IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dino 18 Разгледай мнение
    Четвръти идва . Приготвихте ли вече бурканите ? Ето един полезен линк :

http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D...B5%D0%BD%D0%B8
    Ха ха

Коментар

• Четвръти идва . Приготвихте ли вече бурканите ? Ето един полезен линк :

http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D...B5%D0%BD%D0%B8

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Една нормална застраховка злополука, колко струва 25-50 лева на година. Нямам идея но е някъде там. слагаме отгоре инвестиции през етф, разходите му ще са към 0,5%, ако са в фондове - там няма проблема с минимални вноски ще му удари към 3%. А колко се плаща за застраховка 20-30%

Така че айде да не продаваме краставици на краставичар.

Пенсионите фондове колко прибират на входа, и отделно за управление - отново в пъти над пазара и много по-слабо ликвидни и почти никаква прозрачност. А доходността е като да си направи депозит на 3% за 80% и да си купи ЕТФ за СП 500 за 20% - общо разходи 0,05%
        В моментът ти продаваш краставичоци на краставичар.
        За 25 лв злополучна застраховка можеш да си направиш, ама такава, че ако си изпочупиш крацете, ще се чудиш що ти е трябвало въобще да я правиш. Нали ти викам – гледаш от своята (нашата) камбанария – сам знаеш че хората с електронни платформи (т.е. активно или поне що-годе активно) търгуващите на БФБ сме под 4 000 – и то с юридическите лица. Обикновеният човек, дето нищо не разбира от борси – има само тия варианти – бамката или човешката или ПФ. Бамката колко струва я видяхме.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
          Естествено че мое да се тегли. Никой не казва че не мое. Въпроса е че ако теглиш сега губиш данъчните облекчения. А данъчните облекчения са единственото заради което има смисъл да тъпчеш големи суми у ПФ.
          10% лихва и не съм върнал данъчните облекчения. Извинявам се , че се повтарям но явно човека не ми е чел предишните мнения.
          Last edited by EasyHard; 20.11.2014, 21:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от EasyHard Разгледай мнение
            Сигурен съм , че си доста запознат с материята и си навътре в нещата, но относно изтеглянето на средства от ДПФ не на всякъде е така.
            https://www.pensionins.com/index.php?m=887&lang=1
            И защо да е нужно да правиш ежемесечни вноски в тоя фонд, аз лично го ползвам като банка. Внесъл съм едни 20 000 лева с 1.6% такса, след едно определено време изтеглих 10 000 лева и платих 20 лева такса, която непрекъснато споменавате като някаква сериозна сума, а дори в банката ми взимат по голяма такса за теглене на толкова пари.
            Естествено че мое да се тегли. Никой не казва че не мое. Въпроса е че ако теглиш сега губиш данъчните облекчения. А данъчните облекчения са единственото заради което има смисъл да тъпчеш големи суми у ПФ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Пожизнено, драги – то се знае. Не зная какво ще можеш да си купиш с след 20 години, но е ясно, че при по-сосна инфлация, поне част от инвестиционните инструменти, в които се инвестират парите ти, ще поскъпват поради реалната си цена извън цената на парите, тоест ще имаш по-висока доходност от тая, която аз съм ти заложил, а аз ти заложих такава, дето ДПФ я бият от 3-4 години вече.
              А парички от ДПФ от лични вноски можеш да си теглиш и 5 години по-рано от пенсията.

Разбира се – парите и по УПФ и по ДПФ, са наследяеми – и нямат дори данък наследство.
              Сигурен съм , че си доста запознат с материята и си навътре в нещата, но относно изтеглянето на средства от ДПФ не на всякъде е така.
              https://www.pensionins.com/index.php?m=887&lang=1
              И защо да е нужно да правиш ежемесечни вноски в тоя фонд, аз лично го ползвам като банка. Внесъл съм едни 20 000 лева с 1.6% такса, след едно определено време изтеглих 10 000 лева и платих 20 лева такса, която непрекъснато споменавате като някаква сериозна сума, а дори в банката ми взимат по голяма такса за теглене на толкова пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Равновесиев – ти гледаш от собственото си камбанария. Пръво: ние може да разбираме от инвестиране, но не всеки разбира от. Второ – защото като си направиш човешка и /или ДПФ ти имаш допълнителни екстри – защото те са неприкосновени, несеквестируеми, без данък наследство върху им, определяш само с договор кой да намаже ако пукнеш, ползваш до 20% данъчни облекчения... а да прецакаш говедо като горанов или неговият бивш господар е изживяване безценно. Другото ти го е рекъл Левов. Ако инвестираш самостоятелно ще ти е ного трудно да разхвърляш по стотина зелени в различни инвестиционни фондове и дори кошници от фондове, ако искаш широка диверсификация, но през човешка застраховка можеш да сториш това. После – то е хубаво да си правиш докторски или злополучни застраховки, но от тях си губиш парите, ако всичко е наред, разбира се... но ако имаш инвестиционна човешка, имаш отличният шанс да си избиеш тая загуба от инвестиционната доходност.

