Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да набутам кеша след КТБ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеАз лично смятам да набутам кинти във фондовете а Шрьодерс на Карол. Хем парите ще са извън БГ, хем може да донесат добра доходност и не на последно място ще са в долари и евраци.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЖелязна логика, Равновесиев. Според нея германци, французи, британци и другите, би трябвало да се избиват за нашите хъхряци и да наддават с тлъсти помощи кой да ги привлече, за да им правят потребление... ама те не ги щат и ги пъдят: защо ли?
Не може да има потребление без тия пари някой да ги е заработил преди това – а не както ние – 1 000 000 хъхрювци да реват, че „нема работа, батеееее”, земята да пустее, а всички да ядем компири от Полша и домати от Македониа и тиквуни от Банкя... Според твойта логика всички държави ще инвестират в потребление, всички ще лежат и плюскат, само не знам кой ще произвежда каквото и да било...
Ти как точно заработваш пари. Някой ти дава заплата или ти получаваш печалби от нещо което правиш. Ама ще съществува ли света и да не го рпавиш - ами нищо няма да се случи. Това че някой ходи на работа не го прави кой знае колко полезен за обществото. Прави го полезен за самия себе си. Ама то това не е обществена ценност. Единици са хората, които наистина са полезни за обществото и обществото ще загуби ако тях ги няма. Всички други са пълнеж. И аз включително. Реално от това което правя няма кой знае какъв смисъл, но ми е забавно, така че има смисъл за мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеДълг се взима до тогава до като не удря надолу икономиката. Реално нямаме никакъв проблем да взимаме дълг ато първичното салдо на бюджета стои положително и ако този дълг води до растеж на икономиката. По принцип не е добра идея да се взима дълг за потребление, но е задължително да вземеш дълг за потребление, ако потреблението ти не расте. Защото иначе вкарваш държавата в спирала на депресия.
Тези неща трябва да ги знаят в министерството на финансите - всъщност съм сигурен че ги знаят. Но за министъра - за него изобщо не съм убеден. Дянков не ги знаеше, значи и този не ги знае, нали му бе дясна ръка.
Сега Горанов ще се прави на лошо ченге, бойко ще гу слуша и догодина ще купуваме на Софикс 300 - за пореден път
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеХайде и ти с твоите глупости. И какво точно производство ще увеличиш, ще вдигнеш на крака кремиковци ли. Нали за да се създаде производство първо трябва да има търсене за това производство, а търсенето идва от потреблението. И да ако на циганите им се дават по 500 лева помощи те ще потребяват всичко, което реално означава че към 40% от тези 500 лева ще се връщат още същия месец в бюджета през ДДС и акцизи. А ако си дават парите предимно за алкохол и цигари ще се връщат към 70%
Не може да има потребление без тия пари някой да ги е заработил преди това – а не както ние – 1 000 000 хъхрювци да реват, че „нема работа, батеееее”, земята да пустее, а всички да ядем компири от Полша и домати от Македониа и тиквуни от Банкя... Според твойта логика всички държави ще инвестират в потребление, всички ще лежат и плюскат, само не знам кой ще произвежда каквото и да било...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеАз единствено в момента си купувам немски дрехи, защото са много качествени и са ми по-мярка, без корекции. Всичко останало си го пазарувам от български фирми, ферми или си го произвеждам лично. Не се возя в метро или градски транспорт, и докато не се подобри обслужването в нашите курорти, няма да почивам и тук.
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеДРеално нямаме никакъв проблем да взимаме дълг ато първичното салдо на бюджета стои положително и ако този дълг води до растеж на икономиката.
Ето ти резултата от дълг без реформи - http://novanews.bg/news/view/2014/11...ampaign=accentLast edited by andy2000; 16.11.2014, 23:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЗа друго не ми отговори.
Казваш, че дълг за добавки+заплати+пенсии е добре, защото ще увеличи потреблението и БВП ще нарасне - дотук добре. Догодина какво правим, пак ли дълг? Лихвичките си капят.Щели да се върнат пари в бюджета от тези пари - данъци, акцизи и т.н.? Как ? През Билла, ЧЕЗ, Нефтохим, Булгартабак и т.н. ли?
Тези неща трябва да ги знаят в министерството на финансите - всъщност съм сигурен че ги знаят. Но за министъра - за него изобщо не съм убеден. Дянков не ги знаеше, значи и този не ги знае, нали му бе дясна ръка.
Сега Горанов ще се прави на лошо ченге, бойко ще гу слуша и догодина ще купуваме на Софикс 300 - за пореден път
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЧе животното бойкоборисов да не би пенсионерите основно да го избраха? Не те: но го избраха млади и образовани хора... що за ненормален трябва да си, та да гласуваш за индивид, очевидно много по тъп от тебе?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЗа друго не ми отговори.
Казваш, че дълг за добавки+заплати+пенсии е добре, защото ще увеличи потреблението и БВП ще нарасне - дотук добре. Догодина какво правим, пак ли дълг? Лихвичките си капят.Щели да се върнат пари в бюджета от тези пари - данъци, акцизи и т.н.? Как ? През Билла, ЧЕЗ, Нефтохим, Булгартабак и т.н. ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеЕ те тези твоите, не гласуват ли. Кой очакват, че ще им защитава техните права, след като те са достатъчно прости, че да гласуват за някой който не го прави.
Глупавите хора трябва да страдат от глупостта си - иначе глупостта ще тържествува.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеЕ те това трябва да прави Мин Фина. Ама като сложиха човека на Кой, а Кой държи цигарите, как ли пък е тръгнал човека на Кой срещу Кой.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеДа се съберат сега 3 - 4 хиляди пенсионера, да вземат по една торба гнили домати и да почват да хвърлят по парламента. И да си искат техните пари, защото това са си техните пари и те са си ги спечели с трудовия си стаж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеХайде и ти с твоите глупости. И какво точно производство ще увеличиш, ще вдигнеш на крака кремиковци ли. Нали за да се създаде производство първо трябва да има търсене за това производство, а търсенето идва от потреблението. И да ако на циганите им се дават по 500 лева помощи те ще потребяват всичко, което реално означава че към 40% от тези 500 лева ще се връщат още същия месец в бюджета през ДДС и акцизи. А ако си дават парите предимно за алкохол и цигари ще се връщат към 70%
В Гърция например хляб не се продава, ако е останал за следващият ден, а тук го продават, докато не хване мухъл.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЛеле, алкохол и цигари? Там имаш ли идея за какво става въпрос с акцизите и данъците?
Коментар
Коментар