IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    +1 , но най-трудната част за хората е да изберат правилните "40% във фондове в облигации и 30% в индексни фондове в акции".
    Изобщо не е трудно. Ето в този линк дето бях дал човек сортира етф те по обща стойност на фондовете и взима горните два или три за акции и за облигации. Шанса да се набута е изключително нисък.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Аз още не мога да схвана поради каква причина човек да си вкарва пари доброволно в пенсионен фонд. Или пък з живото застраховане. Лично за мен това е пълна простотия.

Ако иска нещо подобно на пенсионен фонд, просто да сложи 30% на депозит, 40% във фондове в облигации и 30% в индексни фондове в акции. Ще си спести всичките разходи свързани с пенсиония фонд и в същото време има сериозна вероятност да направи по-висока доходност.

А за застраховките със спестовен елемент отново е безумно. Отново човек може да вкара същите проценти каквито съм дал отгоре и в същото време да си прави елементарни евтини застраховки живот. Ще му излезе в пъти по евтино и много по ликвидно.

Да не се обиждат застрахователите и агентите на ПФ, ама това което предлагате е тотална измама. Използвате незнанието на хората за да ги скубите с такси и разходи.
      +1 , но най-трудната част за хората е да изберат правилните "40% във фондове в облигации и 30% в индексни фондове в акции".

Коментар

• Аз още не мога да схвана поради каква причина човек да си вкарва пари доброволно в пенсионен фонд. Или пък з живото застраховане. Лично за мен това е пълна простотия.

Ако иска нещо подобно на пенсионен фонд, просто да сложи 30% на депозит, 40% във фондове в облигации и 30% в индексни фондове в акции. Ще си спести всичките разходи свързани с пенсиония фонд и в същото време има сериозна вероятност да направи по-висока доходност.

А за застраховките със спестовен елемент отново е безумно. Отново човек може да вкара същите проценти каквито съм дал отгоре и в същото време да си прави елементарни евтини застраховки живот. Ще му излезе в пъти по евтино и много по ликвидно.

Да не се обиждат застрахователите и агентите на ПФ, ама това което предлагате е тотална измама. Използвате незнанието на хората за да ги скубите с такси и разходи.

Коментар

Бате Пешо каза 20 години.До 10 максимум НОИ ще е заминал дълбоко под леда.Преди да тръгне да потъва ще национализира бая пара от ПФ. Ще оцелеят само партидите по доброволно.Алианц ще пребъдат, но зависи колко пари си наврял в доброволното.

Относно натрупаните вноски за ДЗПО - не могат да се изтеглят от фонда, а може да се изплаща допълнителна пожизнена пенсия за старост 5 години преди навършване на възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст или бъркам?
          Вратички винаги се намират. Сега до колко са използваеми зависи
          50% от партидата по ДЗПО може да се изтегли и по рано при наличие на телк над 70%.
          Информативно го поднасям просто!

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
            Може, ако успее да ги изтегли 5 г преди пенсионирене - закона го позволява
            Бате Пешо каза 20 години.До 10 максимум НОИ ще е заминал дълбоко под леда.Преди да тръгне да потъва ще национализира бая пара от ПФ. Ще оцелеят само партидите по доброволно.Алианц ще пребъдат, но зависи колко пари си наврял в доброволното.

Относно натрупаните вноски за ДЗПО - не могат да се изтеглят от фонда, а може да се изплаща допълнителна пожизнена пенсия за старост 5 години преди навършване на възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст или бъркам?

Коментар

Работещите, респективно осигурените, намаляват, пенсионерите и циганите се увеличават. Връщане назад няма. Тъй че моето предположение е, че няма да получиш нищо.
              Може, ако успее да ги изтегли 5 г преди пенсионирене - закона го позволява
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от EasyHard Разгледай мнение
                Моля да спрем спора относно миналото и да се концентрираме на настоящите варианти. Благодаря.
                Предложението на ravnovesie никой не го коментира.
                http://www.ishares.com/uk/individual...&lvl2=overview
                Според мен заслужава внимание.

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                  +10000000000000000000000000000
                  - 738 544 145 000 000 0000 0000 345 878 900 877 000 554 811 232 418

Най-ного мразя невежество, съчетано с арогантство.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Разбрах отношението на част от коментиращите към пенсионните фондове, след като се опитаха да ме убедят, че нямам доходността, която всъщност имам, че плащам данъци и такси които не съм плащал и разбираш ли жестоко съм се прее....
                    Надявам се същите тези хора да са инвестирали по добре парите си от мен и да са малко по широко скроени , защото да спориш без да разбираш напълно темата и да отричаш неща които вече са се случили е нелепо.
                    Тук съм с намерението да чуя нещо конструктивно, но явно спора е по важен.
                    Няколко пъти попитах сериозно за алтернативна подобна възможност за инвестиция (за пореден път уточнявам , че сегашната ми носи около 10% на година), защото сте прави относно възможността доходността да падне или дори и да стане отрицателна, Моля да спрем спора относно миналото и да се концентрираме върху настоящите варианти. Благодаря.
                    Last edited by EasyHard; 20.11.2014, 11:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнение
                      Застрахователите пак налазиха
                      Няма ли кой да ги изрине от тая тема?!
                      +10000000000000000000000000000
                      За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Кеша в Париж, както е показано на връзката по-долу:

https://bivol.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%...BE-%D0%B8.html
                        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Импе аз досега имам 21000 кинта в ДЗПО и Доброволния фонд сумарно.Ако продължавам да се осигурявам на максимума до пенсия и всеки месец внасям по 50 кинта в доброволния ква пенция ще получа след 20 годин
                          Според калкулаторът, драги, ще получиш около 400 кинта. И това е при положение, че от тук докато станеш дрът, не внесеш нито един лев повече.

Ако внасяш, според както си написал – 900 кинта.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Работещите, респективно осигурените, намаляват, пенсионерите и циганите се увеличават. Връщане назад няма. Тъй че моето предположение е, че няма да получиш нищо.
                            Говорех за Алианц не за НОИ.
                            Last edited by mibova; 20.11.2014, 08:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Импе аз досега имам 21000 кинта в ДЗПО и Доброволния фонд сумарно.Ако продължавам да се осигурявам на максимума до пенсия и всеки месец внасям по 50 кинта в доброволния ква пенция ще получа след 20 годин

Коментар

• Импе аз досега имам 21000 кинта в ДЗПО и Доброволния фонд сумарно.Ако продължавам да се осигурявам на максимума до пенсия и всеки месец внасям по 50 кинта в доброволния ква пенция ще получа след 20 годин

Коментар

Working...
                                X