Първоначално изпратено от misanthrope
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения и впечатления КТБ и предлаганите депозити
Collapse
X
-
-
Мен ме интересува от кого са гарантирани влоговете - от Фонда, от БНБ или от Държавата. Мисълта ми е, дали може да се очаква да се "долива" във фонда при нужда ...
P.S. Иначе е ясно, че няма банка в света, която да издържи, когато стадо овце се нареди на гишетата йLast edited by innergy; 20.06.2014, 17:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнениечовек като те чета и си налях една хубава и голяма студена вода
Е .. тука е след 3 месеца, ако успея да продам телевизора, но все пак...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнениеДве са основните движещи сили при действията на масовия гражданин(селянин ) в такива случаи -СТРАХЪТ и АЛЧНОСТТА.
Ако имат малко акъл в БНБ и назначените синдици, могат да направят нещо от сорта:
Приготвят ликвидност, която да е готова за наливане в КТБ, като на предполагаемите СТРАХ И ПАНИКА (масово теглене на депозити) противопоставят АЛЧНОСТТА, като обявят, че за всички вложители на банката, а и за желаещи нови такива, лихвите по депозитите се награждават с допълнителен бонус един процентен пункт до края на годината (а те лихвите по влоговете в КТБ и без това са от най-високите).
Доколкото познавам психологията на българина - АЛЧНОСТТА И ЛАКОМИЯТА са по-силни от СТРАХА и ПАНИКАТА.
И като видят вложителите, че банката (подсигурена от БНБ) изплаща влоговете, положението ще се успокои за 1-2 седмици.
Коментар
-
Първоначално изпратено от drakobg Разгледай мнениеДържавата няма право да се бърка да покрива депозитите, забравяш ли, че след Кипър приеха специялна Аврупейска директива за това?Загубите на банката се покриват от акционерите, после едрите вложители, после и дребните(до 100к Аврута).Честито на солидарните печеливши вложители?
Как се казваше-IF YOU CAN NOT HOLD IT, YOU DO NOT OWN IT!
Коментар
-
Две са основните движещи сили при действията на масовия гражданин(селянин ) в такива случаи -СТРАХЪТ и АЛЧНОСТТА.
Ако имат малко акъл в БНБ и назначените синдици, могат да направят нещо от сорта:
Приготвят ликвидност, която да е готова за наливане в КТБ, като на предполагаемите СТРАХ И ПАНИКА (масово теглене на депозити) противопоставят АЛЧНОСТТА, като обявят, че за всички вложители на банката, а и за желаещи нови такива, лихвите по депозитите се награждават с допълнителен бонус един процентен пункт до края на годината (а те лихвите по влоговете в КТБ и без това са от най-високите).
Доколкото познавам психологията на българина - АЛЧНОСТТА И ЛАКОМИЯТА са по-силни от СТРАХА и ПАНИКАТА.
И като видят вложителите, че банката (подсигурена от БНБ) изплаща влоговете, положението ще се успокои за 1-2 седмици.Last edited by Jimmy; 20.06.2014, 17:08.Don't work hard, work smart!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнениеДано!Времето въобще не ме притеснява, е в смисъл ако не говорим за 10 години
Можеше да си купнал една колица и вече комшиите да са я издрали с пироня
Коментар
-
Първоначално изпратено от draznitel_3 Разгледай мнениеЕ добре ви изгарантира Искров днеска - са ни пари от депозит, ни пари от гаранционния фонд.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнениеМерси, точно това ми трябваше, въобще не знам къде да ги гледам тези неща, значи трябва само да се надяваме, депозитите над 100 бона да са много по-голямата част от всички депозити, иначе липсват едни 4 млрд за покриване.
НО, според мен всеки си е разбивал парите на сметки до 100...
И сега въпросът е, като не стигат парите от фонда, КВО ПРАВИМЕ, държавата трябва да се бръкне, нали?
Как се казваше-IF YOU CAN NOT HOLD IT, YOU DO NOT OWN IT!
Коментар
-
Първоначално изпратено от asde Разгледай мнениеМа не само тази банка не може никога да си събере раздадените кредити
Ясен ли съм
Колкото до събирането на кредитите от банките, ами те трябва преди да отпускат кредити, да си сметнат да имат някаква наличност за подобни случай. Не е сериозно да развяват бял байрак след един ден сериозни тегления, то и ден нямаше.
Коментар
-
Първоначално изпратено от draznitel_3 Разгледай мнениеНа НЕК, БЕХ МЕХ всичките пари са им там. Интересно другия месец като дойде време за заплати, какво ли ще правят
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеНе правиш разлика между фалит и неликвидност. Фалит = банката дължи повече отколкото на нея и дължат. Неликвидност = прекалено много хора искат да си вземат дължимото СЕГА, докато банката няма как да си вземе обратно веднага всички раздадени кредити.
Ще видим какво ще кажат синдиците но в момента не се говори за фалит. А проблемите с ликвидността се решават сравнително лесно, примерно със заеми.
Коментар
Коментар