IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Интерсно какви условия за депозити ще извади ТБ Виктория
    "Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Колко пъти а ти обяснявам че комар с мошеници не се играе.Няма начин в дългосрочен хоризонт да спечелиш от акции.И няма начин обикновен човек да спечели.Дай да не се лъжем а?
      Точно тук си в грешка. Бързите врътки убиват малкия спекулант .
      Проблема за мнозина е липсата на търпение. От 5 г. в търговията и имам по-малко от 10 сделки , но съм утроил началния капитал.
      За разлика от форекса където в началото се пробвах.
      Там е голямата измама и според мен трябва да мине на регулации като хазарта
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от EasyHard Разгледай мнение
        Да скоро регистриран съм. Да фондовете са зле в годините които спомена, Да нямам и 10 мнения.
        Първо какво ме интересува какви са им били доходностите преди 4,5,6,7 години.
        От както аз си държа парите там ми се олихвяват с около 11- 12 %, пък ти си гледай още лихвите от преди 5 години, невероятен довод.
        Второ след като съм теглил и внасял доста пъти пари, при това не само аз а и хора около мен, ти как точно реши ,че ме режат с каквито и да било такси или данъци? Ти теглил ли си знаеш ли как се случва това теглене и защо или въобще нещо свързано с пенсионен фонд , или защото имаш 900 мнения си по наясно какво удържат.
        И накрая! Какво общо има застраховката живот с доброволния пенсионен фонд , че въобще говориш за тях заедно.
        1. в тия фондове няма лихви пич, има доходност. така, че не олихвявай нещо дет няма лихва върху него.
        2. доходността НЕ Е ГАРАНТИРАНА. т.е. утре фонда може да направи и доходност от МИНУС 15% на година.
        3. Относно данъците - прочети ЗДДФЛ пич. там си пише. Ако ползваш данъчно облекчение на входа - плащаш на изхода, ако тия пичове с които работиш не ти удържат данъка да знаеш, че си в данъчно нарушение.
        4. поне в БГ имаш право да ползваш данъчни отстъпки за спестовна застраховка живот до 10% от годишния ти облагаем доход на физическо лице. Същото важи и за доп. пенсия. - т.е. до 20% общо от год. доход. Сега разбра ли защо говоря и за двата продукта?
        5. Ако си беше направил застраховчицата през 2005 в Алианц (а и навсякъде другаде) сега щеше бясно да се радваш и на 10% КУМУЛАТИВНА доходност върху паричките си. ЗА 9 ГОДИНКИ. или с думи прости и при сложна лихва - доходност ПОД 1% на година.
        6. Поради факта, че парите (поне на хартия) които тия пичове "инвестират" са дълги, всяко предсрочно дърпане е свъзано с разходи пич. Може да е хитро завоалирано през цената на дял - на хартия например един дял е 2 лева, те ти дават 1.8 лева на изхода предсрочно, БЕЗ ТАКСИ

И последно - баламурници всякакви, пожелавам ти успех с твоята инвестиционна стратегия.
        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Колко пъти а ти обяснявам че комар с мошеници не се играе.Няма начин в дългосрочен хоризонт да спечелиш от акции.И няма начин обикновен човек да спечели.Дай да не се лъжем а?
          Напротив, единствения начин да печелиш дългосрочно е с акции. Всичко друго има негативна реална доходност в дълъг период.

Коментар

Много песимистично. Предполагам има обикновени хора на които се е случвало...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Съвсем сериозен съм. Във всяка икономика има ограничено количество наличен капитал. Колкото повече хора са склонни срещу техния капитал да взимат ниска доходност, толкова повече се сваля средната цена на капитала, от което всъщност печелят рисковите инвеститорите, тъй като риска им излиза много по евтин. Това стои и в основата на QE тата в САЩ, Англия и Япония. И в паричната политика на централните банки и дори в самото наличие на хартиени пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                Малко размисли за т.нар спестовни застраховки живот и доп. пенсия.

Първо за данъчното облекчение - всъщност е никакво облекчение поне за мен. и при двата продукта ако изтеглиш парите предсрочно връщаш данъка. дори могат да те ударят и с десятък върху доходността. единствено ако не пипаш парите до пенция няма да връщаш данък, както и ако сключиш мин. 15 годишна застраховка живот - и дори и при 15 год. засрраховки ще ти удържат 7% на изхода, вместо 10%. Мерси.

