IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
    Не на последно място - аз имам стоманено-бетонно правило, което никога няма да наруша - парите си на мениджърчета дет са учили в УНСС и се упражняват на мой гръб НЯМА ДА ДАМ.
    Тотално +++++++++++++++++

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
      Малко размисли за т.нар спестовни застраховки живот и доп. пенсия.

Първо за данъчното облекчение - всъщност е никакво облекчение поне за мен. и при двата продукта ако изтеглиш парите предсрочно връщаш данъка. дори могат да те ударят и с десятък върху доходността. единствено ако не пипаш парите до пенция няма да връщаш данък, както и ако сключиш мин. 15 годишна застраховка живот - и дори и при 15 год. засрраховки ще ти удържат 7% на изхода, вместо 10%. Мерси.

След това, да приемем, че си балък и сключиш такава застраховка - на входа брутално те съсичат с дебелата наточена секира и ти взимат процент от парите дет си внесъл. Що? Ми щот така. После проценти за годишно управление, проценти от активите, акт изкаш да излизаш предсрочно - ти връщат ЧАСТ от парите - пише го дори на техните уебсайтове. Защо част ли? Ми щото видиш ли например при застраховка живот част от парите ти отиват по т.нар инвестиционна схема, а другите изгарят - щот ти покриват риска на застраховката.

Доходност - видях на сайта на Алианц, каква им е доходността на най-агресивния фонд създаден от 2005 година в БГ. - мижавите 14% за ДЕВЕТ години. Повтарям за тези, които не са разбрали ДЕВЕТ години. И то върху инвестиционната част само.
      И ако не си траеш 15 годинки за застраховката живот, а за доп. пенсия до пенсия ще връщаш и данъка. Разни агентчета тука с по пет коментара, регистирани преди 3 дена пак почнаха да облъчват каква невероятна дохност били реализирали за последната година. Да това е така. Но нека същите тез агентчета да кажат каква доходност са реализирали фондовете за периода 2007-2010 година- цифрите са тежко НЕГАТИВНО стряскащи.

Не на последно място - аз имам стоманено-бетонно правило, което никога няма да наруша - парите си на мениджърчета дет са учили в УНСС и се упражняват на мой гръб НЯМА ДА ДАМ.

Така, че относно застраховките живот и доп. пенсия - НЕ МЕРСИ.
      Лошото е че вече си ги дал.Ако Бойко национализира тези крадци ще му сваля шапка.

Коментар

• Малко размисли за т.нар спестовни застраховки живот и доп. пенсия.

Първо за данъчното облекчение - всъщност е никакво облекчение поне за мен. и при двата продукта ако изтеглиш парите предсрочно връщаш данъка. дори могат да те ударят и с десятък върху доходността. единствено ако не пипаш парите до пенция няма да връщаш данък, както и ако сключиш мин. 15 годишна застраховка живот - и дори и при 15 год. засрраховки ще ти удържат 7% на изхода, вместо 10%. Мерси.

След това, да приемем, че си балък и сключиш такава застраховка - на входа брутално те съсичат с дебелата наточена секира и ти взимат процент от парите дет си внесъл. Що? Ми щот така. После проценти за годишно управление, проценти от активите, акт изкаш да излизаш предсрочно - ти връщат ЧАСТ от парите - пише го дори на техните уебсайтове. Защо част ли? Ми щото видиш ли например при застраховка живот част от парите ти отиват по т.нар инвестиционна схема, а другите изгарят - щот ти покриват риска на застраховката.

Доходност - видях на сайта на Алианц, каква им е доходността на най-агресивния фонд създаден от 2005 година в БГ. - мижавите 14% за ДЕВЕТ години. Повтарям за тези, които не са разбрали ДЕВЕТ години. И то върху инвестиционната част само.
        И ако не си траеш 15 годинки за застраховката живот, а за доп. пенсия до пенсия ще връщаш и данъка. Разни агентчета тука с по пет коментара, регистирани преди 3 дена пак почнаха да облъчват каква невероятна дохност били реализирали за последната година. Да това е така. Но нека същите тез агентчета да кажат каква доходност са реализирали фондовете за периода 2007-2010 година- цифрите са тежко НЕГАТИВНО стряскащи.

Така, че относно застраховките живот и доп. пенсия - НЕ МЕРСИ.
        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Моите ги олихвяват на 12
          И моите, доскоро...
          За 2012. 2013 и до края на август тая година (септември изтеглих всичко), т.е за по малко от 3 години, $ вложени в много голям и известен ПФ (започва с ф) - 40% доходност.
          Еее, за 2011 бяха на минус 8...ма малка подробност

Доволен.
          Оообаче, никой по добре от мене не може се разпорежда с парите ми.
          Немалка част от горните вече са на нисе където съм си направил собствен 11% дивидентен дрип (40% ежемесечен) разпределени в 15 хартии, засега...
          Царя все още си е зелен, поне в обозримо бъдеще

Дори бфб дивидентния ми сектор изостава от него със скромните си 9% очаквани за 2015

Коментар

• Ами крайно време е да станем "бизнес-партньори" в голяма световна компания като Saveway (SCI)...

Коментар

• Ами пешо за себе си е напълно прав- няма специализирани познания значи не трябва сам да си инвестира парите, а продуктите на асет мениджърите като риск/доходност изобщо не са привлекателни за хора като него, кои знае след 5-10 г. лихви по депозитите по 1-2 % може и да станат

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                .С акции не се занимавам щото там при 50% загуба се иска 100% печалба за да се върнем в изходна позиция.
                Да ти има на тебе човек математическите способности.

