IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банкова сметка във Великобритания

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от htorbov Разгледай мнение
    За да приключим темата с конкретна информация:

1. За юридически лица: фирмата да е регистрирана в CompaniesHouse, да има адрес за кореспонденция, паспорт.

2. За частни лица: да има адрес за кореспонденция, паспорт.

Ако лицето притежава всичките изисквания може да си регистрира сметката онлайн в повечето сайтове на UK банките.

Сметката му няма да бъде активна, докато не получи обаждане от банков служител и не отиде на място да предостави паспорта си.
    Този паспорт, който се изисква при сметка на юридическо лице, предполагам е на собственика на фирмата. Ако директорът е друго лице - вероятно ще искат и неговия.

Защо точно в Англия се опитваш да отвориш сметка? В много банки, намиращи се в истински офшорни зони, ще ти открият сметка без да летиш до там лично.

Това с летенето до банката, за да си отвориш банкова сметка, щеше да е комично, ако не беше тъжно. Толкова ресурси се прахосват за такива безсмислени неща... Кажете първо колко самолетно гориво се прахосва за излишни пътувания преди да ми се оплаквате от пърдящите крави и глобалното затопляне.

Нормална офшорна банка изисква пращане чрез куриер на нотариално заверени копия на документи на фирмата + документи удостоверяващи личността и адреса на директорите, действителните собственици (beneficial owners) и лицата, които са упълномощени да ползват електронното банкиране (копия от банкови референции/удостоверения, сметки за платен ток/вода/кабелна телевизия/кабелен Интернет - т. нар. utility bills, паспорт, лична карта). Някои банки искат също така и бизнес план (една таблица с прогнозни приходи/разходи/печалби, какви директори има фирмата и такива глупости - може да се събере на една страница) и автобиография на собственика на фирмата. Няма нужда от летене и лична среща с банковия служител, само документите летят с куриер.

Пропуснал си да кажеш, че банката ще иска и копия от документите на фирмата. Или не ги иска, след като могат да се видят през регистъра на английските фирми, който е публичен?

Защо точно в Англия искаш да отвориш сметка? Това, че имаш фирма в Англия не те задължава да ползваш английски банки. Може да си отвориш сметка в GBP и всяка друга валута в нормална офшорна банка.

Щом паразитът, чрез който приемаш плащанията (payment processor) може да ти превежда парите от продажбите в банкова сметка в английска банка, ще може да го прави и в банкова сметка в друга банка (може обаче таксата да е по-голяма - затова трябва да чакаш да се натрупа по-голяма сума преди да поискаш плащане). А ако отказва - има други паразити, които вземат малко повече, но ще са щастливи да печелят от твоята дейност и да ти пращат парите в която банка пожелаеш.

За да ползваш „евтин“ payment processor ще платиш скъпо за самолетен билет до UK. Сметни дали си струва. Понякога хората дават повече пари за да се възползват от „отстъпка“ или „по-ниска цена“. Примерно вървят километър повече за да купят банани с 0,50 лв по-евтино (в този случай може да има полза - ходенето е полезен спорт, ако въздухът е чист; но не винаги решението да се „икономисва“ е рационално).

Виж също BitPay, BIPS и други. При положение, че предлагаш хостинг и други подобни услуги, ако не приемаш плащания чрез криптовалути, ще ти се смеят клиентите, а конкурентите ще потриват доволно ръце - желаещите да плащат с криптовалута ще ходят при тях.

До няколко години да не приемаш криптовалути онлайн ще е все едно сега да не приемаш плащания с PayPal.

Може да даваш различни цени на различните клиенти (в зависимост от метода на плащане). Това може да стане под формата на отстъпка или по друг начин.
    Last edited by vstoykov; 11.08.2014, 15:20.
    Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

• Какво се случа в крайна сметка? Откри ли банкова сметка?

Коментар

• За да приключим темата с конкретна информация:

1. За юридически лица: фирмата да е регистрирана в CompaniesHouse, да има адрес за кореспонденция, паспорт.

2. За частни лица: да има адрес за кореспонденция, паспорт.

Ако лицето притежава всичките изисквания може да си регистрира сметката онлайн в повечето сайтове на UK банките.

Сметката му няма да бъде активна, докато не получи обаждане от банков служител и не отиде на място да предостави паспорта си.

Коментар

• Благодаря за съвета за Skrill и PayPal, но проекта е за доста по-голям тип уеб хостинг и трябва да успявам да charge-вам карти с 1-1.5$. Съответно ми трябват много ниски такси, тоест единствения ми вариант е merchant account. В България банките са недопустимо назад с тези неща, по-големи злета от тях няма никъде по света. Отказват на всеки, който предлага нещо, освен физически стоки, а за поддържащите карти да не говорим - само Visa и MCard. И като цяло ми трябва клиента да въвежда данните си в моята страница - бързо и лесно, а не да го пращам към 100 други страници, да прави още регистрации заради плащането от 1$, да ми бавят парите по 20 работни дни.

Не, от Добрич съм

Коментар

netware5, да, аз точно така писах, когато търсих и винаги на Barclays сайта ми излизаше първи.

А въпросния линк го бях отварял много пъти, обаче обърнах внимание най-много на това:
            You have 5,000 or more (or currency equivalent) to be deposited across the accounts you will hold with us

Затова питах един приятел, който си беше отворил сметка - имал 3: HSBC, Barclays, Lloyds.
            Не е техен гражданин, но работи там и има постоянен адрес.
            Аз също имам адрес (нает).
            За работата - нали точно затова искам да отворя сметката си, за да започне фирмата ми да работи (съответно и аз като управител).

