IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Още 2 сметки в друга валута, но пък при тях нищо не е теглено - пак са си на стария %.
    Единствено сега се замислям, че би било логично ако имаш 6.5 за 5к да речем, а 5.5 за 3к и като паднеш под 5к да ти свалят %, но пък ако и го качиш салдото - то и % да катери.

Коментар

• Замести "рамков договор" с "общи условия". Сега по-добре ли е?
      Незнам защо се дъвче, всъщност да, всеки е прав да си мисли парите, та ме накарахте да се заровя малко и аз в темата.
      Конкретно - септември е открит ептен стар депозит. Подобно на Батя мултидепозитен фонд от 99 роднини, приятели и познати, зорлем и шуренайката докара 6.5 %. От него е теглена сума в началото на декември, но не е падал под 1 500 единици. Олихвена е на 6.5 % в края на годината. Към този момент действащ %, както и лихвата отговаря също на началния %, нищо че от началото на ноември го няма продукта, както и че е теглено. В общи линии са написали, че се начислява лихва, съгласно договорираните условия конкретно по тази сметка. Като влезеш на тях и ти показва старите лимити и %.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yanchev Разгледай мнение
        ..
        Вие всички го наричате ДЕПОЗИТ, но Dimitar е написал "рамковия договор за платежни услуги за потребители".
        Значи това по закон не е ДЕПОЗИТ и не е гарантиран от държавата!
        ...
        Интересна порода са животозастрахователите.
        Уникална, някак си...Винаги съм се питал какво точно получават, та са готови на всичко??!!
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Тук виждам и още нещо на което искам да ви обърна внимание - редица банки дават висока доходност, някой даже предоставят услугата да не се плаща данък лихва. В този пост виждам нещо доста притеснително:
          "Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
          В договора за безсрочен депозит, по-точно в анекса към рамковия договор за платежни услуги за потребители, никъде не видях срок на договора, вярно, че се олихвява на 31.12, не се подновява тогава. Има условия за прекратяване, но те са свържани главно с намаляване на сумата по депозита под 1500 лв."

Вие всички го наричате ДЕПОЗИТ, но Dimitar е написал "рамковия договор за платежни услуги за потребители".
          Значи това по закон не е ДЕПОЗИТ и не е гарантиран от държавата!
          Банката не внася гарации, и при фалит всеки собственик на "рамков договор" остава щастлив собственик на 5 листа хартия.

Този пост изразява моето лично мнение, не е препоръка за покупко, продажба, сключване или прекратяване на договори, депозити и т.н. Не съм адвокат. И Не познавам в детайли продуктите на банките. Нямам в предвид никоя конкретна банка!

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
            Ако е така мерси, и аз можем да си докараме с двете ръчички такава доходност (надявам се де) ама поне решенията за инвестиране са мои, а не на някви балъци дето вчера са видяли отчети за първи път в живота (т.нар анализаторченца) .

Да извинявам, се правилния термин е ФОП ( Финансово Осигурителен План) - това е застраховка живот, при която внасяните суми капитализирано се олихвяват и акумолираната сума в края на периода се изплаща.
            Доходността от 14,5 % е действително такава. Понеже дружеството реализира и предоставя доходност (през последните 5-10 години) в рамките на 4 -4,5 %.
            Освен това Държавата стимулира сключването на тези застраховки и те се признават за разход на физически лица. Т.е. в края на всяка годината попълвате данъчна декларация и по сметката в която ви се изплащат болничните получавате 10% от внесената сума.
            Има и редица други облекчения и облаги.

За да сключите ФОП трябва да ви посети (или да се срещнете с)консултант.

Ако някой от вас ма желание мога да оредя посещение - пратете тел и име за контакт на лично съобщение.
            Може да се организира и обща среща - например в петък сутринта в офиса на Булстрад.

