Първоначално изпратено от cymru
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде да набутам кеша след КТБ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеСпоред мен кешът след КТБ може спокойно да се "мушне" в облигации. Даже написах статия по темата, тъй като много малко колеги на БФБ реално знаят как реално се търгуват облигации. Мисля, че има и брокери, които не са наясно с тази материя.
Търговия с облигации на БФБ
Накратко - някои облигации предлагат доста добра доходност, съизмерима с тази, която предлагаше КТБ в добрите си времена. Виж, търговията с облигации е друго нещо. Малко хора са наясно, че цените например са в проценти спрямо номиналната цена, а купувачът реално плаща и натрупаната до момента лихва.
Но да се върнем на темата - директна инвестиция в облигации към настоящия момент ми се струва най-добрата алтернатива за парите, които преди това са стояли в КТБ. Фондовете в облигации няма да предложат подобна доходност най-малкото заради годишната такса за поддръжка, както и заради по-широката диверсификация, която смъква общата доходност още малко.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Butch Разгледай мнениеБФБ, Бг компании, дългосрочна инвестиция...НИКОГА!!!
Освен мизерните обеми и ниска ликвидност, да си купя облигации от холдинги със звучни имена като нов век...не, благодаря!
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение.....и един мармот увива шоколада .........
Tочно на място.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение...Но да се върнем на темата - директна инвестиция в облигации към настоящия момент ми се струва най-добрата алтернатива за парите, които преди това са стояли в КТБ. Фондовете в облигации няма да предложат подобна доходност най-малкото заради годишната такса за поддръжка, както и заради по-широката диверсификация, която смъква общата доходност още малко.
Освен мизерните обеми и ниска ликвидност, да си купя облигации от холдинги със звучни имена като нов век...не, благодаря!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеСпоред мен кешът след КТБ може спокойно да се "мушне" в облигации. Даже написах статия по темата, тъй като много малко колеги на БФБ реално знаят как реално се търгуват облигации. Мисля, че има и брокери, които не са наясно с тази материя.
Накратко - някои облигации предлагат доста добра доходност, съизмерима с тази, която предлагаше КТБ в добрите си времена. Виж, търговията с облигации е друго нещо. Малко хора са наясно, че цените например са в проценти спрямо номиналната цена, а купувачът реално плаща и натрупаната до момента лихва.
Но да се върнем на темата - директна инвестиция в облигации към настоящия момент ми се струва най-добрата алтернатива за парите, които преди това са стояли в КТБ. Фондовете в облигации няма да предложат подобна доходност най-малкото заради годишната такса за поддръжка, както и заради по-широката диверсификация, която смъква общата доходност още малко.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Но да се върнем на темата - директна инвестиция в облигации към настоящия момент ми се струва най-добрата алтернатива за парите, които преди това са стояли в КТБ. Фондовете в облигации няма да предложат подобна доходност най-малкото заради годишната такса за поддръжка, както и заради по-широката диверсификация, която смъква общата доходност още малко.
Коментар
-
ivandavidov
Инвестиция в облигации на БФБ
Според мен кешът след КТБ може спокойно да се "мушне" в облигации. Даже написах статия по темата, тъй като много малко колеги на БФБ реално знаят как реално се търгуват облигации. Мисля, че има и брокери, които не са наясно с тази материя.
Но да се върнем на темата - директна инвестиция в облигации към настоящия момент ми се струва най-добрата алтернатива за парите, които преди това са стояли в КТБ. Фондовете в облигации няма да предложат подобна доходност най-малкото заради годишната такса за поддръжка, както и заради по-широката диверсификация, която смъква общата доходност още малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеИмпе твоят приятел и обирджия Н.В е при Димитър Цонев и ръси мозъкМнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеИмпе твоят приятел и обирджия Н.В е при Димитър Цонев и ръси мозъкМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКъде да набутам кеша след КТБ?
Ми набутай го в КТБ №2, а може и в КТБ на квадрат /БФБ/.
Само че след това да няма пак стонове както бе през 2008-ма - "Къде е държавата да се намеси на борсата със Сребърния фонд?"... Щото от Сребърния фонд вече и следа няма!
Апропо – кажи по твоята специалност: накъде ще се движи Бабето в средносрочен хоризонт и дали ще мине сравнително скоро 2.5 кинта?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеИзабелче от коя компанийка си слънце?
@Butch - благодаря, тази консултация и аз съм я правил. Всъщност от нея тръгна разплитането на казуса.
Коментар
Коментар