IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
    Това което предлагам е най-лесното възможно и с най-ниски разходи. Това са си диверсифицирани портфейли, ама не ти взимат доходността за половин година на входа. Избира човек 10 етфа и е до там, няма нужда повече да прави нищо, не иска акции взима си за облигации. Иска по рисково взима си за акции. ЕТФ са най-доброто финансово изобретение за последните 100 години. Не те товарят с такси, дават ти диверсификация за реално почти никакви пари. И можеш почти всичко което искаш да го направиш през тях.
    искам да инвестирам в индийски и корейски акции. да не би да има етф-та дет инвестират там? дай инфо плс.
    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Отваряш си сметак в чужд брокер и купуваш каквото ти харесва. Таксите са все едно купуваш акции.
      През Елана/Карол например не е ли по-добре, ако говорим за по-малки суми и дългосрочна перспектива?

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
        ей пичове, темата не е кой е по-най-мега готин и кой по-голямо его има.
        темата е КЪДЕ ДА СИ НАБУТАМ КЕШЕЦА, КОЙТО ЩЕ КАЦНЕ НА 4 ДЕКЕМВРИ!

в таз връзка моя портфейлец (изключвам риъл истейт и земица) най-вероятно ще изглежда така:

34% БФБ - сам си ги управлявам. основно акции с потенциал за разстеж. Бягам от АДСИЦОВЕ. Дивидентна доходност от 4.5% при сегашни цени - чат пат спекулации.
        28% ще набутам във Шрьордерс - най-вероятно в долари за диверсификация - рискови фондове - Индия, Южна Корея, Близкия Изток - дългосрочна игра.
        38% IQ сметка в ПИБ - 4.2% годишна доходност и при необходимост може да разполагаш с парите си по всяко време.

Равновесен, недей давай акъл, дет е много труден за правене. Ако не работиш по цял ден да си следиш паричките, няма как да стане. Кат си на работа е съвсем друго, а тука масово хората са така. Не всички имаме по 10 милиона и да сме се пенсионирали и само да си цъкаме на айпада - купи/продай докато си пием шампанското на яхтата.
        Това което предлагам е най-лесното възможно и с най-ниски разходи. Това са си диверсифицирани портфейли, ама не ти взимат доходността за половин година на входа. Избира човек 10 етфа и е до там, няма нужда повече да прави нищо, не иска акции взима си за облигации. Иска по рисково взима си за акции. ЕТФ са най-доброто финансово изобретение за последните 100 години. Не те товарят с такси, дават ти диверсификация за реално почти никакви пари. И можеш почти всичко което искаш да го направиш през тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
          Аааа,не,тези нашенските въобще не ги коментираме. Сравнявал ли си ги с Амунди-тата?

IQ-то като изключим, че е ПИБ къде му е уловката?
          ми най-високата лихва в евраци - 4.2% дет се дава в момента на пазара. няма данъци щот не е срочен депозит, може да теглиш и да внасяш по всяко време - демек си е направо разплащателна сметка дет ти дава 4.2% доходност в евраци. Ако някой е намерил нещо по-добро да сподели.

апропо какви са тез амундита, за пръв път ги чувам, дай линкове, инфо плс...
          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
            пичовете ме кефат - професионални асет мениджъри. да ти кажа гледал съм в много голяма степен фондовете на всички имат сходни комисионни - говоря не за измекярските фондове на тибиай или дск например - дет некви мениджърчета завършили УНСС се учат да управляват милиони на мой гръб.
            Аааа,не,тези нашенските въобще не ги коментираме. Сравнявал ли си ги с Амунди-тата?

IQ-то като изключим, че е ПИБ къде му е уловката?

Коментар

Много висока такса за вход + управление бре, не мислиш ли?
              пичовете ме кефат - професионални асет мениджъри. да ти кажа гледал съм в много голяма степен фондовете на всички имат сходни комисионни - говоря не за измекярските фондове на тибиай или дск например - дет некви мениджърчета завършили УНСС се учат да управляват милиони на мой гръб.

Коментар

• ей пичове, темата не е кой е по-най-мега готин и кой по-голямо его има.
                темата е КЪДЕ ДА СИ НАБУТАМ КЕШЕЦА, КОЙТО ЩЕ КАЦНЕ НА 4 ДЕКЕМВРИ!

