Първоначално изпратено от dici
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да набутам кеша след КТБ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение1% да дойдат на БФБ са 40 мил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеСъмняваме чак толкова да имат депозити в КТБ. Тя тази банка си бе очевидна пирамида и това се виждаше от години.
Ако питаш 10 човека ще получиш 10 мнения. Личното ми мнение е че нищо няма да се получи, тези пари от КТБ ще отидат в уникредит, бнп, сосиете женерал. Като почне да ги яде инфлацията - защото и това ще стане тогава ще го мислят какво ще ги правят. И като цяло смятам че поне половината ще си загубят половината пари по един или друг начин.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнениеРазбрах, мерси Тези с по голямите портфейли предполагам са и по голямите вложители в КТБ
Ти си 95% в чужбина, та може би не знаеш/брокерите не ти казват какво мислят, легитимно.
Интересно ми е тези които са в БФБ за какво се готвят след 4/12?
Ако питаш 10 човека ще получиш 10 мнения. Личното ми мнение е че нищо няма да се получи, тези пари от КТБ ще отидат в уникредит, бнп, сосиете женерал. Като почне да ги яде инфлацията - защото и това ще стане тогава ще го мислят какво ще ги правят. И като цяло смятам че поне половината ще си загубят половината пари по един или друг начин.
Коментар
-
ravnovеsie
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеПопита ме как действа ликвидността, отговорих. Средния спекулант на БФБ предполагам че е с между 10 и 30 бона. Но има и хора с милиони.
И 90% от спекулантите на БФБ стоят на БФБ не защото не могат да излезат в чужбина, а защото там ядат шамарите. Пък тук винаги има слухове, винаги има нещо да се знае, винаги можеш да звъннеш на брокера и да го питаш какво мисли. Особено ако си с малко по-голям портфейл.
Ти си 95% в чужбина, та може би не знаеш/брокерите не ти казват какво мислят, легитимно.
Интересно ми е тези които са в БФБ за какво се готвят след 4/12?Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнениеАаа, колега, к'ви са тияя баснословни суми, които споменавате
Аха...разбрах "тонкиот намек" Е, който е в борсата отдавна вече знае ефекта на свежите/новите пари
И 90% от спекулантите на БФБ стоят на БФБ не защото не могат да излезат в чужбина, а защото там ядат шамарите. Пък тук винаги има слухове, винаги има нещо да се знае, винаги можеш да звъннеш на брокера и да го питаш какво мисли. Особено ако си с малко по-голям портфейл.
Коментар
-
ravnovеsie
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеДо 100 бона нямаш проблем на БФБ - абсолютно никакъв. половин милион вече ще се усеща проблеми с ликвидността, но не особено големи. Над 1 милион вече става дървено. С 10 милиона си тотално прецакан.
Аха...разбрах "тонкиот намек" Е, който е в борсата отдавна вече знае ефекта на свежите/новите париJesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнениеТи да, вярвам ти Нямам причина да не ти вярвам, щото не помня всичко кой точно к'во е писал тук (или в темата за КТБ). Но помня добре онзи коментар за колко са "играчите" в софийската борса, и още 2-3 коментара (от различни потребители) относно как "напреднали" за година с по 30% (част дивиденди, част-покачване на курса на което държат). Та за туй ме интересува обема на паритеИзвинявам се за нескромния си въпрос
Коментар
-
ravnovеsie
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеАз съм 98% в чужбина.Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dino 18 Разгледай мнениеАз пък си мисля че всичко ще зависи до колко ще бъде спокойна ситуацията по време на тегленето. Дали някой ще се опита да дръпне Дявола за опашката ...това е важно... защото все ми се струва че нещо такова може да се очаква.От тук и пътищата могат да са два:
Спокойно преминало всичко -парите основно във валута и обратно по другите банки , една част в недвижими имоти , друга може би малко похарчени за глезотии като коли и други подобни.За някакво изнасяне извън БГ ..може би не чак толкова.
Втори вариант : не ми се мисли за него. Бързо вдъхнато недоверие в банките . : теглят и бягат да крият кой де види. Масово търсене на недвижими имоти и тия де са по мобилини и в час изнасяне навън ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнениеИ има причина. Защото не вярват на държавата ни. За последните 25 години имаме две почти хиперинфлации с които бяха ограбени спестяванията на хората. Ами и аз да не разбирам нищо никога няма да направя нищо дългосрочно в България. По простата причина че нищо не пречи това ограбване пак да се случи. Като се замисля и на борсата бяха ограбени два пъти. А един път навсякъде може да е случайност, но два пъти почва да бие на тенденция
За това и всеки прави депозити за под година, държи парите във валута. И не вярва на никого за нищо.
И аз не и вярвам на държавата. За това и никога не бих препоръчал нищо дългосрочно на никой, ако това означава че парите му ще са в България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение1038% съм съгласен, но това не променя казаното от мене. Драги приятелю – в тая държава има достатъчно хора, които въобще не са чували, че има фондова борса, които не знаят какво е пенсионен фонд или човешка застраховка. И то образовани хора.
За това и всеки прави депозити за под година, държи парите във валута. И не вярва на никого за нищо.
И аз не и вярвам на държавата. За това и никога не бих препоръчал нищо дългосрочно на никой, ако това означава че парите му ще са в България.
Коментар
-
Аз пък си мисля че всичко ще зависи до колко ще бъде спокойна ситуацията по време на тегленето. Дали някой ще се опита да дръпне Дявола за опашката ...това е важно... защото все ми се струва че нещо такова може да се очаква.От тук и пътищата могат да са два:
Спокойно преминало всичко -парите основно във валута и обратно по другите банки , една част в недвижими имоти , друга може би малко похарчени за глезотии като коли и други подобни.За някакво изнасяне извън БГ ..може би не чак толкова.
Втори вариант : не ми се мисли за него. Бързо вдъхнато недоверие в банките . : теглят и бягат да крият кой де види. Масово търсене на недвижими имоти и тия де са по мобилини и в час изнасяне навън ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнениеВиц (от чужденеция)
Каква е разликата между спекулант и инвеститор в борсата?
Спекуланта печели, инвеститора губи
П.С. Някой написа че играчите на софийската борса са към 4000 (включая юридическите лица). Обемът на сделките е... меко казано плачевен. Нови пари не влизат (след 4/12 може би нещо ще мръдне) ВЯРВАМ че някой прави +2-30% (дивиденди в кеш, и качване на акциите "на хартия"). Мога ли да попитам, плахо, за какви суми сстава дума? За 5-10К "инвестирани", или 500-1000К?
Щото да знам дали да не влезна и аз там, и да продам на шорт нещоАма ме е шубе че ако намеря брокер да ми купи нещо (на шорт, на шорт) за 10К лв, ще спрят търгуването на "нещото", и ще пратят копои да ме проверяват кой съм, що съм
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение1038% съм съгласен, но това не променя казаното от мене. Драги приятелю – в тая държава има достатъчно хора, които въобще не са чували, че има фондова борса, които не знаят какво е пенсионен фонд или човешка застраховка. И то образовани хора.
Коментар
Коментар