Първоначално изпратено от keizer
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да набутам кеша след КТБ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеМалко размисли за т.нар спестовни застраховки живот и доп. пенсия.
Първо за данъчното облекчение - всъщност е никакво облекчение поне за мен. и при двата продукта ако изтеглиш парите предсрочно връщаш данъка. дори могат да те ударят и с десятък върху доходността. единствено ако не пипаш парите до пенция няма да връщаш данък, както и ако сключиш мин. 15 годишна застраховка живот - и дори и при 15 год. засрраховки ще ти удържат 7% на изхода, вместо 10%. Мерси.
След това, да приемем, че си балък и сключиш такава застраховка - на входа брутално те съсичат с дебелата наточена секира и ти взимат процент от парите дет си внесъл. Що? Ми щот така. После проценти за годишно управление, проценти от активите, акт изкаш да излизаш предсрочно - ти връщат ЧАСТ от парите - пише го дори на техните уебсайтове. Защо част ли? Ми щото видиш ли например при застраховка живот част от парите ти отиват по т.нар инвестиционна схема, а другите изгарят - щот ти покриват риска на застраховката.
Доходност - видях на сайта на Алианц, каква им е доходността на най-агресивния фонд създаден от 2005 година в БГ. - мижавите 14% за ДЕВЕТ години. Повтарям за тези, които не са разбрали ДЕВЕТ години. И то върху инвестиционната част само.
И ако не си траеш 15 годинки за застраховката живот, а за доп. пенсия до пенсия ще връщаш и данъка. Разни агентчета тука с по пет коментара, регистирани преди 3 дена пак почнаха да облъчват каква невероятна дохност били реализирали за последната година. Да това е така. Но нека същите тез агентчета да кажат каква доходност са реализирали фондовете за периода 2007-2010 година- цифрите са тежко НЕГАТИВНО стряскащи.
Не на последно място - аз имам стоманено-бетонно правило, което никога няма да наруша - парите си на мениджърчета дет са учили в УНСС и се упражняват на мой гръб НЯМА ДА ДАМ.
Така, че относно застраховките живот и доп. пенсия - НЕ МЕРСИ.
Коментар
-
Малко размисли за т.нар спестовни застраховки живот и доп. пенсия.
Първо за данъчното облекчение - всъщност е никакво облекчение поне за мен. и при двата продукта ако изтеглиш парите предсрочно връщаш данъка. дори могат да те ударят и с десятък върху доходността. единствено ако не пипаш парите до пенция няма да връщаш данък, както и ако сключиш мин. 15 годишна застраховка живот - и дори и при 15 год. засрраховки ще ти удържат 7% на изхода, вместо 10%. Мерси.
След това, да приемем, че си балък и сключиш такава застраховка - на входа брутално те съсичат с дебелата наточена секира и ти взимат процент от парите дет си внесъл. Що? Ми щот така. После проценти за годишно управление, проценти от активите, акт изкаш да излизаш предсрочно - ти връщат ЧАСТ от парите - пише го дори на техните уебсайтове. Защо част ли? Ми щото видиш ли например при застраховка живот част от парите ти отиват по т.нар инвестиционна схема, а другите изгарят - щот ти покриват риска на застраховката.
Доходност - видях на сайта на Алианц, каква им е доходността на най-агресивния фонд създаден от 2005 година в БГ. - мижавите 14% за ДЕВЕТ години. Повтарям за тези, които не са разбрали ДЕВЕТ години. И то върху инвестиционната част само.
И ако не си траеш 15 годинки за застраховката живот, а за доп. пенсия до пенсия ще връщаш и данъка. Разни агентчета тука с по пет коментара, регистирани преди 3 дена пак почнаха да облъчват каква невероятна дохност били реализирали за последната година. Да това е така. Но нека същите тез агентчета да кажат каква доходност са реализирали фондовете за периода 2007-2010 година- цифрите са тежко НЕГАТИВНО стряскащи.
Не на последно място - аз имам стоманено-бетонно правило, което никога няма да наруша - парите си на мениджърчета дет са учили в УНСС и се упражняват на мой гръб НЯМА ДА ДАМ.
Така, че относно застраховките живот и доп. пенсия - НЕ МЕРСИ.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеМоите ги олихвяват на 12
За 2012. 2013 и до края на август тая година (септември изтеглих всичко), т.е за по малко от 3 години, $ вложени в много голям и известен ПФ (започва с ф) - 40% доходност.
Еее, за 2011 бяха на минус 8...ма малка подробност
Доволен.
Оообаче, никой по добре от мене не може се разпорежда с парите ми.
