IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
    пич някои от нас се опитват да ти отворят очичките - безплатно. това, както се пее в рекламата на мастъркард - прайслесс. ако искаш си ги отвори, ако не искаш - си смятай, че те критикуват а ти си безгрешен в преценката си. твоя воля.

относно доходността - пич аз на наща шибана борсичка от началото на годината съм + 25% без дивидентите, с тях още 5% или 30%. и не съм от ония турбо-гъзари дет купуват на дъното и винаги продават на самия връх, ако ме разбираш. сам си управлявам паричките от портфейлецът там, няма селски УНСС пръчки дет взимат решения за МОИТЕ ПАРИ.
    И естествено не съм сложил всичко на борсата - вика му се диверсификация.

Това което аз се ОПИТВАМ да ти обясня, е че тия пръчки от УНСС на които си им дал паричките си правят същото - само дето не ги познавам колко им е ограничен акъла. Те инвестират ТВОИТЕ пари в разни инструментчета на разни борсички. НО те скубят за това - входни таксички, годишни процентчета от активите, % от доходността, % от изхода... И както казва равния по-добре ти сам да си си господар на парите, без това цитирам те - по цял ден ги наблюдаваш. (не знам как на дневна база може да наблюдаваш един борсово нетъргуем фонд в какво си слага парите, но ти си знаеш).

Да обясня още малко - поради факта, че тия от УНСС хал хабер си нямат от опит и познания на големите финансови пазари, най-вероятно това което правят е наистина да купуват етф-та и хедж фондове, щот иначе трябва мнооого акъл, опит, връзки, познания, ЗНАНИЯ, и т.н. да правят селекция на индивидуални акции/облигации в развитите пазари. Ми пич, по добре ти да си го правиш. Това е факт.

С това спирам да се опитвам да ти обясня накой неща. Ако искаш разбирай, ако искаш недей.
    Няма да влизам пак в глупави разговори. Никъде не съм написал , че не си прав за това колко можеш да изкараш сам инвестирайки си парите по твоя преценка а не по чужда. Както виждаш аз не си инвестирам парите сам, а ги държа във фонд. Явно съм тук за да ми отвориш очите, както ти се изрази.
    Сега ти казваш , че си плюс 25% от нашата борса. Хубаво! Уважавам и няма да почна да ти пиша , че не си щото не било възможно. Защо ти ми обясняваш ,че не съм генерирал 10% печалба? Не го вярваш ли?
    Регистрирал съм се с цел да се обогатявам. Не давам мнения по теми от които не разбирам, а само задавам въпроси.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Аз още не мога да схвана поради каква причина човек да си вкарва пари доброволно в пенсионен фонд. Или пък з живото застраховане. Лично за мен това е пълна простотия.

Ако иска нещо подобно на пенсионен фонд, просто да сложи 30% на депозит, 40% във фондове в облигации и 30% в индексни фондове в акции. Ще си спести всичките разходи свързани с пенсиония фонд и в същото време има сериозна вероятност да направи по-висока доходност.

А за застраховките със спестовен елемент отново е безумно. Отново човек може да вкара същите проценти каквито съм дал отгоре и в същото време да си прави елементарни евтини застраховки живот. Ще му излезе в пъти по евтино и много по ликвидно.

Да не се обиждат застрахователите и агентите на ПФ, ама това което предлагате е тотална измама. Използвате незнанието на хората за да ги скубите с такси и разходи.
      ПФ-те имат някакъв смисъл ако имаш намерение да спестяваш малки суми. Ей на, Бат Пешо с 50-то лв на месец ще е тъпо да се занимава с ИП-та, банки, фондове. Той само от такси за преводи и транзакции ще е стабилно вътре. Да не говорим за загубеното време.

