IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Така че, ако някой получи Индивидуално предизвестие че му променят или прекратяват условията и лихвите по старите продукти да пише да знаем кога мандрата спира каймака

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
      TATO звъня веке у банката и казаха - запазват се старите депозити и високите проценти , обаче закриеш ли ги - после край
      Ами да, засега това ще казват от КТБ - че старите сметки остават с високите лихви за да няма рязко теглене на пари, НО това няма да е Вечно, юридически мисля имат право с 2 -месечно предизвестие да намалят лихвите и най-изгодно ще е за тях ако могат да го правят с индивидуално предизвестие за всеки договор, а не изведнъж за всички за да не всяват смут - незнам как ще го направят, но тези лихви по старите сметки ще ги оставят според мен най-много до края на годината.
      Ако наистина зависи само от нас да не закриваме сметката и да не падаме под определения минимум сума ще е супер - ще спазвам това, ама ме съмнява КТБ да се е прецакала така, ако някой е наистина наясно да пише !

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
        Коригирани са, но за момента, няма по-атрактивни
        Мисълта ми беше,че старите почти се доближаваха до тези на КТБ.Като сметнеш сложното с ежемесечното олихвяване почти нямаше разлика
        За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Варианти доста Асет банк, Токуда, ЦКБ, поне до миналия месец имаше добри лихви ама и внимавайте в какви банки си слагате парите

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
            Нц от 31.03 имат нови условия.Пет и три годишните ги спират.Отворините остават без промяна до изтичане на срока
            Коригирани са, но за момента, няма по-атрактивни

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
              Инвестбанк са с най-добри варианти за момента.
              Нц от 31.03 имат нови условия.Пет и три годишните ги спират.Отворините остават без промяна до изтичане на срока
              За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
                D банк имат хубав вариант))
                Инвестбанк са с най-добри варианти за момента.

Коментар

• D банк имат хубав вариант))
                  мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                    Новите депозити са вече в сайта на КТБ ,мамбото свърши ,което го и очаквах .Не знам дали старите за съществуващи клиенти ще ги запазят ....Мисля че за сега ще ги задържат ,за да няма отлив на доста капиталец ,ама знае ли се никъде не е оповестено ,ще трябва да се ходи и да се пита
                    TATO звъня веке у банката и казаха - запазват се старите депозити и високите проценти , обаче закриеш ли ги - после край
                    Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Новите депозити са вече в сайта на КТБ ,мамбото свърши ,което го и очаквах .Не знам дали старите за съществуващи клиенти ще ги запазят ....Мисля че за сега ще ги задържат ,за да няма отлив на доста капиталец ,ама знае ли се никъде не е оповестено ,ще трябва да се ходи и да се пита

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                        До колкото знам от тази година е 8%
                        Това не съм убеден,че го приеха,а беше по-скоро като идея ?.
                        Както и да е,щом не се плаща данък и е гарантиран от Фонда продуктът е още по-атрактивен. Кофтито е,че се предлага до петък.Който свари да си открие, че след това им стават дървени условията като на останалите баМки

Едит : " С два процентни пункта всяка година ще пада данъкът върху доходите от лихви по депозитите от следващата година, като през 2017 г. той ще стане нулев, а догодина ще е 8 вместо сегашните 10%.
                        Това реши парламентът, който прие окончателно промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица."

Колегата е прав за 8-те %

Поздрави

Коментар

• ПИБ предлагат нещо подобно (свободна РС, 2г., растяща лихва), но процентът е доста по-нисък, 1,75-7, средно идва около 4.

Коментар

• Някой да подскаже, за различен от КТБ, конкурентен депозит/сметка, дългосрочно.

Коментар

• До колкото знам от тази година е 8%

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                                И за да посъживим малко темата - защо от моите пари http://www.moitepari.bg/Spravochnik/...e8d211b90c544/
                                смятат, че „Преференциален безсрочен депозит“ в евро е спестовна сметка/влог,а не депозит ? Има ли нещо такова или ?

Като гледам из сайта на ФГВБ това не изглежда като проблем де,а даже е добре защото няма 10% данък? :
                                Да, прав си.. и аз се подведох от думата "депозит", но реално не плащаш 10% данък

Коментар

Working...
                                X