IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз пак да дам очевидното решение.

http://www.ishares.com/lu/individual...ualisedReturns

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
      Аз лично смятам да набутам кинти във фондовете а Шрьодерс на Карол. Хем парите ще са извън БГ, хем може да донесат добра доходност и не на последно място ще са в долари и евраци.
      Много висока такса за вход + управление бре, не мислиш ли?

Коментар

• Аз лично смятам да набутам кинти във фондовете а Шрьодерс на Карол. Хем парите ще са извън БГ, хем може да донесат добра доходност и не на последно място ще са в долари и евраци.
        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Желязна логика, Равновесиев. Според нея германци, французи, британци и другите, би трябвало да се избиват за нашите хъхряци и да наддават с тлъсти помощи кой да ги привлече, за да им правят потребление... ама те не ги щат и ги пъдят: защо ли?
          Не може да има потребление без тия пари някой да ги е заработил преди това – а не както ние – 1 000 000 хъхрювци да реват, че „нема работа, батеееее”, земята да пустее, а всички да ядем компири от Полша и домати от Македониа и тиквуни от Банкя... Според твойта логика всички държави ще инвестират в потребление, всички ще лежат и плюскат, само не знам кой ще произвежда каквото и да било...
          Ти кой мислиш че заработва парите. Парите са фикция, също както и заработването им. До като се въртят всичко е ок, ако спрат да се въртят или намалее въртенето и всичко се срива.

Ти как точно заработваш пари. Някой ти дава заплата или ти получаваш печалби от нещо което правиш. Ама ще съществува ли света и да не го рпавиш - ами нищо няма да се случи. Това че някой ходи на работа не го прави кой знае колко полезен за обществото. Прави го полезен за самия себе си. Ама то това не е обществена ценност. Единици са хората, които наистина са полезни за обществото и обществото ще загуби ако тях ги няма. Всички други са пълнеж. И аз включително. Реално от това което правя няма кой знае какъв смисъл, но ми е забавно, така че има смисъл за мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
            Дълг се взима до тогава до като не удря надолу икономиката. Реално нямаме никакъв проблем да взимаме дълг ато първичното салдо на бюджета стои положително и ако този дълг води до растеж на икономиката. По принцип не е добра идея да се взима дълг за потребление, но е задължително да вземеш дълг за потребление, ако потреблението ти не расте. Защото иначе вкарваш държавата в спирала на депресия.

Тези неща трябва да ги знаят в министерството на финансите - всъщност съм сигурен че ги знаят. Но за министъра - за него изобщо не съм убеден. Дянков не ги знаеше, значи и този не ги знае, нали му бе дясна ръка.

Сега Горанов ще се прави на лошо ченге, бойко ще гу слуша и догодина ще купуваме на Софикс 300 - за пореден път
            Горанов(от Миланово-пашата, както и Ц.Цветанов(Шума)- са от много простовати родители, дето не могат да се разпишат, какво очаквате от децата им, макар и да ги обучават в момента много.

Коментар

Хайде и ти с твоите глупости. И какво точно производство ще увеличиш, ще вдигнеш на крака кремиковци ли. Нали за да се създаде производство първо трябва да има търсене за това производство, а търсенето идва от потреблението. И да ако на циганите им се дават по 500 лева помощи те ще потребяват всичко, което реално означава че към 40% от тези 500 лева ще се връщат още същия месец в бюджета през ДДС и акцизи. А ако си дават парите предимно за алкохол и цигари ще се връщат към 70%
              Желязна логика, Равновесиев. Според нея германци, французи, британци и другите, би трябвало да се избиват за нашите хъхряци и да наддават с тлъсти помощи кой да ги привлече, за да им правят потребление... ама те не ги щат и ги пъдят: защо ли?
              Не може да има потребление без тия пари някой да ги е заработил преди това – а не както ние – 1 000 000 хъхрювци да реват, че „нема работа, батеееее”, земята да пустее, а всички да ядем компири от Полша и домати от Македониа и тиквуни от Банкя... Според твойта логика всички държави ще инвестират в потребление, всички ще лежат и плюскат, само не знам кой ще произвежда каквото и да било...
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                Аз единствено в момента си купувам немски дрехи, защото са много качествени и са ми по-мярка, без корекции. Всичко останало си го пазарувам от български фирми, ферми или си го произвеждам лично. Не се возя в метро или градски транспорт, и докато не се подобри обслужването в нашите курорти, няма да почивам и тук.
                Именно... Откъде намираш тези бг стоки? Български зеленчуци, плодове и т.н.? Ами те изчезнаха или са значително по-скъпи от българските...

Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                ДРеално нямаме никакъв проблем да взимаме дълг ато първичното салдо на бюджета стои положително и ако този дълг води до растеж на икономиката.
                Ама без реформи, които режат месото до кокала ще пълним едни дупки без дъна до края на света. Какъв растеж, какви 5 лева?