Коментар

• Говорих с Карол.Нещата стават през Интерактив брокърс.
        Подписваш договор, захранваш сметка и получаваш достъп до платформа на ИБ.
        Таксите са поносими.Процесът по отваряне на сметка е около 2 седмици. Сметката се открива в САЩ, в $$$$, и ви трябват ЛК + ШК или паспорт.
        Last edited by andy2000; 20.11.2014, 15:19.

Коментар

• Стига с тия животзастраховки (осигуровки) !

Преди години бях застраховател.
          Продавах точно такива дървета. Събирахме от хората примерно по 1000лв, като им обещавахме, че ще им върнем след 5години 3000лв!
          След 5 години им връщахме по 5000лв - преизпълнихме обещанието си!!!
          Само че с тия 5000 лева си взимаха по 5 хляба, а 1000лв дето им събирахме бяха един хладилник или 2-3 телевизора, и т.н.

Да не споменавам, пък какви обещетения изплащахме при злополука
          Най-печелившите, но наистина спечелилите от застраховки, бяха умрелите, но не как да е а от злополука само!
          Да ти пикая на изгодните застраховки!!!

А и да не пропусна - първата година агента взима 20% от вноските, а през целия период от 5 години си има 10-15% годишно, дето сега му викат такса управление!!

ПРЕСТАНЕТЕ със спама по тия дървета! Все пак тука е форум за инвеститори, а не за лапнишарани!
          Last edited by jikev; 20.11.2014, 14:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от EasyHard Разгледай мнение
            Какво прибират за тях?
            http://www.karollbroker.bg/kontakti/ за карол - международни пазари. звънни. питай. ще ти обяснят.
            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Ха, някой ме е изтрил...

Стига с тия животзастраховки(осигуровки)!

Преди години бях застраховател.
              Продавах точно такива дървета. Събирахме от хората примерно по 1000лв, като им обещавахме, че ще им върнем след 5години 3000лв!
              След 5 години им връщахме по 5000лв - преизпълнихме обещанието си!!!
              Само че с тия 5000 лева си взимаха по 5 хляба, а 1000лв дето им събирахме бяха един хладилник или 2-3 телевизора, и т.н.

Да не споменавам, пък какви обещетения изплащахме при злополука
              Най-печелившите, но наистина спечелилите от застраховки, бяха умрелите, но не как да е а от злополука само!
              Да ти пикая на изгодните застраховки!!!

А и да не пропусна - първата година агента взима 20% от вноските, а през целия период от 5 години си има 10-15% годишно, дето сега му викат такса управление!!

ПРЕСТАНЕТЕ със спама по тия дървета!
              Last edited by jikev; 20.11.2014, 14:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Според калкулаторът, драги, ще получиш около 400 кинта. И това е при положение, че от тук докато станеш дрът, не внесеш нито един лев повече.

Ако внасяш, според както си написал – 900 кинта.
                И това пожизнено??!!!!!!!!Въпроса е след 20 години какво ще мога да си купя с тези пари?Сега да ми кажеш мога ли да реша след като съм натрупал такава кинта дали мога да се пенсионирам да речем до три години по рано?

Коментар

• Първоначално изпратено от EasyHard Разгледай мнение
                  Разбрах отношението на част от коментиращите към пенсионните фондове, след като се опитаха да ме убедят, че нямам доходността, която всъщност имам, че плащам данъци и такси които не съм плащал и разбираш ли жестоко съм се прее....
                  Надявам се същите тези хора да са инвестирали по добре парите си от мен и да са малко по широко скроени , защото да спориш без да разбираш напълно темата и да отричаш неща които вече са се случили е нелепо.
                  Тук съм с намерението да чуя нещо конструктивно, но явно спора е по важен.
                  Няколко пъти попитах сериозно за алтернативна подобна възможност за инвестиция (за пореден път уточнявам , че сегашната ми носи около 10% на година), защото сте прави относно възможността доходността да падне или дори и да стане отрицателна, Моля да спрем спора относно миналото и да се концентрираме върху настоящите варианти. Благодаря.
                  пич някои от нас се опитват да ти отворят очичките - безплатно. това, както се пее в рекламата на мастъркард - прайслесс. ако искаш си ги отвори, ако не искаш - си смятай, че те критикуват а ти си безгрешен в преценката си. твоя воля.

