Първоначално изпратено от Наивник
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да набутам кеша след КТБ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеАре сега, това са глупости. Никой не може да ми продаде нещо на цена която аз не съм готов да платя. Щом си купувам нещо значи цената за мен е ОК.
Но когато парите са ми чужбина, брокера ми е в чужбина и активите ми са в чужбина, и някой реши да ми сложи данък върху печалбите от тези активи, мога само да му кажа да духа супата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеНе е съвсем така. Като сложиш данък на търговията в чужбина слагаш и в България. По закон не може да има дискриминация България - ЕС. И какво ще се получи - нашите тукашни бизнесмени ще трябва да плащат данък като си продават компаниите. Пък от спекулантите в чужбина ще вземат дедовия. Като ми сложат голям данък, аз няма да търгувам като българско лице.
Нямах предвид никаква дискриминация. Европейските борси включват и БФБ - търговията на тези борси не се облага с данък (само дивидентите се облагат, но печалбата/загубата от продажбата на акции не влияе на данъчната основа).
При продажба на акции, които не се търгуват на борса се дължи данък.
Идеята ми е, че етатистите по всяко време може да решат да обложат с данък всичко, което имате. Може да решат да въведат данък депозит - който има депозит - вече няма (или има само част от него). Който има имот - данък притежание на имота 10% от цената на имота. Който няма пари - да продава имота и да купува по-малък.
Това, което не могат да ти вземат се намира между ушите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеНе е съвсем така. Като сложиш данък на търговията в чужбина слагаш и в България. По закон не може да има дискриминация България - ЕС. И какво ще се получи - нашите тукашни бизнесмени ще трябва да плащат данък като си продават компаниите. Пък от спекулантите в чужбина ще вземат дедовия. Като ми сложат голям данък, аз няма да търгувам като българско лице.
Защо те слагат данък на собствените си лица, а освобождават от данък капиталова печалба чуждестранните?
Защо са толкова тъпи?
Защо ние правим нещо хибридно, но почти обратното???
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеАко говориме, децата на някои другари търгуват с хранителни стоки и зарзават и ако знаете какъв данък Ви слагат (горница) ще спрете и да ядете. Същото е тока, петрола и т.н.
Но когато парите са ми чужбина, брокера ми е в чужбина и активите ми са в чужбина, и някой реши да ми сложи данък върху печалбите от тези активи, мога само да му кажа да духа супата.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнениеТова е интересна идея.
По всяко време собственост, която е несеквестируема може да стане секвестируема - една лека промяна в закона е достатъчна.
Също така по всяко време може да отменят данъчните облекчения при търговия на европейските фондови борси - сега не се дължи данък върху печалбата от продажба на акции, които се търгуват там. Обаче по всяко време може да решат да въведат данък върху печалбата в размер на колкото си искат процента. Може също така да въведат и данък върху продажбата на акции - не върху печалбата от продажбата, а направо върху цялата продажна цена...
Така че - инвестирайте в знания и самоусъвършенстване. Те са наистина несеквестируеми - дори и да напишат закон, който твърди обратно, няма как практически да го приложат.
Такса смет, обявена от ВАС за незаконна. Искам да ми върнат парите. Общината обаче твърди, че до обявяването и от съда за незаконосъобразно събрана, тя е била дължима.
Представяте ли си????
Утре казват ще има "такса въздух"
Тази такса естествено ще изпопада на всички съдилища и в БГ и по земните кълбета.
Обаче Общината казва, до момента в който падне... - тя се дължи.
Коментар
-
По всяко време собственост, която е несеквестируема може да стане секвестируема - една лека промяна в закона е достатъчна.
Също така по всяко време може да отменят данъчните облекчения при търговия на европейските фондови борси - сега не се дължи данък върху печалбата от продажба на акции, които се търгуват там. Обаче по всяко време може да решат да въведат данък върху печалбата в размер на колкото си искат процента. Може също така да въведат и данък върху продажбата на акции - не върху печалбата от продажбата, а направо върху цялата продажна цена...
Така че - инвестирайте в знания и самоусъвършенстване. Те са наистина несеквестируеми - дори и да напишат закон, който твърди обратно, няма как практически да го приложат.
Но това не ни пречи да диверсифицираме в различни инструменти., включително ДПФ и Живот. Инвестирахме и в земица, ITF, и акции.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение1 и 2 група кво те касаят...Трета се получава много трудно....
при I група инвалидност - на намалена работоспособност над 90 на сто;
при II група инвалидност - на намалена работоспособност от 71 до 90 на сто;
при III група инвалидност - на намалена работоспособност от 50 до 70 на сто.
Може би имаш предвид, че първа се получава трудно?
Пенсия за инвалидност се определя на лица с 50 и над 50 на сто трайно намалена работоспособност /вид и степен на увреждане.
Защо да не ни касаят втора и трета група? Не взимат ли пенсия?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЕ, има – не можем да отречем, че между циганите има нормални хора, дето са си скъсвали и скъсват задниците от работа като нас... а за тия, дето ги визираш – те се пенсионират още от раждането си, вземайки цял живот какви ли не помощи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеА ако комунистите ни нашошунят 40% данък?
Кво правим с 10-те спестени при изтегляне?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеСамо да попитам , без да се намесвам в дискусията ви...
Вие да познавате циганин, дето взема пенсия ???
Аз не съм чувал....Всички измират преди пенсионна възраст.....
"Циганите с бели якички" ни ядат вноските с безумни, независещи от доходността комисиони......!!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеА ти ми кажи да си чувал за циганин без група инвалидност?
Като точат от 15 до 50-годишни с инвалидни пенсии е същото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеТе се раждат пенсионери бре!!!
От първото дете, което раждат между 11 и 13-тата си година, чак до гроб са пенсионери
Имаше една тема за мин. необходим доход на човек...Там ми светна и бях писал нещо такова....Да се дава на човек в нужда, гарантирания за оцеляването доход и да се премахнат всички помощи....
Коментар
Коментар