IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
    Доказано е че колкото по-често си гледаш ПФ-то, толкова повече доходността расте
    Туй напомня една друга мъдрост - "Колкото повече мърдаш, толкова повече ти влиза."

Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
    абе човека просто не си плаща данъка на изхода, каза го по-долу.
    Туй ми стана ясно, ама Горанов като започне да попълва приходната част ще го лизне бичето.

Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнение
    Застрахователите пак налазиха
    Няма ли кой да ги изрине от тая тема?!
    Що с лошо?То и аз съм от тази недолюбвана прослойка, ама никога нищо не съм се опитвал да продавам у форума.

Коментар

• Застрахователите пак налазиха
      Няма ли кой да ги изрине от тая тема?!

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Много добре разбрах за кой говориш. При ДПФ не се гледа резултата за една година, как да ти го кажа? Средствата от реализирана дходност са необлагаеми и могат да се теглят по всяко време. В случай, че изтеглиш парите от вноските преди осигурителен случай те се облагат с 10% по реда на ЗДДФЛ.
        абе човека просто не си плаща данъка на изхода, каза го по-долу. да си призная ако нямаше 10% ограничение от год. доход и данъка например ония цоциалистически кифтета го беха направили 30% да речем и аз щях да се замисля, но... сега нема голем смисъл. давам цифри да се обясня по-добре.

Да речем, че год. доход на Физическо лице е 120 бона. 120 БОНА!!! Десет тона на месец!!!. така.
        10% от тоз доход са 12 тона. на входа спестяваш една хилава хилка и двеста кинта данък (10% от 12 тона).
        Демек, ако получавам 120 хилки годишно да правя таз врътка за илядо и двеста лева и после да си гриза ноктите дали НАП нема да ме сгащи - ми мерси. Ще съм пас на таз игра. Отделно колко хора в БГ взимат 120 тона на година? За ваша информация дами и господа - НАП казаха, че 55 хил. души в БГ се осигурявали над минималния праг от 2400 кинта. За 10 тона месечно едва ли има и повече от 5 хилки в цялата държава. та така де, просто разсъждавам на глас както се казва...
        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от EasyHard Разгледай мнение
          Ами не говоря за 1 година. От края на 2011 до сега са си почти 3 години...
          -25% не е невъзможно но... малко е в сферата на невъзможното, по скоро да падне на 5-6%. Нали за това си го следя ежедневно.
          А минус 52% в коя сфера е
          http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...2012-g-148891/

Ама ти добре че ги следиш ежедневно. Доказано е че колкото по-често си гледаш ПФ-то, толкова повече доходността расте

Коментар

17,94% : 3 = 5,98 % , не знам как ги броиш 12%, както и да е.
            Събра лихвите от двете години и ги раздели на три, страхотна логика... Ако беше прибавил и от тази година сметката щеше да е по различна.

Коментар

• Истината за мен е, че голямата част от парите ще отидат отново на депозити, след това в НИ и накрая в "бурканбанк и злато"
              Изводът /отново мое си мнение/: трябва да се образоваме повече, в противен случай жертвите винаги ще останат такива!!!
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Ами не говоря за 1 година. От края на 2011 до сега са си почти 3 години...
                -25% не е невъзможно но... малко е в сферата на невъзможното, по скоро да падне на 5-6%. Нали за това си го следя ежедневно.
                17,94% : 3 = 5,98 % , не знам как ги броиш 12%, както и да е.

Коментар

Е сега ... табличката не е голяма и за да не ми се обидиш пак няма да ти кажа , че си слепец. Не продавам нищо, ако излезе по добра възможност веднага ще се възползвам. За данъците пак не си разбрал. Можеш да си изтеглиш парите без да връщаш облекчението.
                  Много добре разбрах за кой говориш. При ДПФ не се гледа резултата за една година, как да ти го кажа? Средствата от реализирана дходност са необлагаеми и могат да се теглят по всяко време. В случай, че изтеглиш парите от вноските преди осигурителен случай те се облагат с 10% по реда на ЗДДФЛ.

