Първоначално изпратено от kig36
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеНяма никакво тълкуване,копирал съм дословно условията и трябва да си много заблуден,за да не видиш,че нищо не е както трябва.Никой не може да ме съди затова,че изказвам мнение по публична информация.Живеем в демократична държава,в Европа.
И няма никаква връзка между постовете ми,нито пък контексти.Още повече последния ми пост е насочен към гаранционния фонд и банките като цяло,а не към КТБ.
А затова кой пише,какво пише,откъде го пише и публичността ми...Нещо си се притеснил Недев,кви 5лв те гонят бе човек
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеnedev, по всичко си личи, че най-вероятно имаш депозит в тази банка и се притесняваш и плашиш "публиката" да си трае.
Коментар
-
Няма никакво тълкуване,копирал съм дословно условията и трябва да си много заблуден,за да не видиш,че нищо не е както трябва.Никой не може да ме съди затова,че изказвам мнение по публична информация.Живеем в демократична държава,в Европа.
И няма никаква връзка между постовете ми,нито пък контексти.Още повече последния ми пост е насочен към гаранционния фонд и банките като цяло,а не към КТБ.
А затова кой пише,какво пише,откъде го пише и публичността ми...Нещо си се притеснил Недев,кви 5лв те гонят бе човекLast edited by kig36; 15.06.2014, 18:50.Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеЛошото е,че и да теглим няма къде да ги депозираме.Варианта като че ли са банки с минимално БГ участие,или никакво.Не бях прочел обстойно едни много тревожещи факти за гарантирането на депозитите,които са изложени на официалната страница на ФГВБ.Досега си мислех,че влоговете наистина са гарантирани и няма място за притеснение,нооо....
Оказва се,че няма краен срок за изплащането на влоговете,а отгоре на това има и пет годишна давност.Тоест изплащането започва след 20,най-много 30 дни,но дали ще свърши до петата година?Което ни говори какво?Отгоре на това всичко се изплаща в левове...пълен абсурд.Добре,че прочетох едно интервю отпреди 4г. на един доцент,та ми светна червената лампичка и се разрових.Голяма главоблъсканица ме чака тази вечер
Ето условията на фонда копирани дословно:
''Изплащането от Фонда посредством обслужваща банка започва не по-късно от 20 работни дни от датата на решението на БНБ за отнемане лиценза на банката. При изключителни обстоятелства този срок може да бъде удължен с още 10 работни дни. ФГВБ оповестява в най-малко два централни ежедневника обслужващата банка и началния ден на изплащането.
Влоговете в чуждестранна валута се компенсират в левовата им равностойност по централния курс на БНБ в началния ден на изплащане на гарантираните суми.
Като вложител, чийто влогове подлежат на гаранция, следва да отидете в обслужващата банка, където представяте документ за самоличност и на място подписвате декларация, че не сте лице, близко до ръководството, контрола или собствеността на фалиралата банка.
След това се разпореждате с подлежащата Ви на изплащане сума – можете да я изтеглите, да я прехвърлите в друга банка или да я оставите в обслужващата банка.
Имате право, ако желаете, да получите от синдиците на фалиралата банка удостоверение за подлежащата Ви на изплащане сума.
Съгласно Закона за задълженията и договорите давностният срок за компенсиране на гарантираните влогове в банка в несъстоятелност е пет години, считано от началната дата на изплащане.''
П.П. Надявам се да не ме съдят от фонда,за разпространяване на публична,подчертавам публична информация
Явно не си взе бележка и не се спря.Наистина заслужаваш сигналче и публично да се разбере кой си.Ако разчиташ на долните ми мнения и си се "успокил от тях", мерси за доверието, ще ти дам координати да обжалваме глобите които ще ти наложат.Щом имаш доверие в мен съм поласкан .Какво мисли съда ще разберем на по-късен етап.Last edited by nedev75; 15.06.2014, 18:42.
Коментар
-
Лошото е,че и да теглим няма къде да ги депозираме.Варианта като че ли са банки с минимално БГ участие,или никакво.Не бях прочел обстойно едни много тревожещи факти за гарантирането на депозитите,които са изложени на официалната страница на ФГВБ.Досега си мислех,че влоговете наистина са гарантирани и няма място за притеснение,нооо....
