If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Как я докарахме до там, един 33 годишен човек да буди толкова подозрения
Огромни инвеститори щели да се махат заради него, банка ще фалира, държава, член на ЕС ще срине валутата си Въобще осъзнавате ли до къде сме стигнали и за какво говорим въобще?
Явно на управляващите(които са едно цяло,колкото и да им е странно на някои) вече не им е изгодно тази банка да е най-силната в държавата,и ако са решили ще я сринат.
На тях не им пука за нас,обикновените хора,нито за самата държава.Те са пионки изпълняващи интересите на организираната престъпност и своите собствени облаги от това.Има доста апетитни дружества,които при разпад,банката ще ги загуби всички,а от това ще се облажат "новите" управляващи.
Аз лично поддържам тезата,че във всеки слух има и истина.Затова в понеделник отивам и тегля голяма част от преференциалния депозит,който имам,поне 70%.Ако не съм прав,винаги мога да ги върна,но предпочитам да се предпазя поне частично.
В едно съм убеден,кирливи ризи в КТБ има,както и във всички други банки,но просто нашите мили,скъпи,кадърни и супер интелигентни политици са решили да използват друг финансов инструмент.Участва ли държавата някъде,стой далеч!Лихвите са изгодни,но риска е по-голям.Гарантирането на влоговете...в България се случват стотици прецеденти,ежедневно,така че със сигурност няма да изплатят по-голямата част от парите,ако не дай си боже стане нещо.И след три дни пак ще забравим и отново ще гласуваме за същата пасмина,която ни граби вече 70 години.А последните 25 са направо кошмарни.Никога не сме били по-бедни.Питам аз,дами и господа:Докога ще търпим да се гаврят с нас?Съжалявам само за едно,че след дълги години отсъствие и нормален живот,повярвах на ГЕРБ и се завърнах в Родината,но това беше ужасна грешка.Никога не е късно за промяна.Обмислете добре и не вярвайте на никой,освен на собствената си преценка.Все пак парите са ваши,а всички знаем как се изкарват.Успех!
Как я докарахме до там, един 33 годишен човек да буди толкова подозрения
Огромни инвеститори щели да се махат заради него, банка ще фалира, държава, член на ЕС ще срине валутата си
Въобще осъзнавате ли до къде сме стигнали и за какво говорим въобще?
Доста сте задълбали темата Определено ще е интересно по позициите на мустака през идните седмици. Тук войната явно е на всички фронтове а и двете страни са доста силни така че може да стане страшно. Табака е една от важните емисии в Софикс и затова се надявам да няма големи спадове.
Банковата система е стабилна и фонда за гарантиране на влоговете е натрупал над 2 млрд лева така че депозитарите с до 200К лева би трябвало да не си загубят спестяванията дори при фалит на банката.
Не е препоръка! Успех на всички!
обаче гледам драстично са намалили лихвите за нови клиенти.старите са си добре аз съм на 6.5%
Доста сте задълбали темата Определено ще е интересно по позициите на мустака през идните седмици. Тук войната явно е на всички фронтове а и двете страни са доста силни така че може да стане страшно. Табака е една от важните емисии в Софикс и затова се надявам да няма големи спадове.
Банковата система е стабилна и фонда за гарантиране на влоговете е натрупал над 2 млрд лева така че депозитарите с до 200К лева би трябвало да не си загубят спестяванията дори при фалит на банката.
Може би все пак да не влизаме чак в такава параноя. Да кажем че искат да фалират тази банка, или някоя друга банка. Действията след това не са - фалит - загуба на депозити - падане на борда. А просто фалит, национализация, оздравяване, нова продажба на друг собственик. Ако за изплащането на депозитите ще трябват 5-6 милиарда, то за национализация ще трябват 500 -600 милиона. Никой няма да си загуби парите, борда няма да падне, нищо драматично няма да се случи. В най-лошия случай хората с депозити ще им се променят условията по депозитите и ще имат малко нервни изживявания, до като стане ясна цялата схема. Тъй като това едва ли ще отнеме много време - национализация на банка по света се прави обикновено събота срещу неделя и в понеделник вече е просто нова банка. То и нервите няма да са кой знае колко.
Все пак бих заложил че Цветан Василев просто ще продаде банката максимално бързо. Може би и на цена като за продажба на пожар. Хората с депозити там като цяло няма за какво толкова да се притесняват, но хората с акции на банката - е там нещата са малко по-завъртяни.