Немалка част от горните вече са на нисе където съм си направил собствен 11% дивидентен дрип (40% ежемесечен) разпределени в 15 хартии, засега...
Царя все още си е зелен, поне в обозримо бъдеще
Дори бфб дивидентния ми сектор изостава от него със скромните си 9% очаквани за 2015
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение.С акции не се занимавам щото там при 50% загуба се иска 100% печалба за да се върнем в изходна позиция.
Ако нещо падне с 10лв/$ - пак 10 повече ще са нужни да си на 0.
Другото са пешовщини...
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеКак не ви омръзна да си чешете езиците?
Не разбрахте ли, че всеки е свободен сам да избира как да си загуби парите.
Където и да ги сложиш, има плюсове има и минуси. Няма такова хем висока доходност, хем гарантирана, хем сигурност, хем голяма ликвидност.
Ето аз продължавам да твърдя, че КТБ беше добър избор за гарантирани пари
1) Доходността не беше лоша
2) Доходността е предварително договорена. Тука чувам как на някой му ги "олихвяват" с 10% ама догодина може да ти ги "олихвят" с -20%
3) Абсолютно пасивно. НИЩО не се иска от теб
4) Гарантирано по закон. Никое друго място за парите не е гарантирано от държавата. НИКОЕ освен банките
Сега.. някой бил чакал 5 месеца и се притеснявал... ами да, така е, но в края на краищата ще си ги получи с лихвите.
Разбира се може да идеш в пенсионен фонд - спестяваш малко данъци, доходността е можеби по-добра от лихвата НО НЕ Е ГАРАНТИРАНА, портфейла е консервативен по закон, което значи ниско рисков, но не БЕЗРИСКОВ щото..облигациите мое да пийнеш водица и с тях, може да ти резнат тиквата с такси, особено при предсрочно теглене а и трябва да се занимаваш с това поне малко.
Та... кой как го кефи, важното е после да не бучи АААа ама аз така, а те мошеници мръсниииии
Но за таксите не си прав. Колко ниско образован и незаинтересуван трябва да си да не знаеш какво подписваш та да ти режат главата с такси за които ти не си чувал. Теглил съм и съм внасял пари и съм напълно наясно с таксите които ми взимат.
Занимаването го има до толкова до колкото държа контакт с правилните хора и следя почти ежедневно наличността на парите ми. За мен не е проблем, но не твърдя , че за всеки е така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеКак не ви омръзна да си чешете езиците?
Където и да ги сложиш, има плюсове има и минуси. Няма такова хем висока доходност, хем гарантирана, хем сигурност, хем голяма ликвидност.
2) Доходността е предварително договорена. Тука чувам как на някой му ги "олихвяват" с 10% ама догодина може да ти ги "олихвят" с -20%
4) Гарантирано по закон. Никое друго място за парите не е гарантирано от държавата. НИКОЕ освен банките
Сега.. някой бил чакал 5 месеца и се притеснявал... ами да, така е, но в края на краищата ще си ги получи с лихвите.
Разбира се може да идеш в пенсионен фонд - спестяваш малко данъци, доходността е можеби по-добра от лихвата НО НЕ Е ГАРАНТИРАНА, портфейла е консервативен по закон, което значи ниско рисков, но не БЕЗРИСКОВ щото..облигациите мое да пийнеш водица и с тях, може да ти резнат тиквата с такси, особено при предсрочно теглене а и трябва да се занимаваш с това поне малко.
Та... кой как го кефи, важното е после да не бучи АААа ама аз така, а те мошеници мръсниииии
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеЗначи гаранцията е самия контрол. на мен не ми стига
Особено като знам високия авторитет на контролъора КФН...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Blackhat Разгледай мнение
Коментар
-
Как не ви омръзна да си чешете езиците?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеЗначи гаранцията е самия контрол. на мен не ми стига
Коментар
-
Първоначално изпратено от EasyHard Разгледай мнение"Protokol
Покриват ли се от гаранционен фонд ?"
Гаранционния фонд се отнася само за гражданската отговорност
КФН следи осигурителния пазар и при отрицателна доходност на едно дружество веднага се замразяват сделките му. Пенсионен фонд като институция има толкова много регулатори от държавата които не присъстват при банките. Гарантирани са до толкова до колкото са гарантирани и в банка, но не като парични единици а като невъзможност едно пенсионно дружество да фалира както се случи с КТБ, или да излезе на минус от инвестициите си защото няма право да инвестира повече от 10% от активите си на едно място.
Наивник - твоите къде седят?
ravnovesie - в пенсионен фонд са ми парите.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
Коментар