IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Investor BG
    Имам депозит в КТБ от 3 години на 6.5% и засега всичко е ок но тези нови условия са червена лампа за мен. Това което си мисля е, какво бих направил ако бях на мястото на Василев ако искам хем да намаля драстично лихвата, хем да не уплаша съществуващите клиенти. Отговор: точно каквото КТБ прави в момента. В края на годината ще пратят писма до всеки поотделно за да се избегне масово теглене. В крайна сметка какво би задържало обикновения вложител в тази банка освен големите лихви? Във всеки случай няма да е уеб сайта им, клоновата мрежа, работното време...
    Нещо не ти се отдава мисленето.Каква е разликата от това да изпратиш писмата преди месеци и след месеци,още повече пък на края на годината и то на куп.Ако това не ти стига като довод,къде е логиката да обявяват три месеца предварително,че еди кой си депозит вече няма да се предлага след определена дата?Нещо не е наред налълно но това с писмата звучи не реално
    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty
      Въпрос с повишена трудност: какви ще ми бъдат разходите, ако всеки ден сам си начислявам по 1% лихва(примерно) на парите в джоба ми?
      Отговора е - никакви. Даже за една година капитала ми ще е нараснал с 360% и ще разполагам вече с цели 138 лева ей така от нищо без да се напъвам.

Това ще са виртуални 138 лева обаче. Не можеш да ги използваш за да ги дадеш назаем или да си купиш нещо с тях, защото ги нямаш. Може евентуално да ги използваш за обезпечение на нещо или за статистиката.

Коментар

• Е това е много идеалистичен случай ...Все едно да кажеш ,че икономиката се движи САМО от Търсене и Предлагане .Какво са спестяванията -средства които не харчиш днес за да има по-нататък във времето .А това време идва особено ако се покачи инфлацийката .А тя е единственото измислено лекарство за болна Икономика...
        Първоначално изпратено от Frosty
        Мисля, че няма да има промени по лихвите в корпоративна още много дълго време. Хората се заблуждават, че лихвите по привлечените средства(депозити, влогове) са разход за банките. Примерно ако Иванчо, Драганчо и Стоянчо ми дадат по 10 лева да им ги пазя за известно време, в джобчето ще си имам 30 лева, с които мога да правя каквото си искам.
        Въпрос с повишена трудност: какви ще ми бъдат разходите, ако всеки ден сам си начислявам по 1% лихва(примерно) на парите в джоба ми?
        Отговора е - никакви. Даже за една година капитала ми ще е нараснал с 360% и ще разполагам вече с цели 138 лева ей така от нищо без да се напъвам.

Реални разходи ще имам едва тогава, ако Стоянчо дойде при мен и ми каже "Дай си ми обратно 10-те лева с лихвата, щото четох в един форум, че ще фалираш". За да не си поискат и другите двама парите обратно, мога да им предложа най-добрите лихвени условия на пазара. Така Драганчо и Стоянчо ще са спокойни, че парите им са на сигурно място и се умножават, и няма да ги искат от мен, защото просто няма по-добро място, на което да ги вложат. А аз ще продължа да си увеличавам капитала . Така хем вълка сит, хем агнето цяло.
        Който разбрал, разбрал.

По-скоро хората трябва да се притесняват за банки, които имат ниски лихвени проценти. Ниските лихви по привлечените средства означава, че банката свива дейността си и е преминала към рестриктивна политика поради някакви временни проблеми, пречки или затруднения.

Високите лихвени проценти по привлечения капитал означават, че банките следват експанзионистична политика, увеличават си капитала, развиват се и търсят нови пазари, което е много добре.
        Неслучайно Цветан Василев става банкер на годината за четвърти път. Човека явно е кадърен, знае как да управлява и да развива корпорацията си за да просперира. Ясно е, че в България мнозина му завиждат и пишат глупости за банката му, но това е друг въпрос...

