Първоначално изпратено от 15%
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да набутам кеша след КТБ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениеаз веднъж му обяснявах на батето как се печелят няколко хиляди, благодарение на това,че съм прочел какво си написал,прегледал съм и съм преценил,че там има пари.написах му и акцията коя е.само дето не му копирах твоите мнения.ама човека неговата си знае.от акции не се печели,печели се от влог У баМКА и ти хабер нямаш
.п.п едно не мога да разбера.ако мен ме дразнеше толкова батето......
с две думи не те разбирамзащо му обясняваш на това бате.то неговата си знае и толкоз.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСъвсем сериозен съм. Във всяка икономика има ограничено количество наличен капитал. Колкото повече хора са склонни срещу техния капитал да взимат ниска доходност, толкова повече се сваля средната цена на капитала, от което всъщност печелят рисковите инвеститорите, тъй като риска им излиза много по евтин. Това стои и в основата на QE тата в САЩ, Англия и Япония. И в паричната политика на централните банки и дори в самото наличие на хартиени пари.
.п.п едно не мога да разбера.ако мен ме дразнеше толкова батето......
с две думи не те разбирамзащо му обясняваш на това бате.то неговата си знае и толкоз.Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Бате Пешо
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеКолко пъти а ти обяснявам че комар с мошеници не се играе.Няма начин в дългосрочен хоризонт да спечелиш от акции.И няма начин обикновен човек да спечели.Дай да не се лъжем а?Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе всичко, драги. Ти инвестирай в нумизматика, изкуство, филрателия дългосрочно – пък чакай да си вътре... разбира се, ако не те очешат.
Какво имам предвид - купуваш си част от компания и тя всеки месец прави печалби.
Купуваш си злато - то не произвежда нищо, не печели нищо, просто гони инфлацията.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе всичко, драги. Ти инвестирай в нумизматика, изкуство, филрателия дългосрочно – пък чакай да си вътре... разбира се, ако не те очешат.
Така че аз се придържам към доказаните рецепти - акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНапротив, единствения начин да печелиш дългосрочно е с акции. Всичко друго има негативна реална доходност в дълъг период.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Ами нашата компания пенсионните пари ги инвестира основно навън. А нашата борса си е супер... тъкмо щото е нищожна... ако сме ного шибеци на клонът – видяхме каквос тава – Седма – Девета година.
Но и по 5% да носят ПФ, пак по-добре от 2% на депозитите.... да не говорим, че парите ти са несеквестируеми и защитени и няма например данък наследство, ако човекът иде при Петърчо и бенефициентите си ги определяш по твой си избор – може на някоя засукана либовница с големи котенца да ги оставиш.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАнди – има такова нещо – част от доходността на ПФ идваше от депозитите, в които държавата ги принуждава да влагат част от парите си – тоест по-ниските лихви ще ударят по. Но има и друго – подобни фондове ползват преференциални условия, особено ако са част от финансови структури, притажаващи бамки. А и при това положение, поради ниските депозити, ще дръпнат нагоре други инвестиции, които ще компенсират. Например добрата доходност на един от фондовете (не казвам кой) се дължи на това, че тия пичове са ми ортаци в Златният Жабок – и акции си имат и облизвации си имат.
А моята доходност над 20% за две години е минус входящите такси и плюс данъчното облекчение.
Да ми инвестират парите у ДЦК и на избушената БФБ дето прави 100 бона оборот на ден и половината компании са тъмна Индия - не, мерси.
Това е мое мнение, не се засягай.
Относно рисковите застраховки сме на едно мнение - имай си за колата / НИ / гадните заболявания, пък нека ти горят парите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеТочно тук си в грешка. Бързите врътки убиват малкия спекулант .
Проблема за мнозина е липсата на търпение. От 5 г. в търговията и имам по-малко от 10 сделки , но съм утроил началния капитал.
За разлика от форекса където в началото се пробвах.
