Първоначално изпратено от Georgi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рефинансиране
Collapse
X
-
Венци ще е поредния, който ще вика "Банките на сапун!".
Я един прост пример. Венци има кола на лизинг. Разбира ме се и Венциту ми дава мъжка дума - давам му 20 бона на заем, той с тях:
1- Изплаща лизинга и колата става негова.
2-Изплаща ми по 1000 лева всеки месец за 20 месеца (добряк съм и не вземам лихви)
3-Ако не ми плати на време - получавам колата.
Венциту обаче, взема мойте 20 бона и не изплаща колата (плюе на 1 точка), обаче ми дава всеки месец по 1000 лева.
Въпрос:
Спазли ли си е, Венциту, мъжката дума?
Отговор - НЕ.
Сменете мъжка дума с договор и идваме на - Венциту сра на договора. Мога ли да го съдя - да.
Първоначално изпратено от vencityy1 Разгледай мнениеЗдравейте имам въпрос който много ме вълнува:
изтеглих кредит с цел рефинансиране на друг от друга банка
и сега ми изискват бележка с която да представя че се погасил задължението към другата банка
и въпроса ми е ако аз не представя такъв документ а си внасям редовно вноските и по двата кредита ще бъде ли някакъв проблем за съответната банка която ми отпусна кредит с цел рефинансиране
моля отговорете
Благодаря предварителни
Голям проблем. Изтеглил си кредит за Х лева, за да погасиш кредит от У лева.
След тая операция - ти си длъжник за общо Х лева - лихвения ти процент е А.
Ако си преебал нещата, и не си погасил кредита от У лева, след операцията - ти си длъжник с Х+У лева - > лихвения ти процент, вече не е А, а е Б.
Където Б>A, понеже си затънал повече в тинята, демек си по-рисков клиент.
A с високия риск, идват и високите процентиLast edited by vankata23; 15.04.2015, 23:22.#dagoduhatbednite
Коментар
-
Яз съм правил релизинговане. Една машинка на лизинг, след като се е изплатила я лизинговам втори път. И вече мънгизити ги ползвам като оборотни. Процедурата вече е проста, щот нема нови документи. За лизингодателя съм надежден платец, след като не е имал проблеми никакви с години, и иска да ме съхрани като клиент за в бъдеще. Дори ми предлага изгодни опции. Те това е пазарна икономика.http://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от vencityy1 Разгледай мнениеЗдравейте имам въпрос който много ме вълнува:
изтеглих кредит с цел рефинансиране на друг от друга банка
и сега ми изискват бележка с която да представя че се погасил задължението към другата банка
и въпроса ми е ако аз не представя такъв документ а си внасям редовно вноските и по двата кредита ще бъде ли някакъв проблем за съответната банка която ми отпусна кредит с цел рефинансиране
моля отговорете
Благодаря предварителни
Защо си се докарал до това положение
Коментар
-
Няма да имаш проблеми, ако вече са ти отпуснали кредита. Досието ти ще отлежава в някой шкаф и докато си плащаш, ще живееш. Коректността е малко относително понятие. Банките, вместо да правят нормално банкиране се цакат една друга с рефинансиранията, на УЖ по-изгодни лихви. Като си направиш по прецизна сметка, ще видиш, че всъщност от рефинансирането печелят двете банки, но малко вероятно е да има трошичка за теб.
И все пак, аз бих бил коректен към първата си банка. Ама, кой пък съм аз, да казвам
Коментар
-
Първоначално изпратено от vencityy1 Разгледай мнениеА,ако Венци бъде коректен и към двете банки с месечните си вноски тогава ще има ли последствия?
не може да имаш проблеми тогава...fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от vencityy1 Разгледай мнениеВсе пак не разбрах дали,ако си внасям вноските редовно ще бъде някакъв проблем,но няма да Ви задавам повече въпроси...
Благодаря
Както ти беше казано, прочети какво си подписвал и ще разбереш.Last edited by dsx500; 15.04.2015, 22:16.Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vencityy1 Разгледай мнениеВсе пак не разбрах дали,ако си внасям вноските редовно ще бъде някакъв проблем,но няма да Ви задавам повече въпроси...
Благодаря
Ако си поел ангажимент, а не го спазиш, най-вероятно ще имаш проблем.
Плащането на вноските не е единствения възможен ангажимент за кредитополучателя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнениеА ако Венци прочете какво сме му написали няма да задава този въпрос!!!
Благодаря
Коментар
-
Първоначално изпратено от vencityy1 Разгледай мнениеНевеж съм в тази област затова питам по обстойно
Коментар
-
Пефинансиране на кредит
Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнениеА ако Венци прочете какво сме му написали няма да задава този въпрос!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vencityy1 Разгледай мнениеА,ако Венци бъде коректен и към двете банки с месечните си вноски тогава ще има ли последствия?Only God Can Judge me...
Коментар
-
Рефинансиране на кредит
Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнение+1
Имат пълното право да го направят предсрочно изискуем, тъй като вторият кредит се води "целеви" (целта е погасяване на първия) и при положение, че "целта" не е постигната (затова искат служебната бележка, че кредита е погасен) ще берете ядове!!!
Прочетете МНОГО ВНИМАТЕЛНО договора за втория кредит + общите условия към него !
Коментар
-
Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнение+1
Имат пълното право да го направят предсрочно изискуем, тъй като вторият кредит се води "целеви" (целта е погасяване на първия) и при положение, че "целта" не е постигната (затова искат служебната бележка, че кредита е погасен) ще берете ядове!!!
Прочетете МНОГО ВНИМАТЕЛНО договора за втория кредит + общите условия към него !
По всяка вероятност първия кредит е вписан в Централния кредитен регистър на Българската народна банка. Отпуснат е втори кредит от друга банка за да може с него да се рефиннасира първия кредит. Втората банка е проверила във въпросния кредитен регистър и са видели, че кредита на първата банка не е погасен. Сега от втората банка искат бележка издадена от първата банка, че отпуснатите пари са отишли по предназначение. Навярно банката приема, че първия кредит е върнат, но това действие не е отразено в Централния кредитен регистър. Сега искат бележка, че отпуснатите средства са изпълнили предназчението за което са отпуснати. vencityy1 разбира се няма да им представи такава бележка и от втората банка ще предприемат някакви действия. Най-често банките предприемат предсрочна изискуемост на договора за банков кредит. Ще лепнат и едно петно в кредитното досие на Венци. Ако имате човек в банката нещата могат да са различни, но Венци няма такъв човек иначе не би предприел подобни действия. Как точно ще процедира банката отпуснала втория кредит ми е трудно да прогнозирам. Може би, ако vencityy1 посочи името на втората банка, то някой от форума би дал предположение базирано на собствен опит с въпросната втора банка. Човек който не е запознат детайлно с казуса няма право да дава съвети за да не се "зацапат" нещата допълнително...
Коментар
Коментар