Ного ясно: тебе кой ти каза общо 10%? - Някоя служителка в НАП ли? - Обади и се утре, за да се погавриш с нейното некомпетентство.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Депозити и други инструменти с фиксирана доходност в чужбина
Collapse
X
-
Потвърдено от няколко места още: 10 % за едното и 10 % за другото.Last edited by road_runner; 19.10.2015, 16:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнениеНикъде в данъчната декларация не видях да пише че общият размер е до 10 % наистина
Ама не знам на кой да вярвам вече.....
Императорът е немошшшшшеник и не лъже.
Защо според теб в данъчната декларация - в разделът за данъчни облекчения, има отделни графи за пенсионно и за човешка? Ако беше ОБЩО до 10%, щяха да са в една графа.
Ако не беше както казва: 10% от едното и 10% от другото - досега хората на г-н горанов да са подгонили и мене и 2/3 от клиентите ми. Нали им връщат данъчни облекчения по техните сметки? Щяха ли да върнат на клиентът ми Х 800 лв (примерно), ако можеше да се изсулят само с 400?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнениеМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТц. 10%+10%. Вярвай ми - нали с това се занимавам.
Впрочем като погледнеш една данъчна декларация, там си е написано.
Ама не знам на кой да вярвам вече.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнение+1
Това с данъците си е чиста игра на застрахователите.
Ако почнеш да правиш математиката малко по-детайлно и виждаш, че "келепира" не е толкова голям. Не повече от 10% от инвестираната сума е това, което ти възстановяват. Другата уловка е, че се ангажираш със сериозен срок, през който инвестираш само в застраховката. Не дай си Боже ти потрябват парите (всичко се случва) и тогава става страшно с откупуването. Сега Имп-а ще ме нападне, но го казвам от личен опит в продажбите на застраховки с грамоти за продажби и други подобни отличия. Има далеч по-добри начини за инвестиции, които да покриват доходността от застраховката и без да се обвързваш със 10-15-20-25 годишен срок.
Ти колко искаш да ти възстановят от инвестираната сума? - 50% ще речеш - и аз искам, ама няма.
Кое му е страшното с откупуването?
Може да има и по-доходни инвестиции от застраховката - но това е застраховка - говорим и за сигурност, не само за доходност.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Данъчно облекчение за лични вноски за доброволно осигуряване и застраховане
Можете да намалите до 10% годишната си данъчна основа с направените през 2014 година лични вноски за допълнително доброволно осигуряване. С още 10% можете да намалите годишната си данъчна основа с внесените през годината лични вноски за доброволно здравно осигуряване и премии/вноски по договори за застраховки "Живот".
Коментар
-
Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнениетук стана интересно
според жената от НАП е сумарно 10 % за всички облекчения, което вече не е толкова оферта
Това с данъците си е чиста игра на застрахователите.
Ако почнеш да правиш математиката малко по-детайлно и виждаш, че "келепира" не е толкова голям. Не повече от 10% от инвестираната сума е това, което ти възстановяват. Другата уловка е, че се ангажираш със сериозен срок, през който инвестираш само в застраховката. Не дай си Боже ти потрябват парите (всичко се случва) и тогава става страшно с откупуването. Сега Имп-а ще ме нападне, но го казвам от личен опит в продажбите на застраховки с грамоти за продажби и други подобни отличия. Има далеч по-добри начини за инвестиции, които да покриват доходността от застраховката и без да се обвързваш със 10-15-20-25 годишен срок.Only God Can Judge me...
Коментар
-
Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнениетук стана интересно
според жената от НАП е сумарно 10 % за всички облекчения, което вече не е толкова оферта
Впрочем като погледнеш една данъчна декларация, там си е написано.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнениеЩо да не си струва, ти не я ли подаваш по интернет?
Просто е има формуляр, цъкаш да ти го провери, ако каже че е ок - пращаш
От страницата на нап
Данъчно облекчение за лични вноски за доброволно осигуряване и застраховане.
Това данъчно облекчение е в размер до 10% от сумата от годишните данъчни основи за внесени през годината лични вноски за допълнително доброволно осигуряване и до 10 % от сумата от годишните данъчни основи за внесени през годината лични вноски за доброволно здравно осигуряване и премии/вноски за застраховки „Живот”.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Що да не си струва, ти не я ли подаваш по интернет?
Просто е има формуляр, цъкаш да ти го провери, ако каже че е ок - пращаш
От страницата на нап
Данъчно облекчение за лични вноски за доброволно осигуряване и застраховане.
Това данъчно облекчение е в размер до 10% от сумата от годишните данъчни основи за внесени през годината лични вноски за допълнително доброволно осигуряване и до 10 % от сумата от годишните данъчни основи за внесени през годината лични вноски за доброволно здравно осигуряване и премии/вноски за застраховки „Живот”.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениедонякъде си прав има 2 облекчения за застраховка живот и за здравна.проверих ЗДДФЛ. обаяче ако си изтеглиш застраховката предварително ти се начислява спестения данък. освен това НАП като искаш да ти върне пари от данъци ти прави ревизия. и може като си мислиш че ще гушнеш 100 лева да се окаже че имаш да даваш 10 000. случаи такива бол
А ревизия не зная да са правили на мен или на някой мой клиент.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение10% - дръжки. Не се изказвай за неща, които не знаеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениесамо 10% е максимума.освен това трябва да има от къде да ги приспаднеш. за да съм по ясен давам пример.да кажем заплата за годината 10 000 нмалята с 1000 икономисваш данък 100 лева. и за тия 100 лева 3-4 дни разправия с НАП и висене на опашки. то не си заслужава трудаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар