IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от falafel Разгледай мнение
    Не са ти точни цифрите. Нито депозитите са 54 милиарда общо (виж си бюлетина на БНБ), нито в КТБ има 5, които са предмет на гаранция от фонда. http://profit.bg/news/Ponizhiha-rejt...id-112486.html . Банката е на печалба, по-голяма от миналата година, въпреки лихвите, които плаща.

Резервите не са в баланса на фонда, това са задължителните минимални резерви, които БНБ изисква от банките.

Не смятам да обяснявам повече или да защитавам някаква позиция, защото не ме интересува кой къде и защо си държи парите. Живи и здрави и успех.
    1. Колега по-точно се изрзявай тези минални изикуеми резерви са на депозите на ТБ и са в БНБ и не са на разположение на гаранционият фонд, както и не са на БНБ.
    2. Само депозите Нефинансови предприятия и Домакинства и НТООД 49,567 милиарда за юни месец тази година - като бутнеш и финансовите компании, без банките нещата става различни.
    3. Депозити от нефинансови институции и други клиенти на КТБ до Юни тази година са 4,942 милиарда.http://www.x3news.com/?page=Company&...MESSAGE_TYPE=1 В самата статия пише за привлечени средства, но и там са я сбъркали като събират кешови наличности + депозити - чети си това, което сам пускаш.

Пиша ти го защото, като защитаваш дадено мнение трябва да го аргументираш и ясно да го обясниш. Както писах по рано този гаранционен фонд е за никъде, ако стане белята.
    Всеки има глава на рамената си да мисли къде и какво да прави и коя банка да избере. Просто се захванах с голяма пропаганда на този гаранционен фонд, нищо повече
    Last edited by needtoknowmore; 12.09.2013, 15:55.
    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
      Ти май банк рън на цялата система, генериран от системна банка, не знаеш какво е май
      А това с резервите където го чети, шото не го намирам в балансите на фонда?
      Иначе КТБ има близо 5 милиарда в депозити, а депозитите в системата са над 54 миларда, така че този фонд ......
      Не са ти точни цифрите. Нито депозитите са 54 милиарда общо (виж си бюлетина на БНБ), нито в КТБ има 5, които са предмет на гаранция от фонда. http://profit.bg/news/Ponizhiha-rejt...id-112486.html . Банката е на печалба, по-голяма от миналата година, въпреки лихвите, които плаща.

Резервите не са в баланса на фонда, това са задължителните минимални резерви, които БНБ изисква от банките.

Не смятам да обяснявам повече или да защитавам някаква позиция, защото не ме интересува кой къде и защо си държи парите. Живи и здрави и успех.

Коментар

Гаранционния фонд има към 1800 млн. лв. към средата на 2013, КТБ има 3000 млн. лв. депозити за Q1 2013. Отделно от това имат задължителни резерви, които се изискват от БНБ; те са 10% от депозитната база привлечена в БГ, или някъде към 3700 млн. лв.

Риск има, но за мен е малко вероятно да имаме ефекта на доминото върху банковата система в България.
        Ти май банк рън на цялата система, генериран от системна банка, не знаеш какво е май
        А това с резервите където го чети, шото не го намирам в балансите на фонда?
        Иначе КТБ има близо 5 милиарда в депозити, а депозитите в системата са над 54 миларда, така че този фонд ......
        Last edited by needtoknowmore; 12.09.2013, 15:01.

Коментар

Риск има, но за мен е малко вероятно да имаме ефекта на доминото върху банковата система в България.
          Брех че оптимист!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
            Ако се случи нещо с, която и да е банка от топ 5, че и топ 10 - гаранционият фонд няма да може да покрие дори и половина от депозитите, а стане ли фал, никоя банка няма и даде пари просто защото ще имаме банк рън на цялата банкова система!
            Гаранционния фонд има към 1800 млн. лв. към средата на 2013, КТБ има 3000 млн. лв. депозити за Q1 2013. Отделно от това имат задължителни резерви, които се изискват от БНБ; те са 10% от депозитната база привлечена в БГ, или някъде към 3700 млн. лв.

Коментар

• Както казах материал за размисъл-Фонда започва изплащането до 20 дни от фалита ,но никъде не се казва колко е крайния срок
              Иначе ако се е подготвил колегата за фалит нямаше да пита сигурно
              По-голям риск -по-голям процент .Това винаги е била логиката.

