Първоначално изпратено от mitkomik
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Депозит или трезор?
Collapse
X
-
Или си избираш банка със сравнително добра репутация / или банки - не знам как седи въпроса ако имаш 2 сметки до 100к в една банка, дали и двете по отделно ти се гарантират. Та ако не може в една - то все 3 банки можеш да намериш в случай , че парите са до 300к А трезор в краен случай - БНБ Тях още не са ги обирали
Коментар
-
Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнениеТурската Те Дже Зираат имат интересни лихвени проценти!
И Зираат банкасъ(Земеделска банка основана от Мидхат паша,чийто огромен рисуван образ висеше в централата им до Синода),вече не предлага нищо по различно от останалите банки.
С две думи не се накапичвай като не знаеш кой стои срещу тебе!Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнениеСега, след като КТБ замина и лихвите паднаха драстично, коя банка дава най-добри условия за депозит, ама без да се връзват парите за дълго?
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеСега дали можеш да си наемеш,не мога да кажа,но трезорът си работи нормално със старите киленти,даже и договори подновяваха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеИскаш да кажеш, че сега мога да отида и да си наема касетка?Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от studio9 Разгледай мнениеТрезорът на КТБ не е спирал да работи, нито пък е бил затруднен достъпът до него.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
Аз бих си взел 20% в жълтици, ама без трезори в България, къде и кой как ше си ги крие все има начини .... Като ти затворят банката хои си ги вземи от трезора .....
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАЦИИ
Коментар
-
Нещо такова мисля - да - всяка държава да има право да печата толкова от общата валута, колкото резерви има от секси метали - като всяка купюра на практика представлява златен (сребърен, платинен, паладиев) сертификат - не за някакво златце по принцип, но за точно определен къс метал с определено тегло и същия сериен номер като банкнотата. Ако искаш: отиваш в БНБ със златният сертификат-банкнота № BG 00003184 и ти дават златното слитъченце № AU-BG 00003184. Ако имаш напримерно паладиев сертификат № PD-CD 0007138, можеш ако решиш да ги пратиш до Канада и оттам да ти върнат паладиевото слитъченце № CD 0007138.
Контрол - международна комисия, следяща дали съответната държава наистина притежава металите, срещу които е напечатала сертификатите, а и самите хора ще са контролиращи. Ясно е, че в началото много хора ще пробват редовно системата, после ще си кътат сертификатите, но като видят, че системата работи безотказно и коректно, ще се доверят и ще си харчат сертификатите...а всички валути на света ще се преизчисляват през тях.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар