Първоначално изпратено от Investor BG
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити
Collapse
X
-
За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
-
Първоначално изпратено от FrostyВъпрос с повишена трудност: какви ще ми бъдат разходите, ако всеки ден сам си начислявам по 1% лихва(примерно) на парите в джоба ми?
Отговора е - никакви. Даже за една година капитала ми ще е нараснал с 360% и ще разполагам вече с цели 138 лева ей така от нищо без да се напъвам.
Това ще са виртуални 138 лева обаче. Не можеш да ги използваш за да ги дадеш назаем или да си купиш нещо с тях, защото ги нямаш. Може евентуално да ги използваш за обезпечение на нещо или за статистиката.
Коментар
-
Е това е много идеалистичен случай ...Все едно да кажеш ,че икономиката се движи САМО от Търсене и Предлагане .Какво са спестяванията -средства които не харчиш днес за да има по-нататък във времето .А това време идва особено ако се покачи инфлацийката .А тя е единственото измислено лекарство за болна Икономика...Първоначално изпратено от FrostyМисля, че няма да има промени по лихвите в корпоративна още много дълго време. Хората се заблуждават, че лихвите по привлечените средства(депозити, влогове) са разход за банките. Примерно ако Иванчо, Драганчо и Стоянчо ми дадат по 10 лева да им ги пазя за известно време, в джобчето ще си имам 30 лева, с които мога да правя каквото си искам.
Въпрос с повишена трудност: какви ще ми бъдат разходите, ако всеки ден сам си начислявам по 1% лихва(примерно) на парите в джоба ми?
Отговора е - никакви. Даже за една година капитала ми ще е нараснал с 360% и ще разполагам вече с цели 138 лева ей така от нищо без да се напъвам.
Реални разходи ще имам едва тогава, ако Стоянчо дойде при мен и ми каже "Дай си ми обратно 10-те лева с лихвата, щото четох в един форум, че ще фалираш". За да не си поискат и другите двама парите обратно, мога да им предложа най-добрите лихвени условия на пазара. Така Драганчо и Стоянчо ще са спокойни, че парите им са на сигурно място и се умножават, и няма да ги искат от мен, защото просто няма по-добро място, на което да ги вложат. А аз ще продължа да си увеличавам капитала . Така хем вълка сит, хем агнето цяло.
Който разбрал, разбрал.
По-скоро хората трябва да се притесняват за банки, които имат ниски лихвени проценти. Ниските лихви по привлечените средства означава, че банката свива дейността си и е преминала към рестриктивна политика поради някакви временни проблеми, пречки или затруднения.
Високите лихвени проценти по привлечения капитал означават, че банките следват експанзионистична политика, увеличават си капитала, развиват се и търсят нови пазари, което е много добре.
Неслучайно Цветан Василев става банкер на годината за четвърти път. Човека явно е кадърен, знае как да управлява и да развива корпорацията си за да просперира. Ясно е, че в България мнозина му завиждат и пишат глупости за банката му, но това е друг въпрос...
Цветан Василев е „Банкер на годината“ за четвърти път
"Председателят на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД Цветан Василев стана „Банкер на годината" за 2013 г. в двадесет и първото издание на конкурса на финансовия седмичник „Банкеръ". Наградата се присъжда за ефективна политика и устойчиво присъствие на пазара на КТБ АД. Това е четвъртият приз „Банкер на годината" за Цветан Василев. През 2003 г. той бе отличен за динамичен банков мениджмънт, през 2008 г. - за утвърждаване на българския капитал в българската банкова система, а през 2010 г. - за пазарна устойчивост."
Коментар
-
Много хубаво, ама по твоята логика банката с големите лихви тайно се надява(и прави всичко възможно) никой да не идва да си тегли парите. И затова при подновяване на депозита запазва стария висок процент. И казва, ако развалиш депозита, гориш... после нов депозит ще е на ниски лихви. Т.е има едно неистово желание за "а дано никой да не дойде да ги тегли, че ша си такова таковата".
Но рано или късно пред всяка банка се нарежда голямата опашка. Е тогава става ясен истинския "баланс" на банката, не тоя на сайта на БНБ-то.
Коментар
-
Първоначално изпратено от asde Разгледай мнениеПрава си по-добре по-малко отколкото наведнъж мноооооооооого вода
Коментар
-
Първоначално изпратено от asde Разгледай мнениескоро ще глътнете водица - мноооого скороLast edited by Lumina; 07.05.2014, 16:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнениеБлагодаря,явно е имало някоя междинка между 8,5 и 8.За еврата имаше до скоро в Инвест,но и там ги отрязаха
Коментар
-
Първоначално изпратено от Argent Разгледай мнениеАз имам договор за преференциален безсрочен депозит от 2006 г. с лихва 8,5% за сума над 25 000 лв. Този продукт не се предлага поне от 3 - 4 години, досега никой не ми е променил лихвата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lumina Разгледай мнениеЛевове. За евро от много време никой не дава добри лихви и не е изгодно да се спестява така. Аз преди няколко години си обърнах спестяванията.За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнениеСамо от любопитство,тъй като вече не се предлагат,лева или евро?
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеЕдва ли ще могат да си го позволят още дълго време ,при условие че цената на ресурса е в пъти по-ниска .Просто ако го направят изведнъж ще се "оголят "доста .Сигурно ще изчакат да продадат някой актив ,да завъртят колелото .... ,сигурно до края на годината .Ножът е в тях
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lumina Разгледай мнениеДепозитът е с нарастваща лихва в зависимост от сумата в сметката. По условията от моя договор качването на най-горния праг носи лихва от 8.25%.За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
Коментар