IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според мен не намира опора тезата, че намаляването на населението ще води до спад в цените на имотите.Населението си намаля от 25 години (предимно селското и някои райони на България), но това не попречи цените да скочат значително в периода 2003-2008.

Коментар

• В развитите пазари доходността от имоти е под 5%, даже говорим за 3-3.5% някъде.Например в Гърция.Виж в глобълпропъртигейд има инфо за целия свят съотношение цена/наем, а и не само там.Но там 4% е добра доходност с оглед лихвите по депозит от около 2-3%.
      Ами то аз съм бил песимист, реалист по скоро относно ръст в цените на имотите, но вече нещата са ясни.Почти 6 години от започване на спада от около 2 години почти задържане (плато), спад на лихви по кредити, спад на доходността от най-обичания от масовия спестител продукт депозита.Паралелно с това правителството развърза кесията, бизнеса са оживи, а и борсата, всичко това е сигурен индикатор, че и без голямо пренасочване на капитал от депозитните продукти цените на имотите ще тръгнат нагоре.
      Last edited by nedev75; 03.04.2014, 22:14.

Коментар

• Аз имот може и да си купя, ама що решихте, че ще е български?

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
          Просто при новите лихви, хората може да решат че не са атрактивни , да се изтеглят депозитите и да ги вложат в имот.Така ще скочат цените, без да скачат наемите първоначално и доходността ще падне.
          Това звучи по-оптимистично и от моите прогнози за цените на жилищата. Евала колега, хареса ми тази идея!

Коментар

• Просто при новите лихви, хората може да решат че не са атрактивни , да се изтеглят депозитите и да ги вложат в имот.Така ще скочат цените, без да скачат наемите първоначално и доходността ще падне.

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
              Със сигурност при старите условия няма кой да си дръпне парите и да ги вложи в имот с цел рент.При 8.25% лихва за суми над 100К особено е абусрд.То даже 4х4 с натрупване без данъка е 9.06% годишно за суми над 100к.Обаче при 6.00% нещата стават на кантар.Еврови депозити над 5% почти няма, така че когато влезем в еврозоната много ще се натежат везните към имота.Тогава доходността при рент ще падне под 5% със сигурност.
              Брях, как пък реши, че доходността при рент ще се промени заради баМковите снижени лихви. Да не би досега високите лихви по депозитите банките да ги съгласуваха с риалтърите

Коментар

• Със сигурност при старите условия няма кой да си дръпне парите и да ги вложи в имот с цел рент.При 8.25% лихва за суми над 100К особено е абусрд.То даже 4х4 с натрупване без данъка е 9.06% годишно за суми над 100к.Обаче при 6.00% нещата стават на кантар.Еврови депозити над 5% почти няма, така че когато влезем в еврозоната много ще се натежат везните към имота.Тогава доходността при рент ще падне под 5% със сигурност.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                  И аз очаквам "старите" условия по депозити 4х4 и Преференциален безсрочен депозит в евро и долари да са валидни още максимум до НГ 2014г. и след това да заизпращат честитки за прекратяване,но ще видим.С оглед на това,че % пари на държавните фирми спадна до 17-20% на КТБ и трябват пари, т.к. постоянно правят някакви врътки.Друг е въпроса,ако има врътки с експозицията.С оглед на това може и да ги оставят, ама едва ли...За мен все още си остават по-добри от инвестиция в недвижим имот-там възвращаемостта е колко - 4-6%?А и е повече занимавка от депозита и крие по-големи рискове,поне според мен.
                  Прав си тук. Имот който ми носеше 6% годишно в продължение на две години, сега от два месеца е празен. Едва от този месец е отново нает. Предполагам са доста хората на стари условия - 4Х4, които ще си издърпат парите. Затова сега се задържат

Коментар

• И аз очаквам "старите" условия по депозити 4х4 и Преференциален безсрочен депозит в евро и долари да са валидни още максимум до НГ 2014г. и след това да заизпращат честитки за прекратяване,но ще видим.С оглед на това,че % пари на държавните фирми спадна до 17-20% на КТБ и трябват пари, т.к. постоянно правят някакви врътки.Друг е въпроса,ако има врътки с експозицията.С оглед на това може и да ги оставят, ама едва ли...За мен все още си остават по-добри от инвестиция в недвижим имот-там възвращаемостта е колко - 4-6%?А и е повече занимавка от депозита и крие по-големи рискове,поне според мен.
                    Last edited by andy2000; 03.04.2014, 19:42.

