IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хаха, да бе, IQ сметка
    и на 1ви януари, като решат, че ще смъкнат лихвата по сметката на 2 %, кво?

Опитвам се да вярвам на това, че банката ще я гледат под микроскоп , заради ликвидната помощ, но ми е трудно.....
    А и щом Пеевски е почнал да я ползва.......

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
      Данъци не се удържат на регулиран пазар - ако питаш за капиталова печалба. мисля че дори и за САЩ не дължиш данъци.
      За САЩ се дължи данък капиталова печалба. Законът ни обаче е толкова нескопосано написан, че трябва да преровиш няколко документа, за да стане ясно.
      Съвсем отделен въпрос е дали и при какви условия могат да те хванат.

Коментар

Дивидентите се облагат навсякъде с местния данък. Най-ниските данъци са в Англия, поне от моите инвестиции, там ме товарят най-слабо 10%. В различни европейски държави ми взимат между 25 и 30%. Между другото и за САЩ ми взимат 30% не знам теб защо те товарят с 35%. Аз лично при избор винаги избирам Лондон.

Едно полезно уточнение: Има възможност да си възвърнете надвзет данък дивидент: http://www.elana.net/bg/trading/vazs...ne_danaci.html

Коментар

• Абе, ГЕРБ щели да връщат 10% данък върху депозитите...
          Вървяхме към отпадане, а нашите ора го връщат.
          Ще има IQ сметка и това си е

"Според икономистите на ГЕРБ идеята на данъка е да бъде засилена инвестиционната активност на хората, при постоянно нарастващите се суми в депозити в банките."
          Last edited by andy2000; 21.11.2014, 10:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от Butch Разгледай мнение
            Може и 30% да са били, просто с много цифри работя в момента
            Благодаря за информацията! Поне за мен е доста полезна. А това за дължимия данък от акции на Лондонската борса (ЕС) примерно - така ли е? Тоест дължи ли се данък в БГ за тези доходи?
            Данъци не се удържат на регулиран пазар - ако питаш за капиталова печалба. мисля че дори и за САЩ не дължиш данъци. Ако търгуваш със СФД дължиш данъци - те се търгуват на ОТС. В Лондон има една екстра такса при покупка - наричат го стамп дюти. В италия имаш данък при продажба, в франция при покупка. От европейските чисто за сделка най-евтино е в Германия - от там не съм получавал дивиденти така че си нямам идея колко им е данъка. Тези данъци в Италия, Франция и Англия обаче реално не оскъпяват почти с нищо сделките, освен ако не търгуваш много на често. В Испания също както в Германия няма такива неща. Но то там няма и много ЕТФи ако човек се е насочил към това.

Коментар

И има причина. Защото не вярват на държавата ни. За последните 25 години имаме две почти хиперинфлации с които бяха ограбени спестяванията на хората. Ами и аз да не разбирам нищо никога няма да направя нищо дългосрочно в България. По простата причина че нищо не пречи това ограбване пак да се случи. Като се замисля и на борсата бяха ограбени два пъти. А един път навсякъде може да е случайност, но два пъти почва да бие на тенденция

За това и всеки прави депозити за под година, държи парите във валута. И не вярва на никого за нищо.

И аз не и вярвам на държавата. За това и никога не бих препоръчал нищо дългосрочно на никой, ако това означава че парите му ще са в България.
              Мене ме устройва: ако пак се набутат ного шибеци, ще ми прецакат пазарът, както направиха Шеста-Седма година. Нека сме по-малко, та да делим по по-ножко. Да – тая несигурност в държавата в дългосрочен план и краткосрочното и управляване от крадци, кретеноиди и въртоанусници, е голям проблем. А на борсата – никой не ограбил – самоограбили: що за луди могат да си купават на над 3 Б акции на ГУБЕЩО предприятие (визирам едно от Череповите такива Седма година). Това не е работа за всеки... което не ми е попречило да образовам финансово и да пусна на борсата неколцина души. Иначе ликвидността е добра, ако не си с големи обеми – и се печели добре, ако знаеш какво да вършиш.

Някой пита за валута – аз правих това преди да има БФБ – инвестирах във бутилчици винце и си пазарувах всякакви валути за кеф, ама най-ного обичах франкът, особено петдесетуните: защото бяха зелени, с нарисуван на тях магьосник, отзад същият магьосник, преобразен на бухал, в ъгълът пак той – но обърнат на дракон.

И аз казах колко сме на БФБ – чел съм го в Инвесторът.

