.....
              Ми то да не е само разходите по колата бре,я сложи две дяца,наем,или ипотека,и пак смятай

Чисто луди!!!!!

Финансовата грамотност винаги е била много слаба черта на Българина.
              Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Значи добавяш към 175 лв. лизинговата вноска и 1/12 от каското и сметката е готова!

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                  Сега сметни, колко пари щеше да платиш ако беше взел нов автомобил на лизинг, чиято цена до сега е паднала поне с 50%, а ти си платил още толкова и за лихви.

"Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

Ц, не изкарва пара с нея, от тариКатизъм иска

Уф, то човек , ако направи една такава справка трябва да се метне отнякъде.
                    Ти пак относително малко си минавал и ти е "тънка" сметката за горивото, иначе ...
                    и аз съм правил такива сметки на моя автомобил ми излиза 0,22 лв на км (като в сметката не са включени фиксираните разходи - застраховки, данък, винетка)
                    на колата на баща ми 0.28 лв на км
                    сметките са приблизителни, че цената на горивото последната година много се променяше
                    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Човекът взема заплата 1200 лева чисто и иска да купува някакъв кош с около 500 лева месечна вноска - лизинг+застраховка+преглед (без сервизно!). Идеята ми е, че това е безумно много и не е разумно да даваш едни 42% от прихода ти, без значение дали си на заплата или имаш собствен бизнес.
                      Все пак КЕФ и ГЪЗ цена нямат.Прибави и държавата в която живее човека и ще видиш,че не е чак толкова безумна постъпка.Като имаш предви,че добавката е водеща
                      За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Даммм, общо взето всички сте на моето мнение, мерси за мненията.
                        Ще му пратя линк към темата.

Коментар

През 2010-та си купих една Корсичка 1.0 за 3 К лева.
                          Направих едно екселче и всичко си записвам в него - застраховки,
                          данъци, винетки, масла, филтри, ремонти, бензин и т.н.
                          Резултат:
                          За изминати 53 840 км съм платил общо 14 865 лв. или 27.61 ст./км.,
                          от които 35% са за разходи, 45% за бензин и 20% за колата.
                          Общо разходите са 5 248 лв., бензин за 6 593 лв. и 3 000 лв. за покупката.

Средномесечния разход е 218.61 лв. - честито на пИчелившите!!
                          Сега сметни, колко пари щеше да платиш ако беше взел нов автомобил на лизинг, чиято цена до сега е паднала поне с 50%, а ти си платил още толкова и за лихви.

Коментар

Здравейте,

Спорим с един приятел до какъв % от месечния доход/печалба е разумно да се набива като лизингова вноска за личен автомобил.
                            Моето мнение е, че разумното е месечната вноска по лизинга + застраховката (каско+ГО делено на 12) + преглед (делено на 12) + сервизно (делено на 12) не трябва да надвишава 20% от месечния ти доход.
                            Не съм чел разни сайтове "финансови съветници", които предлагат доста спорен прочит на въпроса, в зависимост от това за кой отбор играят...
                            Като добавиш гориво, амортизация и т.н. на колата ще стане поне 40-50% от дохода и ще се окаже, че половината от месеца се бъхтиш за да се возиш с кола!

Ако искаш да са ти ок личните финанси, транспортните ти разходи не трябва да надвишават 10% от месечните ти раходи. Ако не може да си позволиш кола е много по добре да се движиш с градски транспорт и в малкото наложителни случаи да ползваш такси.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                              според мен, при тия цифри само ако ще може да изкарва пари с нея в буквалният смисъл(не да ходи до работа и уикенда на разходка)
                              Ц, не изкарва пара с нея, от тариКатизъм иска

Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                              През 2010-та си купих една Корсичка 1.0 за 3 К лева.
                              Направих едно екселче и всичко си записвам в него - застраховки,
                              данъци, винетки, масла, филтри, ремонти, бензин и т.н.
                              Резултат:
                              За изминати 53 840 км съм платил общо 14 865 лв. или 27.61 ст./км.,
                              от които 35% са за разходи, 45% за бензин и 20% за колата.
                              Общо разходите са 5 248 лв., бензин за 6 593 лв. и 3 000 лв. за покупката.

Средномесечния разход е 218.61 лв. - честито на пИчелившите!!
                              Уф, то човек , ако направи една такава справка трябва да се метне отнякъде.
                              Ти пак относително малко си минавал и ти е "тънка" сметката за горивото, иначе ...
                              Last edited by andy2000; 08.12.2015, 16:14.

Коментар

според мен, при тия цифри само ако ще може да изкарва пари с нея в буквалният смисъл(не да ходи до работа и уикенда на разходка)
                                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Working...
                                X