IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алтернатива на банковите депозити.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
    Какво значение има какви са банките бг или чужди ? Докато депозитите до 100хил. евро са гарантирани не виждам проблем.
    От фонд в който няма пукнат лев в момента. Айде стига сме приказвали глупости глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Т.е. все български банки
      Какво значение има какви са банките бг или чужди ? Докато депозитите до 100хил. евро са гарантирани не виждам проблем.

Коментар

Е за това си прав, но нали трябва човек да има и свободен кеш под ръка. Така ,че депозит си е нужен !
        Всеки както си го разбира. Да ме прощават българските банки, ама безграничната ми вяра в БНБ ми пречи да им давам пари

Коментар

Все пак да не ме разберете погрешно, аз не бих вкарвал пари облигации сега. Там е абсолютен балон пред пукане и ми се струва тотално идиотско за някаква мижава доходност да рискувам значителна капиталова загуба. Но и в депозити ми се струва безсмислено - както винаги
          Е за това си прав, но нали трябва човек да има и свободен кеш под ръка. Така ,че депозит си е нужен !

Коментар

Като например ЦКБ има 24месечен със средна лихва 3,6%. Друга банка с интересни лихви е Инт. Асетс Банк, най високия им стига до 4,16%. Още няколко други банки мисля, че има с проценти над 3% при дългосрочни депозити.
            Т.е. все български банки

Коментар

Като например кой ти дава 4% дългосрочна лихва А при облигациите винаги можеш да излезеш когато си поискаш. ПРи дългосрочен депозит не е баш така.
              Като например ЦКБ има 24месечен със средна лихва 3,6%. Друга банка с интересни лихви е Инт. Асетс Банк, най високия им стига до 4,16%. Още няколко други банки мисля, че има с проценти над 3% при дългосрочни депозити.

Коментар

• Все пак да не ме разберете погрешно, аз не бих вкарвал пари облигации сега. Там е абсолютен балон пред пукане и ми се струва тотално идиотско за някаква мижава доходност да рискувам значителна капиталова загуба. Но и в депозити ми се струва безсмислено - както винаги

Коментар

Е между 2% и 4% и сега има дългосрочни депозити. Какъв е смисъла да вървиш на облигации като ще са със същата доходност ?
                  Като например кой ти дава 4% дългосрочна лихва А при облигациите винаги можеш да излезеш когато си поискаш. ПРи дългосрочен депозит не е баш така.

Коментар

http://www.ishares.com/uk/individual...haracteristics

Ето ги всичките фондове в облигации. От тези които са в евро най-високия е http://www.ishares.com/lu/individual...bond-ucits-etf

А това хай йил дето го виждаш си е метафора за джънк и към момента ти дава 2,44%

3-4% на широк портфейл в евро са по-скоро мечта отколкото реалност .
                    Е между 2% и 4% и сега има дългосрочни депозити. Какъв е смисъла да вървиш на облигации като ще са със същата доходност ?

Коментар

• http://www.ishares.com/uk/individual...haracteristics

Ето ги всичките фондове в облигации. От тези които са в евро най-високия е http://www.ishares.com/lu/individual...bond-ucits-etf

А това хай йил дето го виждаш си е метафора за джънк и към момента ти дава 2,44%, всъщност не е 2,44% не знам защо толкова са го писали реално е 4 и нещо. Но си е портфейл от джънк облигации

3-4% на широк портфейл в евро са по-скоро мечта отколкото реалност .
                      Last edited by ravnovesie; 27.02.2015, 14:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                        http://www.ishares.com/uk/individual...bond-ucits-etf

Що бре? Аз говоря за корпоративни облигации.
                        това е с 2,19%

Коментар

3-4% ти си голям оптимист или любител на джанк облигации
                          http://www.ishares.com/uk/individual...bond-ucits-etf

Що бре? Аз говоря за корпоративни облигации.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            Облигации на български компании ли препоръчвате бе, хора?
                            По-добре купи кошница с облигации на европейски компании със средна доходност 3-4% отколкото бг ... КТБ имаха много готини облигации.
                            3-4% ти си голям оптимист или любител на джанк облигации

Коментар

Колежке той Императора ти даде идеи ! Освен облигации аз бих предложил и привилегировани акции на някоя компания.
                              Облигации на български компании ли препоръчвате бе, хора?
                              По-добре купи кошница с облигации на европейски компании със средна доходност 3-4% отколкото бг ... КТБ имаха много готини облигации.

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                                Хайде лека нощ,
                                дано утре сте по разговорливи и да ми напишете решение на въпроса.
                                Колежке той Императора ти даде идеи ! Освен облигации аз бих предложил и привилегировани акции на някоя компания.

Коментар

Working...
                                X