Първоначално изпратено от andy2000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Банки с депозити,гарантирани от чужди ФГВ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение-то ако има балами дето разчитат, че "чуждестранните" гаранционни схеми са по-добри от нашия Фонд за гарантиране на влоговете, значи сме останали чуждопоклонници. Прост народ!
Гръцкия фонд е много по сигурен от нашия, защото Гърция е в Еврозоната и не могат да я оставят да дифолтне. Освен това Алфа Банк е държавна... няма как да фалира, без да фалира Гърция. (говорим за тотален фалит на държавата, никой няма да го допусне това) .
Интересното е че както Гърция, така и Турция имат големи държавни банки, а ние нямаме нищо... БНБ на практика не е банка.
Гърция им е важна на ЕС и ще я дундуркат... ние не съществуваме за ЕС. Освен това не е нужно да фалира държавата България, просто няма да има пари във фонда и ще се мотаят с изплащането. То всъщност това е най големия проблем тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеИ какво се оказа сега, че ако човек не иска да е гарантиран от нашия велик фонд, трябва да разчита на Гърците или на бурканбанк
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеКакво ще рече това?
Неудобство са таксите при транзакциите.
Аз предпочитам френския фонд пред гръцкия....и бутанския пред българския.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеРаботят само с референтни сметки, няма кеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ttodorov75 Разгледай мнениеТе нямат каса в офисите...Не знам какви касови операции извършват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеПариба, са си гепцали фирма за бързи кредити в Булгаристан и се правят, че банкират
Пък и те, голяма част от бързите Им кредити са лоши, поради ромския характер на кредидираните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеГледам, че са наслагали разни неща на сайта, не ми изглеждат нереални подозирам, че ако отида няма да ме върнат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеПариба, са си гепцали фирма за бързи кредити в Булгаристан и се правят, че банкират
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЗначи като варианти остават само Алфа банк и БНП Париба.
Дебнем, Сити са качили условия за гарантиране, защото приемат депозити от корпоративни клиенти, предполагам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеСити имат само Корпоративно, но сега като си нямаме Корпоративна банка - знае ли човек
ИНГ вече май нямат индивидуално банкиране. Бил съм им индивидуален клиент но преди 10 години.
Естествено когато след цифрата има поне 6 нули, едва ли има банка която ще е несъгласна
Дебнем, Сити са качили условия за гарантиране, защото приемат депозити от корпоративни клиенти, предполагам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеОт цитираните клонове на банки мога да потвърдя със сигурност, че :
1.Алфа банк приемат депозити и са гарантирани от гръцкия ФГВ.
2.БНП Париба приемат депозити и са гарантирани от френския ФГВ.
Някой, ако може да даде инфо за Сити и ИНГ, защото имам противоречива информация, а по телефон не можах да се свържа.Сити по-скоро да поддържат само корпоративно банкиране и да не играят на дребно.
Турските ги изключвам като опция, поне за мен.
ИНГ вече май нямат индивидуално банкиране. Бил съм им индивидуален клиент но преди 10 години.
Естествено когато след цифрата има поне 6 нули, едва ли има банка която ще е несъгласна
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеОт цитираните клонове на банки мога да потвърдя със сигурност, че :
1.Алфа банк приемат депозити и са гарантирани от гръцкия ФГВ.
2.БНП Париба приемат депозити и са гарантирани от френския ФГВ.
Някой, ако може да даде инфо за Сити и ИНГ, защото имам противоречива информация, а по телефон не можах да се свържа.
Турските ги изключвам като опция, поне за мен.
Коментар
Коментар