Коментар

• Първоначално изпратено от Noah Разгледай мнение
              Такааа ... току що идвам от офис на КТБ във връзка с депозит 4х4 чиито падеж е днес.
              Както любезно ми обясниха лихвените условия остават същите -има само една МАЛКА промяна .Минималната сума по депозита от 1500 лв.остава само за красота-изтеглиш ли и един лев от сумата в сметката дори на падеж договора се прекратява.
              Както се казва честито на печелившите.Просташкото е ,че това никъде не е обявено ,а и в момента е устно указание -никъде не се подписва анекс с това ново условие.
              Ами това е -ако някой има информация за алтернативен продукт с подобни лихви може да сподели ако иска.
              Няма никаква промяна така е било винаги. Като изтеглиш 1 лв. трябва да ти направят нов договор за остатъка, но такъв депозит вече не съществува и няма как да е 4х4. Ако не го пипаш се подновява както е по договор със същите условия.
              Така е откакто 4х4 не се предлага и вече е обсъждано.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                Здравей. Хубаво е, че си питал, ама аз за всеки случай съм им пуснал и писмено запитване, защото ме съмнява нещо от типа "устно указание". Ако не пипам парите 10 години напред ще си се олихвяват по скалата на 4х4 ? Едва ли....та ще драсна един ред, ако отговорят.
                Интересно ми е, какъв отговор ще дадат. Не откривам да предлагат 4-месечни депозити, ама пишат нещо за оставяне на средства на разпореждане на вложителя, без лихва
                Мерси!
                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  Здравей. Хубаво е, че си питал, ама аз за всеки случай съм им пуснал и писмено запитване, защото ме съмнява нещо от типа "устно указание". Ако не пипам парите 10 години напред ще си се олихвяват по скалата на 4х4 ? Едва ли....та ще драсна един ред, ако отговорят.
                  Не пречи да се олихвяват -каква е обаче вероятността да не пипнеш дори един лев(освен лихвата) за вечни времена реално...
                  Абе хубаво беше ама свърши ,пиши все пак де...

Коментар

• Първоначално изпратено от tonibg Разгледай мнение
                    Благодаря, предполагам че същото ще се случи и с другите продукти, които се спират

Коментар

Може би си намират по-евтини начини на финансиране ....., то едни заеми се взимат
                      Ами така е -всяко нещо има начало и край,нали все някак трябва да изкарат парите навън за да ги откраднат.

Коментар

Ами не питах ,но най-вероятно...
                        Дет се вика - Кой е... е... Марчето вече не е такова момиче.
                        Може би си намират по-евтини начини на финансиране ....., то едни заеми се взимат

Коментар

Благодаря, предполагам че същото ще се случи и с другите продукти, които се спират
                          Ами не питах ,но най-вероятно...
                          Дет се вика - Кой е... е... Марчето вече не е такова момиче.

Коментар

Такааа ... току що идвам от офис на КТБ във връзка с депозит 4х4 чиито падеж е днес.
                            Както любезно ми обясниха лихвените условия остават същите -има само една МАЛКА промяна .Минималната сума по депозита от 1500 лв.остава само за красота-изтеглиш ли и един лев от сумата в сметката дори на падеж договора се прекратява.
                            Както се казва честито на печелившите.Просташкото е ,че това никъде не е обявено ,а и в момента е устно указание -никъде не се подписва анекс с това ново условие.
                            Ами това е -ако някой има информация за алтернативен продукт с подобни лихви може да сподели ако иска.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yanchev Разгледай мнение
                              Ако на някой идеята му е да спестява целево - да кажем 5 години за кола, наъ-добрия продукт на пазара е ФОБ на Булстрад. Продукта осигурява над 14.5 % годишна доходност. Държавно гарантиран е, а и клиента има защита при някакви ситуации. Недостатък разбира се е че през този период, при желание за прекратяване на договора, се губи цялата ликвидност.
                              Как точно е гарантиран ?

Коментар

• Такааа ... току що идвам от офис на КТБ във връзка с депозит 4х4 чиито падеж е днес.

Коментар

Working...
                                X