Коментар

• Ами не говоря за 1 година. От края на 2011 до сега са си почти 3 години...

Коментар

• Е сега ... табличката не е голяма и за да не ми се обидиш пак няма да ти кажа , че си слепец. Не продавам нищо, ако излезе по добра възможност веднага ще се възползвам. За данъците пак не си разбрал. Можеш да си изтеглиш парите без да връщаш облекчението.

Коментар

Къде видя 12% доходност при Алианц. Не помня да съм писал нещо въобще свързано с тях. И в крайна сметка ако не е станало ясно, парите ми не са в Алианц. Както виждаш само в един фонд е имало доходност над 10% , която теб те дразни, не знам защо.
                        Не бе, не ме дразни, просто коментираме. Къде е тази доходност от 12% ? Кой е този фонд ? За ПОИ ли ми говориш? Аз говоря за средна годишна доходност, а ти само за една година. 2014, ако си на - 25% ко праим?

П.С. Фен съм на Алианц.
                        Last edited by andy2000; 19.11.2014, 23:44.

Коментар

Чшшшш, такъв тон на приятелчетата от маалата. Казах ти - не набутвай развалени кюфтета за маркови суджуци. Я дай да видим в какво точно е инвестиран портфейла на Алианц - по проценти, ако искаш. Щом си продавач го имаш това инфо. Ако го нямаш толкова по-зле... Много добре знам как го смяташ. За данъчното облекчение се разбрахме, че е бахур. Не ми го вкарвай сметките и него. Как ги докара 12%? Дай да видим дали са те обучили както трябва тия юнаци от дирекция "Продажби".
                          Къде видя 12% доходност при Алианц. Не помня да съм писал нещо въобще свързано с тях. И в крайна сметка ако не е станало ясно, парите ми не са в Алианц. Както виждаш само в един фонд е имало доходност над 10% , която теб те дразни, не знам защо.

Коментар

Добре колега , не разбирам сляп ли си или обичаш да говориш без да мислиш. Даже си копирал правилната таблица, в която не са 10%, а 12% годишна доходност. А за тази година е около 9% , но надали ти ще можеш да я сметнеш преди да ти я изкарат официално, което вече си е твой проблем.
                            Чшшшш, такъв тон на приятелчетата от маалата. Казах ти - не набутвай развалени кюфтета за маркови суджуци. Я дай да видим в какво точно е инвестиран портфейла на Алианц - по проценти, ако искаш. Щом си продавач го имаш това инфо. Ако го нямаш толкова по-зле... Много добре знам как го смяташ. За данъчното облекчение се разбрахме, че е бахур. Не ми го вкарвай сметките и него. Как ги докара 12%? Дай да видим дали са те обучили както трябва тия юнаци от дирекция "Продажби".

Коментар

Колега, спри с манипалулациите. Става дразнещо.
                              Какви 10% повече за година?!

И това е заради високите лихви по депозити.
                              От този момент нататък не повече от 3, пряко сили 4%...

Добре колега , не разбирам сляп ли си или обичаш да говориш без да мислиш. Даже си копирал правилната таблица, в която не са 10%, а 12% годишна доходност. А за тази година е около 9% , но надали ти ще можеш да я сметнеш преди да ти я изкарат официално, което вече си е твой проблем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Добрата нумизматика често изпреварва инфлацията. Не говоря за златце като метал.
                                През 2009 реших че китайците и те ще луднат по нумизматиката по някое време. Прегледах китайски сребърни монети които се продаваха в нета тогава и взех четири пет, честно казано взех тези които ми се сториха най-красиви - общо ми излязоха към 50 лева. В момента са общо към 500 лева. тогава обаче реших да купувам колкото мога - т.е. всяка монета която ме кефеше и беше на относително ниска цена - т.е. малко над цената среброто в нея.

И познай - тези 50 лева бяха всичко което можах да намеря в България. С такива врътки човек не може да направи пари.

Коментар

Working...
                                X