относно доходността - пич аз на наща шибана борсичка от началото на годината съм + 25% без дивидентите, с тях още 5% или 30%. и не съм от ония турбо-гъзари дет купуват на дъното и винаги продават на самия връх, ако ме разбираш. сам си управлявам паричките от портфейлецът там, няма селски УНСС пръчки дет взимат решения за МОИТЕ ПАРИ.
                  И естествено не съм сложил всичко на борсата - вика му се диверсификация.

Това което аз се ОПИТВАМ да ти обясня, е че тия пръчки от УНСС на които си им дал паричките си правят същото - само дето не ги познавам колко им е ограничен акъла. Те инвестират ТВОИТЕ пари в разни инструментчета на разни борсички. НО те скубят за това - входни таксички, годишни процентчета от активите, % от доходността, % от изхода... И както казва равния по-добре ти сам да си си господар на парите, без това цитирам те - по цял ден ги наблюдаваш. (не знам как на дневна база може да наблюдаваш един борсово нетъргуем фонд в какво си слага парите, но ти си знаеш).

Да обясня още малко - поради факта, че тия от УНСС хал хабер си нямат от опит и познания на големите финансови пазари, най-вероятно това което правят е наистина да купуват етф-та и хедж фондове, щот иначе трябва мнооого акъл, опит, връзки, познания, ЗНАНИЯ, и т.н. да правят селекция на индивидуални акции/облигации в развитите пазари. Ми пич, по добре ти да си го правиш. Това е факт.

С това спирам да се опитвам да ти обясня накой неща. Ако искаш разбирай, ако искаш недей.
                  Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                    грешиш грубо. отиваш в Карол например. отваряш си платформичка за търговийка на интерактив брокърс през тях. купуваш квото си искаш. проверено. паричките за захранване - по банков път. просто и лесно.
                    Какво прибират за тях?

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнение
                      През наш знам че няма такава опция.
                      Очаквах тук предложения с най-сгодните чужди брокери, приемащи българи живеещи в БГ...
                      грешиш грубо. отиваш в Карол например. отваряш си платформичка за търговийка на интерактив брокърс през тях. купуваш квото си искаш. проверено. паричките за захранване - по банков път. просто и лесно.

Коментар

• През наш знам че няма такава опция.
                        Очаквах тук предложения с най-сгодните чужди брокери, приемащи българи живеещи в БГ...

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнение
                          http://www.ishares.com/uk/individual...s-etf-inc-fund

Отдавна се искам да търгувам с индекси, но в БГ не намерих...
                          Тия точно това правят, но кak става регистрацията при тия? Къде и как се пращат (и получават някога) парите?

Рових по сайта, но не можах да се оправя?
                          Или през чужд брокер, или през наш, доколкото разбирам и равновесния каза.
                          Тепърва ще видя кое е по-изгодно.

Коментар

• http://www.ishares.com/uk/individual...s-etf-inc-fund

Отдавна се искам да търгувам с индекси, но в БГ не намерих...
                            Тия точно това правят, но кak става регистрацията при тия? Къде и как се пращат (и получават някога) парите?

Рових по сайта, но не можах да се оправя?

Коментар

• Тия са много доволни
                              Ще взема да досадя на Елана и Карол днес да видя какви са условията през тях да се пазаруват.Директно, с чужд брокер, мисля че няма да е по-изгодно.

Коментар

• Например в момента се получават

това за акциите - ако пропуснем двата които реално са еднакви но единия плаща дивидент а другия не.

и за облигации
                                http://www.ishares.com/uk/individual...bond-ucits-etf
                                http://www.ishares.com/uk/individual...-cap-ucits-etf
                                http://www.ishares.com/uk/individual...bond-ucits-etf

Коментар

Working...
                                X