IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
    ФОБ?Ще за понятие-не трябва ли да е ФОП (финансово осигурителна програма).Както и да е.На сайта им не се намира такъв продукт.Плюс това няма как тази доходност да е гарантирана.Това сигурно е постигната да кажем 2013-та, а 2014 да няма никаква.
    Ако е така мерси, и аз можем да си докараме с двете ръчички такава доходност (надявам се де) ама поне решенията за инвестиране са мои, а не на някви балъци дето вчера са видяли отчети за първи път в живота (т.нар анализаторченца) .
    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• ФОБ?Ще за понятие-не трябва ли да е ФОП (финансово осигурителна програма).Както и да е.На сайта им не се намира такъв продукт.Плюс това няма как тази доходност да е гарантирана.Това сигурно е постигната да кажем 2013-та, а 2014 да няма никаква.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yanchev Разгледай мнение
        Ако на някой идеята му е да спестява целево - да кажем 5 години за кола, наъ-добрия продукт на пазара е ФОБ на Булстрад. Продукта осигурява над 14.5 % годишна доходност. Държавно гарантиран е, а и клиента има защита при някакви ситуации. Недостатък разбира се е че през този период, при желание за прекратяване на договора, се губи цялата ликвидност.
        Дай малко повече инфо - какво е това ФОБ? Ще ме извиняваш за невежеството...
        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
          В договора за безсрочен депозит, по-точно в анекса към рамковия договор за платежни услуги за потребители, никъде не видях срок на договора, вярно, че се олихвява на 31.12, не се подновява тогава. Има условия за прекратяване, но те са свържани главно с намаляване на сумата по депозита под 1500 лв.

Четох им документите на сайта, нищо не разбрах, може тука да е заровено кучето:

"(3) Променените лихвени проценти по безсрочни привлечени средства от потребители влизат в сила не по рано от два месеца след датата на уведомлението за предстоящата промяна;"

ама знае ли човек.
          Принципно би трябвало да си останат при старите условия, но както си казал " ама знае ли човек" , техни адвокати са писали договорите

Коментар

• Ако на някой идеята му е да спестява целево - да кажем 5 години за кола, наъ-добрия продукт на пазара е ФОБ на Булстрад. Продукта осигурява над 14.5 % годишна доходност. Държавно гарантиран е, а и клиента има защита при някакви ситуации. Недостатък разбира се е че през този период, при желание за прекратяване на договора, се губи цялата ликвидност.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              Тук някой писа за 36 месечен депозит в Инвестбанк на 7%. Само не разбрах дали за инвестбанк става въпрос или за ПИБ?

За Инвестбанк става въпрос.Лихвата се плаща всеки месец, така че ако прекратиш депозита предсрочно си удържат платената лихва.
              До нова година имаха и един 5 годишен с 8.00% ама са го махнали.
              Между другото и ПИБ имат такъв тригодишен, при тях се нарича депозит "Рекорд".Лихвата е малко по-ниска обаче 6.55%.
              Last edited by nedev75; 01.02.2014, 22:36.

Коментар

• Тук някой писа за 36 месечен депозит в Инвестбанк на 7%. Само не разбрах дали за инвестбанк става въпрос или за ПИБ?

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  И аз това щях да питам за телефона
                  Иначе аз имам 4х4 на 6,9% лихва и изрично през октомври ги попитах като довнасях сума в един клон на най-забутаната част от София. Там един дебел, но прияте очилат чичка ме увери, че ако не тегля от депозита , всичко си остава при същите условия. А аз с този депозит постъпвам както с имотите, златото и акциите- КУПУВАМ И ЗАБРАВЯМ!
                  И аз питах преди около месец и така ми отговориха, но в новите условия пише друго.
                  По телефон няма смисъл да звъните, т.к. не остава никаква следа и могат да ви кажат каквото си искат и като отидете след 6 месеца ходете доказвайте кой какво ви бил казал по телефона (от опит го казвам с друга бамка).

