IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Еми няма какво да ги питаш аз вчера теглих и нямаше проблеми.Става дума за депозит+.От него теглих
    Въпроса беше за новото ограничение за СРОЧНИТЕ депозити и по-конкретно 4х4
    За новия период обаче не ме накараха да подпиша нов анекс в който да пише черно на бяло ,че не мога да тегля нищо друго освен лихвата...,така че предполагам са на принципа АКМ-ако мине

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
      Малко крайно мнение... КТБ няма да дръпнат чергата по вече събраните депозити, поне не и тази година ( а сега сме в началото и). Така, че е малко рано за края на ерата. Отделно разбрах, че продължават да мъкнат и стари депозити преди тези, които те спират, без да ги прекратяват. Така, че не изглежда чак толкова страшно.
      Съгласен съм че е така, но все пак свободни пари на толкова висока лихва вече не се предлагат.Както дадох примери по-долу остават 2 добри депозита с 6.50-7.00% лихва в други банки, но 3 години си замразяваш парите.От опит казвам че това е много.Имал съм 3 годишен депозит в Сибанк още по времето на Цветелина даваха 8.25% лихва за евро и за долари май също беше подобна.После разбира се ги намалиха драстично, но част от време по което ми беше депозита обхвана времената когато даваха краткосрочни в ПИБ по 9.75.Незнам дали си го спомняте това сладко време
      Даже в един момент Алфабанк даваха 10%!!! за тримесечен.Та аз тази ера имам предвид.Но с по тлъсти суми (вярно няма да е гарантиран) мисля че пак с уговорки с банката може да се изкопчат по големи лихви.
      Но както ти каза КОРП си остава с тези депозити поне до смяната на лева като валута.За това както посъветвах по долу, отворете си евров до 30 март, който също остава като депозита плюс.Или и доларов ако мислите че еврото рано или късно ще умре.

Коментар

• Не се опитвайте да изместите темата - тука говорим за КТБ и депозитите им
        The best things in life are free. The second best things are very expensive!
        не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
          ..
          Чудя се кое ме притеснява повече - очевидния опит за заблуда, финансовата неграмотност (човекът явно не знае какво е влог и кога е защитен) или обикновената такава (акумОлиране, Ореждане).
          +100.
          Аз на човек, написал последните две думи от цитата не бих поверил да ми разхожда кучето, какво остава за парите за старини.

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
            пропуска се факта, че като теглиш парите този данък си го плащаш. ако пък до тогава се приеме отново прогресивно облагане става голям кеф - приспадат ти сега 10% а след 5г дължиш 20% (примерно). но това подозирам, че представителя на дружеството няма да го каже, нали Yanchev?
            Не бъди толкова черноглед. Ако се запазят настоящите условия и се сключи застраховка за 15г., то окончателният данък е само 7%, т.е. печелиш 3% за 15г., което си е 0,2% на година.
            Освен това, има лек лостов ефект (доходността е върху цялата вноска, вкл. дължимия в бъдеще данък), което дава още около 0,3% отгоре.
            Или накратко офертата е 4-5% годишен доход, платим след 15г., при замразяване на главницата за 15г.
            Направо неустоимо...
            Чудя се кое ме притеснява повече - очевидния опит за заблуда, финансовата неграмотност (човекът явно не знае какво е влог и кога е защитен) или обикновената такава (акумОлиране, Ореждане).

@ Бате Пешо - името на депозита няма отношение към гарантираността му.
            А това дали фондът за гарантиране е в състояние да гарантира нещо, е съвсем отделна тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              Що да не ти го каже? Напротив , всяка банка има файда от колкото се може по-дългосрочен депозит. Така че твоята теза е напълно несъстоятелна~!
              не разбирам какво искаш да кажеш, моят пост е насочен към брокера на булинс Yanchev, който обяснява че доходността им е 14 % като сумира данъчното облекчение(10%) и доходността (4%). пропуска обаче факта че данъчното облекчение важи само докато парите са в Булинс. В момента в който решиш да си теглиш спестеното то тези пари се декларират и се дължи данък. така че тезата му за 14% печалба гарантирана е малко некоректна.
              за съжаление легален начин за сигурна печалба над 6-7% годишно вече няма. сори, ще трябва да се работи рискува и инвестира. 21ви век, кво да правиш

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                пропуска се факта, че като теглиш парите този данък си го плащаш. ако пък до тогава се приеме отново прогресивно облагане става голям кеф - приспадат ти сега 10% а след 5г дължиш 20% (примерно). но това подозирам, че представителя на дружеството няма да го каже, нали Yanchev?
                Що да не ти го каже? Напротив , всяка банка има файда от колкото се може по-дългосрочен депозит. Така че твоята теза е напълно несъстоятелна~!

Коментар

• пропуска се факта, че като теглиш парите този данък си го плащаш. ако пък до тогава се приеме отново прогресивно облагане става голям кеф - приспадат ти сега 10% а след 5г дължиш 20% (примерно). но това подозирам, че представителя на дружеството няма да го каже, нали Yanchev?

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    А относно написаното от Yanchev имам няколко въпроса....

Тези 14,5 % доходност както го пишеш излиза, че са на годишна база, което е комично....
                    Дай да видим доходността последните 10 години и като нищо средната ще е 1-2%. Разбирам те, че се опитваш да си продаваш продуктите, но недей да заблуждаваш хората, това не е правилния начин за продажба.

