IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде да набутам кеша след КТБ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
    Абе то и аз така, ама данъчните правят, та мисля да не си играя с огъня.
    Относно данъчното облагане - консултирал съм се със Елана и оттам ми казаха, че в края на годината ми предоставят справка с печалба (ако имам) от акции (ЕТФ, Америка) и върху тази печалба дължа 10% данък. Тези данни ги препращат и към НАП.
    Ако ЕТФ е на Лондонската борса - не се дължи данък.

Това е от мен

Коментар

• Изабелче от коя компанийка си слънце?
      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Isabella Oronova Разгледай мнение
        Ето тук има полезно интервю по въпроса с данъчното облагане и какво се отчита в данъчната декларация http://trade4win.info/?p=1274
        А вие предлагате ли възможност за търговия с ETF, които коментираме, ако не е тайна?

Коментар

• Данъци

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          Един въпрос - почти по темата...
          В случай, че си спечелил купил/продал от дадена позиция (акция) и после отново влезеш с аналогична сума в рамките на същата година.
          Отчита ли се, че има някаква печалба - при условие, че не си кеширал и няма яснота кога и как ще приключиш позицията ....
          Ето тук има полезно интервю по въпроса с данъчното облагане и какво се отчита в данъчната декларация http://trade4win.info/?p=1274

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
            А тук имаме ли достъп до ETF фондове?
            Нещо сложно ми се вижда да отварям сметка в чужбински фонд. Всъщност как го правите, от нашенска банка ли пращате пари за покупката и как осребрявате дистанционно, когато решите да разкешвате? И после идва проблемът с облагането на капиталовата печалба от чужбина и данъчната декларация. Стресирам се като се замисля за цялата операция.

Привет! Предлагат се ETF-и през платформите с повече инструменти за търговия.

Коментар

А тук имаме ли достъп до ETF фондове?
              Нещо сложно ми се вижда да отварям сметка в чужбински фонд. Всъщност как го правите, от нашенска банка ли пращате пари за покупката и как осребрявате дистанционно, когато решите да разкешвате? И после идва проблемът с облагането на капиталовата печалба от чужбина и данъчната декларация. Стресирам се като се замисля за цялата операция.
              През Interactive Brokers и тяхната платформа май не е кой знае колко сложно.
              Единствено не ме кефи :

Комисионна при Trader Workstation – 0.01 USD на акция, минимална комисионна на сделка 2.00 USD. Изискване за генерирана минимална месечна комисионна – 10.00 USD

Защото това са 120$ на година, но пък имаш достъп до всичко.Ако ще влизаш с 2000-3000 $ разбира се, не си струва.

Коментар

Това е списък на всички инвестиционни фондове в БГ
                http://www.moitepari.bg/vzaimni-fond...alog.aspx#more
                Всъщност не са всички, тези на шрьодерс липсват, например.
                О,не,не.Не се занимавай с нашенски.Безплатен съвет.

Коментар

• Това е списък на всички инвестиционни фондове в БГ
                  http://www.moitepari.bg/vzaimni-fond...alog.aspx#more
                  Всъщност не са всички, тези на шрьодерс липсват, например.
                  Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• А тук имаме ли достъп до ETF фондове?
                    Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Чи то това по зле и от бг ПФ бе...много скубят

И каква ти е файдата в евро след като ще е поне 7-12% по слабо от зеления до края на другата година ?
                      Поне повечето анализатори са на това мнение, аз също.
                      Средносрочно за мене си заслужава инвестиция само в $.
                      Доста са зле от гледна точка на таксите и затова ETF на Блекрок ми се сториха по-оферта.Не че и тия нямат от пиле мляко, но с тези паразитни такси са се оляли.

Коментар

• Къде да набутам кеша след КТБ?

Ми набутай го в КТБ №2, а може и в КТБ на квадрат /БФБ/.

Само че след това да няма пак стонове както бе през 2008-ма - "Къде е държавата да се намеси на борсата със Сребърния фонд?"... Щото от Сребърния фонд вече и следа няма!
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

И каква ти е файдата в евро след като ще е поне 7-12% по слабо от зеления до края на другата година ?
                          пич кеф ти фондове в гущери, кеф ти в евраци, кеф ти в йени, кеф ти в швейцарско сирене - на масата предлагат всичко.
                          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                            Мерси за инфото!
                            Питам, защото всичко, което съм гледал до момента имаше вход 4-5% + такса управление и идваше малко...

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                              При толкова ясно дефинирана стратегия какъвто и чукундур да е ще му е трудно да обърка нещо
                              Абе...

Коментар

• При толкова ясно дефинирана стратегия какъвто и чукундур да е ще му е трудно да обърка нещо

Коментар

Working...
                                X