Не са му взели и стотинка - но това е за лични сметки.. за фирмени не знам как е, днес ще питам трите банки и ще пиша :-)
            От Козлодуй ли си?

Коментар

Започвам бизнес с онлайн услуги. Сайта е готов, метода за плащане, който ще използвам е кредитна карта.

Проблема е, че за въпросния метод ми искат английска банкова сметка.

Не съм английски гражданин, но си направих английска фирма, наех си адрес в Англия (всички писма ми ги пращат по мейл), но не знам как стоят нещата със сметката - очаквах да е по-лесно!

Всички говорят за Barclays и HSBC, но те нямат клонове в България, заради което предполагам, че ще се наложи да ходя до там.

Piraeus, Allianz, Raiffeisen, Citibank, Alpha и Deutsche Bank имат клонове в Англия.

Някой има ли представа кой е най-лесният начин да отвориш сметка в Англия?
              За да ти плащат с кредитна карта не е задължително да имаш английска фирма или сметка.

Защо не погледнеш условията на Skrill :
              https://www.skrill.com/en/business/

Повечето онлайн търговци използват Skrill или PayPal, а понякога и двете. Ако очакваш плащания от цял свят е добре да имаш и двете опции. Skrill са по насочени към Европейски клиенти и са по развити за Европа, докато PayPal са по насочени към клиенти от САЩ.

Между другото ето тук можеш да видиш с какво могат да ти плащат клиентите през Skrill, освен кредитни и дебитни карти има още много опции, което евентуално може да ти докара и повече клиенти.
              https://www.skrill.com/en/business/f...yment-options/
              Last edited by Xman1; 27.01.2014, 06:05.

Коментар

• netware5, да, аз точно така писах, когато търсих и винаги на Barclays сайта ми излизаше първи.

А въпросния линк го бях отварял много пъти, обаче обърнах внимание най-много на това:
                You have 5,000 or more (or currency equivalent) to be deposited across the accounts you will hold with us

Затова питах един приятел, който си беше отворил сметка - имал 3: HSBC, Barclays, Lloyds.
                Не е техен гражданин, но работи там и има постоянен адрес.
                Аз също имам адрес (нает).
                За работата - нали точно затова искам да отворя сметката си, за да започне фирмата ми да работи (съответно и аз като управител).

Не са му взели и стотинка - но това е за лични сметки.. за фирмени не знам как е, днес ще питам трите банки и ще пиша :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнение
                  Сметка в УК е невъзможно да си направиш без да живееш и работиш там.
                  Без да идеш там не виждам как ще стане...

Обиколих 5-6 банки преди да успея.
                  Стана с договор за наем и препоръка от хазяйна (всичко на ръка написано).
                  Банка Сантандер.
                  +1

Коментар

• Сметка в УК е невъзможно да си направиш без да живееш и работиш там.
                    Без да идеш там не виждам как ще стане...

Обиколих 5-6 банки преди да успея.
                    Стана с договор за наем и препоръка от хазяйна (всичко на ръка написано).
                    Банка Сантандер.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                      От любопитство отпочнах процедурата. Когато избрах България, ме уведомиха, че вече не приемат клиенти от тази държава. И много съжаляват за неудобството...
                      Преди месец закрихме една картова сметка от UK....
                      Царе са на обслужването....Не се е ползвала 2-3 г..Пращат отчет всяка година ....
                      Накрая питат - ако искате да я закриете с този код ни пратете по имейл, това заявление....и сметка в банка, където да ви преведем остатъка.....
                      след седмица - ок....

Ако знаех, щях да обявя , че давам сметка с карта под наем....

пп Но май са останали още две по Европата......

Коментар

• От любопитство отпочнах процедурата. Когато избрах България, ме уведомиха, че вече не приемат клиенти от тази държава. И много съжаляват за неудобството...

Коментар

• Можеш да погледнеш ЕТО ТУК. Това е специално за такива като теб. Преди две години, когато се информирах за банкова сметка за дъщеря ми, разбрах че повечето UK банки са "скрили" услугите си за "non residents" на отделни сайтове и е доста трудно да стигнеш до тях влизайки от основния UK сайт.

Пусни "uk bank account for non residents" в Гугъл и ще попаднеш на правилните места. Щото за нормалните им банкови сметки, дори да имаш английска фирма - пак не ставаш, освен ако не си си наел местен "resident" за управител. Но на горните линкове са точно услугите за такива като теб.
                          Last edited by netware5; 26.01.2014, 17:59.
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Да, на мен преди малко ми казаха, че не било нищо сложно. Благодаря ти за информацията, ще намеря тези фирми направо, за да стане по-лесно и сигурно.

Коментар

• Здравей,

Бих ти препоръчал HSBC. Много развита, с глобална клонова мрежа, така също и поделение с офшорна регистрация.

В България има поне две големи фирми, които предлагат регистриране на юридическо лице /вкл. и в UK/, откриване на банкова сметка /дистанционно с онлайн и телефонно банкиране/ и не на последно място офшорни и счетоводни услуги + адрес, секретарка и други.

Потърси в интернет и ще ги откриеш, рекламират основно във в. Капитал.

Успех!

Коментар

• В Македония има офиси на всички топ 25 банки, там е нещо като офшорна зона и не плащаш данъци.
                                Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Working...
                                X