Първоначално изпратено от road_runner
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Депозити и други инструменти с фиксирана доходност в чужбина
Collapse
X
-
Last edited by nradev; 17.10.2015, 20:49.
-
[QUOTE=fordi;1059888729]Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМожеш - точно така - за ДПФ 10% и за застраховка - 10% общо:20% прецакваш Гo
не е ли ДПФ+ застраховка,общо 10% ?Last edited by Императорът; 16.10.2015, 22:40.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнениеНе бях прочел поста ти, преди да ти върна отговор на личното, хубаво е, че може, ще обмисля и тоя вариант , защото 20 % от данъчната основа си е далавера да си намалишМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнениеТова през програмите на алианс дето са в някаква застраховка комбинирани ли?
То няма никаква информация за тях на сайта.......
П.С Горанов , за да го прецакаш можеш ли да ползваш и ДПФ и застраховки едновременно? Т.е нещо като 10+10 % хаха
Анди: това е.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Импе, кви са тия ДЦК и облизвации бре?
http://www.finanzen.net/fonds/Allian...inChartZeit_60
Туй ли е?
Коментар
-
Скоро гледах какво се предлага като ДЦК и облизвации на Франкфуртската - тегаво е: има ного секси облизвации и ДЦК, ама проблемът е в лотовете - за някои от най-сексапилните - баси: лотове от по 250 000 - ако искаш да се включиш - вадиш 25 КБ и си в играта.
Иначе ако е за фондове - ето един, който аз харесвам:
Стабилен е, с добра доходност като за консервативен фонд в качествени ДЦК и облизвации - а и дава възможност човекът да причини страдание на г-н горанов като си намали данъците.
Аз поинвестирвам в него.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Гледам на шрьодерс european dividend maximizer и там пише следното
http://www.schroders.com/getfunddocu...id=1.9.1544032
Правила за разпределение
Този клас акции разпределя доход всяко тримесечие при
фиксирана лихва от
7%
годишно от стойността на акция
.
Политиката на разпределение може да се промени
Гледайки данните за представянето : За 2014 е 2.9 процента плюс , това показва само стойността на дяла нали така?
т.е много грубо казано имаш около 3 процента от качването на дяловете и 7 %
дивидент на всеки дял, който притежаваш
Някой може ли да ми посочи къде да прочета каква е разликата меджу Клас А и Клас А1 разпределение, защото срещам и двата термина за глобал дивидент максимайзър фондове, т.е има някаква разлика явно
И това последното ми е малко объркващо
Максималната такса за записване(закупуване) на фондовете на Schroders е в размер на 5%.
Клиентите на Карол Капитал Мениджмънт в България могат да закупуват акции на
фондовете на Schroders с максимална такса от 2,5%.
Т.е вместо пет плащаш 2.5 ли? Или става въпрос за различни такси, т.е се събират?
Нямам никакъв опит с тея неща и ще се радвам някой да ми помогне. Благодаря предварително!
Коментар
-
Някой с впечатление от Фондове Амунди? На първо четене и те изглеждат интересни.
http://amundi.sgeb.bg/bg/index.php
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеВходната такса е под 2%, за изходна не знам да има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеХммм,при четенето това съм го пропуснал.Видях и че има едни 3% такса при покупка и продажба на дялове или не съм дочел както трябва?“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениетази 5% встъпителна вноска ми се вижда множко, сравнено с други фондове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dobri Разгледай мнениеАко инвестираш 100 000 встъпителната ти вноска няма да е 5%. Даже 10000 са достатъчни да постигнеш по-нисък процент на встъпителната вноска. Поне при мен беше така.
п.п От вчера всички банки рязко намалят лихвата!Дори и по-малките трезори, които по принцип предлагат по атрактивни лихви също рязко намалят.Незнам, може и до края на годината да паднем под 3.00%-3.50%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеВярно е че 3.00-3.50% са смях в залата, но в страните от ЕС това е огромна лихва.Ще паднат може би още малко нашите и под това.Все пак ще го докараме някой ден близо до Гърция и Португалия, но може би като влезем в Еврозоната и тогава над 3.00% и то за 3 години няма да има.Сега чат-пат за 3 годишни депозити има 2-3 предложения за 5.00% лихва и още 1-2 предложения за една или две години.
Шока от 8.25 , че и повече да паднеш на 4.00% е голям!За това сега всеки се хвърля на някъде.Лошото е че сега е момент на исторически върхове на фондовия пазар в целия свят и не се знае още колко.Хубаво щеше да е да се хване някоя корекция, ама трябва да се чака.Има подценени компании на всякъде, ама при падащ пазар следват тренда и те.
Шрьодерс имат отлична стратегия, хареса ми че инвестират в дивидентни компании.Дълга история, добри резултати, само тази 5% встъпителна вноска ми се вижда множко, сравнено с други фондове.Това значи че при инвестиция от 100 000евро им подарявате на входа 5000евро без никакви гаранции за нищо.
Все пак текущите резултати избиват инвестицията за година, че остава и добра доходност от горе.Но при обръщане тренда на фондовите пазари, дори и дивидентните компании, които по принцип падат с малко няма да има положителен резултат.
Коментар
Коментар