IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лизинг на автомобил - месечна вноска

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
    тук си прав, браво

И аз правех така навремето. Ще ни кажеш ли сега на колко си години?
    Аз кат каже на колко години е ша го питам що не е станал милионер.Боже Боже тия училища за меринджей трябва да бъдат закрити и към университетите да се обучават само счетоводители.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
      МЗ, я пак сметни ако имаш 9000 и по 10% годишно след 26 години колко ша станат?...
      Задачата е не да имаш 9000 и да ги инвестираш за 26 години, а всяка година да спестяваш 9000 и да ги инвестираш. Тогава се получава сметката.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
        Аз когато бях студент бачках всякаква работа и успявах да заделя сериозни за тогава спестявания, които веднага инвестирах в акции. Други мои колеги предпочитаха през това време да купонясват... Единствената помощ от родителите ми беше, че когато следвах живеех при тях.

Илюзията е, че когато харчиш всичките пари, които имаш като млад, това е животът! Много млади хора искат веднага собствена, кола, апартамент и т.н. и задлъжняват още преди да са заделили един лев в живота, като с това се обричат на мизерстване през целия си живот!
        тук си прав, браво

И аз правех така навремето. Ще ни кажеш ли сега на колко си години?

Коментар

Ако годишно инвестираш спестените 9000 лева в американски акции, които последните 100 години са носили средно по 10% годишна доходност, след 26 години ще имаш спестени близо 1,1 милиона лева.
          Това ми изглежда доста по сериозна цел от това 26 години да се возиш в Опел Корса
          кой знае какво ще може да си купи човек с 1 милка след 26 години ................. може новата корса тогава да струва точно толкова

Last edited by 2012; 09.12.2015, 02:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
            ако довнасяш всяка година по 9К прави 986К
            това вече е нещо друго

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
              поне да беше помислил малко преди да напишеш 107

800 лв х 12 месеца х 26 години = 250К и останалото до 1 милка сигурно са натрупана 10% годишна доходност за 26-те години
              ако довнасяш всяка година по 9К прави 986К

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                около 107К
                поне да беше помислил малко преди да напишеш 107

800 лв х 12 месеца х 26 години = 250К и останалото до 1 милка сигурно са натрупана 10% годишна доходност за 26-те години

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                  МЗ, я пак сметни ако имаш 9000 и по 10% годишно след 26 години колко ша станат?...
                  около 107К

Коментар

• МЗ, я пак сметни ако имаш 9000 и по 10% годишно след 26 години колко ша станат?...

Коментар

Аз когато бях студент бачках всякаква работа и успявах да заделя сериозни за тогава спестявания, които веднага инвестирах в акции. Други мои колеги предпочитаха през това време да купонясват... Единствената помощ от родителите ми беше, че когато следвах живеех при тях.

Илюзията е, че когато харчиш всичките пари, които имаш като млад, това е животът! Много млади хора искат веднага собствена, кола, апартамент и т.н. и задлъжняват още преди да са заделили един лев в живота, като с това се обричат на мизерстване през целия си живот!
                      Да знам в този форум е пълно с все успели.Някои дори са почнали с инвестирането от пет годишни.Инвестирали са парите от Сурванки...и на 20 са станали милионери.
                      Аз отдавна съм затворил фабриката за илюзии

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                        10% от семейния доход за транспорт е добра цена.
                        Даже 15% в големия град.
                        Но всичко отгоре е изхвърляне!
                        Като ч*кия на пясък...
                        +1

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                          На 20 години да спестявам какво да спестявам?Човеко до 23 си студент.После почваш със илядо кинта у София.Те не стигат да живееш ако не си при мама и тате за семейство да не говорим ти ша ма караш да спестявам 700 лева.Айде да спрем с фантазиите и да затворим фабриката за илюзии..Чувал си оня виц дето теоретично сине мое да имаме 1000 ама реално имаме две курви

Коментар

• 10% от семейния доход за транспорт е добра цена.
                            Даже 15% в големия град.
                            Но всичко отгоре е изхвърляне!
                            Като ч*кия на пясък...
                            "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Кола на лизинг в България е тотално прецакване за лизингополучателя, ако купува 1-2 коли. Лихвите са високи, каското е значително по-скъпо(защото го прави лизингодателят през негов брокер), и има много допълнителни такси и таксички.

Отделно, това дето му викат 'лизинг' тук, няма нищо общо с лизинга в Германия.
                              В България при оперативен лизинг лихвите и остатъчната стойност са много неизгодни. Основна причина да се прави оперативен лизинг у нас е, че има данъчен кредит за вноските на всеки един модел кола.

Ако се постигнат нормални параметри на финансирането, вноската не би трябвало да надвишава 10% от месечния доход.

Това, което съм написал е на база личен опит и важи при купуването на 1-2 коли.

Коментар

Ако започнеш да спестяваш и инвестираш на 20 години и на 46 години може да станеш милионер
                                На 20 години да спестявам какво да спестявам?Човеко до 23 си студент.После почваш със илядо кинта у София.Те не стигат да живееш ако не си при мама и тате за семейство да не говорим ти ша ма караш да спестявам 700 лева.Айде да спрем с фантазиите и да затворим фабриката за илюзии..Чувал си оня виц дето теоретично сине мое да имаме 1000 ама реално имаме две курви

Коментар

Working...
                                X