IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИП Бенчмарк

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• много интересен за мен материал!!!
    Също искам да знам ако са блокирани акциите - дивидент получавам ли си и къде?
    И ми е интересно 40К гарантирани на инвеститорите от фонда, покриват ли и инвестиции през ИП задграница или само на БФБ?

Поздрави на Мъро - отличен както винаги!

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
      Стига пък ти да не си знаеш брокера:
      ИП "БенчМарк Финанс" АД
      Маринела Пламенова Пешарова бул. Черни връх 32А, ет.2
      тел. (+359 2) 491 26 82
      Не е да не го зная, но ако двамата са по някаква причина, то Спасов странно, както и само един да остане в такъв по обем ИП.

Коментар

• Стига пък ти да не си знаеш брокера:
        ИП "БенчМарк Финанс" АД
        Маринела Пламенова Пешарова бул. Черни връх 32А, ет.2
        тел. (+359 2) 491 26 82

Коментар

• Остана ли някой?

03-12-2014 - Прекратяване на достъпа до търговия на борсов посредник

Във връзка с подадено от ИП БенчМарк Финанс АД заявление, БФБ-София АД спира правата на Явор Маринов Спасов за достъп до търговската система на “БФБ-София” АД, считано от 04.12.2014 год.

Във връзка с подадено от ИП БенчМарк Финанс АД заявление, БФБ-София АД спира правата на Валентин Стефанов Иванов за достъп до търговската система на “БФБ-София” АД, считано от 04.12.2014 год.

Във връзка с подадено от ИП БенчМарк Финанс АД заявление, БФБ-София АД спира правата на Любомир Николаев Бояджиев за достъп до търговската система на “БФБ-София” АД, считано от 04.12.2014 год.

Във връзка с подадено от ИП БенчМарк Финанс АД заявление, БФБ-София АД спира правата на Веселин Димитров Генчев за достъп до търговската система на “БФБ-София” АД, считано от 04.12.2014 год.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
            1. Има как - с нотариално заверено пълномощно. Нещо като онова, с което прехвърлиха колата на главния прокурор от нова тв . Никакъв проблем в БГ!
            2. И какво като отговорността е в Ип-то . Ще го съдиш хх години и накрая нищо - в най-добрия случай ще го осъдиш и ще се окаже, че това ИП е на някой мангал от Павликени . Пари няма да видиш....
            3. Наистина ли вярваш толкова в законите и правосъдието в БГ? За мен просто буквално няма органи, които да работят и да ги интересува. А когато стане въпрос за повече пари и интереси, просто взимат рушвети - справка Булгартабак ....
            Не съм бил на линия нощес. От лична сметка акциите не преминават директно към нов собственик, било то с пълномощно или не. Това беше идеята, че има отговорен ИП, служител и евентуално упълномощен и нотариус.Собствениците на ИП се одобряват от КФН. Мисълта ми беше, че това че могат да те окрадат не е проблем на системата на капиталовия пазар, толкова колкото на правосъдната и на човешкия материал. А как човек да се пази - както писах, според мен голям ИП, ако познаваш човека дето бърка в сметките на ЦД още по-добре и никога книжа на собствена сметка. Не мисля по-различно от теб - просто описах каква е системата. В нормална държава тя би работила добре. За правосъдито - мисля че при решаването на делата по-голям процент справедливи, морални, съобразени със закона присъди ще имаме, ако хвърляме монета. Някак си когато съдии с повече от половината отменени присъди получават най-високи оценки не мисля че са ни нужни.

Коментар

• гледам СИС и Капман - добри обороти са направили от началото на годината, чужденци ли пазарят през тях?