Коментар

• Ако го направиш за 36 мес . може и да си спестиш данъка т.к облагането става на падеж .
                      Хубавото при КТБ е безсрочността и разметът на лихвите ,ако останат договорите до края на годината не е малко ,като гратисен период.
                      Очаквам ръст на БФБ -то

Коментар

• +1
                        Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                        Не ми е много работа да ви се бъркам тук, но понеже един познат има отворен депозит и се поинтересува много сериозно, да споделя какво е положението според него:

Каза, че старите условия остават до изтичане на договора ви, което се считало на 31.12. хххх г. Тогава се изплащали и лихвите, а разликата е, че досега договора се е преподписвал автоматично, а сега /на 1.1.2015/, това нямало да стане по старите условия.

Иначе е смехотворно да се твърди, че дадени условия по който и да било договор могат да останат "вечни", още по-малко що се касае за лихвени % и пари.

Тъй като гледам колко "мастило" се е изписало по тази тема ми се струва задължително да се включи някой от банката и да разясни проблема. Все пак, на всичко отгоре, тази банка е публично дружество и е редно някой от там да хвърля око на този форум!

Коментар

• Купона наистина свърши.В момента най-високата банкова лихва на българския пазар е 6.00%.След резака на дългосрочния на Инвестбанк и те остават с един 6.00 за срок от две години.С тези 6.00% челото делят с 6.00% по новите депозити на КТБ и добрата стара ПИБ с нейния 3-годишен 6.00%.Това е.Най-доброто е на Инвестбанк тъй като тяхния е поне за 2 години.
                          Никога не е било това нещо последните 15 години от както следя този пазар изкъсо.Винаги е имало някой да предлага 7-8, че и доста повече както си спомняте в близкото минало.Явно това е тенденцията и тези които от сега се решили да пестят банковия депозит като сложим и данъка на лихвата не е достатъчно атрактивно предложение с тези 6.00% и ще трябва да се търси друго.
                          Имайки предвид народопсихологията вероятно много от тези пари ще отиват в имоти, което още повече ще понижи и без това ниската доходност от наем при жилищата.

Коментар

• Първоначално изпратено от undoo Разгледай мнение
                            По принцип аз имам безсрочен депозит от 31.02.2014г. левов на 7.5%
                            Направих и един на юро на 18.03.2014г.с 3000 евро на по ниска лихва но с опция за нарастване на лихвата спрямо сумата!
                            Как мислите безсрочния дали ще се олихвява до живот?
                            По важно е какво мисли мустакя
                            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• По принцип аз имам безсрочен депозит от 31.02.2014г. левов на 7.5%
                              Направих и един на юро на 18.03.2014г.с 3000 евро на по ниска лихва но с опция за нарастване на лихвата спрямо сумата!
                              Как мислите безсрочния дали ще се олихвява до живот?

Коментар

• Не ми е много работа да ви се бъркам тук, но понеже един познат има отворен депозит и се поинтересува много сериозно, да споделя какво е положението според него:

Каза, че старите условия остават до изтичане на договора ви, което се считало на 31.12. хххх г. Тогава се изплащали и лихвите, а разликата е, че досега договора се е преподписвал автоматично, а сега /на 1.1.2015/, това нямало да стане по старите условия.

Иначе е смехотворно да се твърди, че дадени условия по който и да било договор могат да останат "вечни", още по-малко що се касае за лихвени % и пари.

Тъй като гледам колко "мастило" се е изписало по тази тема ми се струва задължително да се включи някой от банката и да разясни проблема. Все пак, на всичко отгоре, тази банка е публично дружество и е редно някой от там да хвърля око на този форум!
                                Last edited by 15%; 02.04.2014, 20:01.
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X