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                    Братлета всичко е ясно като бял ден, просто вие се омотахте, като нямате вяра врътнете един телефон в банката и питайте.
                    Макар че може да ви стреснат "с незнам"Аз питах веднъж какви са им условията да им стана ВИП клиент и една девойка явно от скоро не знаеше, ходи пита, ама или не и казаха, или тя не се сети какво и говорят и каза че колегите не знаят и така и не ми дадоха информация.
                    Та, има ли тука някой ВИП клиент на КТБ и какви са условията? Да взема и аз нещо да питам да не остана по назад.Преди години само заради това бях много време в ПИБ, ама не издържаха на конкуренцията на депозитите в корпа .То хубави изпънати девойки в уютни луксозни стаички, ама почти двойно по голямата лихва бързо отрезвява
                    Ще ми се и в КОРП да го има това.
                    И аз това щях да питам за телефона
                    Иначе аз имам 4х4 на 6,9% лихва и изрично през октомври ги попитах като довнасях сума в един клон на най-забутаната част от София. Там един дебел, но прияте очилат чичка ме увери, че ако не тегля от депозита , всичко си остава при същите условия. А аз с този депозит постъпвам както с имотите, златото и акциите- КУПУВАМ И ЗАБРАВЯМ!

Коментар

• Братлета всичко е ясно като бял ден, просто вие се омотахте, като нямате вяра врътнете един телефон в банката и питайте.
                      Макар че може да ви стреснат "с незнам"Аз питах веднъж какви са им условията да им стана ВИП клиент и една девойка явно от скоро не знаеше, ходи пита, ама или не и казаха, или тя не се сети какво и говорят и каза че колегите не знаят и така и не ми дадоха информация.
                      Та, има ли тука някой ВИП клиент на КТБ и какви са условията? Да взема и аз нещо да питам да не остана по назад.Преди години само заради това бях много време в ПИБ, ама не издържаха на конкуренцията на депозитите в корпа .То хубави изпънати девойки в уютни луксозни стаички, ама почти двойно по голямата лихва бързо отрезвява
                      Ще ми се и в КОРП да го има това.

Коментар

• Ей сега си погледнах договора и анекса....В анекса много точно е описано че парите са защитени...

А относно прекратяването на договора,тъй като е безсрочен:

Чл.7 Настоящият Рамков договор се прекратява и сметката се закрива:
                        1................................................. ................
                        2.Служебно от банката,с предизвестие,след изтичане на срок не по-малко от два месеца от получаването му от потребителя на хартиен или друг дълготраен носител.
                        3................................................. ............

Малко ми е неясно,ако по някаква причина,не съм получил предизвестието и ми закрият сметката,с кинтите к"во се случва,приватизират ли ги..

Коментар

• Първоначално изпратено от Noah Разгледай мнение
                          Промените засягат само новите депозитни продукти сключени след 31.03.2014 - за старите депозити остават да важат условията при сключването
                          Здравей.Явно аз не разбирам какво чета?
                          Промените на лихвените проценти за срочни привлечени средства не се прилагат за сключените преди промяната договори. - Това се отнася за стари договори

За договори с клауза за автоматично продължаване на срока промените се прилагат от датата на първия падеж, следващ датата на влизане в сила на промяната
                          А това се отнася само за нови договори, така ли?

Доста е неясно

Коментар

• благодаря Ванко - ще ги огледам!
                            Мен едно време в ДСК и В Райфата ме обскужваха като специален клиент заради ДФ едни лъскави каки
                            Ще научат след 1-2години споко!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              +1
                              кои фондове си харесал и какви са таксите?
                              Насочил съм се към Адванс Консервативен Фонд с такса изход 0.15% и ЦКБ Гарант без такси при покупка и обратно изкупуване. Годишните им разходи са около 0.8% при Адванс и около 1.5% при ЦКБ.

Кривото и при двата фонда е, че Карол имат 5 офиса на кръст в цялата страна, а при ЦКБ си е чист късмет дали ще попаднеш в техен офис, където да са чували какво е това договорен фонд и има ли той почва у нас. Общо взето при всички БГ банки е така.

Коментар

• andy2000,
                                "Става ясно че депозитът ми ще се олихвява по условията на 4х4 до първия възможен падеж на четирите месеца и после по стандартни някакви условия или?"

Според мен ще се олихвява по условията на 4х4 докато изтече и четвъртия период.

Коментар

Working...
                                X