Там е голямата измама и според мен трябва да мине на регулации като хазартаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Анди – има такова нещо – част от доходността на ПФ идваше от депозитите, в които държавата ги принуждава да влагат част от парите си – тоест по-ниските лихви ще ударят по. Но има и друго – подобни фондове ползват преференциални условия, особено ако са част от финансови структури, притажаващи бамки. А и при това положение, поради ниските депозити, ще дръпнат нагоре други инвестиции, които ще компенсират. Например добрата доходност на един от фондовете (не казвам кой) се дължи на това, че тия пичове са ми ортаци в Златният Жабок – и акции си имат и облизвации си имат.
А моята доходност над 20% за две години е минус входящите такси и плюс данъчното облекчение.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Кейзеров:
За връщането на данъчното облекчение – като дойде време да ти изтича застраховчичката, ще ми пишеш на лични. Неслучайно паля свещи на св. Йосиф – полубащата на Божият син, дето, бидейки дръводелец, е майсторил врати и вратички.
За това, че ти удръжали парички „с голямото секира” за рискът – ами ако – не дай боже – на вторият месец ти се бе случило нещо ужасно и бе останал без краце или бе отишъл при Петърчо? Това е застраховка, която покрива рискът върху животът и целостта на твоето туловище, а това покритие не е безплатно. Отделно – никоя компания в бранша не е благотворителско дружество и никой консултант не е Майка Тереза. Защо не си задаваш въпросът пшеницата, която Пешов произвежда, колко се оскъпява, докато стигне на трапезата ти под формата на хлебец?
Трето – ти си си направил куца застраховка, ама тогава май и е нямало по-убави. Спестовната е принципно губеща, тя е преди всичко ЗАСТРАХОВКА. Ако си направиш застраховка злополука или докторска застраховка – ти я правиш с надеждата, че ще ИЗГУБИШ парите, които даваш, защото обратното би означавало да се надяваш да си изпотрошиш крацете или да пипнеш рачец. Същото е ако си застраховаш домът за пожар или си правиш каско. Какво странно тогава, че по твоята застраховка ти се удържа за риск 20 или 30 години, щом ти се носи такъв риск и все пак накрая си получаваш почти всички пари? Нали имаш застраховка? Ако туриш 2 Б в бамката и с най-добра лихва и останеш без краце – бамката ще ти плати ли 20-30 Б и повече?
Хардов мисля ти говори за инвестиционна застраховка – вярвай ми, ако аз ти направя такава – както аз си знам, няма да се оплакваш от доходността... ама защото зная как да ти я структурирам. При това ще ти се инвестират парите извън България и по цял свят – дето искаш ти – и можеш бръзо и лесно и БЕЗ такси да си местиш и преструктурираш инвестициите, а част от парите (по-малка или по-голяма) ще можеш да си дръпаш с 1% такса. Впрочем прости (спестовни) застраховки аз гледам въобще да не предлагам. Аз лично имам инвестиционна от Осма година и ако се запази тенденцията към моментът, около 11-14 година от договорът (30-годишен) ще си бъда на парите, БЕЗ да отчитам данъчните облекчения... за които както ти казах, си има цака. А момъкът добре ти рече, че преди 6-7 години може да е било всичко – и бамките тогава даваха по 6-7% лихва, ама вече не дават. Важното е сега и тенденциите занапред.
Но си ного прав, че всеки си решава де да си набута сухото – аз имам и пенсионен фонд (вече над 20% доходност от пръвите ми вноски, правени преди 2 години) имам си и 2 човешки застраховки (че нищо не се знае), имам си инвестиции в златце, сребърце, елмази, имам си и портфейл на БФБ, структуриран при минимална дивидентна доходност 10%. Гледам да използвам всички възможности.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от EasyHard Разгледай мнениеВ него не си правиш "застраховчица" а си внасяш парички, които дори и да не ти се олихвяват , за обикновения човек точно това си се случва като след 1 година станат с 10% повече.
Какви 10% повече за година?!
И това е заради високите лихви по депозити.
От този момент нататък не повече от 3, пряко сили 4%...
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение1. в тия фондове няма лихви пич, има доходност. така, че не олихвявай нещо дет няма лихва върху него.
2. доходността НЕ Е ГАРАНТИРАНА. т.е. утре фонда може да направи и доходност от МИНУС 15% на година.