в таз връзка моя портфейлец (изключвам риъл истейт и земица) най-вероятно ще изглежда така:

34% БФБ - сам си ги управлявам. основно акции с потенциал за разстеж. Бягам от АДСИЦОВЕ. Дивидентна доходност от 4.5% при сегашни цени - чат пат спекулации.
                28% ще набутам във Шрьордерс - най-вероятно в долари за диверсификация - рискови фондове - Индия, Южна Корея, Близкия Изток - дългосрочна игра.
                38% IQ сметка в ПИБ - 4.2% годишна доходност и при необходимост може да разполагаш с парите си по всяко време.

Равновесен, недей давай акъл, дет е много труден за правене. Ако не работиш по цял ден да си следиш паричките, няма как да стане. Кат си на работа е съвсем друго, а тука масово хората са така. Не всички имаме по 10 милиона и да сме се пенсионирали и само да си цъкаме на айпада - купи/продай докато си пием шампанското на яхтата.

Коментар

• ravnovеsie

Потреблението на местни стоки и услуги повдига икономиката ! Вноса я набива за на два метра под земята. За да има потребление на местните стоки и услуги трябва цените им да се повишават. Повишаването на тези цени може да бъде заложено чрез такса - всяка година създаването на дадена стока..не притежанието и а създаването и този който ще я купи за първи път да плати тази такса !!!! Това е формулата на растежа и когато правалата на играта се променят стадото ще потребява създадения от местната икономика продукт и няма да може да купиш къща и цената и да пада.Демографския срив, високата безработица...всичко това е в резултат на нарушаване на елементарните финансови закони и движението на хора и пари към дадени горещи точки е в резултат че те се нарушават.Трябвало било да има криза защото кризите раждали промени и реформи, а промените и реформите били истинското развитие. И така икономическа депресия има защото има хора които са я измислили и осъществили напрактика в икономиката.
                  D.Y.F-091066

Коментар

Изглежда супер.На практика как стават нещата? Какви са таксите? Как е най-изгодно да се търгуват?

Хуу, че има банкери, че нас де ни мразят и плюят най-много.
                    Отваряш си сметак в чужд брокер и купуваш каквото ти харесва. Таксите са все едно купуваш акции.

Коментар

Аз пак да дам очевидното решение.

http://www.ishares.com/lu/individual...ualisedReturns
                      Изглежда супер.На практика как стават нещата? Какви са таксите? Как е най-изгодно да се търгуват?

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Абе, ако не дай боже останеш без краце, или без дом, друго ще говориш...
                      Хуу, че има банкери, че нас де ни мразят и плюят най-много.

Коментар

Или с други думи и ти въртиш безсмислен труд, освен за теб самия и за този, който ти плаща.
                        Абе, ако не дай боже останеш без краце, или без дом, друго ще говориш...
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Аз заработвам пари като защитавам заработваното от другите, както и възможността им да заработват каквото и да е. Парите може да са фикция, но прасето, бирата и обувките са нефикция... а парите са обобщен израз на нефикциите.
                          Или с други думи и ти въртиш безсмислен труд, освен за теб самия и за този, който ти плаща.

Коментар

Ти кой мислиш че заработва парите. Парите са фикция, също както и заработването им. До като се въртят всичко е ок, ако спрат да се въртят или намалее въртенето и всичко се срива.

Ти как точно заработваш пари. Някой ти дава заплата или ти получаваш печалби от нещо което правиш. Ама ще съществува ли света и да не го рпавиш - ами нищо няма да се случи. Това че някой ходи на работа не го прави кой знае колко полезен за обществото. Прави го полезен за самия себе си. Ама то това не е обществена ценност. Единици са хората, които наистина са полезни за обществото и обществото ще загуби ако тях ги няма. Всички други са пълнеж. И аз включително. Реално от това което правя няма кой знае какъв смисъл, но ми е забавно, така че има смисъл за мен.
                            Аз заработвам пари като защитавам заработваното от другите, както и възможността им да заработват каквото и да е. Парите може да са фикция, но прасето, бирата и обувките са нефикция... а парите са обобщен израз на нефикциите.

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
                              И американците го казаха, какъв е този народ, дето го свали и пак си го избра.
                              Това нямаше да стане, ако след предното прогонване го бяхме заловили и обесили... ама и това е трудно: негодникът няма врат.

Коментар

Много висока такса за вход + управление бре, не мислиш ли?
                                Само не набутвайте всичко на едно място, рапределете на различни места
                                ДПФ, UL, фондове, земя и други подобни.

Коментар

Working...
                                X