След това, да приемем, че си балък и сключиш такава застраховка - на входа брутално те съсичат с дебелата наточена секира и ти взимат процент от парите дет си внесъл. Що? Ми щот така. После проценти за годишно управление, проценти от активите, акт изкаш да излизаш предсрочно - ти връщат ЧАСТ от парите - пише го дори на техните уебсайтове. Защо част ли? Ми щото видиш ли например при застраховка живот част от парите ти отиват по т.нар инвестиционна схема, а другите изгарят - щот ти покриват риска на застраховката.

Доходност - видях на сайта на Алианц, каква им е доходността на най-агресивния фонд създаден от 2005 година в БГ. - мижавите 14% за ДЕВЕТ години. Повтарям за тези, които не са разбрали ДЕВЕТ години. И то върху инвестиционната част само.
                И ако не си траеш 15 годинки за застраховката живот, а за доп. пенсия до пенсия ще връщаш и данъка. Разни агентчета тука с по пет коментара, регистирани преди 3 дена пак почнаха да облъчват каква невероятна дохност били реализирали за последната година. Да това е така. Но нека същите тез агентчета да кажат каква доходност са реализирали фондовете за периода 2007-2010 година- цифрите са тежко НЕГАТИВНО стряскащи.

Не на последно място - аз имам стоманено-бетонно правило, което никога няма да наруша - парите си на мениджърчета дет са учили в УНСС и се упражняват на мой гръб НЯМА ДА ДАМ.

Така, че относно застраховките живот и доп. пенсия - НЕ МЕРСИ.
                Да скоро регистриран съм. Да фондовете са зле в годините които спомена, Да нямам и 10 мнения.
                Първо какво ме интересува какви са им били доходностите преди 4,5,6,7 години.
                От както аз си държа парите там ми се олихвяват с около 11- 12 %, пък ти си гледай още лихвите от преди 5 години, невероятен довод.
                Второ след като съм теглил и внасял доста пъти пари, при това не само аз а и хора около мен, ти как точно реши ,че ме режат с каквито и да било такси или данъци? Ти теглил ли си знаеш ли как се случва това теглене и защо или въобще нещо свързано с пенсионен фонд , или защото имаш 900 мнения си по наясно какво удържат.
                И накрая! Какво общо има застраховката живот с доброволния пенсионен фонд , че въобще говориш за тях заедно.

Коментар

Да винаги съм знаел че си за комиците.
                  Съвсем сериозен съм. Във всяка икономика има ограничено количество наличен капитал. Колкото повече хора са склонни срещу техния капитал да взимат ниска доходност, толкова повече се сваля средната цена на капитала, от което всъщност печелят рисковите инвеститорите, тъй като риска им излиза много по евтин. Това стои и в основата на QE тата в САЩ, Англия и Япония. И в паричната политика на централните банки и дори в самото наличие на хартиени пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Винаги мнозинството хора трябва да са навити да си държат парите на минимална или дори на отрицателна реална доходност. Иначе няма как останалите да правим кинти, капитала ще е прекалено скъп
                    Да винаги съм знаел че си за комиците.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                      Именно, аз пък знам че тока бие лошо и затова не пипам инсталацията у нас
                      Е тока не е толко лош

Коментар

• Kато сте започнали да говорите за това бутане - набутайте го в севтополис, ако така и така ще го бутате
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Напротив Пешо много добре знае с кого си има работа.Затова акции не си купува.
                          Именно, аз пък знам че тока бие лошо и затова не пипам инсталацията у нас

Коментар

• Винаги мнозинството хора трябва да са навити да си държат парите на минимална или дори на отрицателна реална доходност. Иначе няма как останалите да правим кинти, капитала ще е прекалено скъп

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                              Ами пешо за себе си е напълно прав- няма специализирани познания значи не трябва сам да си инвестира парите, а продуктите на асет мениджърите като риск/доходност изобщо не са привлекателни за хора като него, кои знае след 5-10 г. лихви по депозитите по 1-2 % може и да станат
                              Напротив Пешо много добре знае с кого си има работа.Затова акции не си купува.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Да ти има на тебе човек математическите способности.

Ако нещо падне с 10лв/$ - пак 10 повече ще са нужни да си на 0.
                                Другото са пешовщини...
                                Я доживех смешници от УНСС и меринджей да учат инженери на математика.Бегай се скрии некъде да не ти се смеят.

Коментар

Working...
                                X