Цветан Василев е „Банкер на годината“ за четвърти път

"Председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД Цветан Василев стана „Банкер на годината" за 2013 г. в двадесет и първото издание на конкурса на финансовия седмичник „Банкеръ". Наградата се присъжда за ефективна политика и устойчиво присъствие на пазара на КТБ АД. Това е четвъртият приз „Банкер на годината" за Цветан Василев. През 2003 г. той бе отличен за динамичен банков мениджмънт, през 2008 г. - за утвърждаване на българския капитал в българската банкова система, а през 2010 г. - за пазарна устойчивост."

Коментар

• Много хубаво, ама по твоята логика банката с големите лихви тайно се надява(и прави всичко възможно) никой да не идва да си тегли парите. И затова при подновяване на депозита запазва стария висок процент. И казва, ако развалиш депозита, гориш... после нов депозит ще е на ниски лихви. Т.е има едно неистово желание за "а дано никой да не дойде да ги тегли, че ша си такова таковата".
          Но рано или късно пред всяка банка се нарежда голямата опашка. Е тогава става ясен истинския "баланс" на банката, не тоя на сайта на БНБ-то.

Коментар

• Първоначално изпратено от asde Разгледай мнение
            Права си по-добре по-малко отколкото наведнъж мноооооооооого вода
            Абсолютно - почни още от рано да си режеш по малко оттук-оттам, че да не те боли много накрая като умираш, умнико!

Коментар

• Права си по-добре по-малко отколкото наведнъж мноооооооооого вода

Коментар

• Първоначално изпратено от asde Разгледай мнение
                скоро ще глътнете водица - мноооого скоро
                Хаха, хейтър завистлив, такива мижитурки като тебе, за да не глътнат веднъж водица, цял живот за всеки случай само водица пият и смятат, че като постъпват така са много хитри и предвидливи! Хахахаха!
                Last edited by Lumina; 07.05.2014, 16:13.

Коментар

• Lumina - блаженни са вержащите
                  Те БАМките на такива като теб разчитат

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                    Благодаря,явно е имало някоя междинка между 8,5 и 8.За еврата имаше до скоро в Инвест,но и там ги отрязаха
                    Най-феноменалното на този депозит е не толкова лихвата, колкото условията - никъде нямаше, (а сега още по-малко) висока лихва за напълно свободни пари, че и без данък. Толкова възможности дава тази конфигурация, че това е направо сбъднатият банков идеал!

Коментар

• скоро ще глътнете водица - мноооого скоро

Коментар

• Първоначално изпратено от Argent Разгледай мнение
                        Аз имам договор за преференциален безсрочен депозит от 2006 г. с лихва 8,5% за сума над 25 000 лв. Този продукт не се предлага поне от 3 - 4 години, досега никой не ми е променил лихвата.
                        Ударил си 10-ката с тези условия, направо ти завиждам! Аз се усетих по-късно...

Коментар

• Първоначално изпратено от Lumina Разгледай мнение
                          Левове. За евро от много време никой не дава добри лихви и не е изгодно да се спестява така. Аз преди няколко години си обърнах спестяванията.
                          Благодаря,явно е имало някоя междинка между 8,5 и 8.За еврата имаше до скоро в Инвест,но и там ги отрязаха
                          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                            Само от любопитство,тъй като вече не се предлагат,лева или евро?
                            Левове. За евро от много време никой не дава добри лихви и не е изгодно да се спестява така. Аз преди няколко години си обърнах спестяванията.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                              Едва ли ще могат да си го позволят още дълго време ,при условие че цената на ресурса е в пъти по-ниска .Просто ако го направят изведнъж ще се "оголят "доста .Сигурно ще изчакат да продадат някой актив ,да завъртят колелото .... ,сигурно до края на годината .Ножът е в тях
                              Еми, каквото-такова. Но ако съдим по най-новите условия на същия депозит, българите са наистина МНОГО богати хора!...

Коментар

• Първоначално изпратено от Lumina Разгледай мнение
                                Депозитът е с нарастваща лихва в зависимост от сумата в сметката. По условията от моя договор качването на най-горния праг носи лихва от 8.25%.
                                Само от любопитство,тъй като вече не се предлагат,лева или евро?

Коментар

Working...
                                X