Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИП Бенчмарк
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеТони, когато някой реши да върши престъпление няма какво да го спре. Нормативно в ИП е създадена организация това да става много трудно. Проблема е, че в практиката често не всичко се спазва, а КФН не винаги може да го хване, понякога не иска. Ето по-долу стана дума за електронния сертификат и платформите за търговия-липсата му прави много по-лесна злоупотребата и разпореждането с чужди активи, но така е по-лесно и удобно. По-голям проблем обаче е липсата на ефективен вътрешен контрол и разделяне на задълженията и отговорностите в ИП. Когато там един или малко служители са "човекът оркестър", а някой не са и достатъчно компетентни, предпоставките за злоупотреби са налице. В голяма структура това е почти невъзможно, но в малките ИП морала става определящ. Злоупотреби винаги е имало - от собствени сметки в ЦД, от клиентски, с парични средства, но и в банки касиерки са си тръгвали с чанти с пари, а наскоро хора си тръгнаха с цяла банка. Въпрос на морал. Като цяло по-голямата институция е по-безопасна и по-лесно възмездява ощетения клиент. Иначе накрая идва фонда.
Коментар
-
Тони, когато някой реши да върши престъпление няма какво да го спре. Нормативно в ИП е създадена организация това да става много трудно. Проблема е, че в практиката често не всичко се спазва, а КФН не винаги може да го хване, понякога не иска. Ето по-долу стана дума за електронния сертификат и платформите за търговия-липсата му прави много по-лесна злоупотребата и разпореждането с чужди активи, но така е по-лесно и удобно. По-голям проблем обаче е липсата на ефективен вътрешен контрол и разделяне на задълженията и отговорностите в ИП. Когато там един или малко служители са "човекът оркестър", а някой не са и достатъчно компетентни, предпоставките за злоупотреби са налице. В голяма структура това е почти невъзможно, но в малките ИП морала става определящ. Злоупотреби винаги е имало - от собствени сметки в ЦД, от клиентски, с парични средства, но и в банки касиерки са си тръгвали с чанти с пари, а наскоро хора си тръгнаха с цяла банка. Въпрос на морал. Като цяло по-голямата институция е по-безопасна и по-лесно възмездява ощетения клиент. Иначе накрая идва фонда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеС акциите няма проблем.Няма как да ти ги вземат най-много да се забавят с прехвърлянето им в друг посредник,но ако имаш кеш в акаунта си става голям проблем.Няма с какво да го изплатят Статус инвест.Моите познати още си чакат парите.Заведоха някакви дела ама докъде стигнаха не знам.
Възможно ли е това безобразие?!?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеа какво стана с акциите им?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеНяколко пъти тук бях ви задал въпроса какво ще стане с наличните ви пари в инвестиционния ви посредник ако фалира?Аз отговора го знам и затова и съм бдителен.Ако ви фалира посредника ще стане като Статус инвест т.е ще пиете по една студена вода.Имам познати още не могат да си вземат парите от тях.Статус инвест прекратиха потвърждаването на поръчки към борсата на 4 януари тази година.След 11 месеца хората още имат да вземат пари от тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениехм - имаш право!
към края на миналата година са 12млн., но и тук нормативната база сигурно е мазало - чувам че много хора от статус стоят и чакат и нищо не получават!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеСамо Бенча ли събира такса от 10лв при записване на увеличението на СФИ?
Чувам от колеги че другите посредници не цакат така клиентите си?Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеДа! Друг е въпроса какво точно и как може да се случи, за да се наложи да се ползва фонда. Виждаш колко практически проблеми и законови неясноти и противоречия възникнаха с обезщетяването при КТБ - е при ИП ще са доста повече.
Глобал маркетс, Статус - клиентите се жалват, не могат да си вземат активите, но за фонда някой нещо да е чул?
Виждал ли си колко пари има в нашия фонд? А какви са му разходите?
В оня списък с 500-те депозанти присъстваше и той с 1.4 млн.
към края на миналата година са 12млн., но и тук нормативната база сигурно е мазало - чувам че много хора от статус стоят и чакат и нищо не получават!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗдравейте,
днес две изключително чаровни дами в Бенча, ме убеждаваха че фонда покрива щети не само на ст-та на кеш-а а на целия портфейл до 40К - вярно ли е?
Глобал маркетс, Статус - клиентите се жалват, не могат да си вземат активите, но за фонда някой нещо да е чул?
Виждал ли си колко пари има в нашия фонд? А какви са му разходите?
В оня списък с 500-те депозанти присъстваше и той с 1.4 млн.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеама портфейла бил плаващ кеш, казаха
Няма как да ти изчезнат акциите, защото са регистрирани в депозитаря.
Споменаването на акции в активите, които подлежат на закрила по-скоро касае случаите на доверително управление.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗдравейте,
днес две изключително чаровни дами в Бенча, ме убеждаваха че фонда покрива щети не само на ст-та на кеш-а а на целия портфейл до 40К - вярно ли е?Не-заслужил инвеститор
Коментар
Коментар