IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
    Лошото е,че и да теглим няма къде да ги депозираме.Варианта като че ли са банки с минимално БГ участие,или никакво.Не бях прочел обстойно едни много тревожещи факти за гарантирането на депозитите,които са изложени на официалната страница на ФГВБ.Досега си мислех,че влоговете наистина са гарантирани и няма място за притеснение,нооо....
    Оказва се,че няма краен срок за изплащането на влоговете,а отгоре на това има и пет годишна давност.Тоест изплащането започва след 20,най-много 30 дни,но дали ще свърши до петата година?Което ни говори какво?Отгоре на това всичко се изплаща в левове...пълен абсурд.Добре,че прочетох едно интервю отпреди 4г. на един доцент,та ми светна червената лампичка и се разрових.Голяма главоблъсканица ме чака тази вечер
    Ето условията на фонда копирани дословно:

''Изплащането от Фонда посредством обслужваща банка започва не по-късно от 20 работни дни от датата на решението на БНБ за отнемане лиценза на банката. При изключителни обстоятелства този срок може да бъде удължен с още 10 работни дни. ФГВБ оповестява в най-малко два централни ежедневника обслужващата банка и началния ден на изплащането.

Влоговете в чуждестранна валута се компенсират в левовата им равностойност по централния курс на БНБ в началния ден на изплащане на гарантираните суми.

Като вложител, чийто влогове подлежат на гаранция, следва да отидете в обслужващата банка, където представяте документ за самоличност и на място подписвате декларация, че не сте лице, близко до ръководството, контрола или собствеността на фалиралата банка.

След това се разпореждате с подлежащата Ви на изплащане сума – можете да я изтеглите, да я прехвърлите в друга банка или да я оставите в обслужващата банка.

Имате право, ако желаете, да получите от синдиците на фалиралата банка удостоверение за подлежащата Ви на изплащане сума.

Съгласно Закона за задълженията и договорите давностният срок за компенсиране на гарантираните влогове в банка в несъстоятелност е пет години, считано от началната дата на изплащане.''

П.П. Надявам се да не ме съдят от фонда,за разпространяване на публична,подчертавам публична информация
    Ти ако вземеш да се поразровиш още малко, ще вземеш и да видиш колко пари има в този фонд

Коментар

Няма никакво тълкуване,копирал съм дословно условията и трябва да си много заблуден,за да не видиш,че нищо не е както трябва.Никой не може да ме съди затова,че изказвам мнение по публична информация.Живеем в демократична държава,в Европа.
      И няма никаква връзка между постовете ми,нито пък контексти.Още повече последния ми пост е насочен към гаранционния фонд и банките като цяло,а не към КТБ.
      А затова кой пише,какво пише,откъде го пише и публичността ми...Нещо си се притеснил Недев,кви 5лв те гонят бе човек
      Нещо ми говори че другата седмица и те ще се притесниш.Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
        nedev, по всичко си личи, че най-вероятно имаш депозит в тази банка и се притесняваш и плашиш "публиката" да си трае.
        Ами ти не си траи и пиши на воля.Имаше един форумец които навремето заради ПИБ освен другите му дългове , събра и едно 20 000лв. допълнителни покраи събитията от 2008.Сега го няма нещо, питай старите форумци, те ще ти кажат кой е.

Коментар

• Няма никакво тълкуване,копирал съм дословно условията и трябва да си много заблуден,за да не видиш,че нищо не е както трябва.Никой не може да ме съди затова,че изказвам мнение по публична информация.Живеем в демократична държава,в Европа.
          И няма никаква връзка между постовете ми,нито пък контексти.Още повече последния ми пост е насочен към гаранционния фонд и банките като цяло,а не към КТБ.
          А затова кой пише,какво пише,откъде го пише и публичността ми...Нещо си се притеснил Недев,кви 5лв те гонят бе човек
          Last edited by kig36; 15.06.2014, 18:50.
          Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• nedev, по всичко си личи, че най-вероятно имаш депозит в тази банка и се притесняваш и плашиш "публиката" да си трае.

Коментар

Лошото е,че и да теглим няма къде да ги депозираме.Варианта като че ли са банки с минимално БГ участие,или никакво.Не бях прочел обстойно едни много тревожещи факти за гарантирането на депозитите,които са изложени на официалната страница на ФГВБ.Досега си мислех,че влоговете наистина са гарантирани и няма място за притеснение,нооо....
              Оказва се,че няма краен срок за изплащането на влоговете,а отгоре на това има и пет годишна давност.Тоест изплащането започва след 20,най-много 30 дни,но дали ще свърши до петата година?Което ни говори какво?Отгоре на това всичко се изплаща в левове...пълен абсурд.Добре,че прочетох едно интервю отпреди 4г. на един доцент,та ми светна червената лампичка и се разрових.Голяма главоблъсканица ме чака тази вечер

''Изплащането от Фонда посредством обслужваща банка започва не по-късно от 20 работни дни от датата на решението на БНБ за отнемане лиценза на банката. При изключителни обстоятелства този срок може да бъде удължен с още 10 работни дни. ФГВБ оповестява в най-малко два централни ежедневника обслужващата банка и началния ден на изплащането.