Поздрави
                    Andi2000 -не се опитвам да заблуждавам никой! По-надолу съм обяснил ясно - държавата реално всяка година ти връща 10% от внесената сума когато тя е до 10% от дохода през годината. Т.е. ако човек взима 1000 лв заплата, и сключи застраховка за 1200 лв годишно и от ДОД ще му се приспадат 120 лв. (месечно 10 лв или еднократно в края на годината 120 лв.) Това е безпорен факт! Не знам друг финансов инструмент с такава доходност.

През последните 10 г доходността с която дружеството олихвява годишните вноски е 4 %. 3.5% е минималния праг определен от държавата за олихвяване на тези застраховки.
                    Т е в примера внесената сума 1200 (които реално са 1080 ) ще се олихвяват с 4% (или минимум гарантирано от закона 3.5%).

Доходността (или по-точно гарантирана засрахователна сума или главницата) зависи и от други условия - срок на застраховката и възраст на клиента.

Офертата не е стандартна - т.е. 2 души могат да сключат един и същи договор и да получат различна доходност. Затова се прави консултация с представител на дружеството.

Продуктът има и редица други предимства - например неприкосновеност.

Да представител съм на дружеството и съм готов със всеки от вас да обсъдя индивидуален план и условия без никакъв ангажимент от ваша страна!
                    Last edited by Yanchev; 05.02.2014, 00:08.

Коментар

• НИЩО паника не създадохте, сега пак ще се бутам из гишетата с Бай Гошо и Пешо
                      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Не става въпрос за дърпане на чергата става въпрос защитени ли са парите?
                        Нищо на тази земя не е защитено Но едно е ясно - трудно българска банка ще бъде оставена да фалира току така Да не говорим, ако приемем еврото един ден
                        The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                        не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                          Малко крайно мнение... КТБ няма да дръпнат чергата по вече събраните депозити, поне не и тази година ( а сега сме в началото и). Така, че е малко рано за края на ерата. Отделно разбрах, че продължават да мъкнат и стари депозити преди тези, които те спират, без да ги прекратяват. Така, че не изглежда чак толкова страшно.
                          Не става въпрос за дърпане на чергата става въпрос защитени ли са парите?

Коментар

• Сега си чета договора.пише следното

АНЕКС N.......
                            към Рамков договор за платежни услугиза потребители за откриване на банкова сметка при условията на ПРЕФЕРЕНЦИАЛЕН БЕЗСРОЧЕН ДЕПОЗИТ

Чл.9.(4).Банката заявява,че при сключването на настоящия Анекс към Рамковия договор не са били предоставени привилегировани лихвени условия в отклонение от обявените от Банката условия,които тя е длъжна да прилага към своитевложители.

Преписано е едно към едно.Където в договора има главни букви са отразени при записа тук.
                            Та незнам какво да си мисля.Ще чакаме БНБ какво ще каже

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                              В крайна сметка за привържениците на консервативното инвестиране спирането на депозитите на КТБ си е край на една ера.Вече няма къде да се намери толкова висока доходност.Както дадох пример по долу само Инвестбанк-7.00% и ПИБ 6.55% дават що годе прилична лихва.Обаче това за 3 години да си затворите парите.Може би ще се наложи да се огледа имотния пазар, ама трудно се намира 6-7% възвращаемост от наеми.Аз съм смятал клони около 5% при що годе добрите жилища.При панеляцете има по висока ама за нищо не бих купил панел.
                              Не съм вярвал, че да има пари човек е такава грижа ама освен да допълвам сегашните депозити друго не виждам.
                              Фондовия пазар в България е помия и никога няма да сложа и една стотинка в него докато има мажоритари със 80%, Имам пари на сини чипове на Дау още от 2005-тта.Доходността е отлична ама курса на долара ми прави сметките криви.Но това e единствената алтернатива на добрата лихва по депозит.Компании които над 40 години снасят дивидент всяка година все повече и повече (PG, JNJ, KO, CVX).
                              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                                В крайна сметка за привържениците на консервативното инвестиране спирането на депозитите на КТБ си е край на една ера.Вече няма къде да се намери толкова висока доходност.Както дадох пример по долу само Инвестбанк-7.00% и ПИБ 6.55% дават що годе прилична лихва.Обаче това за 3 години да си затворите парите.Може би ще се наложи да се огледа имотния пазар, ама трудно се намира 6-7% възвращаемост от наеми.Аз съм смятал клони около 5% при що годе добрите жилища.При панеляцете има по висока ама за нищо не бих купил панел.
                                Не съм вярвал, че да има пари човек е такава грижа ама освен да допълвам сегашните депозити друго не виждам.
                                Фондовия пазар в България е помия и никога няма да сложа и една стотинка в него докато има мажоритари със 80%, Имам пари на сини чипове на Дау още от 2005-тта.Доходността е отлична ама курса на долара ми прави сметките криви.Но това e единствената алтернатива на добрата лихва по депозит.Компании които над 40 години снасят дивидент всяка година все повече и повече (PG, JNJ, KO, CVX).
                                Бих добавил малко форекс,но при положени,че имаш опит и много здрави нерви.А все още има и малко хлебец в земеделска с преотреждане,но и там става все по тегаво
                                За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

Working...
                                X