Ето ти резултата от дълг без реформи - http://novanews.bg/news/view/2014/11...ampaign=accent
                Last edited by andy2000; 16.11.2014, 23:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  За друго не ми отговори.
                  Казваш, че дълг за добавки+заплати+пенсии е добре, защото ще увеличи потреблението и БВП ще нарасне - дотук добре. Догодина какво правим, пак ли дълг? Лихвичките си капят.Щели да се върнат пари в бюджета от тези пари - данъци, акцизи и т.н.? Как ? През Билла, ЧЕЗ, Нефтохим, Булгартабак и т.н. ли?
                  Дълг се взима до тогава до като не удря надолу икономиката. Реално нямаме никакъв проблем да взимаме дълг ато първичното салдо на бюджета стои положително и ако този дълг води до растеж на икономиката. По принцип не е добра идея да се взима дълг за потребление, но е задължително да вземеш дълг за потребление, ако потреблението ти не расте. Защото иначе вкарваш държавата в спирала на депресия.

Тези неща трябва да ги знаят в министерството на финансите - всъщност съм сигурен че ги знаят. Но за министъра - за него изобщо не съм убеден. Дянков не ги знаеше, значи и този не ги знае, нали му бе дясна ръка.

Сега Горанов ще се прави на лошо ченге, бойко ще гу слуша и догодина ще купуваме на Софикс 300 - за пореден път

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Че животното бойкоборисов да не би пенсионерите основно да го избраха? Не те: но го избраха млади и образовани хора... що за ненормален трябва да си, та да гласуваш за индивид, очевидно много по тъп от тебе?
                    И американците го казаха, какъв е този народ, дето го свали и пак си го избра.

Коментар

За друго не ми отговори.
                      Казваш, че дълг за добавки+заплати+пенсии е добре, защото ще увеличи потреблението и БВП ще нарасне - дотук добре. Догодина какво правим, пак ли дълг? Лихвичките си капят.Щели да се върнат пари в бюджета от тези пари - данъци, акцизи и т.н.? Как ? През Билла, ЧЕЗ, Нефтохим, Булгартабак и т.н. ли?
                      Аз единствено в момента си купувам немски дрехи, защото са много качествени и са ми по-мярка, без корекции. Всичко останало си го пазарувам от български фирми, ферми или си го произвеждам лично. Не се возя в метро или градски транспорт, и докато не се подобри обслужването в нашите курорти, няма да почивам и тук.

Коментар

Е те тези твоите, не гласуват ли. Кой очакват, че ще им защитава техните права, след като те са достатъчно прости, че да гласуват за някой който не го прави.

Глупавите хора трябва да страдат от глупостта си - иначе глупостта ще тържествува.
                        Че животното бойкоборисов да не би пенсионерите основно да го избраха? Не те: но го избраха млади и образовани хора... що за ненормален трябва да си, та да гласуваш за индивид, очевидно много по тъп от тебе?
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Е те това трябва да прави Мин Фина. Ама като сложиха човека на Кой, а Кой държи цигарите, как ли пък е тръгнал човека на Кой срещу Кой.
                          За друго не ми отговори.

Коментар

Да се съберат сега 3 - 4 хиляди пенсионера, да вземат по една торба гнили домати и да почват да хвърлят по парламента. И да си искат техните пари, защото това са си техните пари и те са си ги спечели с трудовия си стаж.
                            Айде. Да действат. Булгар Акбар. От мене доматите и сопите.

Коментар

Хайде и ти с твоите глупости. И какво точно производство ще увеличиш, ще вдигнеш на крака кремиковци ли. Нали за да се създаде производство първо трябва да има търсене за това производство, а търсенето идва от потреблението. И да ако на циганите им се дават по 500 лева помощи те ще потребяват всичко, което реално означава че към 40% от тези 500 лева ще се връщат още същия месец в бюджета през ДДС и акцизи. А ако си дават парите предимно за алкохол и цигари ще се връщат към 70%
                              Хора, защо в Германия, дори и пенсионерите инвестират в германската икономика и почти не купуват вносни стоки, а тук всичко е внос.Дори сега да вземем храните- внос от Полша, Гърция, Македония, Турция, Унгария, Германия и качеството е под взякаква критика, а цените са с 50% по-скъпи от Европейските.
                              В Гърция например хляб не се продава, ако е останал за следващият ден, а тук го продават, докато не хване мухъл.

Коментар

Леле, алкохол и цигари? Там имаш ли идея за какво става въпрос с акцизите и данъците?
                                Е те това трябва да прави Мин Фина. Ама като сложиха човека на Кой, а Кой държи цигарите, как ли пък е тръгнал човека на Кой срещу Кой.

Коментар

Working...
                                X