IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
    Глупости са това. За сега риска да пиеш наистина една вода е под 15-20%. Може да почекаш мин. 3 месеца, но ще ги вземеш. Много активи имат а и не са толкова зле. Става дума за ликвидна криза както писа някой а не за фалит. Се едно пиеш биричка с приятели и накрая казваш 'Аве пичове, забравил съм си портмонето, ще ви дам парите утре"
    Е .. тука е след 3 месеца, ако успея да продам телевизора, но все пак...
    Далеко съм от банковото дело, обаче, ако банката наистина има много активи, защо при нужда не се обърне към друга банка и да поиска временен заем за да може да си поема задълженията и да плаща? В смисъл, дори и БНБ можеше да подпомогне банката и да ѝ даде малко или много пари, за да може да си плаща задълженията, срещу залог на многото активи разбира се.

Коментар

• Мен ме интересува от кого са гарантирани влоговете - от Фонда, от БНБ или от Държавата. Мисълта ми е, дали може да се очаква да се "долива" във фонда при нужда ...

P.S. Иначе е ясно, че няма банка в света, която да издържи, когато стадо овце се нареди на гишетата й
      Last edited by innergy; 20.06.2014, 17:14.

Коментар

• Дайте някаква статистика, колко от поставените под надзор банки са отваряли след това

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
          човек като те чета и си налях една хубава и голяма студена вода
          Глупости са това. За сега риска да пиеш наистина една вода е под 15-20%. Може да почекаш мин. 3 месеца, но ще ги вземеш. Много активи имат а и не са толкова зле. Става дума за ликвидна криза както писа някой а не за фалит. Се едно пиеш биричка с приятели и накрая казваш 'Аве пичове, забравил съм си портмонето, ще ви дам парите утре"
          Е .. тука е след 3 месеца, ако успея да продам телевизора, но все пак...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
            Две са основните движещи сили при действията на масовия гражданин(селянин ) в такива случаи -СТРАХЪТ и АЛЧНОСТТА.

Ако имат малко акъл в БНБ и назначените синдици, могат да направят нещо от сорта:
            Приготвят ликвидност, която да е готова за наливане в КТБ, като на предполагаемите СТРАХ И ПАНИКА (масово теглене на депозити) противопоставят АЛЧНОСТТА, като обявят, че за всички вложители на банката, а и за желаещи нови такива, лихвите по депозитите се награждават с допълнителен бонус един процентен пункт до края на годината (а те лихвите по влоговете в КТБ и без това са от най-високите).
            Доколкото познавам психологията на българина - АЛЧНОСТТА И ЛАКОМИЯТА са по-силни от СТРАХА и ПАНИКАТА.
            И като видят вложителите, че банката (подсигурена от БНБ) изплаща влоговете, положението ще се успокои за 1-2 седмици.
            Спокойно до 20.09.2014г. хората ще се успокоят.Най-важно е да не губим кураж пари се печелят и губят.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakobg Разгледай мнение
              Държавата няма право да се бърка да покрива депозитите, забравяш ли, че след Кипър приеха специялна Аврупейска директива за това?Загубите на банката се покриват от акционерите, после едрите вложители, после и дребните(до 100к Аврута).Честито на солидарните печеливши вложители?
              Как се казваше-IF YOU CAN NOT HOLD IT, YOU DO NOT OWN IT!
              Не знам за тази директива, но сега чета, че в Кипър са изплатени на 100 % депозитите до 100 к, имало е идея да се обчложат с еднократен данък 6.7 %, но е отпаднала, точно защото противоречи с директивата за гарантираност на депозитите.Това, коте оказваш е глупост според мзен, солидарна отговорност могат и ще носят акционерите и големите вложители, но тези до 100 к трябва да си получат всичко.Това е идеята на гарантираноте, иначе за какво е?

Коментар

• Две са основните движещи сили при действията на масовия гражданин(селянин ) в такива случаи -СТРАХЪТ и АЛЧНОСТТА.

Ако имат малко акъл в БНБ и назначените синдици, могат да направят нещо от сорта:
                Приготвят ликвидност, която да е готова за наливане в КТБ, като на предполагаемите СТРАХ И ПАНИКА (масово теглене на депозити) противопоставят АЛЧНОСТТА, като обявят, че за всички вложители на банката, а и за желаещи нови такива, лихвите по депозитите се награждават с допълнителен бонус един процентен пункт до края на годината (а те лихвите по влоговете в КТБ и без това са от най-високите).
                Доколкото познавам психологията на българина - АЛЧНОСТТА И ЛАКОМИЯТА са по-силни от СТРАХА и ПАНИКАТА.
                И като видят вложителите, че банката (подсигурена от БНБ) изплаща влоговете, положението ще се успокои за 1-2 седмици.
                Last edited by Jimmy; 20.06.2014, 17:08.
                Don't work hard, work smart!

Коментар

• Ти сам си си отговорил

ами те трябва преди да отпускат кредити, да си сметнат да имат някаква наличност за подобни случай. Не е сериозно да развяват бял байрак след един ден сериозни тегления, то и ден нямаше.

Да ама не

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
                    Дано!Времето въобще не ме притеснява, е в смисъл ако не говорим за 10 години
                    Споко ве, щом няма да ти трябват близките 10г, значи реално не ти трябват изобщо . По-добре е да ги имаш ама и да ги гепат, нема да умреш от това. Виж, от притеснение може И аз чекам, и аз имам една позицийка там, ама добре че имам позицийки и в други банки та не съ шашкам чак.
                    Можеше да си купнал една колица и вече комшиите да са я издрали с пироня

Коментар

• Първоначално изпратено от draznitel_3 Разгледай мнение
                      Е добре ви изгарантира Искров днеска - са ни пари от депозит, ни пари от гаранционния фонд.
                      човек като те чета и си налях една хубава и голяма студена вода

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
                        Мерси, точно това ми трябваше, въобще не знам къде да ги гледам тези неща, значи трябва само да се надяваме, депозитите над 100 бона да са много по-голямата част от всички депозити, иначе липсват едни 4 млрд за покриване.
                        НО, според мен всеки си е разбивал парите на сметки до 100...
                        И сега въпросът е, като не стигат парите от фонда, КВО ПРАВИМЕ, държавата трябва да се бръкне, нали?
                        Държавата няма право да се бърка да покрива депозитите, забравяш ли, че след Кипър приеха специялна Аврупейска директива за това?Загубите на банката се покриват от акционерите, после едрите вложители, после и дребните(до 100к Аврута).Честито на солидарните печеливши вложители?
                        Как се казваше-IF YOU CAN NOT HOLD IT, YOU DO NOT OWN IT!

Коментар

• Първоначално изпратено от asde Разгледай мнение
                          Ма не само тази банка не може никога да си събере раздадените кредити
                          Ясен ли съм
                          Не си ясен, какво казваш?
                          Колкото до събирането на кредитите от банките, ами те трябва преди да отпускат кредити, да си сметнат да имат някаква наличност за подобни случай. Не е сериозно да развяват бял байрак след един ден сериозни тегления, то и ден нямаше.

Коментар

• Ма не само тази банка не може никога да си събере раздадените кредити
                            Ясен ли съм

Коментар

• Първоначално изпратено от draznitel_3 Разгледай мнение
                              На НЕК, БЕХ МЕХ всичките пари са им там. Интересно другия месец като дойде време за заплати, какво ли ще правят
                              Ами ще следват съвета на Искров, т.е. ще използват парите си които имат по сметки в други банки. Тези тук в КТБ са блокирани, защото както е казано в заявлението за защита, банката няма кеш, .т.е пари в брой за да плаща. Те ако имаха нямаше да пускат искане за защита.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                                Не правиш разлика между фалит и неликвидност. Фалит = банката дължи повече отколкото на нея и дължат. Неликвидност = прекалено много хора искат да си вземат дължимото СЕГА, докато банката няма как да си вземе обратно веднага всички раздадени кредити.
                                Ще видим какво ще кажат синдиците но в момента не се говори за фалит. А проблемите с ликвидността се решават сравнително лесно, примерно със заеми.
                                Като са решеват толкова лесно, да ги беха решили досега, не да развяват белия байряк

Коментар

Working...
                                X