IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лизинг на автомобил - месечна вноска

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
    Кой ти е казъл, че по принцип съм против златото? Когато напълно изпусне балона и цената му спадне под дългосрочните нива от 500 долара и аз ще си държа малко злато в портфейла, но до тогава съм твърдо на къси позиции
    Надайсе това да стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
      Бе аз кат стана на 70 годин да ти го таковам в милиона за кво ми е за чене ли или за виагра....
      Ако започнеш да спестяваш и инвестираш на 20 години и на 46 години може да станеш милионер

Коментар

Не вярваш ли, че дългосрочно от ивестиране в акции може да получиш годишно 10% доходност? Ако си съгласен с това, останалото е елементарна математика!
        Бе аз кат стана на 70 годин да ти го таковам в милиона за кво ми е за чене ли или за виагра....

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
          Вече ми е ясно защо толкова пишеш против златото
          Кой ти е казъл, че по принцип съм против златото? Когато напълно изпусне балона и цената му спадне под дългосрочните нива от 500 долара и аз ще си държа малко злато в портфейла, но до тогава съм твърдо на къси позиции

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
            Брей колко лесно било.Как не съм се сетил....
            Да спестяваш и да се лишаваш от настояще потребление изобщо не е лесно! Изисква много воля и последователност!
            Last edited by MZ/X; 08.12.2015, 22:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
              Добре, но пак тоя над милион дето го сметна по-долу (икономии от неползване на кола + инвестиране в US акции) ......се изхвърли доста,
              Не вярваш ли, че дългосрочно от ивестиране в акции може да получиш годишно 10% доходност? Ако си съгласен с това, останалото е елементарна математика!

Коментар

Какво са за него 800 лева на месец? Това са близо 27% от месечния му доход! Само за графа транспорт, това е безумно висока сума!
                В София само срещу 50 лева месечно може да пътуваш с градски транспорт, като останалите 750 лева може да ги спестяваш и инвестираш.

Ако годишно инвестираш спестените 9000 лева в американски акции, които последните 100 години са носили средно по 10% годишна доходност, след 26 години ще имаш спестени близо 1,1 милиона лева. Това ми изглежда доста по сериозна цел от това 26 години да се возиш в Опел Корса
                Брей колко лесно било.Как не съм се сетил....

Коментар

Какво са за него 800 лева на месец? Това са близо 27% от месечния му доход! Само за графа транспорт, това е безумно висока сума!
                  В София само срещу 50 лева месечно може да пътуваш с градски транспорт, като останалите 750 лева може да ги спестяваш и инвестираш.

Ако годишно инвестираш спестените 9000 лева в американски акции, които последните 100 години са носили средно по 10% годишна доходност, след 26 години ще имаш спестени близо 1,1 милиона лева. Това ми изглежда доста по сериозна цел от това 26 години да се возиш в Опел Корса
                  Вече ми е ясно защо толкова пишеш против златото

Коментар

Една конкретна държава има доста малко общо с 500-те най-големи компании в САЩ, защото 90% от тях са мултинационални компании. Какво американско има в Кока Кола например, при положение, че болшинството от служителите на компанията са извън САЩ, а компанията произвежда и продава продуктите си в близо 200 държави в света?

Ако 500-те най-големи мултинационални компании в света не успяват да докарат някаква добра доходност през следващите 26 години, това би означавало, че е дошъл краят на света в икономически смисъл.
                    Добре, но пак тоя над милион дето го сметна по-долу (икономии от неползване на кола + инвестиране в US акции) ......се изхвърли доста,

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      Това, че е нямало такъв период в миналото, съвсем не означава, че няма да има такъв в бъдещето . Те цели империи са падали, какво остава за някакви акции от конкретна държава.
                      Една конкретна държава има доста малко общо с 500-те най-големи компании в САЩ, защото 90% от тях са мултинационални компании. Какво американско има в Кока Кола например, при положение, че болшинството от служителите на компанията са извън САЩ, а компанията произвежда и продава продуктите си в близо 200 държави в света?

Ако 500-те най-големи мултинационални компании в света не успяват да докарат някаква добра доходност през следващите 26 години, това би означавало, че е дошъл краят на света в икономически смисъл.
                      Last edited by MZ/X; 08.12.2015, 20:16.

Коментар

Загуба може да имаш само краткосрочно! Няма 15 години през които да си инвестирал на американския пазар и да не си могъл да спечелиш 10% годишна доходност!
                        Това, че е нямало такъв период в миналото, съвсем не означава, че няма да има такъв в бъдещето . Те цели империи са падали, какво остава за някакви акции от конкретна държава.
                        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

малко ти е грешна сметката, MZ-тке,

тия американски акции може да не донесат никаква доходност и човекът да е на загуба от тях.
                          Загуба може да имаш само краткосрочно! Няма 15 години през които да си инвестирал на американския пазар и да не си могъл да спечелиш 10% годишна доходност! Това е валидно дори ако си купил акции на върха през 1929-та година, преди голямата депресия. При срок от 26 години и добре диверзифициран портфейл като индекса S&P 500 е повече от сигурно, че ще получиш очакваната доходност.

Коментар

малко ти е грешна сметката, MZ-тке,

тия американски акции може да не донесат никаква доходност и човекът да е на загуба от тях.

Коментар

Наистина е скъпо на лизинг, както и горивото и поддръжката.

Но има хора с 3К доход, мъж ръководител например, какво са за него 800 лв.

Коментар

Така може и до пенсия да живее с родителите си, ако не спестява!
                                не му трябват спестявания, ще наследи семейния апартамент и пак удри

тежка е дилемата брат
                                нов айфон /на изплащане/ или спестяване, а? ти кое би избрал?

извинявам се за офтопика ама имам приятел взе си телефон, по-скъп отколкото работодателя му го оценява за 1 месец, окло 1,5 пъти по-скъп.
                                а нема пара да си смени акумулатора на колата
                                спеставяния казваш?

Коментар

Working...
                                X