IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Пичове, чета ви и се смея, първо парите във фонда за гарантиране са 2.1 милиарда (има си сайт и отчети, четете...) и второ погледнете отчета на КТБ - депозитите към март са малко над 6 милиарда...САМО в КТБ, в цялата система са около 50 милиарда
    Мерси, точно това ми трябваше, въобще не знам къде да ги гледам тези неща, значи трябва само да се надяваме, депозитите над 100 бона да са много по-голямата част от всички депозити, иначе липсват едни 4 млрд за покриване.
    НО, според мен всеки си е разбивал парите на сметки до 100...
    И сега въпросът е, като не стигат парите от фонда, КВО ПРАВИМЕ, държавата трябва да се бръкне, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Ми не е като през 1997г.Не съм си изтеглил парите и не възнамерявам да ги тегля като отворят банката.Мустака не го знам къде е и какви джобни има.В случая не е виновен той.Би ли ми посочил поне една банка по света която може да устиска ако вложителите тръгнат да си теглят парите?Много бързо и лесно се паникьосвате и почвате черните сценарии.
      Аbsolut-но! Даже се чудя дали не е по-добре да тичам да тегля от следващата банка дето имам депозит, да не е казвам коя е

Коментар

• Прав си. Домързя ме да ровя за последния отчет и цитирах по памет но явно съм гледал отдавна

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
          Фонда си има сайт, нема нужда от 3-та ръка да четеш:
          http://dif.bg/about-us/statistics/
          Има 2 милиарда и нещо. Отчетите на КТБ също са публични и депозитите наистина са около 4 милиарда. Но не се знае какъв процент от тези 4 милиарда са депозити до 100К евро.
          В отчета на ред "Финансови пасиви оценявани по амортизирана стойност" стои 6,6 милиарда лева , къде видя 4 милиарда ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
            4.5 млрд само в КТБ или изобщо във всички банки?
            Пичове, чета ви и се смея, първо парите във фонда за гарантиране са 2.1 милиарда (има си сайт и отчети, четете...) и второ погледнете отчета на КТБ - депозитите към март са малко над 6 милиарда...САМО в КТБ, в цялата система са около 50 милиарда
            Last edited by andy2000; 20.06.2014, 16:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от оptimist Разгледай мнение
              Някъде из Капитал прочетох, че във фонда има 1.2 млрд. лева.
              Дребните вложители имат 4.5 млрд, но това е 3 ръка информация и то от Икономедия.
              Все пак БНБ ще застане за КТБ и бързо, според мен, ще посрещнат тегленията с екстра ликвидност.
              Фонда си има сайт, нема нужда от 3-та ръка да четеш:
              http://dif.bg/about-us/statistics/
              Има 2 милиарда и нещо. Отчетите на КТБ също са публични и депозитите наистина са около 4 милиарда. Но не се знае какъв процент от тези 4 милиарда са депозити до 100К евро.

Коментар

Дребните вложители имат 4.5 млрд, но това е 3 ръка информация и то от Икономедия.
                Все пак БНБ ще застане за КТБ и бързо, според мен, ще посрещнат тегленията с екстра ликвидност.
                4.5 млрд само в КТБ или изобщо във всички банки?

Коментар

Брех..то бюджета за година е 50 милиарда..излиза че 10% от него ще идат за влогарите ;-)
                  I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Някъде из Капитал прочетох, че във фонда има 1.2 млрд. лева.

Коментар

Е не гледа ли пресконференцията, може да е другата, моше и след месец, максималния срок по законе е 6 месеца.Мисълта ми е, че няма значение кога ще е, и след 1 ден и след 2 месеца, в момента който се отвори, всичко ще се изтегли оттам.
                      Нямам спомени от 97, там списъци ли е имало?Ебати мизерията просто.
                      Е не бъди убеден че всичко ще се изтегли.Ще се юрнат ще теглят ден сва три пет и като видят че банката плаща ще си седнат на задниците

Коментар

Това беше само над 100 бона, на другите май им платиха в пълен размер
                        Май..щом не се е чуло значи сети се дали е станало ;-)

Интересното е че ДЦК-ата са рекордно високи..т.е. рискът в държавата е почти нулев
                        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от paran Разгледай мнение
                          Да не би да искаш да кажеш, че вложителите тук трябва да чакат 3 месеца за да могат да теглят?
                          Няма ли БНБ да разреши теглене още другата седмица?
                          Някой знае ли какво казва закона за сегашното положение, кога ще може да се тегли и как ще се съставят списъците на чакащите пред банката?
                          Споко, ако имаш под 100К евро, ще си ги получиш. Има ФГВ за тая работа.
                          Кога, не е ясно.
                          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Междувременно от миноритарния собственик на КТБ – ВТБ – бе заявен интерес за водене на разговори с БНБ за подкрепа на КТБ.
                            Last edited by chronos; 20.06.2014, 15:39.

Коментар

Добре де, някой ако може да ми обясни, какво си представят да се случи след тези 3 месеца -на първия работен ден банката ще бъде срутена, ВСИЧКИ ще си изтеглят депозитите.Просто не мога да си обясня рационално на какво разчитат -дори да се стабилизира, ще бъде срината за 1 ден и повече хора с депозити няма да останат.Тоест съдбата и е предрешена.

Колко пари имаше във фонда и колко бяха само депозитите в КТБ, някой може ли да каже?
                              Може да са три месеца може да са по малко или повече.Синдиците ще установят реалното състояние и БНБ ще реши какво да прави.Възможно е и купувача да е готов с парите и да купува.Знае ли човек какъв филм е подготвен.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                                Този сценарий се разигра в Кипър вече миналата година. Вложителите бяха обезщетени с облигации на банката вместо с депозити
                                Това беше само над 100 бона, на другите май им платиха в пълен размер

Коментар

Working...
                                X