Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да набутам кеша след КТБ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА парите от НОИ можеш ли да си ги „изтеглиш” като се пенсионираш? – Не можеш, просто защото в НОИ нямаш и стотинка... те ще чакат „някой” да ти ги заработва тепръва тия пари – но като знаем, че в бъдещето тоя някой ще бъдат хъхряците – става като във поговорката: надай се булка на нигърски самолет.
П.П. – точно сега под прозорецът ми минават бъдещите платци на бъдещата ми пенсия – орда отвратителни чаавета, натоварени в смрадлива каруца и събиращи боклуци, във време, когато трябва да са на училище. Защо ли не мога да повярвам, че някой ден тия хъхрячета ще работят здраво и ще плащат данъци и осигуровки, за да ми плаща НОИ пенсия на мене?
Тази пенсионна система е със сигурност най-сбърканата на света.
Парите от НОИ не мога да си изтегля, щото някой трябва да плаща на бабите унизителните пенсии по 150 лева.
Истината е капиталопокриваща пенсионна система.Който внася да взима пенсия и да може да я използва, когато си поиска.Всичко друго е кражба!
Алианц, знаеш, са ми симпатични, макар че и при тях има гимнастика с инвестирането на парите. Едни ВЕИ-та ми се въртят в главата.Другото притеснително е, че се менажира от българи...
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеХуу де, ама кво излиза? Плащам на НОИ, плащам на ДЗПО и да взема и доброволно да плащам, а? Да не съм Рокфелер, мамицата им крадлива.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнениеОк Имп!
cheers.
Без дискусия.
Но какво да правя като много ме изкефи цитатът за официалните данъци в полза на частни фирми. Което си е добро си е добро. Човека е уцелил. От там настне ме е спечелил.
В нормално общество данъците – да – връщат се при теб под някаква форма, но при нас така ли е?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеhttp://www.fibank.bg/bg/iq-umna-smet...to-predlojenie
над 20 бона в лева или 10 бона в евраци - лихва от 3% + 1.2% годишен бонус на среднодневното салдо - т.е. достатъчно е да потдържаш над 10 бона в евраци там и на края на годината взимаш 1.2% т.нар лихвен бонус.
Това чудо облага ли се с данък лихва?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеПо-гнусна гавра и кражба от ДЗПО няма!
Като се пенсионираш не можеш да ги изтеглиш, а смятат по следната схема (поправете ме, ако греша).
Пенсионираш се на 65. Продължителността на живота е 75.Натрупаните пари се делят на 120 и получаваш някакви смешни стотинки на месец.Де не говорим, че парите ми "инвестират" в депозити и навързани компании на БФБ.Да не говорим какви диви такси събират, за да се храни цялата маса търтеи, работещи там.
П.П. – точно сега под прозорецът ми минават бъдещите платци на бъдещата ми пенсия – орда отвратителни чаавета, натоварени в смрадлива каруца и събиращи боклуци, във време, когато трябва да са на училище. Защо ли не мога да повярвам, че някой ден тия хъхрячета ще работят здраво и ще плащат данъци и осигуровки, за да ми плаща НОИ пенсия на мене?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСори – но аз предпочитам да се доверя за дрътите си години на Алианц с техните активи от 2 ГБ, отколкото на НОИ, които разчитат на подаяния от бюджетът, за да плащат пенсии дори и сега... но всеки сам да си решава това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнениеИнтересно значи защо така : http://alexanderbtodorov.com/2014/04...and-cancelled/
И дали е вярно че : http://alexanderbtodorov.com/2013/02...private-funds/
ПП
знам разликат амежду ДПО и ДЗПО
А фондовете имат файда да печелят, защото според общите условия, те ти прибират неголяма част от същата тази печалба –мисля, това е ясно. Защо мислиш, че това в Полша не е дело на някой полски дянков? А и Полша няма тоя демографски проблем който имаме туканка (ужасяващо топене на работещите хора, съчетано с хлебарковидно развъждане на ромове), който – съвсем очевидно и математически, ще направи невъзможно изплащането на пенсии тук само след няколко години... просто защото няма да има кой да ги заработи тия пенсии.
Сори – но аз предпочитам да се доверя за дрътите си години на Алианц с техните активи от 2 ГБ, отколкото на НОИ, които разчитат на подаяния от бюджетът, за да плащат пенсии дори и сега... но всеки сам да си решава това.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Цитат :
през 1999 г. държавни предатели допускат в кодекса за социално осигуряване (тогава носещ друго славно име) да се запише, че родените след 1959 г. са принудени да плащат данъци на частни фирми. Пропорционално на платените данъци за пенсии на частните фирми, родените след 1959 г. губят право на част от държавната си пенсия.
Коментар
-
По-гнусна гавра и кражба от ДЗПО няма!
Като се пенсионираш не можеш да ги изтеглиш, а смятат по следната схема (поправете ме, ако греша).
Пенсионираш се на 65. Продължителността на живота е 75.Натрупаните пари се делят на 120 и получаваш някакви смешни стотинки на месец.Де не говорим, че парите ми "инвестират" в депозити и навързани компании на БФБ.Да не говорим какви диви такси събират, за да се храни цялата маса търтеи, работещи там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеАми тогава за чии да го търся в частен фонд?Сега частната КТБ защо не плаща а пак гадната държава ще плаща?Докога ще търпим разни тарикати да печелят на наш гръб а когато трябва да плащат да се крият.Аз искам право на избор.Никога няма да дам доброволно и стотинка на частник.Ако ще не от Германия ами от марс да е.
Коментар
-
Пешов: Сганов ти отговори. То не може да внасяш 7-8 години по няколко процента от доходът си и да искаш 20 години да получаваш пенсия, равна на половината от заплатата, която си получавал – това да не е пирамида някаква? Частните фондове ще носят добри пенсии за хората под 35 години напримерно... А за партидата ти – аз ти казах, че си в грешка – и че партида на загуба не ми се е случвало да видя.
Ного пъти съм казвал – аз съм за това всеки да има избор и свобода: щом ти искаш да плащаш на ромовете, плащай им – но аз и ного други, които не щат – да не бъдат принуждавани.
Протоколов – заведи ме при господарят ти, щом осигурява стотици люде, ще му редя една далавера – заедно да прецакате горанов. Няма да забравя и пред тебе да отсрамя.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар