IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алтернатива на банковите депозити.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отговори има, Сохов, ама хората не ги търсят, не се образоват и просвещават финансово.
    Масовката не разбира, че имотът не е толкова просто нещо - за да направиш такава инвестиция: защото ударът се прави при покупката, не при продажбата както знаем. Разбира ли масовката от качествено строителство? Могат ли да оценят локацията като бъдещо развитие? Мислят ли при демографските тенденции ще има ли след 20 години кой да наеме имотът им или да го купи? А ако районът, в който е имотът в бъдеще внезапно се хъхризира?
    И най-вече - ликвидността. Пълната ликвидност на сгодна цена е бавна работа, частична ликвидност е НЕВЪЗМОЖНА, щото няма как да шитнеш една стая от. Самата доходност - като туриш времето в която имотът стои празен, като туриш данъци, такса смет, периодически ремонти - то цялата разправия ще ти излезе с файда колкото един депозит. Тъкмо в моментът моя колежка се опитва да вразуми свои познати - чушкаджии, наумили си (уплашени от КТБ) да "инвестират в имот" без да проумяват, че те разбират само от чушки - и че трябва или да слушат по-умните и финансово грамотни хора, или да си гледат чушките.

Но това е защото масовката мисли, но не разсъждава. То и говедото сигурно мисли докато преживя, но само човекът разсъждава.

Затова варианти за инвестиция са си борсата (въпреки всичко), инвестиционни фондове (под формата на ДПФ и човешка застраховка), златце, сребърце (под формата на нумизматика) и елмази (ако човек им разбира).
    Не че не може домове или земеделска земя - но в България това са си рискови инвестиции - по-рискови отколкото в нормалните държави.
    Last edited by Императорът; 27.02.2015, 01:07.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
      Хайде лека нощ,
      дано утре сте по разговорливи и да ми напишете решение на въпроса.
      Много хора вече си задават този въпрос и нямат отговор След КТБ вече няма добра доходност и любимата инвестиция на Българина, та сега масово ще вземат да вкарват пари в имоти, то в друго и не знае масовката А малко по малко като се вдигнат цените на борсата ще вземат да купуват и то точно когато се надуе стабилно следващият голям балон

Не е препоръка!

Коментар

• Хайде лека нощ,
        дано утре сте по разговорливи и да ми напишете решение на въпроса.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
          Купуваш си земеделска земичка.
          Отдаваш я под наем.
          Прибираш си 7-8% от наем на земята.
          За капиталовата не говоря...
          Сега евентуално да си купя земя близо до регулация и да я вкарам в регулация, иначе не.

Коментар

Накупих си земя и получавам рента, но не е ликвидна.
            Не можеш да си ликвидираш вложението?!
            Не вярвам

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Моите не си ги давам - а за кефенето - нали знаеш какво е казал император Веспасиян по въпросът?
              Мммм дааааааааааааа.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                Отдаваш я под наем.
                Накупих си земя и получавам рента, но не е ликвидна.

Коментар

Не ме кефи този лихварски бизнес, ти да не искаш да ми продадеш твоите.
                  Моите не си ги давам - а за кефенето - нали знаеш какво е казал император Веспасиян по въпросът?

Коментар

Искам нещо, да не го мисля много и да ми носи 8-10% годишно, а не 1,5%.
                    Отдаваш я под наем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Искаш ли утре да ти уредя стотина жабешки облизвации?

12% лихва?
                      Не ме кефи този лихварски бизнес, ти да не искаш да ми продадеш твоите.

Коментар

Искам нещо, да не го мисля много и да ми носи 8-10% годишно, а не 1,5%.
                        Искаш ли утре да ти уредя стотина жабешки облизвации?

12% лихва?

Коментар

Аз ги продадох моите. Импето ми каза , да си ги купя пак на по-ниска цена, ама не съм убедена да го направя.
                          А трябваше - и днес пазарът показа това.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            Нали за ДПФ агитираше, бутай в Алианца
                            Еее там съм бутнала , а и всеки месец ми дърпат директно 10% от заплатката.
                            Но това е добро решение, защото парите са ликвидни.

Коментар

аааааа , аз Ви питам , а Вие не знаете.
                              Нали за ДПФ агитираше, бутай в Алианца

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                Ехааааа, свирни като намериш такова
                                аааааа , аз Ви питам , а Вие не знаете.

Коментар

Working...
                                X