Първоначално изпратено от andy2000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да набутам кеша след КТБ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз още не мога да схвана поради каква причина човек да си вкарва пари доброволно в пенсионен фонд. Или пък з живото застраховане. Лично за мен това е пълна простотия.
Ако иска нещо подобно на пенсионен фонд, просто да сложи 30% на депозит, 40% във фондове в облигации и 30% в индексни фондове в акции. Ще си спести всичките разходи свързани с пенсиония фонд и в същото време има сериозна вероятност да направи по-висока доходност.
А за застраховките със спестовен елемент отново е безумно. Отново човек може да вкара същите проценти каквито съм дал отгоре и в същото време да си прави елементарни евтини застраховки живот. Ще му излезе в пъти по евтино и много по ликвидно.
Да не се обиждат застрахователите и агентите на ПФ, ама това което предлагате е тотална измама. Използвате незнанието на хората за да ги скубите с такси и разходи.
Коментар
-
Аз още не мога да схвана поради каква причина човек да си вкарва пари доброволно в пенсионен фонд. Или пък з живото застраховане. Лично за мен това е пълна простотия.
Ако иска нещо подобно на пенсионен фонд, просто да сложи 30% на депозит, 40% във фондове в облигации и 30% в индексни фондове в акции. Ще си спести всичките разходи свързани с пенсиония фонд и в същото време има сериозна вероятност да направи по-висока доходност.
А за застраховките със спестовен елемент отново е безумно. Отново човек може да вкара същите проценти каквито съм дал отгоре и в същото време да си прави елементарни евтини застраховки живот. Ще му излезе в пъти по евтино и много по ликвидно.
Да не се обиждат застрахователите и агентите на ПФ, ама това което предлагате е тотална измама. Използвате незнанието на хората за да ги скубите с такси и разходи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеБате Пешо каза 20 години.До 10 максимум НОИ ще е заминал дълбоко под леда.Преди да тръгне да потъва ще национализира бая пара от ПФ. Ще оцелеят само партидите по доброволно.Алианц ще пребъдат, но зависи колко пари си наврял в доброволното.
Относно натрупаните вноски за ДЗПО - не могат да се изтеглят от фонда, а може да се изплаща допълнителна пожизнена пенсия за старост 5 години преди навършване на възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст или бъркам?
50% от партидата по ДЗПО може да се изтегли и по рано при наличие на телк над 70%.
Информативно го поднасям просто!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеМоже, ако успее да ги изтегли 5 г преди пенсионирене - закона го позволява
Относно натрупаните вноски за ДЗПО - не могат да се изтеглят от фонда, а може да се изплаща допълнителна пожизнена пенсия за старост 5 години преди навършване на възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст или бъркам?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеРаботещите, респективно осигурените, намаляват, пенсионерите и циганите се увеличават. Връщане назад няма. Тъй че моето предположение е, че няма да получиш нищо.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от EasyHard Разгледай мнениеМоля да спрем спора относно миналото и да се концентрираме на настоящите варианти. Благодаря.
http://www.ishares.com/uk/individual...&lvl2=overview
Според мен заслужава внимание.
Коментар
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение+10000000000000000000000000000
Най-ного мразя невежество, съчетано с арогантство.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Разбрах отношението на част от коментиращите към пенсионните фондове, след като се опитаха да ме убедят, че нямам доходността, която всъщност имам, че плащам данъци и такси които не съм плащал и разбираш ли жестоко съм се прее....
Надявам се същите тези хора да са инвестирали по добре парите си от мен и да са малко по широко скроени , защото да спориш без да разбираш напълно темата и да отричаш неща които вече са се случили е нелепо.
Тук съм с намерението да чуя нещо конструктивно, но явно спора е по важен.
Няколко пъти попитах сериозно за алтернативна подобна възможност за инвестиция (за пореден път уточнявам , че сегашната ми носи около 10% на година), защото сте прави относно възможността доходността да падне или дори и да стане отрицателна, Моля да спрем спора относно миналото и да се концентрираме върху настоящите варианти. Благодаря.Last edited by EasyHard; 20.11.2014, 11:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнениеЗастрахователите пак налазиха
Няма ли кой да ги изрине от тая тема?!За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Кеша в Париж, както е показано на връзката по-долу:
https://bivol.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%...BE-%D0%B8.html“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеИмпе аз досега имам 21000 кинта в ДЗПО и Доброволния фонд сумарно.Ако продължавам да се осигурявам на максимума до пенсия и всеки месец внасям по 50 кинта в доброволния ква пенция ще получа след 20 годин
Ако внасяш, според както си написал – 900 кинта.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеРаботещите, респективно осигурените, намаляват, пенсионерите и циганите се увеличават. Връщане назад няма. Тъй че моето предположение е, че няма да получиш нищо.Last edited by mibova; 20.11.2014, 08:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеИмпе аз досега имам 21000 кинта в ДЗПО и Доброволния фонд сумарно.Ако продължавам да се осигурявам на максимума до пенсия и всеки месец внасям по 50 кинта в доброволния ква пенция ще получа след 20 годин
Коментар
Коментар