Коментар

Това няма особено значение. Всеки вложител в която и да е банка трябва да си е преговорил наум вариантите при евентуален фалит. Ако приемем, че депозита е под 100к Евро, то при фалит на банката се активира фонда за гарантиране на депозитите, където до 20 работни дни трябва да се изплатят парите. Ако парите не стигат, фонда има право да вземе допълнителни пари от останалите банки, за да покрие разликата.

В Кипър, където нещата бяха максимално засрани, всички вложители до 100к си получиха парите изцяло. Съответно, риска от ситуация, в която банката фалира и не връща парите е достатъчно малък за мен, за да се опасявам повече от промяна на валутния борд или от фалит на Еврото, отколкото, че фонда няма да ми върне влога.

Та така, ако ще CCC с три минуса да е оценката, все тая - фалита си е фалит и аз съм се подготвил вътрешно за него.
                Ако се случи нещо с, която и да е банка от топ 5, че и топ 10 - гаранционият фонд няма да може да покрие дори и половина от депозитите, а стане ли фал, никоя банка няма и даде пари просто защото ще имаме банк рън на цялата банкова система!

Коментар

• Първоначално изпратено от Noah Разгледай мнение
                  http://www.infostock.bg/infostock/co.../details/47513
                  Материал за размисъл...
                  Това няма особено значение. Всеки вложител в която и да е банка трябва да си е преговорил наум вариантите при евентуален фалит. Ако приемем, че депозита е под 100к Евро, то при фалит на банката се активира фонда за гарантиране на депозитите, където до 20 работни дни трябва да се изплатят парите. Ако парите не стигат, фонда има право да вземе допълнителни пари от останалите банки, за да покрие разликата.

В Кипър, където нещата бяха максимално засрани, всички вложители до 100к си получиха парите изцяло. Съответно, риска от ситуация, в която банката фалира и не връща парите е достатъчно малък за мен, за да се опасявам повече от промяна на валутния борд или от фалит на Еврото, отколкото, че фонда няма да ми върне влога.

Та така, ако ще CCC с три минуса да е оценката, все тая - фалита си е фалит и аз съм се подготвил вътрешно за него.

Коментар

• http://www.infostock.bg/infostock/co.../details/47513
                    Материал за размисъл...

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                      и аз ползвам ктб за депозит. При депозит+, това което казваш за 1-2 месеца прекратяване е абсолютно нерентабилно - ако си закриеш депозита преди да е минала 1 година от както си го отворил, плащаш наказателна такса не помня колко, за да не могат такива хитреци като тебе да правят глупости. А дали ще ти се капитализира лихвата веднъж годишно или на 3 месеца, няма абсолютно никаква разлика!
                      30 кинта мисля беше таксата, а относно капитализацията на лихвата се замисли дали "няма абсолютно никаква разлика".

Коментар

• и аз ползвам ктб за депозит. При депозит+, това което казваш за 1-2 месеца прекратяване е абсолютно нерентабилно - ако си закриеш депозита преди да е минала 1 година от както си го отворил, плащаш наказателна такса не помня колко, за да не могат такива хитреци като тебе да правят глупости. А дали ще ти се капитализира лихвата веднъж годишно или на 3 месеца, няма абсолютно никаква разлика!
                        The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                        не е препоръка

Коментар

• Ползвам ги от 5-6 месеца. Очаквам всеки момент да приключи схемата, защото явно е непазарна.

Единствения риск е отпадане на валутния борд. Депозитите до 100к Евро на човек в банка са гарантирани по закон, прочел съм достатъчно, за да съм спокоен; но ако падне борда лева ще се обезцени рязко и тогава трябва да имаш вложение в чужда валута, а не лева.

Коментар

• .
                            Last edited by Todor Jivkov; 26.10.2013, 22:23.
                            Смачкай боклука!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                              Към настоящия момент най-изгоден е Депозит + с допълнително закриване на депозита всеки един-два месеца и откриване на нов депозит. По този начин се получава капитализиране на лихвата доста по-често, отколкото по принцип би позволила банката (само в края на годината).

До скоро имах депозит в КТБ, но изтеглих парите си и част от сумата вложих на борсата. Другата част може да вложа пак на борсата, а може и да я върна в КТБ. Ще видим.
                              Имаше едни малки моменти с таксите.
                              В смисъл то пак е според размера на депозита, но като цяло си изглеждат достатъчно примамливи.
                              Ако някой друг ги е ползвал да сподели конкретика в повече.

Коментар

• Аз в тази банка сметка не съм имал. Но като знам на кого е, какви ги вършат.... няма и да си открия никога.
                                То все по-трудно е някак си да имам доверие на който и да е от "банкерчетата".

Коментар

Working...
                                X