Арапинов – 30% доходност: лесно. Кой с по бимберица джитка, кой с по няколко, кой с по 1-2 КБ. Ако дойде Бъфет, ще се озъби – ного пари има, ама ний пък няма да му продадем ного-нотго – аз Бръзите си мишоци не давам и Трейдингите не ги давам.
              Last edited by Императорът; 20.11.2014, 23:49.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Дивидентите се облагат навсякъде с местния данък. Най-ниските данъци са в Англия, поне от моите инвестиции, там ме товарят най-слабо 10%. В различни европейски държави ми взимат между 25 и 30%. Между другото и за САЩ ми взимат 30% не знам теб защо те товарят с 35%. Аз лично при избор винаги избирам Лондон.
                Може и 30% да са били, просто с много цифри работя в момента
                Благодаря за информацията! Поне за мен е доста полезна. А това за дължимия данък от акции на Лондонската борса (ЕС) примерно - така ли е? Тоест дължи ли се данък в БГ за тези доходи?

Коментар

Питах, защото при получен дивидент от цитираното от мен ЕТФ (NYSE) се уддържа данък дивидент 35%, и ако този процент при аналогично европейско ЕТФ е по-малък, то това е още един плюс за европейските ЕТФ. Ако не се бъркам доходите от акции, от Европейска борса/фонд са необлагаеми също (за разлика от ЕТФ базирано в Америка).

Лека вечер

Коментар

С нищо, но не са и по-лоши, просто ме домързя да пускам страници на всички етф доставчици. Има разлика само при фондовете на дб тракър, ликсор и още няколко европейски доставчика, които са суап базирани. А нещо аз на тях не им вярвам особено особено за дългосрочен период.
                    Питах, защото при получен дивидент от цитираното от мен ЕТФ (NYSE) се уддържа данък дивидент 35%, и ако този процент при аналогично европейско ЕТФ е по-малък, то това е още един плюс за европейските ЕТФ. Ако не се бъркам доходите от акции, от Европейска борса/фонд са необлагаеми също (за разлика от ЕТФ базирано в Америка).

Лека вечер

Коментар

• ravnovеsie;

Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                      Ми нямат голям избор. Като не им харесва 2 процента да ги слагат в ПИБ. Там дават повече мисля
                      Онази Петя 'нам коя си дава повече от ПИБ, ама...

А от друга страна може би ПИБ не е лошо КРАТКОСРОЧНО решение-не вярвам толкоз скоро да позволят да изгърми друга банка

Аве..живеем в интересни временаЗа съжаление
                      Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                        За повечето пари от КТБ си прав, това е и моето мнение. А за сега има дефлация (що ли не го усещам в харчовете се). Но имам чувството че след няколко нгодини на 7-8% в КТБ, дооста хора биха се снижили за 2+/- % в гореизброените банки. Интересното ще е ако 1-2% от парите в КТБ влезнат в борсата-ще има...сеир
                        Ми нямат голям избор. Като не им харесва 2 процента да ги слагат в ПИБ. Там дават повече мисля

Коментар

• ravnovеsie

Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                          Съмняваме чак толкова да имат депозити в КТБ. Тя тази банка си бе очевидна пирамида и това се виждаше от години.

Ако питаш 10 човека ще получиш 10 мнения. Личното ми мнение е че нищо няма да се получи, тези пари от КТБ ще отидат в уникредит, бнп, сосиете женерал. Като почне да ги яде инфлацията - защото и това ще стане тогава ще го мислят какво ще ги правят. И като цяло смятам че поне половината ще си загубят половината пари по един или друг начин.
                          За повечето пари от КТБ си прав, това е и моето мнение. А за сега има дефлация (що ли не го усещам в харчовете се). Но имам чувството че след няколко нгодини на 7-8% в КТБ, дооста хора биха се снижили за 2+/- % в гореизброените банки. Интересното ще е ако 1-2% от парите в КТБ влезнат в борсата-ще има...сеир
                          Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

А с какво тези фондове на ishares са по-добри от аналогичните им от SPDR - например SPDR S&P 500 ETF Trust? Дивидентите изплащани от фонд базиран в ЕС предполагам също се облагат?
                            С нищо, но не са и по-лоши, просто ме домързя да пускам страници на всички етф доставчици. Има разлика само при фондовете на дб тракър, ликсор и още няколко европейски доставчика, които са суап базирани. А нещо аз на тях не им вярвам особено особено за дългосрочен период.

Реално ако човек иска стандартен етф насочен към стандартен пазар и не разбира особено от инвестиции няма никакво значение кое ще вземе. Ако иска нещо по изчанчено, тогава ще му се наложи да потърси по-внимателно, включително и в по-малките доставчици.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Например в момента се получават
                              http://www.ishares.com/uk/individual...s-etf-inc-fund

това за акциите - ако пропуснем двата които реално са еднакви но единия плаща дивидент а другия не.
                              А с какво тези фондове на ishares са по-добри от аналогичните им от SPDR - например SPDR S&P 500 ETF Trust? Дивидентите изплащани от фонд базиран в ЕС предполагам също се облагат?

Коментар

• dici

Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
                                1% да дойдат на БФБ са 40 мил.
                                Което ще окаже Анормално влияние на дремката там...предполагам де

Коментар

Working...
                                X