И ние сме немошшшшшшеници – правим за хората най-доброто възможно, като предварително им обясняваме как стоят нещата.... и вярвай, тия, които са се изпочупили, после ни приемат за пръви приятели и другари.
                Една нормална застраховка злополука, колко струва 25-50 лева на година. Нямам идея но е някъде там. слагаме отгоре инвестиции през етф, разходите му ще са към 0,5%, ако са в фондове - там няма проблема с минимални вноски ще му удари към 3%. А колко се плаща за застраховка 20-30%

Така че айде да не продаваме краставици на краставичар.

Пенсионите фондове колко прибират на входа, и отделно за управление - отново в пъти над пазара и много по-слабо ликвидни и почти никаква прозрачност. А доходността е като да си направи депозит на 3% за 80% и да си купи ЕТФ за СП 500 за 20% - общо разходи 0,05%

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  Бате Пешо каза 20 години.До 10 максимум НОИ ще е заминал дълбоко под леда.Преди да тръгне да потъва ще национализира бая пара от ПФ. Ще оцелеят само партидите по доброволно.Алианц ще пребъдат, но зависи колко пари си наврял в доброволното.

Относно натрупаните вноски за ДЗПО - не могат да се изтеглят от фонда, а може да се изплаща допълнителна пожизнена пенсия за старост 5 години преди навършване на възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст или бъркам?

Виж това ме тревожи и мен – защото от една страна ни управляват престъпници без морални задръжки, а от друга: защото народът е прост и умишлено го държат прост. Видяхме какво стана с ППФ... ако не беше незнанието, разните миньори, мералурзи, строители и т.н. щяха да уловят Гномът и да го умъртвят по изключително зверски начин, а после да щурмуват парламентът, защото им гепят собствените пари – а тук никой не гъгна. И аз разчитам на доброволното.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Аз още не мога да схвана поради каква причина човек да си вкарва пари доброволно в пенсионен фонд. Или пък з живото застраховане. Лично за мен това е пълна простотия.

Ако иска нещо подобно на пенсионен фонд, просто да сложи 30% на депозит, 40% във фондове в облигации и 30% в индексни фондове в акции. Ще си спести всичките разходи свързани с пенсиония фонд и в същото време има сериозна вероятност да направи по-висока доходност.

А за застраховките със спестовен елемент отново е безумно. Отново човек може да вкара същите проценти каквито съм дал отгоре и в същото време да си прави елементарни евтини застраховки живот. Ще му излезе в пъти по евтино и много по ликвидно.

Да не се обиждат застрахователите и агентите на ПФ, ама това което предлагате е тотална измама. Използвате незнанието на хората за да ги скубите с такси и разходи.
                    Равновесиев – ти гледаш от собственото си камбанария. Пръво: ние може да разбираме от инвестиране, но не всеки разбира от. Второ – защото като си направиш човешка и /или ДПФ ти имаш допълнителни екстри – защото те са неприкосновени, несеквестируеми, без данък наследство върху им, определяш само с договор кой да намаже ако пукнеш, ползваш до 20% данъчни облекчения... а да прецакаш говедо като горанов или неговият бивш господар е изживяване безценно. Другото ти го е рекъл Левов. Ако инвестираш самостоятелно ще ти е ного трудно да разхвърляш по стотина зелени в различни инвестиционни фондове и дори кошници от фондове, ако искаш широка диверсификация, но през човешка застраховка можеш да сториш това. После – то е хубаво да си правиш докторски или злополучни застраховки, но от тях си губиш парите, ако всичко е наред, разбира се... но ако имаш инвестиционна човешка, имаш отличният шанс да си избиеш тая загуба от инвестиционната доходност.

И ние сме немошшшшшшеници – правим за хората най-доброто възможно, като предварително им обясняваме как стоят нещата.... и вярвай, тия, които са се изпочупили, после ни приемат за пръви приятели и другари.

Коментар

• колеги, през кой брокер и платформа ги търгувате тези ETF фондове на Blackrock.. благодаря..

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                        пич някои от нас се опитват да ти отворят очичките - безплатно. това, както се пее в рекламата на мастъркард - прайслесс. ако искаш си ги отвори, ако не искаш - си смятай, че те критикуват а ти си безгрешен в преценката си. твоя воля.

относно доходността - пич аз на наща шибана борсичка от началото на годината съм + 25% без дивидентите, с тях още 5% или 30%. и не съм от ония турбо-гъзари дет купуват на дъното и винаги продават на самия връх, ако ме разбираш. сам си управлявам паричките от портфейлецът там, няма селски УНСС пръчки дет взимат решения за МОИТЕ ПАРИ.
                        И естествено не съм сложил всичко на борсата - вика му се диверсификация.