Ей равновестни ма ти си можел и свестни работи да пишеш.Нито КТБ ще фалира нито Цецо ще я продаде.Аз съм на мнение че е крайно време да осъдят някой който разгласява простотии срещу банка.
Честно казано дано и аз не бъда нападнат за нещо което се пише в такава тема, но мислех да го направя одавна.
В темата има 3 вида писачи.Наплашени депозитари, банкови конкуренти и борсови спекуланти, които се надяват да подплашат хората да си изтеглят парите за да ги вложат на идиотията БФБ, или имотни брокери които също се надяват да стреснат някои които има пари да си изтегли и вложи в имот.
Разбира се тъй като сайта е тимаджийски е добре дошло за ЦКБ , тази тема да е актуална и за това никой не се меси.
И аз не мисля, че някой ще гледа в постовете на анонимни потребители.Тези текстве са сигурно ако някой каже неща че банка ще фалира пред някоя ТВ или голям вестник, а не в някой форум, който го четат има няма 100-200 човека.
Колега,разумно мнение,ама що аджеба не си го пишеш от истинския акаунт?
Освен трите вида има и четвърти - хора с по едно до пет мнения,които серат в темата, но тях ги числиш към "банковите конкуренти" сигурно
Отдавна не вярвам на нищо в тази държава,още по-малко на някакви си отчети.Притеснителното е,че ако една голяма и силна банка като КТБ фалира,неминуемо финансовата система на България ще бъде сериозно разклатена.
Тогава ти ми кажи дали стотиците хиляди депозити до 196к са ташак работа?
Доколкото знам борда може да се премахне и с гласуване в народното събрание.
А кой колко ще лежи нас не ни грее,колкото някой лежа и 97г.Ти познаваш ли такъв?
Само ще кажа за последно...ДА не дава господ!
Може би все пак да не влизаме чак в такава параноя. Да кажем че искат да фалират тази банка, или някоя друга банка. Действията след това не са - фалит - загуба на депозити - падане на борда. А просто фалит, национализация, оздравяване, нова продажба на друг собственик. Ако за изплащането на депозитите ще трябват 5-6 милиарда, то за национализация ще трябват 500 -600 милиона. Никой няма да си загуби парите, борда няма да падне, нищо драматично няма да се случи. В най-лошия случай хората с депозити ще им се променят условията по депозитите и ще имат малко нервни изживявания, до като стане ясна цялата схема. Тъй като това едва ли ще отнеме много време - национализация на банка по света се прави обикновено събота срещу неделя и в понеделник вече е просто нова банка. То и нервите няма да са кой знае колко.
Все пак бих заложил че Цветан Василев просто ще продаде банката максимално бързо. Може би и на цена като за продажба на пожар. Хората с депозити там като цяло няма за какво толкова да се притесняват, но хората с акции на банката - е там нещата са малко по-завъртяни.
Смешното в случая е, че и nedev75 и kig36 са отчасти прави.kig36 го е шубе от фалит на банката, нали така? kig36,я обясни механизма на фалит на банката? Виж в отчета какви буфери има, дори и хора да тръгнат да теглят депозити.А след цирка на прокуратурата,който вече лъсна,и тримата са на свобода без мярка,вече стана ясно на всички,че става въпрос за елементарна поръчка! nedev75,както прокуратурата изпълнява поръчки, така ще е и с БНБ, така че едва ли ще проверят някой, който говори в полза на тяхната кауза.
@kig36, докато лева е закачен към еврото няма проблем за изплащането.Освен, ако в главата ти няма сценарий фалит на КТБ + падане на валутния борд, което ако някой го направи умишлено, а то само така е възможно да се направи, ще лежи много,много години.
@Наивник. Има около 2,1 млрд лева.Депозитите в КТБ са около 4,5-5 млрд лева. Без да знае човек колко от тези 5 млрд са гарантирани,т.е. влогове под 196 хил.лв., е ташак работа да се коментира, нали така?
Отдавна не вярвам на нищо в тази държава,още по-малко на някакви си отчети.Притеснителното е,че ако една голяма и силна банка като КТБ фалира,неминуемо финансовата система на България ще бъде сериозно разклатена.
Тогава ти ми кажи дали стотиците хиляди депозити до 196к са ташак работа?
Доколкото знам борда може да се премахне и с гласуване в народното събрание.
А кой колко ще лежи нас не ни грее,колкото някой лежа и 97г.Ти познаваш ли такъв?
