IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банки с депозити,гарантирани от чужди ФГВ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За мен пречката е, че за Париба България важат БГ законите и че са в обсега на БНБ и БГ прокуратура….

Би ли ми отговорил на следния въпрос - ако тя беше на мястото на КТБ - щяха ли да ти изплатят депозита или не ?!? т.е. щеше ли да се приложи френското законодателство и до 20 дни да си взел кинтите или БГ законите и още нищо да не си видял и да не се знае дали някога ще видиш някакви пари?
    Поради тая причина предпочетох директно в чужбина за по сигурно

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
      ето ги гарантираните в БГ:
      http://dif.bg/depositors/banks/

ето ги от БНБ всички банки които оперират в БГ:
      http://www.bnb.bg/BankSupervision/BS...G_BANKSLIST_BG

"II. Клонове на чуждестранни банки в Република България" са тези които се гарантират в чужбина

Мислех да ползвам Париба, но когато ги попитах дали мога да си изтегля парите от Франция ми отговориха, че са различни системи и не може т.е. имайки сметка там не съм по френското законодателство.
      Проблема за мен не е фонда за гарантиране и колко пари има в него, а това че банката е в БГ и всичко върви по БГ закони, БНБ, цацата….и затова не си направих депозит там. Предпочетох направо в чужбина, а не клонове на чужди банки в БГ…
      И аз към Париба съм се ориентирал.Франция ми се струва далеч по-сигурна, членка на Еврозоната, втората най-силна икономика в Европа и т.н.Това, че не могат да се теглят парите в чужбина не ми се вижда като голяма пречка.

Коментар

• ето ги гарантираните в БГ:
        http://dif.bg/depositors/banks/

ето ги от БНБ всички банки които оперират в БГ:
        http://www.bnb.bg/BankSupervision/BS...G_BANKSLIST_BG

"II. Клонове на чуждестранни банки в Република България" са тези които се гарантират в чужбина

Мислех да ползвам Париба, но когато ги попитах дали мога да си изтегля парите от Франция ми отговориха, че са различни системи и не може т.е. имайки сметка там не съм по френското законодателство.
        Проблема за мен не е фонда за гарантиране и колко пари има в него, а това че банката е в БГ и всичко върви по БГ закони, БНБ, цацата….и затова не си направих депозит там. Предпочетох направо в чужбина, а не клонове на чужди банки в БГ…

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
          Това са според мен топ 5 най-сигурните банки в България, и парите ви там са гарантирани от чужди ФГВ.

Прокредит Банк
          SG Ескпресбанк
          ДСК
          Пощенска банка
          Уникредит Булбанк
          СИБАНК
          Креди Агрикол
          Виждам, че си доста наясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Charts
            Предлагам форуърди евро/лев, както и $, паунди и шв.франкове/лев.
            Реална доставка, сделка с банка в България.
            Абе, я пусни в тази тема и внеси малко повече яснота
            http://www.investor.bg/forum/showthr...77#p1413571208

Коментар

• Мдаааа...... най-вече тези в Креди Агрикол по настоящем Банка Виктория която е под особен надзор......
              гоУем си.......

Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
              Това са според мен топ 5 най-сигурните банки в България, и парите ви там са гарантирани от чужди ФГВ.

Прокредит Банк
              SG Ескпресбанк
              ДСК
              Пощенска банка
              Уникредит Булбанк
              СИБАНК
              Креди Агрикол
              Ай сиктир, аман от "специалисти"

Коментар

• Това са според мен топ 5 най-сигурните банки в България, и парите ви там са гарантирани от чужди ФГВ.

Прокредит Банк
                SG Ескпресбанк
                ДСК
                Пощенска банка
                Уникредит Булбанк
                СИБАНК
                Креди Агрикол
                Last edited by Черкезов; 20.10.2014, 15:23.
                Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнение
                  По тази логика, не би ли трябвало и ОББ да е чужда? Там NBG държи пакета...
                  Не.ОББ е регистрирана в Р.България като българска банка и ползва българския фонд за гарантиране на депозитите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                    Нашите доказаха колко са "сигурни"... макар, че аз лично имах съмнения много отдавна.

Гръцкия фонд е много по сигурен от нашия, защото Гърция е в Еврозоната и не могат да я оставят да дифолтне. Освен това Алфа Банк е държавна... няма как да фалира, без да фалира Гърция. (говорим за тотален фалит на държавата, никой няма да го допусне това) .

