IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
    Е значи скоро ще стане.
    До нова година няма да стане пък после знае ли човек. По добре да си останат Пикадили щото станат ли Карфур, оТиде убавия магазин

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Те Карфур да почват да плащат на доставчиците си, щото на някои не ни дреме, колко са велики.
      "Ne e lud, koito qde banicata, a tozi, koito mu go dawa"

Коментар

Е значи скоро ще стане.
        Те Карфур да почват да плащат на доставчиците си, щото на някои не ни дреме, колко са велики.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
          В неделя не беше
          Е значи скоро ще стане.

Коментар

Пикадили, вече не е ли Карфур.
            В неделя не беше

Коментар

Пикадили предимно, и един два месарски магазина които ме кефят.
              Пикадили, вече не е ли Карфур.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                от къде?
                Пикадили предимно, и един два месарски магазина които ме кефят.

Коментар

Отново, не ми пука. Това което аз си купувам си е с достатъчно добро качество и на нормална според мен цена
                  от къде?

Коментар

• Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение
                    Можеш да отидеш в чужбина, да живееш там 1 година (за да не дължиш данък в България) и да продадеш активите докато си там. Така ще дължиш данък там, където се намираш (или няма да дължиш, ако постоянно си сменяш държавата или държавата, където си не иска данък върху продажбата на активи - perpetual traveller, n flag theory).

Само че може да сменят законите, така че данъка да се плаща на база гражданство, а не жителство. Затова американците се отказват от гражданството си - освен, че се облагат с данък се налага да се борят с бюрократичната машина във връзка с данъчното облагане; т.е. не само данъка е проблем, а сложния начин, по който се плаща.
                    Ти имаш някаква обсесия с тези данъци.

Първо изкарай печалби от търговия в чужбина пък после се притеснявай какви данъци ще плащаш.

Коментар

Но когато парите са ми чужбина, брокера ми е в чужбина и активите ми са в чужбина, и някой реши да ми сложи данък върху печалбите от тези активи, мога само да му кажа да духа супата.
                      Можеш да отидеш в чужбина, да живееш там 1 година (за да не дължиш данък в България) и да продадеш активите докато си там. Така ще дължиш данък там, където се намираш (или няма да дължиш, ако постоянно си сменяш държавата или държавата, където си не иска данък върху продажбата на активи - perpetual traveller, n flag theory).

Само че може да сменят законите, така че данъка да се плаща на база гражданство, а не жителство. Затова американците се отказват от гражданството си - освен, че се облагат с данък се налага да се борят с бюрократичната машина във връзка с данъчното облагане; т.е. не само данъка е проблем, а сложния начин, по който се плаща.
                      Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Обаче милиарди чужди парици влизат в САЩ.
                        Тъпи ли са американците?
                        Според мен поне са тъпи. Нищо не им пречи да махнат тези данъци или да ги направят минимални. Аз се кефя на Англия. Това е държава където знаят как да се отнасят с парите.

Коментар

Отново, не ми пука. Това което аз си купувам си е с достатъчно добро качество и на нормална според мен цена
                          О,к , а на мен ми пука за българите, които ядат буклуците на Европа, ГМО и консерванти.

Коментар

Не мога да схвана логиката на американските данъци. Според мен американските данъци са напълно идиотски. Реално водят до това че американските компании държат стотици милиарди кеш извън САЩ.
                            Обаче милиарди чужди парици влизат в САЩ.
                            Тъпи ли са американците?

Коментар

• Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение
                              Идеята ми е, че етатистите може да сложат данъка след като ти вече си купил акции. И преди да успееш да ги продадеш - законът влязъл в сила.

Нямах предвид никаква дискриминация. Европейските борси включват и БФБ - търговията на тези борси не се облага с данък (само дивидентите се облагат, но печалбата/загубата от продажбата на акции не влияе на данъчната основа).

При продажба на акции, които не се търгуват на борса се дължи данък.

Идеята ми е, че етатистите по всяко време може да решат да обложат с данък всичко, което имате. Може да решат да въведат данък депозит - който има депозит - вече няма (или има само част от него). Който има имот - данък притежание на имота 10% от цената на имота. Който няма пари - да продава имота и да купува по-малък.

Това, което не могат да ти вземат се намира между ушите.
                              И като го сложат - прав им път със събирането. Тези пари в България няма да влязат, ще си ги харча в чужбина

Коментар

Ти гледаш пазара, а цените се държат, такива каквито някои хора искат. да не говорим, че някои цени са по-високи от Европейските, а качеството е в пъти по-лошо.

Коментар

Working...
                                X