Оказва се,че няма краен срок за изплащането на влоговете,а отгоре на това има и пет годишна давност.Тоест изплащането започва след 20,най-много 30 дни,но дали ще свърши до петата година?Което ни говори какво?Отгоре на това всичко се изплаща в левове...пълен абсурд.Добре,че прочетох едно интервю отпреди 4г. на един доцент,та ми светна червената лампичка и се разрових.Голяма главоблъсканица ме чака тази вечер
Ето условията на фонда копирани дословно:
''Изплащането от Фонда посредством обслужваща банка започва не по-късно от 20 работни дни от датата на решението на БНБ за отнемане лиценза на банката. При изключителни обстоятелства този срок може да бъде удължен с още 10 работни дни. ФГВБ оповестява в най-малко два централни ежедневника обслужващата банка и началния ден на изплащането.
Влоговете в чуждестранна валута се компенсират в левовата им равностойност по централния курс на БНБ в началния ден на изплащане на гарантираните суми.
Като вложител, чийто влогове подлежат на гаранция, следва да отидете в обслужващата банка, където представяте документ за самоличност и на място подписвате декларация, че не сте лице, близко до ръководството, контрола или собствеността на фалиралата банка.
След това се разпореждате с подлежащата Ви на изплащане сума – можете да я изтеглите, да я прехвърлите в друга банка или да я оставите в обслужващата банка.
Имате право, ако желаете, да получите от синдиците на фалиралата банка удостоверение за подлежащата Ви на изплащане сума.
Съгласно Закона за задълженията и договорите давностният срок за компенсиране на гарантираните влогове в банка в несъстоятелност е пет години, считано от началната дата на изплащане.''
П.П. Надявам се да не ме съдят от фонда,за разпространяване на публична,подчертавам публична информация
НЕ Е ПРЕПОРЪКА!Last edited by kig36; 17.06.2014, 20:12.Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Показно е и как уж наскоро продадените медии от Нова медийна група нападнаха тази съдийка, която наистина не знам от къде е намерила сили да постанови законосъобразен акт.
Прокурора по делото е младо момче от 2007 назначен за редови прокурор в софийска районна и командирован наскоро в Софийска градска прокуратура.
Ако не беше направил каквото му е казано следва разкомандироване разбира се.В афера публикуваха постановлението за привличане към наказателна отговорност.Повечето не са юристи и не им прави впечатление, но всяко едно престъпление следва да бъде описано или т.н механизъм на деянието (примерно опитал да убие като......... да речем заложил взривно устройство, произвел изстрели с огнестрелно оръжие, замахнал с нож......и т.н.).И помен няма в това постановление за такова нещо.
Страшно е до каква степен е овладяна прокуратурата от една личност.Просто всичко за което се говореше лъсна накрая.
Коментар
-
добре е, че прокуратура и съдии са се задействали бързо и проведоха заседание в почивен ден и то в болница.. инак войната между Шопарчо и Банкерчо можеше в понеделник да даде непредвидени косвени жертви.. явно са преценили риска доста правилно..
но сега пък възниква въпроса щом няма доказателства за заговор, а агенция ПИК се опита да срине една банка с “достоверна информация от два източника”, не трябва ли тази агенция да понесе някаква отговорност….
.. имам депозит и не смятам да тегля.. с моя глас кът че ли настъпва баланс в двата лагера.. до сега този на теглещите преобладаваше..
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеВече е ясно, кой за какво се бори и че ще има много призовки в БНБ.
фактор дето раздава баницата и порциите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеКаквито и глупости да плещим в понеделник след 10 ч ще стане ясно кой за какво се
бори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеЕй голям мерак имат другите банки, да копнат някой лев.Аман от новорегистрирани юзъри.То стана ясно, че единия от задържаните имал да взема стока от Булгартабак и той бил уж организатора.Какъв смях, но е добре че бързо спряха да стягат името на Ц. Василев като поръчител, тъй като това беше истинска комедия.
бори.
Коментар
-
Ей голям мерак имат другите банки, да копнат някой лев.Аман от новорегистрирани юзъри.То стана ясно, че единия от задържаните имал да взема стока от Булгартабак и той бил уж организатора.Какъв смях, но е добре че бързо спряха да стягат името на Ц. Василев като поръчител, тъй като това беше истинска комедия.
Коментар
Коментар