Това което аз се ОПИТВАМ да ти обясня, е че тия пръчки от УНСС на които си им дал паричките си правят същото - само дето не ги познавам колко им е ограничен акъла. Те инвестират ТВОИТЕ пари в разни инструментчета на разни борсички. НО те скубят за това - входни таксички, годишни процентчета от активите, % от доходността, % от изхода... И както казва равния по-добре ти сам да си си господар на парите, без това цитирам те - по цял ден ги наблюдаваш. (не знам как на дневна база може да наблюдаваш един борсово нетъргуем фонд в какво си слага парите, но ти си знаеш).

Да обясня още малко - поради факта, че тия от УНСС хал хабер си нямат от опит и познания на големите финансови пазари, най-вероятно това което правят е наистина да купуват етф-та и хедж фондове, щот иначе трябва мнооого акъл, опит, връзки, познания, ЗНАНИЯ, и т.н. да правят селекция на индивидуални акции/облигации в развитите пазари. Ми пич, по добре ти да си го правиш. Това е факт.

С това спирам да се опитвам да ти обясня накой неща. Ако искаш разбирай, ако искаш недей.
                        Драги приятелю: запознай се с фондовете, в които се инвестират парите на човекозастрахованите в Алианц. Ако мислиш, че те са управлявани от някакви пръчове от УНСС, значи си но-о-о-о-ого далече от истината. Иначе и аз инвестирам основно на БФБ – и аз имам доходност около твоята – по-малко капиталова, но доста по-сосна от дивидент. Просто друга структура на портфейлът.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          И това пожизнено??!!!!!!!!Въпроса е след 20 години какво ще мога да си купя с тези пари?Сега да ми кажеш мога ли да реша след като съм натрупал такава кинта дали мога да се пенсионирам да речем до три години по рано?
                          Пожизнено, драги – то се знае. Не зная какво ще можеш да си купиш с след 20 години, но е ясно, че при по-сосна инфлация, поне част от инвестиционните инструменти, в които се инвестират парите ти, ще поскъпват поради реалната си цена извън цената на парите, тоест ще имаш по-висока доходност от тая, която аз съм ти заложил, а аз ти заложих такава, дето ДПФ я бият от 3-4 години вече.
                          А парички от ДПФ от лични вноски можеш да си теглиш и 5 години по-рано от пенсията.

Разбира се – парите и по УПФ и по ДПФ, са наследяеми – и нямат дори данък наследство.

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнение
                            Стига с тия животзастраховки (осигуровки) !

Преди години бях застраховател.
                            Продавах точно такива дървета. Събирахме от хората примерно по 1000лв, като им обещавахме, че ще им върнем след 5години 3000лв!
                            След 5 години им връщахме по 5000лв - преизпълнихме обещанието си!!!
                            Само че с тия 5000 лева си взимаха по 5 хляба, а 1000лв дето им събирахме бяха един хладилник или 2-3 телевизора, и т.н.

Да не споменавам, пък какви обещетения изплащахме при злополука
                            Най-печелившите, но наистина спечелилите от застраховки, бяха умрелите, но не как да е а от злополука само!
                            Да ти пикая на изгодните застраховки!!!

А и да не пропусна - първата година агента взима 20% от вноските, а през целия период от 5 години си има 10-15% годишно, дето сега му викат такса управление!!

ПРЕСТАНЕТЕ със спама по тия дървета! Все пак тука е форум за инвеститори, а не за лапнишарани!
                            Виж сега: това че ти си продавал дръвета, не е проблем на застраховането по принцип – това, което ти си продавал като продукт, аз дори не го и предлагам. Това, че е проимало инфлация и хиперинфлация, не е по вина на застрахователните компании. Откак си излязъл от бизнеса, нещата ного са се променили – това е все едно днес да отказваш да си купиш моба, щото по твое време мобите са били баси грозните тухли.
                            Естествено е, че застрахователят получава възнаграждение, което няма отде да дойде, освен от клиентът под една или друга форма. Като си купуваш бира или прасе, не плащаш ли заплатата на продавачката, на производителят, на доставчикът, на склададжията, на бираджията, на касапинът, на свинарят, на хмеладжията, на зърнарят, на счетоводителят им, на господарят им и т.н.? Затова докато стигне до тебе биричката увеличава реалната си цена не с 20%, а поне с 200.

Коментар

• Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнение
                              Мернах някой тук беше писал за TBI

знаете ли, дали бонусът важи за средства след края на тяхната кампания
                              Т.е ако вкарам сега едни 1-2к евро, а после КТБ кеша дали ще важи промоцията
                              опитвах се да им звъня, все заети операторите
                              Аз писах, но не знам.Практиката в другите банки е да се олихвява с процента договорен при подписването.

Коментар

• Мернах някой тук беше писал за TBI

знаете ли, дали бонусът важи за средства след края на тяхната кампания
                                Т.е ако вкарам сега едни 1-2к евро, а после КТБ кеша дали ще важи промоцията
                                опитвах се да им звъня, все заети операторите

Коментар

Working...
                                X