Интересното е че както Гърция, така и Турция имат големи държавни банки, а ние нямаме нищо... БНБ на практика не е банка.

Гърция им е важна на ЕС и ще я дундуркат... ние не съществуваме за ЕС. Освен това не е нужно да фалира държавата България, просто няма да има пари във фонда и ще се мотаят с изплащането. То всъщност това е най големия проблем тук.

По тази логика, не би ли трябвало и ОББ да е чужда? Там NBG държи пакета...

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                      Не,това е за клон Алфа Банк-България,но може и да греша.Нали всичко в КТБ беше ОК,та видяхме какво стана.Не казвам да си внасяте парите там,моето решение може да е грешно,но за сега така.
                      Успокоявам се,че са гърци,а те не са лесни
                      Клон е, ама все пак тези минуси в капитала някак си не ме кефят.

Коментар

Аз съм фен на Алфата.Имам едно възражение,Алфа банк е частна не държавна банка,което не я прави по-малко сигурна.Имам пари в Алфа банк.
                        Да прав си... аз съм в грешка за Алфа банк.

Явно съм останал с погрешно впечатление, че са се сляли с Националната Банка на Гърция (която мисля също не е държавна, но името е подвеждащо като на нашата ДСК).
                        Last edited by Xman1; 19.10.2014, 17:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                          Относно Алфа - нямаш ли притеснения около размера на капитала?
                          В отчета на БНБ стоят едни - (минус) 219 милиона?
                          Не,това е за клон Алфа Банк-България,но може и да греша.Нали всичко в КТБ беше ОК,та видяхме какво стана.Не казвам да си внасяте парите там,моето решение може да е грешно,но за сега така.
                          Успокоявам се,че са гърци,а те не са лесни

Коментар

Аз съм фен на Алфата.Имам едно възражение,Алфа банк е частна не държавна банка,което не я прави по-малко сигурна.Имам пари в Алфа банк.
                            Относно Алфа - нямаш ли притеснения около размера на капитала?
                            В отчета на БНБ стоят едни - (минус) 219 милиона?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
                              Иш банк до колкото знам е клон на германската Иш банк. Така че по-скоро е гарантирано от немския фонд. но не съм на 100% сигурен.
                              Май си прав.

Клонът на банката започва да развива дейност в страната ни от 1 юли 2011 г.

Ишбанк в Турция е най-голямата частна банка, която към края на септември 2010 г. управлява активи за 86.4 млрд. долара (124.8 млрд. турски лири), отчитайки ръст от 13.7% на годишна база. Чистата й печалба за деветте месеца е 1.646 млрд. долара (2.4 млрд. турски лири), става ясно от публикувани на сайта на банката основни финансови показатели за деветмесечието.

Кредитният й портфейл е 40.5 млрд. долара (58.5 млрд. турски лири) и отчита увеличение с 24%. Делът на необслужваните заеми от всички кредити е 4.6%. Депозитите са за 55.7 млрд. долара (80.4 млрд. турски лири) Към края на септември банката има 1135 клона в Турция.

Има 14 поделения в Европа чрез дъщерната си банка в Германия (11 в самата Германия и по един в Холандия, Франция и Швейцария) и представителен офис в Китай.

Към 31 декември 2009 г. 41.54% от турската банка са собственост на Isbank Members’ Supplementary Pension Fund, 28.09% се държат от Republican People’s Party и 30.37% се търгуват свободно на борсата. Банката е листвана на борсите в Истанбул и в Лондон.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                                Нашите доказаха колко са "сигурни"... макар, че аз лично имах съмнения много отдавна.

Гръцкия фонд е много по сигурен от нашия, защото Гърция е в Еврозоната и не могат да я оставят да дифолтне. Освен това Алфа Банк е държавна... няма как да фалира, без да фалира Гърция. (говорим за тотален фалит на държавата, никой няма да го допусне това) .

Интересното е че както Гърция, така и Турция имат големи държавни банки, а ние нямаме нищо... БНБ на практика не е банка.

Гърция им е важна на ЕС и ще я дундуркат... ние не съществуваме за ЕС. Освен това не е нужно да фалира държавата България, просто няма да има пари във фонда и ще се мотаят с изплащането. То всъщност това е най големия проблем тук.

Коментар

Working...
                                X