3. Относно данъците - прочети ЗДДФЛ пич. там си пише. Ако ползваш данъчно облекчение на входа - плащаш на изхода, ако тия пичове с които работиш не ти удържат данъка да знаеш, че си в данъчно нарушение.
4. поне в БГ имаш право да ползваш данъчни отстъпки за спестовна застраховка живот до 10% от годишния ти облагаем доход на физическо лице. Същото важи и за доп. пенсия. - т.е. до 20% общо от год. доход. Сега разбра ли защо говоря и за двата продукта?
5. Ако си беше направил застраховчицата през 2005 в Алианц (а и навсякъде другаде) сега щеше бясно да се радваш и на 10% КУМУЛАТИВНА доходност върху паричките си. ЗА 9 ГОДИНКИ. или с думи прости и при сложна лихва - доходност ПОД 1% на година.
6. Поради факта, че парите (поне на хартия) които тия пичове "инвестират" са дълги, всяко предсрочно дърпане е свъзано с разходи пич. Може да е хитро завоалирано през цената на дял - на хартия например един дял е 2 лева, те ти дават 1.8 лева на изхода предсрочно, БЕЗ ТАКСИ
И последно - баламурници всякакви, пожелавам ти успех с твоята инвестиционна стратегия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение1. в тия фондове няма лихви пич, има доходност. така, че не олихвявай нещо дет няма лихва върху него.
2. доходността НЕ Е ГАРАНТИРАНА. т.е. утре фонда може да направи и доходност от МИНУС 15% на година.
3. Относно данъците - прочети ЗДДФЛ пич. там си пише. Ако ползваш данъчно облекчение на входа - плащаш на изхода, ако тия пичове с които работиш не ти удържат данъка да знаеш, че си в данъчно нарушение.
4. поне в БГ имаш право да ползваш данъчни отстъпки за спестовна застраховка живот до 10% от годишния ти облагаем доход на физическо лице. Същото важи и за доп. пенсия. - т.е. до 20% общо от год. доход. Сега разбра ли защо говоря и за двата продукта?
5. Ако си беше направил застраховчицата през 2005 в Алианц (а и навсякъде другаде) сега щеше бясно да се радваш и на 10% КУМУЛАТИВНА доходност върху паричките си. ЗА 9 ГОДИНКИ. или с думи прости и при сложна лихва - доходност ПОД 1% на година.
6. Поради факта, че парите (поне на хартия) които тия пичове "инвестират" са дълги, всяко предсрочно дърпане е свъзано с разходи пич. Може да е хитро завоалирано през цената на дял - на хартия например един дял е 2 лева, те ти дават 1.8 лева на изхода предсрочно, БЕЗ ТАКСИ
И последно - баламурници всякакви, пожелавам ти успех с твоята инвестиционна стратегия.
Разбирам , че в представите ти винаги някой иска да те ограби, но не мога да разбера защо твърдиш, че се случва с други хора. Единствената такса която плащам при теглене е 2% от сумата но максимум 20 лева. Относно данъчните облекчения си наясно. Прав си , че е противозаконно след като си ползвал облекчение на едни пари и после като ги изтеглиш да не върнеш облекчението, но се случва без последици. Естествено , че ще се случва докато минава номера,
Наясно съм с възможностите едно дружество да излезе на минус, случвало се е и пак ще се случи, точно за това се следят ежедневно а не са като в КТБ сигурни. Обяснихме си вече за минусите и плюсовете все пак.
Но докато продължаваш да слагаш под общ знаменател застраховките живот и пенсионното осигуряване , ще продължаваш и да си мислиш , че ако 2005 си бях сложил парите във фонд (не направил някакъв застрахователен продукт) , отдавна щях да съм ги извадил от там точно както си вадя парите от банката и 2011 година пак щях да си ги върна там.
Надявам се да ме разбереш правилно, и аз търся по добрия вариант и не разбирам защо се опитваш да ме убедиш , че нещо е лошо след като доста време ми носи печалби.Пожелавам ти и на теб успех и да споделяш ако има вариант в който няма да ми се налага всеки ден да си следя парите и след една година да имам доходност от поне 8% без да се занимавам с нищо и да са ми гарантирани парите.
Коментар
Коментар