Първоначално изпратено от dessi_georgieva
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да набутам кеша след КТБ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеТе Карфур да почват да плащат на доставчиците си, щото на някои не ни дреме, колко са велики.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеЕ значи скоро ще стане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеПикадили, вече не е ли Карфур.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеПикадили предимно, и един два месарски магазина които ме кефят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеот къде?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеОтново, не ми пука. Това което аз си купувам си е с достатъчно добро качество и на нормална според мен цена
Коментар
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнениеМожеш да отидеш в чужбина, да живееш там 1 година (за да не дължиш данък в България) и да продадеш активите докато си там. Така ще дължиш данък там, където се намираш (или няма да дължиш, ако постоянно си сменяш държавата или държавата, където си не иска данък върху продажбата на активи - perpetual traveller, n flag theory).
Само че може да сменят законите, така че данъка да се плаща на база гражданство, а не жителство. Затова американците се отказват от гражданството си - освен, че се облагат с данък се налага да се борят с бюрократичната машина във връзка с данъчното облагане; т.е. не само данъка е проблем, а сложния начин, по който се плаща.
Първо изкарай печалби от търговия в чужбина пък после се притеснявай какви данъци ще плащаш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеНо когато парите са ми чужбина, брокера ми е в чужбина и активите ми са в чужбина, и някой реши да ми сложи данък върху печалбите от тези активи, мога само да му кажа да духа супата.
Само че може да сменят законите, така че данъка да се плаща на база гражданство, а не жителство. Затова американците се отказват от гражданството си - освен, че се облагат с данък се налага да се борят с бюрократичната машина във връзка с данъчното облагане; т.е. не само данъка е проблем, а сложния начин, по който се плаща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеОбаче милиарди чужди парици влизат в САЩ.
Тъпи ли са американците?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеОтново, не ми пука. Това което аз си купувам си е с достатъчно добро качество и на нормална според мен цена
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеНе мога да схвана логиката на американските данъци. Според мен американските данъци са напълно идиотски. Реално водят до това че американските компании държат стотици милиарди кеш извън САЩ.
Тъпи ли са американците?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнениеИдеята ми е, че етатистите може да сложат данъка след като ти вече си купил акции. И преди да успееш да ги продадеш - законът влязъл в сила.
Нямах предвид никаква дискриминация. Европейските борси включват и БФБ - търговията на тези борси не се облага с данък (само дивидентите се облагат, но печалбата/загубата от продажбата на акции не влияе на данъчната основа).
При продажба на акции, които не се търгуват на борса се дължи данък.
Идеята ми е, че етатистите по всяко време може да решат да обложат с данък всичко, което имате. Може да решат да въведат данък депозит - който има депозит - вече няма (или има само част от него). Който има имот - данък притежание на имота 10% от цената на имота. Който няма пари - да продава имота и да купува по-малък.
Това, което не могат да ти вземат се намира между ушите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеТи гледаш пазара, а цените се държат, такива каквито някои хора искат. да не говорим, че някои цени са по-високи от Европейските, а качеството е в пъти по-лошо.
Коментар
Коментар