В крайна сметка за привържениците на консервативното инвестиране спирането на депозитите на КТБ си е край на една ера.Вече няма къде да се намери толкова висока доходност.Както дадох пример по долу само Инвестбанк-7.00% и ПИБ 6.55% дават що годе прилична лихва.Обаче това за 3 години да си затворите парите.Може би ще се наложи да се огледа имотния пазар, ама трудно се намира 6-7% възвращаемост от наеми.Аз съм смятал клони около 5% при що годе добрите жилища.При панеляцете има по висока ама за нищо не бих купил панел.
Не съм вярвал, че да има пари човек е такава грижа ама освен да допълвам сегашните депозити друго не виждам.
Фондовия пазар в България е помия и никога няма да сложа и една стотинка в него докато има мажоритари със 80%, Имам пари на сини чипове на Дау още от 2005-тта.Доходността е отлична ама курса на долара ми прави сметките криви.Но това e единствената алтернатива на добрата лихва по депозит.Компании които над 40 години снасят дивидент всяка година все повече и повече (PG, JNJ, KO, CVX).
Не съм вярвал, че да има пари човек е такава грижа ама освен да допълвам сегашните депозити друго не виждам.
Фондовия пазар в България е помия и никога няма да сложа и една стотинка в него докато има мажоритари със 80%, Имам пари на сини чипове на Дау още от 2005-тта.Доходността е отлична ама курса на долара ми прави сметките криви.Но това e единствената алтернатива на добрата лихва по депозит.Компании които над 40 години снасят дивидент всяка година все повече и повече (PG, JNJ, KO, CVX).
Коментар