Ако нещо падне с 10лв/$ - пак 10 повече ще са нужни да си на 0.
                Другото са пешовщини...

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                  Как не ви омръзна да си чешете езиците?
                  Не разбрахте ли, че всеки е свободен сам да избира как да си загуби парите.
                  Където и да ги сложиш, има плюсове има и минуси. Няма такова хем висока доходност, хем гарантирана, хем сигурност, хем голяма ликвидност.
                  Ето аз продължавам да твърдя, че КТБ беше добър избор за гарантирани пари
                  1) Доходността не беше лоша
                  2) Доходността е предварително договорена. Тука чувам как на някой му ги "олихвяват" с 10% ама догодина може да ти ги "олихвят" с -20%
                  3) Абсолютно пасивно. НИЩО не се иска от теб
                  4) Гарантирано по закон. Никое друго място за парите не е гарантирано от държавата. НИКОЕ освен банките
                  Сега.. някой бил чакал 5 месеца и се притеснявал... ами да, така е, но в края на краищата ще си ги получи с лихвите.
                  Разбира се може да идеш в пенсионен фонд - спестяваш малко данъци, доходността е можеби по-добра от лихвата НО НЕ Е ГАРАНТИРАНА, портфейла е консервативен по закон, което значи ниско рисков, но не БЕЗРИСКОВ щото..облигациите мое да пийнеш водица и с тях, може да ти резнат тиквата с такси, особено при предсрочно теглене а и трябва да се занимаваш с това поне малко.
                  Та... кой как го кефи, важното е после да не бучи АААа ама аз така, а те мошеници мръсниииии
                  Много си прав за КТБ, освен всичко ако имаш правилните контакти си изтегляш парите на време и не са налага да чакаш 5 месеца. Всеки сам избира какво да прави с парите си.
                  Но за таксите не си прав. Колко ниско образован и незаинтересуван трябва да си да не знаеш какво подписваш та да ти режат главата с такси за които ти не си чувал. Теглил съм и съм внасял пари и съм напълно наясно с таксите които ми взимат.
                  Занимаването го има до толкова до колкото държа контакт с правилните хора и следя почти ежедневно наличността на парите ми. За мен не е проблем, но не твърдя , че за всеки е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                    Как не ви омръзна да си чешете езиците?
                    Където и да ги сложиш, има плюсове има и минуси. Няма такова хем висока доходност, хем гарантирана, хем сигурност, хем голяма ликвидност.
                    2) Доходността е предварително договорена. Тука чувам как на някой му ги "олихвяват" с 10% ама догодина може да ти ги "олихвят" с -20%
                    4) Гарантирано по закон. Никое друго място за парите не е гарантирано от държавата. НИКОЕ освен банките
                    Сега.. някой бил чакал 5 месеца и се притеснявал... ами да, така е, но в края на краищата ще си ги получи с лихвите.
                    Разбира се може да идеш в пенсионен фонд - спестяваш малко данъци, доходността е можеби по-добра от лихвата НО НЕ Е ГАРАНТИРАНА, портфейла е консервативен по закон, което значи ниско рисков, но не БЕЗРИСКОВ щото..облигациите мое да пийнеш водица и с тях, може да ти резнат тиквата с такси, особено при предсрочно теглене а и трябва да се занимаваш с това поне малко.
                    Та... кой как го кефи, важното е после да не бучи АААа ама аз така, а те мошеници мръсниииии
                    Ей мизантропа бравос бе.Ама ей сега ще дойде вечно печелещия равновестко и ще ти разкаже играта.Аз съм решил моите да ги загубя в Дойчебанк.Ще ги преведа на сина и каквото иска това да прави.Моите в бурканбанк.С банките приключих.С акции не се занимавам щото там при 50% загуба се иска 100% печалба за да се върнем в изходна позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      Значи гаранцията е самия контрол. на мен не ми стига
                      И на мене.
                      Особено като знам високия авторитет на контролъора КФН...

Коментар

• Първоначално изпратено от Blackhat Разгледай мнение
                        А това примерно ?
                        Pimco Income Strategy Fund /Yield 8.93%
                        http://www.bloomberg.com/quote/PFL:US
                        За това трябва да си готов и на -30-50 % примерно

Коментар

• Как не ви омръзна да си чешете езиците?

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                            Прав си няма гарантирани пари като при депозитите в банката. Всичко си има плюсове и минуси и важното е да определиш сам за себе си кой вариант е ти е изгоден.

Коментар

• Първоначално изпратено от EasyHard Разгледай мнение
                              "Protokol

Покриват ли се от гаранционен фонд ?"

Гаранционния фонд се отнася само за гражданската отговорност
                              КФН следи осигурителния пазар и при отрицателна доходност на едно дружество веднага се замразяват сделките му. Пенсионен фонд като институция има толкова много регулатори от държавата които не присъстват при банките. Гарантирани са до толкова до колкото са гарантирани и в банка, но не като парични единици а като невъзможност едно пенсионно дружество да фалира както се случи с КТБ, или да излезе на минус от инвестициите си защото няма право да инвестира повече от 10% от активите си на едно място.

Наивник - твоите къде седят?

ravnovesie - в пенсионен фонд са ми парите.
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• andy2000 разбрах мнението ти отдавна и все пак не разбрах какво по добро ми предлагаш?

Коментар

Working...
                                X