IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ravnovеsie

Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
    ...
    ... Има някаква разпространявана глупост в България че борсите са за спекуланти, които киснат по цял ден пред мониторите и постоянно купуват и продават. А реално по света нормалния инвеститор на борсата е човек който просто превежда всеки месец някаква част в сметката на брокера си, купува си някакъв ЕТФ или акция и заебава нещата до следващия месец....
    ...:.
    Виц (от чужденеция)

Каква е разликата между спекулант и инвеститор в борсата?

Спекуланта печели, инвеститора губи

П.С. Някой написа че играчите на софийската борса са към 4000 (включая юридическите лица). Обемът на сделките е... меко казано плачевен. Нови пари не влизат (след 4/12 може би нещо ще мръдне) ВЯРВАМ че някой прави +2-30% (дивиденди в кеш, и качване на акциите "на хартия"). Мога ли да попитам, плахо, за какви суми сстава дума? За 5-10К "инвестирани", или 500-1000К?

Щото да знам дали да не влезна и аз там, и да продам на шорт нещоАма ме е шубе че ако намеря брокер да ми купи нещо (на шорт, на шорт) за 10К лв, ще спрят търгуването на "нещото", и ще пратят копои да ме проверяват кой съм, що съм
    Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
      значи първо ще се разпределят по банките. след това става интересно. със сигурност една част от тях (ама колко???) ще се насочи в риъл истейт. друга ще излезе извън БГ - дали под формата на инвестиции (като мен) или депозити в банки извън бг (малко).
      трета ще се насочи на БФБ (МНОООГО МАЛКО). и огромната част ще остане в нови депозити в други банки, като според мен яко ще бъдат превалутирани в евраци депозитите. и дотам работата ще спре. така си мисля аз.
      Ний взехме мерки и намалихме лихвите до под 2%, за да не ни натрапват парите си, дръпнати от КТБ.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
        Че то човек ако внася по 100 лева на месец в застраховка силно ме съмнява покритието да е по-високо.

борсите изобщо не са само за активно търгуващи. Има някаква разпространявана глупост в България че борсите са за спекуланти, които киснат по цял ден пред мониторите и постоянно купуват и продават. А реално по света нормалния инвеститор на борсата е човек който просто превежда всеки месец някаква част в сметката на брокера си, купува си някакъв ЕТФ или акция и заебава нещата до следващия месец. Аз се смятам за активно търгуващ се и въпреки това на година рядко правя над 15-20 сделки - ако не броим инструментите на маржин. Имало е години когато съм имал само 4-5 сделки.
        1038% съм съгласен, но това не променя казаното от мене. Драги приятелю – в тая държава има достатъчно хора, които въобще не са чували, че има фондова борса, които не знаят какво е пенсионен фонд или човешка застраховка. И то образовани хора.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Dino 18 Разгледай мнение
          Шегите настрана !
          Къде все пак мислете ще се насочи потока от тази не малка сума пари ?
          значи първо ще се разпределят по банките. след това става интересно. със сигурност една част от тях (ама колко???) ще се насочи в риъл истейт. друга ще излезе извън БГ - дали под формата на инвестиции (като мен) или депозити в банки извън бг (малко).
          трета ще се насочи на БФБ (МНОООГО МАЛКО). и огромната част ще остане в нови депозити в други банки, като според мен яко ще бъдат превалутирани в евраци депозитите. и дотам работата ще спре. така си мисля аз.
          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
            Напротив, "човекът" ти прочете предишните мнения и стигна до извода че не си много в час. Примерно, кат си поДпълвал следната декларацийка при тегленето, си пропуснал това дет го пише най-отдолу:
            https://www.pensionins.com/upl_doc/poi_molba_dpf-v1.pdf

Може още да не са ти го начислили но аре ако обичаш не ми обяснявай как фонда нарушава така брутално и очевидно закона който казва че трябва да ти удържи данъчните облекчения. Разбирам да се хвалиш че вземаш еФтино сирене без касова бележка но това все пак е ПФ.
            Като хвалба ли го разбирай, като квоТ щеш общо взето...

Коментар

• Шегите настрана !
              Къде все пак мислете ще се насочи потока от тази не малка сума пари ?