Само ще кажа за последно...ДА не дава господ!
Честно казано дано и аз не бъда нападнат за нещо което се пише в такава тема, но мислех да го направя одавна.
В темата има 3 вида писачи.Наплашени депозитари, банкови конкуренти и борсови спекуланти, които се надяват да подплашат хората да си изтеглят парите за да ги вложат на идиотията БФБ, или имотни брокери които също се надяват да стреснат някои които има пари да си изтегли и вложи в имот.
Разбира се тъй като сайта е тимаджийски е добре дошло за ЦКБ , тази тема да е актуална и за това никой не се меси.
И аз не мисля, че някой ще гледа в постовете на анонимни потребители.Тези текстве са сигурно ако някой каже неща че банка ще фалира пред някоя ТВ или голям вестник, а не в някой форум, който го четат има няма 100-200 човека.
Недев, ти толкова ли не виждаш че държавата работи по поръчка може би на Пеевски и реално напада тази банка с всичко което може. Те са готови да се излагат публично с изсмукани от пръстите обвинения в убийство, ти си мислиш че някой ще тръгне да гони форумци за нещо което по никакъв начин не може да мине за уронване на доброто име. що не пуснете един сигнал в БНБ срещу прокуратурата - защото реално те разрушават името на банката.
Нямам пари в тази банка, никога не съм имал и не мисля и че ще имам.
Точно това исках и аз да обясня,но явно спора няма да се разреши.Темата е отворена и ние пишем в нея,защото някой вече е започнал да уронва името на банката,а ние сме притеснени и изказваме мнения,искаме съвети.Аз вече съм решил,другите с депозити в банката да си взимат решения,не съм агитирал никой,просто изказах мнение и специалистите започнаха.Вместо да злобеете срешу обикновените хора го правете там където е нужно,срещу тези които ни ограбват перманентно,скоро ще стане век.
А ако Пеевски действително си дърпа парите от банката и в същото време не си връща кредитите - което твърдят от банката. Ами в тези отчети дето ги има това не е отразено. Също както не е отразено и как ще се отрази на банката и на клиентите и тези атаки от последните дни.
А това че парите били гарантирани - ако някой може да ми каже от къде държавата ще намери 6 милиарда да плати за депозитите може би трябва да почен да бачка като магьосник.
Недев, ти толкова ли не виждаш че държавата работи по поръчка може би на Пеевски и реално напада тази банка с всичко което може. Те са готови да се излагат публично с изсмукани от пръстите обвинения в убийство, ти си мислиш че някой ще тръгне да гони форумци за нещо което по никакъв начин не може да мине за уронване на доброто име. що не пуснете един сигнал в БНБ срещу прокуратурата - защото реално те разрушават името на банката.
Нямам пари в тази банка, никога не съм имал и не мисля и че ще имам.
Смешното в случая е, че и nedev75 и kig36 са отчасти прави.kig36 го е шубе от фалит на банката, нали така? kig36,я обясни механизма на фалит на банката? Виж в отчета какви буфери има, дори и хора да тръгнат да теглят депозити.А след цирка на прокуратурата,който вече лъсна,и тримата са на свобода без мярка,вече стана ясно на всички,че става въпрос за елементарна поръчка! nedev75,както прокуратурата изпълнява поръчки, така ще е и с БНБ, така че едва ли ще проверят някой, който говори в полза на тяхната кауза.
@kig36, докато лева е закачен към еврото няма проблем за изплащането.Освен, ако в главата ти няма сценарий фалит на КТБ + падане на валутния борд, което ако някой го направи умишлено, а то само така е възможно да се направи, ще лежи много,много години.
@Наивник. Има около 2,1 млрд лева.Депозитите в КТБ са около 4,5-5 млрд лева. Без да знае човек колко от тези 5 млрд са гарантирани,т.е. влогове под 196 хил.лв., е ташак работа да се коментира, нали така?
Понеже доста дълго си траехме затова сме на това положение,и от така мислещи хора като теб,изпълнени със страх скоро няма да се оправим.
Искам само да ми кажеш,как ще докажеш кой е писал това,може да е всеки.А и да докажеш,което е невъзможно,би ли обяснил на съфорумниците на какво основание ще ме съдят?Пишете пълни глупости!
Недеев,Недеев
п.п.Някои още живеете с ужаса на тоталитарния режим.Спокойно бе хора,минаха 25г.
Коментар