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                Абсолютно, хората /КТБ/ взеха половината от БФБ и никой никога няма да бъде осъден /а според мен Цветан Василев даже ще осъди нас/, а Пончо чака правосъдие и отговорност
                Схемата е проста - кради и не се притеснявай! Няма държава, няма никой!
                Аз за това и се махнах а и трудно се правят пари в БГ-то.Лятото се прибирам за 4 месеца и живея на морето.Въобще БГ-то само за лентяйстване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                  Това с КФН го забрави.Всичките пърдят в едно гърне.Преди време имах проблеми с един посредник от фалиралите.Няколко дена пълно информационно затъмнение.Звъниш им или не вдигат или не знаели какво става.Не им дадох много време да ме разигравах.Още същия ден пуснах молба за прехвърляне на акциите ми при друг ИП.Имах кеш и им поставих срок да ми го изплатят в противен случай им казах че ще ги подготвя за телевизията.Имам приятели в някой телевизии и им се обадих че може да изкочи материл за новините.Предопредих ИП че ако на датата ги няма парите съзирам и КФН.Изплатиха ми парите с един два дена закъснение и аз понеже държа на думата си подадох сигнал в КФН.Знаете ли какво направи КФН? Приписвали от жалбата ми и излязоха със становище че нямало нарушение.Разбира се не ставаше въпрос само за парите а имаше и други неща.Както и да е.Истината е че КФН са статисти само.Просто всички са в една игра.Така ме вяра да нямаш много на никой особено в БГ-то.От него момент вече не държа кеша при посредника.Привеждам си по малко с Ринг и пазаря после парите от продадените акции обратно по моята сметка.Нащрек съм че вече втори посредник ми фалира и сега чакам третия.Хахахаха!!
                  Абсолютно, хората /КТБ/ взеха половината от БФБ и никой никога няма да бъде осъден /а според мен Цветан Василев даже ще осъди нас/, а Пончо чака правосъдие и отговорност
                  Схемата е проста - кради и не се притеснявай! Няма държава, няма никой!
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Тони, когато някой реши да върши престъпление няма какво да го спре. Нормативно в ИП е създадена организация това да става много трудно. Проблема е, че в практиката често не всичко се спазва, а КФН не винаги може да го хване, понякога не иска. Ето по-долу стана дума за електронния сертификат и платформите за търговия-липсата му прави много по-лесна злоупотребата и разпореждането с чужди активи, но така е по-лесно и удобно. По-голям проблем обаче е липсата на ефективен вътрешен контрол и разделяне на задълженията и отговорностите в ИП. Когато там един или малко служители са "човекът оркестър", а някой не са и достатъчно компетентни, предпоставките за злоупотреби са налице. В голяма структура това е почти невъзможно, но в малките ИП морала става определящ. Злоупотреби винаги е имало - от собствени сметки в ЦД, от клиентски, с парични средства, но и в банки касиерки са си тръгвали с чанти с пари, а наскоро хора си тръгнаха с цяла банка. Въпрос на морал. Като цяло по-голямата институция е по-безопасна и по-лесно възмездява ощетения клиент. Иначе накрая идва фонда.

Това с КФН го забрави.Всичките пърдят в едно гърне.Преди време имах проблеми с един посредник от фалиралите.Няколко дена пълно информационно затъмнение.Звъниш им или не вдигат или не знаели какво става.Не им дадох много време да ме разигравах.Още същия ден пуснах молба за прехвърляне на акциите ми при друг ИП.Имах кеш и им поставих срок да ми го изплатят в противен случай им казах че ще ги подготвя за телевизията.Имам приятели в някой телевизии и им се обадих че може да изкочи материл за новините.Предопредих ИП че ако на датата ги няма парите съзирам и КФН.Изплатиха ми парите с един два дена закъснение и аз понеже държа на думата си подадох сигнал в КФН.Знаете ли какво направи КФН? Приписвали от жалбата ми и излязоха със становище че нямало нарушение.Разбира се не ставаше въпрос само за парите а имаше и други неща.Както и да е.Истината е че КФН са статисти само.Просто всички са в една игра.Така ме вяра да нямаш много на никой особено в БГ-то.От него момент вече не държа кеша при посредника.Привеждам си по малко с Ринг и пазаря после парите от продадените акции обратно по моята сметка.Нащрек съм че вече втори посредник ми фалира и сега чакам третия.Хахахаха!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                      Ами в тая държава май всичко е възможно.Не знам.Не съм чул за подобен случай ама ме замисляш.Ебати и схемата.Туй българина е невероятно изобретателен мошеник.
                      Ташуняк, съгласен с теб. Странно ми е Пончо защо не пише, въпреки, че е на линия

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        хм, мацките в Бенча ми разказаха за някакъв бургаски посредник, който някак си е стигнал до инфо от ЦД(то ясно как де с подкупче) за ФЛ и притежавани от тях акции в лични сметки и започнали да ги продават!!! После инсценирали пожар в офиса и докладвали на КФН че документацията по сделките е изгоряла! И мадамите(които май преди са работили за Еврофинанс) викат, дойде един стар клиент от ИП-то за което работихме преди и вика ПРОБЛЕМ - акциите които се водят на мое име в ЦД са продадени без да знам!!! и те разбрали поне за трима техни клиенти(които не били активни трейдъри и поискали акциите да са им на лична партида в ЦД) да са били ограбени по този начин. ИП-то направило подобни продажби на активи на ФЛ, които не са им клиенти, но уж са дошли в офиса и са поискали да ги продадат за над 20млн!!! Казаха че хората вече втора година обикаляли по институциите!!!
                        Възможно ли е това безобразие?!?!
                        Ами в тая държава май всичко е възможно.Не знам.Не съм чул за подобен случай ама ме замисляш.Ебати и схемата.Туй българина е невероятно изобретателен мошеник.