Коментар

Варят ли ги ? Колко часа им тряа
                Ти па...ше счупиш некой буркан при варенето и стана мазало. Май кинтите се слагаха в торбички, после ги вакуумираш и едва тогава в буркан

Коментар

Имаше една рецепта в нета за пари в буркани но не мога да я намеря Имаше си някакви тънкости щото от влагата кинтите могат да мухлясат
                  Варят ли ги ? Колко часа им тряа

Коментар

Абе някъде има ли анкета с въпрос какви са нагласите на хората за това какво мислят да правят с изтелените си пари?
                    Нещо от рода :
                    -депозирам отново в друго КТБ
                    - депозирам в буркани
                    -купувам злато
                    -купувам хапартамент
                    - купувам обратно нивите на дядо де пордадох миналото лято

и т.н.
                    Могат да отговарят каквото си искат, но най-голяма част ще инвестират в германската автомобилна промишленост. Някой на старо, други ново

Коментар

Имаше една рецепта в нета за пари в буркани но не мога да я намеря Имаше си някакви тънкости щото от влагата кинтите могат да мухлясат
                      ааа - нема проблем. имам рецепта. значи на един буркан слагаш 3 скилидки чесън ама едър, голем + 2 аспирина, стрити много люти чушки (3-4 стават) и два стръка сушен пащърнак...
                      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Абе някъде има ли анкета с въпрос какви са нагласите на хората за това какво мислят да правят с изтелените си пари?
                        Нещо от рода :
                        -депозирам отново в друго КТБ
                        - депозирам в буркани
                        -купувам злато
                        -купувам хапартамент
                        - купувам обратно нивите на дядо де пордадох миналото лято

и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                          аз моите смятам да ги закопая под сайванта между прасето и магарето. отгоре ще тура плуга да замаскирам. кокошките така ще нацвъкат плуга, та никой нема да се сети да копа там.

Коментар

Четвръти идва . Приготвихте ли вече бурканите ? Ето един полезен линк :

http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D...B5%D0%BD%D0%B8

аз моите смятам да ги закопая под сайванта между прасето и магарето. отгоре ще тура плуга да замаскирам. кокошките така ще нацвъкат плуга, та никой нема да се сети да копа там.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              В моментът ти продаваш краставичоци на краставичар.
                              За 25 лв злополучна застраховка можеш да си направиш, ама такава, че ако си изпочупиш крацете, ще се чудиш що ти е трябвало въобще да я правиш. Нали ти викам – гледаш от своята (нашата) камбанария – сам знаеш че хората с електронни платформи (т.е. активно или поне що-годе активно) търгуващите на БФБ сме под 4 000 – и то с юридическите лица. Обикновеният човек, дето нищо не разбира от борси – има само тия варианти – бамката или човешката или ПФ. Бамката колко струва я видяхме.
                              Че то човек ако внася по 100 лева на месец в застраховка силно ме съмнява покритието да е по-високо.

борсите изобщо не са само за активно търгуващи. Има някаква разпространявана глупост в България че борсите са за спекуланти, които киснат по цял ден пред мониторите и постоянно купуват и продават. А реално по света нормалния инвеститор на борсата е човек който просто превежда всеки месец някаква част в сметката на брокера си, купува си някакъв ЕТФ или акция и заебава нещата до следващия месец. Аз се смятам за активно търгуващ се и въпреки това на година рядко правя над 15-20 сделки - ако не броим инструментите на маржин. Имало е години когато съм имал само 4-5 сделки.

Коментар

• Първоначално изпратено от EasyHard Разгледай мнение
                                10% лихва и не съм върнал данъчните облекчение. Извинявам се , че се повтарям но явно човекът не ми е чел предишните мнения.
                                Напротив, "човекът" ти прочете предишните мнения и стигна до извода че не си много в час. Примерно, кат си поДпълвал следната декларацийка при тегленето, си пропуснал това дет го пише най-отдолу:
                                https://www.pensionins.com/upl_doc/poi_molba_dpf-v1.pdf

Може още да не са ти го начислили но аре ако обичаш не ми обяснявай как фонда нарушава така брутално и очевидно закона който казва че трябва да ти удържи данъчните облекчения. Разбирам да се хвалиш че вземаш еФтино сирене без касова бележка но това все пак е ПФ.

Коментар

Working...
                                X