Първоначално изпратено от tea_cup
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от increce Разгледай мнение... Ако духне вятъра в друга посока и енергийните фирми си преориентират парите, доброволно или насила...не ми се мисли...
Коментар
-
Предполагам, че от 1 ноември ще обявят и новите си депозити, които анонсираха още в августовското съобщение на сайта.
"Уведомяваме Ви, че съвсем скоро КТБ АД ще предложи на своите клиенти, нови депозитни продукти, включително и дългосрочни депозити от 24 и 36 месеца, с иновативни и атрактивни условия."
Да видим. Може пък по-добри от досегашния 4х4 да предложат.
Тъпото е, че от никъде не може дори малко достоверна информация да се намери за състоянието на банката, особено след събитията от последните 2-3 дни около Риск инженеринг, която е основен клиент на банката. И въобще парите от енергетиката са в голяма степен там. Ако духне вятъра в друга посока и енергийните фирми си преориентират парите, доброволно или насила...не ми се мисли...
Коментар
-
Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнениеДепозит+ и 4х4 отпадат от 1.11 като възможност, но условията по вече открити остават да действат..мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнениеinnergy.
Депозит+ е безсрочен. Означава ли това, че ако не се нарушават условията по договора и през 2020 година ще се изплащат текущите лихви по него?
Коментар
-
Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнениеСтаршинка, ти осъзнаваш ли какво ще се случи в БГ, ако фалира банка? Просто на БФБ ще са ти най-сигурни парите! + Може да си купиш и 2-3 панеляка за чааветата
Нищо особено няма да стане. 90-те фалираха десетки банки.
Гледай си тъпата и поевтиняваща суровина - злато и не се обаждай от екарисажа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнениеЛорде,
Не съм убеден, че си взел правилното решение, но това бъдещето ще покаже.
Коя вероятност е по-голяма - да спечелиш на БФБ или кое да е правителство да допусне някоя банка да стане бамка?
Това ще породи жестока конкуренция между тях и банки като КТБ разчитащи на държавата няма да оцелеят дълго. Ако знаеш къде е централата на Мтел, в района има едно клонче на тази банка, дето даже не можеш да го намериш на картата. Това е по-скоро индустриален район, отколкото жилищен и доста се учудих, че там поддържат клон. Иначе имат много малко клонове!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеАз щях да си държа депозита в тази банка години още, но нестихващите протести със сигурност ще натиснат държавата да изтегли парите си от банката на Ц.В.
Тогава тези първи стъпки породени от лошия имидж на банката може да бъдат последвани от фалит, невъзможност да се разплати с контрагентите си и прочее.
Този риск ме кара да извадя парите си оттам и да ги набия на БФБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение30 кинта мисля беше таксата, а относно капитализацията на лихвата се замисли дали "няма абсолютно никаква разлика".
При 10 000 лв. - в края на годината = 10 573,06 лв при тази схема,
при нормално капитализиране в края на годината = 10 650 лв.
Изпреварване се получава чак при 50 000 лв, където лихвата вече е 7.5%
50 763.38 лв. срещу 53 750 лв т.е. 13 лв отгоре,
При 100 000 лв лихвата вече е 8.25% - тук би "спечелил" 165 лв
108 415 срещу 108 250.
Въпросът е има ли смисъл, дори и да въртиш 100 000 лв за 165лв. Това вече не знам. Ако го правиш през ден разликата би била голяма, но не знам кой ще ти позволи да отваряш и затваряш сметки така
ПП. А тъй като настоящия депозит няма да го има вече от ноември, тези изчисления са били напразни (сега го видях )Last edited by LuckyYou; 15.09.2013, 16:15.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнениеДепозит+ и 4х4 отпадат от 1.11 като възможност, но условията по вече открити остават да действат..
Тогава тези първи стъпки породени от лошия имидж на банката може да бъдат последвани от фалит, невъзможност да се разплати с контрагентите си и прочее.
Този риск ме кара да извадя парите си оттам и да ги набия на БФБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от invest1 Разгледай мнениетая каруца /от 8% лихва/ от много години се товариМнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеДобър въпрос. Може би гледат да натварят каруцата като за последно преди.... преди "нещо" да се случи.
Коментар
Коментар