Коментар

1.Няма как акциите да напуснат собственика си директно от личната сметка. За да може ИП да борави с тях /търгува, прехвърля/ първо се прехвърлят по сметка при ИП на името на човека, чиято е собствената /личната/ сметка.
                          2. От там насетне отговорността за акциите е на ИП. Прехвърлянето на книжа от лична по подсметка при ИП става само в офиса на ИП, с подписването на специално, трипластово, хартиено нареждане предоставяно на ИП от ЦД.
                          3. Всичкии тия нареждания са с номера и се регистрират и водят в ЦД на името на конкретен служител в ИП, който е отговорен за тях и какво се случва и прехвърля с тях. Той ги подписва заедно с клиента вземайки депозитарната му разписка. Ако книжата на някой изчезнат от собствена сметка в ЦД е ясно кой ИП и кой служител е отговорен. В повечето случаи ИП се споразумява с излъгания. Ако не - чрез съд ИП е принуден да плати. Ако ИП вече толкова се е оцапал, че не може да плаща идва ред на фонда. Трябва да се има в предвид, че разпореждането с нечии книжа без негово нареждане си е престъпление и се носи наказателна отговорност - икономическа полиция, прокуратура, наказателно дело, затвор. Освен пожар в офиса, който явно е нещо обичайно и затова КФН задължи ИП да имат пожарогасител, план и сертификат от пожарната, знам например за случай в който лицето отговорно за документите загива в автомобилна катастрофа. Общо взето ако паднеш на крадци единственото спасение е да нямаш нищо. Когато книжата са по собствена сметка, с име и ЕГН съответните безконтролни служители на всеки ИП могат да направят каквото им скимне. При доверен ИП книгите са най-сигурни - само той може да ги пипа. Не разбирам прехвърлянето по собствена сметка. Тия сметки са от времето на масовата приватизация, като идеята е постепенно да се изпразнят и приключат с прехвърляния към ИП. Прехвърляниятя от ИП към собствена сметка беше невъзможно, но заради таксите за фонда и затварянето на някой ИП, тая глупост беше допусната. Докато преди имаше по такива сметки дребни акции и някой по-големи компенсаторки, които бяха интерес за кражби, сега вече явно има сериозни капитали - трябва само акционерна книга, а в търговския регистър колкото искаш. Чудно ми е, че има и ИП които препоръчват на клиентите си собствените сметки - все едно да си оставиш парите на улицата.
                          1. Има как - с нотариално заверено пълномощно. Нещо като онова, с което прехвърлиха колата на главния прокурор от нова тв . Никакъв проблем в БГ!
                          2. И какво като отговорността е в Ип-то . Ще го съдиш хх години и накрая нищо - в най-добрия случай ще го осъдиш и ще се окаже, че това ИП е на някой мангал от Павликени . Пари няма да видиш....
                          3. Наистина ли вярваш толкова в законите и правосъдието в БГ? За мен просто буквално няма органи, които да работят и да ги интересува. А когато стане въпрос за повече пари и интереси, просто взимат рушвети - справка Булгартабак ....
                          Last edited by 15%; 23.11.2014, 02:26.

Коментар

да ама за лични сметки фонда не идвал, той идва само при сметки в ИП
                            Няма как акциите да напуснат собственика си директно от личната сметка. За да може ИП да борави с тях /търгува, прехвърля/ първо се прехвърлят по сметка при ИП на името на човека, чиято е собствената /личната/ сметка. От там насетне отговорността за акциите е на ИП. Прехвърлянето на книжа от лична по подсметка при ИП става само в офиса на ИП, с подписването на специално, трипластово, хартиено нареждане предоставяно на ИП от ЦД. Всичкии тия нареждания са с номера и се регистрират и водят в ЦД на името на конкретен служител в ИП, който е отговорен за тях и какво се случва и прехвърля с тях. Той ги подписва заедно с клиента вземайки депозитарната му разписка. Ако книжата на някой изчезнат от собствена сметка в ЦД е ясно кой ИП и кой служител е отговорен. В повечето случаи ИП се споразумява с излъгания. Ако не - чрез съд ИП е принуден да плати. Ако ИП вече толкова се е оцапал, че не може да плаща идва ред на фонда. Трябва да се има в предвид, че разпореждането с нечии книжа без негово нареждане си е престъпление и се носи наказателна отговорност - икономическа полиция, прокуратура, наказателно дело, затвор. Освен пожар в офиса, който явно е нещо обичайно и затова КФН задължи ИП да имат пожарогасител, план и сертификат от пожарната, знам например за случай в който лицето отговорно за документите загива в автомобилна катастрофа. Общо взето ако паднеш на крадци единственото спасение е да нямаш нищо. Когато книжата са по собствена сметка, с име и ЕГН съответните безконтролни служители на всеки ИП могат да направят каквото им скимне. При доверен ИП книгите са най-сигурни - само той може да ги пипа. Не разбирам прехвърлянето по собствена сметка. Тия сметки са от времето на масовата приватизация, като идеята е постепенно да се изпразнят и приключат с прехвърляния към ИП. Прехвърляниятя от ИП към собствена сметка беше невъзможно, но заради таксите за фонда и затварянето на някой ИП, тая глупост беше допусната. Докато преди имаше по такива сметки дребни акции и някой по-големи компенсаторки, които бяха интерес за кражби, сега вече явно има сериозни капитали - трябва само акционерна книга, а в търговския регистър колкото искаш. Чудно ми е, че има и ИП които препоръчват на клиентите си собствените сметки - все едно да си оставиш парите на улицата.

Коментар

не разбира се!
                              И аз така

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
                                Ти държиш ли сериозен кеш при ИП?
                                не разбира се!

Коментар

Working...
                                X