Влоговете в чуждестранна валута се компенсират в левовата им равностойност по централния курс на БНБ в началния ден на изплащане на гарантираните суми.

Като вложител, чийто влогове подлежат на гаранция, следва да отидете в обслужващата банка, където представяте документ за самоличност и на място подписвате декларация, че не сте лице, близко до ръководството, контрола или собствеността на фалиралата банка.

След това се разпореждате с подлежащата Ви на изплащане сума – можете да я изтеглите, да я прехвърлите в друга банка или да я оставите в обслужващата банка.

Имате право, ако желаете, да получите от синдиците на фалиралата банка удостоверение за подлежащата Ви на изплащане сума.

Съгласно Закона за задълженията и договорите давностният срок за компенсиране на гарантираните влогове в банка в несъстоятелност е пет години, считано от началната дата на изплащане.''

П.П. Надявам се да не ме съдят от фонда,за разпространяване на публична,подчертавам публична информация
              Абе човек ти наистина си играеш с огъня.Това което си написал е безумно тълкуване на един закон.В административнотонаказателното право няма термин продължавано нарушение.За всеки пост ще изядеш по 5000лв.Връзката между постовете ти е с ясен контекст.
              Явно не си взе бележка и не се спря.Наистина заслужаваш сигналче и публично да се разбере кой си.Ако разчиташ на долните ми мнения и си се "успокил от тях", мерси за доверието, ще ти дам координати да обжалваме глобите които ще ти наложат.Щом имаш доверие в мен съм поласкан .Какво мисли съда ще разберем на по-късен етап.
              Last edited by nedev75; 15.06.2014, 18:42.

Коментар

• Лошото е,че и да теглим няма къде да ги депозираме.Варианта като че ли са банки с минимално БГ участие,или никакво.Не бях прочел обстойно едни много тревожещи факти за гарантирането на депозитите,които са изложени на официалната страница на ФГВБ.Досега си мислех,че влоговете наистина са гарантирани и няма място за притеснение,нооо....

НЕ Е ПРЕПОРЪКА!
                Last edited by kig36; 17.06.2014, 20:12.
                Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Аз пък имам пари, но в друга банка. Както и преди съм казвал, не мисля и да си отварям сметка в тази банка.
                  Някой нещо може ли да ме съди за това мнение, а?....

Коментар

• Показно е и как уж наскоро продадените медии от Нова медийна група нападнаха тази съдийка, която наистина не знам от къде е намерила сили да постанови законосъобразен акт.
                    Прокурора по делото е младо момче от 2007 назначен за редови прокурор в софийска районна и командирован наскоро в Софийска градска прокуратура.
                    Ако не беше направил каквото му е казано следва разкомандироване разбира се.В афера публикуваха постановлението за привличане към наказателна отговорност.Повечето не са юристи и не им прави впечатление, но всяко едно престъпление следва да бъде описано или т.н механизъм на деянието (примерно опитал да убие като......... да речем заложил взривно устройство, произвел изстрели с огнестрелно оръжие, замахнал с нож......и т.н.).И помен няма в това постановление за такова нещо.
                    Страшно е до каква степен е овладяна прокуратурата от една личност.Просто всичко за което се говореше лъсна накрая.

Коментар

• Дали пък някой е приел на сериозно тази пукотевица с халосни...

Коментар

• добре е, че прокуратура и съдии са се задействали бързо и проведоха заседание в почивен ден и то в болница.. инак войната между Шопарчо и Банкерчо можеше в понеделник да даде непредвидени косвени жертви.. явно са преценили риска доста правилно..
                        но сега пък възниква въпроса щом няма доказателства за заговор, а агенция ПИК се опита да срине една банка с “достоверна информация от два източника”, не трябва ли тази агенция да понесе някаква отговорност….
                        .. имам депозит и не смятам да тегля.. с моя глас кът че ли настъпва баланс в двата лагера.. до сега този на теглещите преобладаваше..

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                          Вече е ясно, кой за какво се бори и че ще има много призовки в БНБ.
                          От където дошло там и ще отиде.Да му мисли оня дето се правеше, че е някакъв
                          фактор дето раздава баницата и порциите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                            Каквито и глупости да плещим в понеделник след 10 ч ще стане ясно кой за какво се
                            бори.
                            Вече е ясно, кой за какво се бори и че ще има много призовки в БНБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                              Ей голям мерак имат другите банки, да копнат някой лев.Аман от новорегистрирани юзъри.То стана ясно, че единия от задържаните имал да взема стока от Булгартабак и той бил уж организатора.Какъв смях, но е добре че бързо спряха да стягат името на Ц. Василев като поръчител, тъй като това беше истинска комедия.
                              Каквито и глупости да плещим в понеделник след 10 ч ще стане ясно кой за какво се
                              бори.

Коментар

• Ей голям мерак имат другите банки, да копнат някой лев.Аман от новорегистрирани юзъри.То стана ясно, че единия от задържаните имал да взема стока от Булгартабак и той бил уж организатора.Какъв смях, но е добре че бързо спряха да стягат името на Ц. Василев като поръчител, тъй като това беше истинска комедия.

Коментар

Working...
                                X